Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@08:56:29 GMT

چین ساکت نمی ماند

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۵۹۲۹۰

چین ساکت نمی ماند

چین از هم اکنون خود را برای مقابله با واشنگتن در مورد استقرار موشک های میان برد در آسیا آماده می کند پکن اعلام کرد در برابر این حرکت سکوت نخواهد کرد تا فقط نظاره گر باشد بلکه مقابله به مثل می کند چین نگران است آمریکا موشک هایش را در کشورهایی مانند کره جنوبی، ژاپن و استرالیا آرایش دهد به همین دلیل پکن از آنها خواسته است هرگز تن به درخواست آمریکا ندهند و نگذارند واشنگتن موشک های میان برد خود را در این کشورها مستقر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«فوسونگ» مدیرکل کنترل تسلیحاتی وزارت خارجه چین می گوید اگر چنین اقدامی صورت گیرد چین مسلما دست به اقدامات مقابله جویانه و بازدارنده خواهد زد.

زمانی که آمریکا در سه سال قبل تلاش کرد تا موشک های پیشرفته تاد را در کره جنوبی مستقر کند ، با اعتراضات پرفشار چین مواجه شد . این کار صورت گرفت اما چینی ها تحریم هایی را برای کره جنوبی در نظر گرفتند.

با این حساب اگر قرار باشد یک بار دیگر چنین سامانه های موشکی میان برد پیشرفته ای در منطقه مستقر شود ، چین اقدام مقابله جویانه خواهد کرد و خطر شروع مسابقه تسلیحاتی بیش از پیش کل منطقه را تهدید خواهد کرد.

از دیدگاه فو سونگ زمانی که آمریکا تصمیم گرفت از پیمان نیروهای موشکی هسته ای میان برد خارج شود ، در واقع دنیا را مورد تهدید قرار داد.

این اقدام به منزله آن است که آمریکا می تواند چنین موشک هایی را در منطقه مستقر کند ولی از دیدگاه چین این کار ثبات بین المللی و حتی امنیت کشورهای منطقه اروپا و اقیانوس آرام را تهدید می کند.

مقام ارشد وزارت خارجه چین در امور کنترل تسلیحاتی صراحتا از سه کشور استرالیا و کره جنوبی و ژاپن خواسته است تا از میزبانی این سامانه ها خودداری ورزند و تهدید به مقابله جویی کرده است.

استرالیا در این میان اعلام کرده است که محل دقیق استقرار این موشک ها مشخص نیست اما می گوید که این کشور جزو آنها نخواهد بود.

پیمان یاد شده را روسیه و آمریکادر سال 1987 میلادی امضا کردند و با خروج آمریکا از آن این کشور قادر خواهد بود موشک های میان برد را در آسیا آرایش دهد.

آمریکا همچنین از چین خواسته است که در پیمان جدیدی با روسیه و آمریکا مشارکت کند اما چین حتی حاضر به گفت و گو در این باره نیست زیرا می گوید زرادخانه این کشور به مراتب کوچکتر از دو کشور مذکور است .

روسیه هم تهدید کرده است اگر آمریکا دست به چنین کاری بزند این کشور نیز در زمینه ارایش موشک های میان برد در منطقه کوتاهی نخواهد کرد و حرکت آمریکا را هرج و مرج طلبانه توصیف کرده و بر مذاکرات فوری تاکید ورزیده است.

جای جونگ کارشناس مسایل نظامی در چین می گوید که ما لازم نیست در چنین مذاکراتی باشیم . چین از تعهداتش تخطی نکرده است.

وی تصریح کرد که چین در چارچوب مقررات بین المللی و سازمان ملل به همکاری هایش ادامه می دهد و تعهداتش را دربرابر عدم استقرار سامانه های موشکی از این دست اجرا می کند و لزومی به گفت و گو نمی بیند.

هنوز مشخص نیست که چین چطور می خواهد به مقابله با آمریکا برخیزد. زیرا این کشور بارها تاکید کرده است که در مسابقات تسلیحاتی و هسته ای ورود نخواهد کرد.

از دیدگاه آمریکا نزدیک به 80 درصد از موشک های چین میان برد است اما این کشور محدودیتی برای خود ندارد. لذا لازم است با پیمانی جدید محدوده ای برای ساخت و توسعه موشک های چین در نظر گرفته شود.

