Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش فارس، در حالی که تنش‌ها بین واشنگتن و مسکو در نتیجه خروج آمریکا از معاهده منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد موسوم به «INF» ادامه دارد، یک مقام آمریکایی مدعی شده که انفجار اخیر در شمال روسیه به برنامه این کشور در زمینه موشک فوق فراصوت (هایپرسونیک) ارتباط داشته است. 

۱۷ مرداد ماه منابع رسانه‌ای از وقوع انفجاری در پادگان نظامی روستای «نِنوسکا» در منطقه «آرخانگلسک» در شمال روسیه و وقوع آتش‌سوزی در این منطقه خبر دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که این انفجار هنگام آزمایش یک «سیستم پیشرانه مایع» برای تولید موتور موشک اتفاق افتاده است. در حالی که تعداد کشته‌ها ابتدا دو نفر اعلام شده بود، شرکت روس‌اتم بعدا اعلام کرد که پنج نفر در این حادثه کشته شده‌اند که همگی از دانشمندان اتمی روسیه بوده‌اند.

به نوشته خبرگزاری رویترز، یک مقام ارشد دولت «دونالد ترامپ» روز سه شنبه اعلام کرد که از نظر واشنگتن، انفجار هفدهم مردادماه در شمال روسیه به برنامه موشک فوق فراصوت «بروستنیک» (اسکای‌فال) ارتباط داشته است.

در گزارش رویترز آمده است: «روز دوشنبه ۵ دانشمند (روس) در شهر ساروف واقع  در نزدیکی (محل انفجار پادگان ننوسکا) به خاک سپرده شدند. آژانس دولتی اتمی روس‌اتم اعلام کرده که دلیل این انفجار، بروز حادثه در جریان تست موشک روی یک سکوی پرتاب دریایی در شمال روسیه بوده است».

یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود به خبرنگاران گفت، واشنگتن تا این لحظه در موقعیتی نیست که بگوید انفجار در شمال روسیه یک انفجار اتمی بوده است اما به این موضوع باور دارد که عناصر رادیواکتیو در این انفجار وجود داشته است.

این مقام ارشد دولت آمریکا معتقد است، انفجار در ننوسکا می‌تواند مانع مهمی در برنامه‌های مدنظر دولت روسیه ایجاد کرده باشد. وی افزود، هنوز مشخص نیست که دلیل انفجار ناشی از ناکامی در سیستم پرتاب موشک بوده باشد.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور این کشور هم روز گذشته درباره انفجار در روسیه واکنش نشان داده بود. او در پیامی توییتری در این باره نوشت: «ایالات متحده دارد اطلاعات بیشتری درباره یک انفجار موشکی ناکام در روسیه به دست می‌آورد. ما هم فناوری مشابه، اما پیشرفته‌تری داریم. انفجار [موشک] "اسکای‌فال" روسیه باعث نگرانی در مورد هوای اطراف آن تأسیسات و مناطق بسیار فراتر از آن شده است. این خوب نیست».

اظهارات آمریکایی‌ها درباره ماهیت انفجار در شمال روسیه بعد از خروج رسمی این دو کشور از معاهده منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد موسوم به «INF» صورت گرفته است.

۱۱ مردادماه «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا با اعلام خروج رسمی کشورش از این معاهده مدعی شده بود: «در تاریخ دوم فوریه ۲۰۱۹، ایالات متحده به روسیه شش ماه فرصت داد تا به پایبندی به معاهده منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد بازگردد. روسیه مخالفت کرد، پس این توافق امروز پایان می‌یابد».

وی با انداختن مسئولیت فروپاشی این توافق امنیتی بر گردن روسیه، افزود: «آمریکا بخشی از توافقی نخواهد بود که طرف دیگر آن را نقض می‌کند. روسیه تنها مقصر [فروپاشی این توافق] است».

«رویترز» بعد از این توئیت پامپئو، به نقل از چند مقام ارشد در دولت آمریکا گزارش داده بود واشنگتن از این به بعد خود را مقید به عدم ساخت و ذخیره موشک‌های میان‌برد با قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای نخواهد دانست.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۱۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر روسیه کمک تسلیحاتی آمریکا به اوکراین را مضحک خواند

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در آمریکا وعده‌های کی یف به واشنگتن مبنی بر عدم استفاده از موشک‌های ATACMS برای حمله به خاک روسیه را نادرست توصیف کرد.

براساس گزارش آرتی، سفیر به خبرنگاران گفت: مضحک است که مشتریان اوکراینی قول داده‌اند که از موشک‌ها علیه اهدافی در خاک روسیه استفاده نکنند 

روزنامه پولیتیکو پیشتر به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داده بود که دولت آمریکا در ماه مارس گذشته برای اولین بار از زمان آغاز درگیری در سال ۲۰۲۲، مخفیانه موشک‌های تاکتیکی ATACMS را به اوکراین عرضه کرده است.

پس از تصویب مجلس نمایندگان و سنای  آمریکا، جو بایدن، رئیس جمهور این کشور، بسته‌ای از قوانین را برای کمک نظامی به اوکراین، اسرائیل و تایوان امضا کرد.

 در این بسته ۶۰.۸۴ میلیارد دلار برای کمک به اوکراین اختصاص یافت. از این مبلغ ۲۳.۲ میلیارد دلار برای تکمیل تسلیحات ارسال شده از انبار‌های پنتاگون، ۱۳.۸ میلیارد دلار برای خرید نظامی برای نیرو‌های اوکراینی در بازار آزاد، ۱۱.۳ میلیارد دلار برای حمایت از عملیات نظامی آمریکا در منطقه استفاده خواهد شد و ۲۶ میلیون دلار برای حسابرسی اختصاص داده شده است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه تاکید کرد که تحویل محموله‌های تسلیحاتی آمریکا وضعیت را در میدان جنگ به نفع کی‌یف تغییر نخواهد داد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • سرنگونی پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک دو موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • اوکراین| کی‌یف به صلاح خود از موشک‌های دوربرد استفاده می‌کند
  • پنتاگون مخفیانه موشک‌های ATACMS به اوکراین داد
  • تحریم‌های جدید غرب مرتبط با ایران و روسیه
  • غرب تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • آمریکا تحریم‌های جدیدی مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • سفیر روسیه کمک تسلیحاتی آمریکا به اوکراین را مضحک خواند
  • رویترز: آمریکا به صورت مخفیانه به اوکراین موشک دوربرد ارسال کرده است