Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@02:15:22 GMT

واعظی: زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات آماده شده است

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۵۷۰۴۹

واعظی: زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات آماده شده است

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: قطعاً فضای مجازی آسیب‌هایی دارد و باید تلاش کنیم با کاهش این آسیب‌ها از این فضا برای اهداف بلندمدت نظام جمهوری اسلامی ایران استفاده کنیم.

به گزارش مشرق، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور عصر امروز در آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره رسانه دیجیتال، با اشاره به اینکه پس از پایان جنگ سرد عملاً شرایط قدرت در دنیا تغییر یافته و جایگاه قدرت نظامی کاهش داشته است، گفت: در حال حاضر قدرت‌های مهم دیگری از جمله قدرت نرم، جایگاه محوری پیدا کرده است که می‌توانیم در کشور با کمک فرهنگ غنی، سنت‌ها، تاریخ و اعتقادات و آموزه‌های دینی و با ابزار فضای مجازی، قدرت نرم خود را در وهله اول در کشورهای اسلامی و سپس در سایر نقاط جهان تبلیغ نماییم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: آذری‌جهرمی: مخالف فعالیت پوسته‌های تلگرام بودم

رئیس دفتر رئیس‌جمهور بر ضرورت فعالیت بیشتر بر روی محتوای فرهنگی و دینی فضای مجازی تأکید و تصریح کرد: تعمیق اندیشه، پررنگ کردن فرهنگ و صادر کردن این فرهنگ به مشتاقان در جهان می‌تواند از مزایای قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران در جهان باشد.

 واعظی با بیان اینکه متأسفانه در کشور معایب فضای مجازی بیشتر از مزایای آن پررنگ شده است، تأکید کرد: قطعاً فضای مجازی آسیب‌هایی دارد و باید تلاش کنیم با کاهش این آسیب‌ها از این فضا برای اهداف بلندمدت نظام جمهوری اسلامی ایران استفاده نماییم.

رئیس دفتر رئیس جمهور سپس درباره نقش اقتصاد دیجیتال در مواجهه با جنگ اقتصادی دشمنان، گفت: دشمن تلاش دارد در این زمینه پیروز شود تا در مراحل بعد به سایر اهداف خود برسد و به همین منظور سخت‌ترین تحریم‌ها علیه کشورمان اعمال شد.

 واعظی با تأکید بر اینکه اساس فعالیت‌های ما بر مقاومت فعال است که باید در این زمینه از همه ابزارها به خوبی استفاده کنیم تا تلاش دشمنان خنثی شود، تأکید کرد: فضای مجازی یکی از عرصه‌ها برای مقابله با اقدامات دشمنان است که به ما امکان می‌دهد اقتصاد خود را تقویت نماییم.

رئیس دفتر رئیس جمهور با تأکید بر اینکه اقتصاد دیجیتال میان‌بری برای اقتصاد بیمارگونه کشور است که از قبل انقلاب و برخی اتفاقات پس از انقلاب به ارث رسید، افزود: باید باور کنیم که اقتصاد دیجیتال در این شرایط خاص و با توجه به پتانسیل‌های کشور می‌تواند به حل مشکلات کمک نماید و در بسیاری از بخش‌ها به خودکفایی برسیم.

واعظی با اشاره به موفقیت‌های سایر کشورها در این زمینه و تأکید بر ضرورت تلاش همزمان همه بخش‌های کشور برای بهره‌گیری از این فضای مجازی، افزود: در دولت و دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی، بسترهای خوبی برای ورود به این عرصه فراهم شده است که البته در ابتدای هر کاری با واپس‌زدگی‌هایی مواجه‌ایم، اما اگر تلاش، استمرار و اصرار داشته باشیم، قطعاً راه پیش رو باز خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه رئیس جمهور و دولت تدبیر و امید به صورت جدی بر این باور هستند که باید تلاش کنیم، نقش و جایگاه اقتصاد دیجیتال در کشور ارتقاء یابد، ادامه داد: این بدان معناست که باید برخی اقدامات و قانون‌گذاری‌ها در مجلس، تغییر آیین‌نامه‌ها در وزارتخانه ها و همچنین در برگیری فضای مجازی در تمام وزارتخانه‌های مختلف انجام شود.

 واعظی با بیان اینکه بسترسازی فضای مجازی یکی از اولویت‌های دولت است و بسترهای آن در کشور فراهم شده است، گفت: باید تمام کشور بتواند از مزایای فضای مجازی استفاده کند.

رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه وجود 70 هزار کیلومتر شبکه اصلی فیبر نوری، اتصال 10.5 میلیون شرکت یا خانوار به پهنای باند ثابت، 72 میلیون مشترک اینترنت نسل 3 و 4، اتصال یکهزار شهر و 90 درصد روستاهای بالای 20 خانوار به اینترنت، اتصال همه دانشگاه‌های سراسر کشور به اینترنت، اضافه شدن به ترافیک VOD در کشور، افزایش صد در صدی تماشای تلویزیون‌های اینترنتی نسبت به سال گذشته و وجود 250 هزار اپلیکیشن بومی در کشور را از جمله تحولات اینترنت در دولت تدبیر و امید برشمرد.

