Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام علی عرب، شرکت‌کننده در رشته دعاخوانی مرحله مقدماتی چهل و دومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در گفت‌وگو با ایکنا از قم، در حاشیه این مسابقات که در امامزاده شاسیدعلی در حال برگزاری است، گفت: امسال دومین سال حضورم در مسابقات قرآنی است و در دو سال اخیر در رشته دعاخوانی مسابقات سراسری قرآن کریم با افراد دیگر رقابت کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: استفاده از قاریان برتر در هیئت داوران برای رشته دعاخوانی هیچ ضرورتی ندارد زیرا اشکالاتی که در مسابقات قرائت کشوری مطرح می‌شود، در رشته دعاخوانی ضعف محسوب نمی‌شود اما به علت حضور قاریان قرآن در هیئت داوران متاسفانه از دعاخوانان ایرادات مرتبط با رشته حفظ و قرائت گرفته می‌شود.

چرا از اساتید دعاخوانی استفاده نمی‌شود؟

عرب ادامه داد: اکثر داوران حاضر در ادوار مسابقات سراسری قرآن متخصص رشته صوت و لحن هستند و در رشته خود صاحب سبک و نظرند اما سوال اینجاست که چرا از اساتید دعاخوانی استفاده نمی‌شود؟ صاحب سبک در رشته دعاخوانی امثال حاج منصور ارضی، مهدی سماواتی، مهدی میرداماد و حاج رضا طاهری و.. هستند اما تا کنون از هیچ‌کدامشان استفاده نکردند.

وی یادآور شد: داور متناسب با رشته دعاخوانی در مسابقات سراسری قرآن کریم نیست و این ضعف در سال‌های گذشته نیز مشاهده و بیان شده اما به آن توجهی نکردند و مسابقات قرآن در حال حرکت به سمتی است که هرکس قاری بهتری باشد، از مراحل مقدماتی بالا می‌رود و مابقی که متخصص در رشته خودشان هستند حذف می‌شوند.

عرب با بیان اینکه برخی از اشکالاتی که داوران ناظر به قرائت برای اجرای دعاخوانی من مطرح کردند نادرست است و در دعاخوانی این موارد جایگاهی ندارد، افزود: فضای سالن برای اجرای دعاخوانی بسیار مصنوعی است، دعاخوانی سراسر احساس است و این موضوع را مخاطب دعا متوجه میشود و لذا وقتی من برای هیئت داوران اجرا می‌کنم هیچ حسی را دریافت نمی‌کنند زیرا اساتید صوت و لحن هستند نه دعاخوان.

این دعاخوان جوان افزود: به طور کلی نظم و انسجام مسابقات سراسری قران کریم در سال گذشته مطلوب‌تر بود و امیدواریم انتقادهایی که امسال به مسابقات وارد است را مورد بررسی قرار دهند تا در سال‌های آینده شاهد رشد و تعالی مسابقات باشیم به خصوص در رشته دعاخوانی زیرا این نوع مدیریت مسابقات دعاخوانی، خدمتی به فرهنگ دعاخوانی در کشور نمی‌کند.

وی ادامه داد: فرهنگ دعاخوانی در ایران با مناجات و خلوت معنوی عجین شده‌است اما فضای استودیو این احساس را منتقل نمی‌کند.

لزوم برگزاری جلسه توجیهی ویژه داوران و شرکت‌کنندگان

شرکت‌کننده رشته دعاخوانی این دوره از مسابقات زمان و مکان برگزاری مسابقات قرآن کریم را مناسب دانست و گفت: اطلاع‌رسانی مسابقات امسال ضعیف بود و در این مورد مسئولین برگزارکننده نباید قناعت کنند، پیش از آغاز مسابقات برگزاری یک جلسه توجیهی و تمحیدی با حضور داوران و متسابقین هر رشته لازم است زیرا موجب رشد و ارتقای کیفی مسابقات خواهد شد.

عرب اظهار کرد: سال گذشته برای فینال مسابقات جلسه توجیهی برگزار کردند اما برخی از داوران در این جلسه حاضر نبودند و برخی از نکات مطرح شده در جلسه را مطلع نشدند و این موضوع سبب اجحاف در حق متسابقین خواهد شد زیرا نوع صوت و لحن مورد قبول داوران در جلسه توجیهی بیان شده اما روز مسابقه داوری که در این جلسه حضور نداشته بر اساس سلیقه و نظر خود، نمره پایین‌تر از حق شرکت‌کننده را به او می‌دهد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قم دعاخوانی مسابقات سراسری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن علی عرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۹۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخی برای حج ۳۰ سال در نوبت خواهند ماند!

