Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعدادی از کارگران شاغل در معدن زغال سنگ طزره از واحدهای زیرمجموعه شرکت زغال سنگ البرز شرقی به خبرنگار ایلنا گفتند: یکی از پیمانکاران معدن زغال سنگ طزره حدود ۴ کارگری که از مجموعه معدن زغال سنگ طزره سالها پیش بازنشسته شده‌اند را دوباره در بخش فنی تونل مادر بکار گرفته و جایگزین نیروهای جوان و بیکار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها با بیان اینکه به‌کارگیری نیروهای بازنشسته نوعی اقدام غیرقانونی است که فرصت‌های موجود شغلی را از کارگران آماده به کار سلب می‌کند، افزودند: بهره‌گیری از نیروهای بازنشسته در مشاغل سخت راه گریزی برای برخی کارفرمایان در پرداخت هزینه‌های قانونی استخدام کارگران بیکار فراهم می‌آورد در عین حال این عمل خلاف قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان است.

کارگران معدن زغال سنگ طزره تصریح کردند: همه این افراد سالها قبل با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان‌آور بازنشسته شده و هزینه بازنشستگی آن نیز پرداخت شده است اما در حال حاضر بار دیگر به جای یک نیروی کار جوان جویای کار مشغول کار شده‌اند.

این کارگران با بیان اینکه پرداخت برخی مزایای شغلی همانند دستمزد قانونی، پوشش بیمه، اضافه‌کاری و غیره که با استخدام نیروی جوان لازم است، در استخدام بازنشستگان لحاظ نمی‌شود، افزودند: برخی کارفرمایان با استخدام کارگران بازنشسته در این قبیل مزایا صرفه‌جویی می‌کنند و همین امر آنها را ترغیب به استخدام بازنشستگان می‌کند.

این گروه از کارگران با بیان اینکه به‌رغم تصریح قانون در خصوص منع بکارگیری بازنشستگان و افراد بازخرید شده، هم‌اکنون ۴ نفر از نیروهای شاغل در بخش خدمات فنی تونل مادر را کارگران بازنشسته تشکیل می‌دهند، اظهار داشتند: هر ماه شاهد هستیم تعداد زیادی جوان بیکار تحصیل کرده برای کار به بخش‌های مختلف معدن مراجعه می‌کنند که کسی به فکر آنها نیست. در این شرایط بکارگیری افراد بازنشسته ظلم آشکاری به نسل جوان و خانواده‌های‌ آنهاست.

 کارگران با بیان اینکه به‌طور معمول بهانه کارفرمایان متخلف برای به‌کارگیری افراد بازنشسته، انتقال تجربه برای نیروی کار جوان است، از مدیریت معدن زغال سنگ البرز شرقی درخواست کردند نظارت خود را بر شرکت‌های پیمانکاری در جذب نیروی کار جویای کار بیشتر کند.

اداره تامین اجتماعی شهرستان شاهرود در همین راستا ضمن تایید بکارگیری تعدادی از کارگران بازنشسته در بخش پیمانکاری معدن طزره، با بیان اینکه این موضوع از طریق بازرسان فنی تامین اجتماعی پیگیری می‌شود، اظهار کرد: باتوجه به گزارش جمعی از کارگران معدن زغال سنگ طزره به اداره تامین اجتماعی شاهرود، این موضوع با توجه به محدوده جغرافیایی از سوی همکارانمان در شعبه تامین اجتماعی شهرستان دامغان پیگیری می‌شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۱۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

​بیمه شدگان تامین اجتماعی فورا بخوانند

نرخ بیمه کارگران مشمول قانون کار، بر اساس حداقل دستمزد آن‌ها محاسبه می‌شود و معادل ۳۰ درصد حقوق و مزایای مشمول بیمه است. بر اساس مصوبه شورای عالی کار ۲۷ اسفند ۱۴۰۲، حداقل دستمزد کارگران برای سال ۱۴۰۳ به میزان ۹میلیون‌و۳۲۲هزار تومان تعیین شد.

بنابراین، میزان حق بیمه سهم پرداختی کارگران در سال ۱۴۰۳ معادل ۹۳۱هزارو۱۸۰ تومان خواهد بود؛ به این ترتیب که ۷ درصد حق بیمه سهم کارگران است که کارفرما از حقوق و مزایای ماهانه کارگر کسر کرده بر روی آن ۲۳ درصد حق بیمه سهم کارفرما را اضافه کرده و به تامین اجتماعی واریز می‌کند.

به گزارش منیبان، در توضیح جزئیات حق بیمه تأمین اجتماعی کارگران، گفته شده که حق بیمه پایه کارگران، ۷ درصد از حداقل دستمزد آن‌ها یعنی معادل ۶۵۲هزارو۵۴۰ هزار تومان است. حق بیمه بیکاری هم یک درصد از حداقل حقوق و معادل ۳۹هزارو۲۲۰تومان تعیین شده است.

حق بیمه حوادث ناشی از کار هم ۲ درصد از حداقل دستمزد را به خود اختصاص داده که عددی معادل ۱۸۶هزارو۴۴۰ تومان می‌شود. بنابراین درمجموع میزان حق بیمه تامین اجتماعی کارگران در سال ۱۴۰۳ معادل ۹۳۱ هزار و ۱۸۰ تومان خواهد بود.

طبق ماده (۲۸) قانون تامین اجتماعی، مبلغ حق بیمه به میزان ۳۰ درصد مزد یا حقوق بیمه‌شدگان مشمول قانون کار است که از این میزان ۲۳ درصد (۲۰ درصد حق بیمه + سه درصد بیمه بیکاری) بر عهده کارفرما و هفت درصد بر عهده بیمه شده است (که علاوه بر میزان نرخ فوق الاشاره، سه درصد نیز به وسیله دولت تامین می‌شود).

همچنین طبق ماده (۳۶) قانون کارفرما مسئول پرداخت حق‌بیمه سهم خود و بیمه‌شده به سازمان بوده و مکلف است در موقع پرداخت مزد یا حقوق و مزایا سهم بیمه شده را کسر کرده و سهم خود را بر آن افزوده به سازمان تامین اجتماعی تأدیه کند.

هرچند که بر اساس قوانین وزارت کار، کارفرما وظایفی در قبال کارگر دارد و تمام موارد آن‌ به‌درستی اجرا می‌شود و در صورت اجرانشدن هر کدام از آن‌ها، قانون به‌تمامی به حقوق کارگران رسیدگی می‌کنند، اما باز هم لازم است کارفرما و کارگران به‌طور کامل از قوانین و حقوق خود آگاه باشند. می‌توانید در ازکی همه‌چیز درباره حق بیمه تأمین اجتماعی و شرایط و قوانین آن را بخوانید.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دغدغه کارگران روی میز مسئولان قزوین
  • دغدغه کارگران روی میز مسئولان
  • منع بکارگیری مشمولان غایب در واحد‌های صنعتی، معدنی و صنفی
  • ​بیمه شدگان تامین اجتماعی فورا بخوانند
  • ۱۳ هزار نفر در شهرستان خلخال تحت پوشش تامین اجتماعی
  • ۵ نفر از کارگران نمونه البرز تجلیل شدند
  • مذاکرات برای افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
  • خبر جدید از افزایش منطقی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران / دریا بیگی تشریح کرد
  • ۳ پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان | افزایش ۳۵درصدی باید لحاظ شود
  • ادامه مذاکرات مزدی کانون بازنشستگان تامین اجتماعی؛ مبنای افزایش حقوق کدام قانون است؟