وی تأکید کرد: الان زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات در کشور آماده شده است که اگر این زیرساخت‌ها توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آماده نمی‌شد، سایر بخش‌ها و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نمی‌توانستند برای محتواهای فرهنگی برنامه‌ریزی نمایند.

 واعظی با اشاره به اینکه زیرساخت‌های دولت الکترونیک و شبکه ملی اطلاعات از لحاظ فنی در کشور آماده شده است، تصریح کرد: ضعف ما در بخش خدمات و تولید محتواست که البته در سال‌های گذشته با توجه به اپلیکیشن‌های بومی و فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در بخش خدمات رشد قابل توجهی‌ داشته‌ایم.

رئیس دفتر رئیس جمهور خاطر نشان کرد: یکی از مزایای شرکت‌های دانش‌بنیان نیاز اندک به سرمایه و ایجاد تحول است که الان به کسب و کارها در حوزه فضای مجازی نیاز اساسی داریم.

 واعظی با اشاره به غنای مقوله‌های فرهنگی و دینی در کشور، ادامه داد: امروز در دنیا کسی که داده و محتوا دارد، ثروتمند است. تا جایی که در سایر کشورها از ارتباطات معمولی بین مردم به عنوان دیتا برای ثروت‌آفرینی استفاده می‌شود، اما با توجه به غنای فرهنگی و دینی کشور نیاز داریم که از این محتوا برای ثروت‌آفرینی استفاده نماییم.

رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه باید به بخش خصوصی اعتماد کرد و اطلاعات و محتوا را در اختیار آنان قرار داد، گفت: بخش خصوصی می‌تواند به اقتصاد دیجیتال کمک نماید و در عین حال این محتواهای فرهنگی و دینی را در دسترس همه مردم ایران و دنیا قرار دهد تا به رشد و توسعه در کشور کمک شود.

 واعظی ادامه داد: باید روش‌ها را تغییر دهیم، از بخش خصوصی استفاده شود و به آنان اعتماد کنیم و با در اختیار قرار دادن اطلاعات، یک مهر طبقه‌بندی بر روی  تمام محتواها قرار ندهیم؛ در این صورت شاهد  شکوفایی در کار فرهنگی و همچنین کسب و کارها در کشور، خواهیم بود.

رئیس دفتر رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید از اقتصاد فرهنگ درآمدزایی کنیم تا در بخش توسعه فرهنگی از آن استفاده شود، گفت: این نهضت می‌تواند به اشتغال‌زایی در کشور کمک اساسی نماید که باید محتوای فرهنگی و دینی در دسترس همگان قرار گیرد.

 واعظی با بیان اینکه کسب و کارهای فرهنگی ابتدا باید توسط دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقویت شود تا در مرحله بعد مبلغ خودشان باشند و عمومیت یابند، تأکید کرد: در کشور معمولاً حقوق تولیدکننده محتوا مراعات نمی‌شود و زیرساخت‌ها در صورتی ارزشمندند که تولید محتوا داشته باشند و این نکته مهم، در دولت و شورای عالی فضای مجازی مورد توجه است.

در این مراسم با حضور رئیس دفتر رئیس جمهور از برگزیدگان یازدهمین جشنواره رسانه‌های دیجیتال با اهداء لوح و تندیس، تقدیر شد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: دادگاه نجفی بازار سکه و ارز اخبار خودرو نفتکش انگلیسی محمود واعظی فضای مجازی دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۷۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله رئیسی: شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آماده مشارکت در پروژه‌های عمرانی سریلانکا هستند

به گزارش قدس آنلاین، آیت الله  رئیسی چهارشنبه شب پنجم اردیبهشت سال ۱۴۰۳ به وقت محلی در ادامه برنامه‌های سفر رسمی یک روزه خود به سریلانکا، در نشست مشترک هیات‌های عالی‌رتبه دو کشور ضمن ابراز خرسندی از بهره‌برداری رسمی از طرح چند منظور برق‌آبی «اومااویا»، اجرای مشترک این پروژه را یکی از نمادها و جلوه‌های همبستگی و دوستی بین دو ملت توصیف کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آمادگی مشارکت در دیگر طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی سریلانکا را دارند، از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای صدور خدمات فنی-مهندسی به سریلانکا در راستای کمک به پیشرفت این کشور خبر داد و گفت: پیشنهاد می‌کنم کارگروه مشترکی با حضور وزرای مربوطه برای تسریع‌ در ارتقا روابط اقتصادی تشکیل شود. همچنین تشکیل منظم و مستمر جلسات کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی می‌تواند در ارتقای سطح روابط اقتصادی و تجاری دو طرف بسیار موثر باشد.