اما فو سونگ بر این باور است که چنین کاری لازم نیست. چین کشوری متعهد است و این خواسته های آمریکا فقط بهانه ای از سوی این کشور برای استقرار سامانه های موشکی و تسلیحاتی پیشرفته در منطقه است.

توافق موشک های بالستیک دوربرد هسته ای آمریکا و روسیه موسوم به استارت هم سال 2021 میلادی پایان می یابد و با این شرایط بعید نیست که آمریکا از تمدید آن خودداری کند.

آنچه امروز مسلم به نظر می رسد اینکه چین به هیچوجه حاضر به شرکت در مذاکرات سه جانبه کاهش تسلیحات هسته ای و موشکی نیست و درخواست های آمریکااز پکن فقط می تواند جبهه تازه ای از رویارویی دو کشور باز کند.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۹۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تارنمای خبری وکس، این سناتور جمهوری‌خواه که از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی و نیز از حامیان روابط قوی میان ایالات متحده و عربستان سعودی است، در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: اکنون زمان آن فرا رسیده است که درباره آنچه در سنای آمریکا در مورد توافقات احتمالی بین ایالات متحده و عربستان سعودی می‌تواند اتفاق بیفتد و نمی‌تواند اتفاق بیفتد شفاف باشیم.

گراهام در ادامه اظهار کرد: اگر توافقنامه امنیتی متقابل میان واشنگتن و ریاض در قالب یک معاهده دفاعی مذاکره شود، برای الزام‌آور شدن نیازمند ۶۷ رأی مثبت از سوی سناتورهای آمریکایی است و بدون عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو و تأمین نیازهای امنیتی (رژیم) اسرائیل در مورد مساله فلسطین این معاهده دفاعی از آرای (مثبت) کمی در سنای آمریکا برخوردار خواهد بود.

این سناتور جمهوری خواه افزود: انعقاد پیمان دفاعی میان واشنگتن و ریاض از همان ابتدا هم مشروط به عادی‌سازی روابط عربستان سعودی با (رژیم) اسرائیل بوده و تا به امروز نیز همین‌‎طور است.

متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه در اظهاراتی مدعی شد که واشنگتن به توافق با عربستان سعودی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بسیار نزدیک شده است.

میلر به خبرنگاران، افزود: ما به توافقی درباره ابعاد دو جانبه موافقتنامه عادی‌ سازی روابط بسیار نزدیک شده‌ایم.

وی گفت: بخشی از جزئیات توافق هنوز باقی مانده است اما فکر می‌کنم که به زودی می‌توانیم به توافق درباره این جزئیات دست پیدا کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، تاکید کرد: در مورد یک بخش جداگانه که به مسیر تشکیل دولت فلسطینی مربوط می‌شود، هنوز کار زیادی باقی مانده است.

میلر خاطرنشان کرد که موضع عربستان در مورد عادی‌سازی روابط با (رژیم) اسرائیل دو پیش‌ شرط دارد که شامل بازگشت آرامش به غزه و ایجاد مسیری برای تشکیل دولت مستقل فلسطین است.

وی اظهار کرد: این بسته توافقی شامل بخش‌هایی درباره روابط دو جانبه و همچنین مسیری برای تشکیل دو دولت است. ما در این باره صراحت داشته‌ایم و عربستان نیز مواضع بسیار روشنی داشته است.

کد خبر 849061 منبع: ایرنا برچسب‌ها اسرائیل خبر ویژه عربستان ایالات متحده آمریکا

دیگر خبرها

  • چرا صهیونیست‌ها جرأت مقابله با حملات یمن را ندارند؟
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • نمایش تسلیحات اهدایی آمریکا و ناتو به اوکراین در مسکو
  • ایران در مقابل هرگونه اقدام خصمانه‌ای ساکت نمی‌ماند
  • حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل
  • حمله به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • عملیات وعده صادق رسوایی غرب را جهانی کرد
  • سرمایه گذاری مشترک آمریکا و ژاپن برای رهگیری موشک‌های مافوق صوت
  • ۴۱ درصد آمریکایی‌ها نگران وقوع جنگ داخلی هستند