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در دیدار با کاروان قاریان اعزامی به حج تمتع گفت:‌ افرادی که سال ۸۵ برای حج سپرده‌گذاری کرده‌اند همچنان در صف هستند و برخی از آنها حدود ۳۰ سال در نوبت حج خواهند ماند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعبدالفتاح نواب در دیدارِ قاریان اعزامی به حج ۱۴۰۳ با اشاره به اینکه برخی از زائران ثبت‌نامی تا زمان اعزام به حج حدود ۳۰ سال در نوبت خواهند بود، میانگین سنی ۳۵ سال برای قاریان حج امسال را یادآور شد و افزود: افرادی که در سال ۸۵ برای حج سپرده‌گذاری کرده‌اند همچنان در صف هستند و برخی از آنها چشمشان به کعبه نمی‌افتد و از دنیا می‌روند، ولی شما که با قرآن معامله کرده‌اید برای این سفر انتخاب شده‌اید.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه این سفر برای بسیاری از افراد دست نیافتنی است، خطاب به قاریان اعزامی به حج گفت: قدردان حضور در سرزمین وحی باشید و از فرصت‌ها استفاده کنید.

او سپس در تبیین نکات و موارد ضروری و اثر گذار در گردهمایی بزرگ مسلمانان، اظهار کرد: با گذشت سالیان، شرایط تغییر یافته و حج امروز نسبت به دوره‌های پیشین با تغییراتی همراه بوده است. یکی از این موارد هم حضور «کاروان قرآنی نور» است که منسجم، هدف‌گذاری شده و ویژه و میزبان معنوی ضیوف الرحمن است.

نواب بیان کرد: حضور در کاروان قرانی نور و خادم قرآن بودن سخت است، ولی حفظ این عنوان با توجه به اینکه در بین مردم چهره می‌شوید سخت‌تر و شرایط برای شما متفاوت خواهد بود.

او همچنین درباره چگونگی بهره‌مندی بیشتر از فضای حج، مسئولیت‌ها و وظایفی که این قاریان در سفر حج به عهده دارند، حضور در گردهمایی‌ها و ارتباط با زائران پیش از اعزام به این سفر توصیه‌هایی داشت و در ادامه تاکید کرد: وقت‌تان را به شکلی مدیریت کنید که بیشترین استفاده را از آن ببرید و صدا و حنجره خود را در کرسی های تلاوت قرآن در سرزمین وحی، وقف خدا کنید. خدا هم به این کار بزرگ برکت خواهد داد.

سرپرست حجاح ایرانی همچنین گفت: اگر در جایی زائری به کمک نیاز داشت این کار را انجام دهید، چونکه بر اساس آیات قرآن، جبران خدمت با ثواب نیست بلکه با خدمت مشابه از جانب مخدوم و خداست. خدا رحمت کند حاج آقا ابوترابی را، او در عین حال که یک خادم بود به دیگران هم کمک می‌کرد حتی دست شکنجه‌گر خود را در اسارت گرفت و با خود هم‌مسیر کرد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه اعزام کاروان‌های حج تمتع از ۲۴ اردیبهشت‌ماه آغاز می‌شود و پایان این حضور در دهه اول ماه محرم خواهد بود، از قاریان خواست که برای موسم حج برنامه‌ریزی کنند تا حضوری کاربردی و تاثیرگذار داشته باشند.

محمدتقی میرزاجانی، رئیس دبیرخانه کمیته اعزام این گروه از قاریان گفت: اعضاء این کاروان از برخی استان‌های کشور هستند و تعدادی برای نخستین بار به حج اعزام می‌شوند. این نخبگان قرانی پس از آزمون‌ها و ارزیابی‌های متعدد انتخاب شده‌اند و در مدینه و مکه، قرائت قرآن و اجرای تواشیح خواهند داشت.

او اضافه کرد: متوسط سنی این قاریان در حج امسال، ۳۵ سال است و در این کاروان، سه قاری حافظ کل قرآن، قاری برجسته و گروه تواشیح وجود دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مسابقات قرآن و عترت کهگیلویه و بویراحمد در چرام
  • رقابت ۶۵۰ دانش‌آموز یزدی در مسابقات قرآن، عترت و نماز استان یزد
  • رقابت قرآنی ۶۰۰ دانش آموز استان مرکزی
  • رقابت ۶۰۰ محصل استان در مسابقات قرآن
  • برگزاری مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزی در یزد
  • برگزاری چهل و دومین دوره مسابقات قرآن دانش آموزی در کازرون
  • برخی برای حج ۳۰ سال در نوبت خواهند ماند
  • برخی برای حج ۳۰ سال در نوبت خواهند ماند!
  • سلیمانی: تعلیق مسابقات لیگ ۲ اهمیت جایگاه داوران را نشان داد
  • معرفی داوران و ناظران هفته نوزدهم لیگ برتر هندبال مردان