آیت الله رئیسی با اشاره به پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه فرهنگی، علمی و آموزشی، ضمن اعلام آمادگی ایران برای انتقال تجربیات ارزشمند خود به سریلانکا افزود: نیروهای جوان تحصیلکرده و باانگیزه بزرگترین ظرفیت دو کشور برای پیشرفت هستند و ایران از ارتقای سطح همکاری‌ها در حوزه جوانان استقبال می‌کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه دو کشور از زیرساخت‌های مناسبی در صنعت گردشگری برخوردارند، همکاری در عرصه صنعت گردشگری و همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را از دیگر زمینه‌های مورد علاقه و دارای ظرفیت برای گسترش همکاری‌های دوجانبه برشمرد و اظهار داشت: غربی‌ها پیشرفت ما را نمی‌خواهند و به همین دلیل برای اعمال فشار روی کشورهای مستقل به حربه حقوق بشر متوسل می‌شوند، لذا لازم است همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور در راستای بی‌اثر کردن این دشمنی‌ها تقویت شود.

آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تداوم نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه، با تاکید بر ضرورت اقدام هماهنگ کشورهای اسلامی و مستقل برای توقف جنایات این رژیم، رفع محاصره غزه و آغاز امدادرسانی گسترده به مردم مظلوم و مقتدر غزه گفت: بر اساس تصریح همه نظامات حقوقی اشغالگری و تجاوز به هیچ وجه برای اشغالگر حق مالکیت و مشروعیت خلق نمی‌کند، بلکه متجاوز و اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود.

رئیس جمهور سریلانکا نیز در این نشست با بیان اینکه باور داریم فرصت مناسبی برای ارتقای بیش از پیش سطح روابط میان دو کشور ایجاد شده است، اظهار داشت: در مذاکرات مقامات دو کشور راهکارهای تقویت هر چه بیشتر مناسبات و تعاملات به دقت مورد بررسی قرار گرفت و پیشنهاد شد برای تعمیق مناسبات سیاسی بین پارلمان‌های دو کشور نیز فعال‌تر عمل کنند.

«رانیل ویکرمسینگه» با قدردانی از مشارکت جمهوری اسلامی ایران در بازسازی این کشور از جمله طراحی و اجرای پروژه برق‌آبی «اومااویا» گفت: امروز سریلانکا با حمایت دوستان به ویژه ایران در حال بازسازی خود و پیشرفت است. در همین راستا تصمیم گرفتیم برای تسهیل و تسریع این روند نشست بعدی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دوجانبه هر چه سریع‌تر برگزار کنیم و راهکارهای ارتقای سطح مناسبات اقتصادی را نیز مورد بررسی قرار دادیم.

وی با استقبال از پیشنهاد رئیس جمهور کشورمان برای تشکیل کار گروهی متشکل از مسئولان مرتبط برای گسترش روابط اقتصادی فیمابین خاطرنشان کرد: سریلانکا همچنین متقاضی همکاری‌های بیشتر دو ‌کشور در زمینه کشاورزی، گردشگری، همکاری‌های علمی و آموزشی و ورزش است.

رئیس جمهور سریلانکا با ابراز علاقه مندی کشورش برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور گفت: اتفاقات و تحولات منطقه از محورهای مذاکرات امروز ما بود و حمله به کنسولگری ایران در سوریه را محکوم کردیم، زیرا آن را حمله به همه معاهدات و حقوق بین‌المللی می‌دانیم. همچنین درباره حقوق مردم فلسطین و غزه نیز گفت وگوهای مهمی داشتیم؛ دو کشور بر ضرورت توقف کشتار و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه توافق دارند و باور دارند که هیچ بهانه‌ای تداوم این جنایات را توجیه نمی‌کند. موضع رسمی سریلانکا در مورد مسئله فلسطین، تشکیل کشور مستقل فلسطینی است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • گزارش امیرعبداللهیان از سفر رئیسی به سریلانکا و پاکستان
  • کدام برخورد گشت ارشاد با زنان تذکر رهبری را در پی داشت؟
  • چرا رهبری درباره گشت ارشاد و طرح نور تذکر داده بودند؟
  • رصد صفحات فضای مجازی قم در قالب طرح نور /به ۱۵۰ نفر تذکر داده شد
  • آیت‌الله رئیسی: شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آماده مشارکت در پروژه‌های عمرانی سریلانکا هستند
  • علی ربیعی: تعطیلی روز شنبه توطئه نیست /بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟ وقتی خودتان هم در شبکه های مجازی هستید و تیک آبی و خاکستری می گیرید
  • رئیسی در نشست خبری با رئیس جمهور سریلانکا: ایران آماده انتقال فناوری به کشورهای دیگر است
  • موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند
  • رئیسی: ایران آماده انتقال فناوری به کشورهای دیگر است
  • نظارت پلیس فتای قم بر فضای مجازی همزمان با اجرای طرح نور