Web Analytics Made Easy - Statcounter

به  گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فرهیختگان، حدود 40 روز از برگزاری کنکور سراسری سال ۹۸ گذشته است، این آزمون ۱۳ و ۱۴ تیرماه با حضور یک میلیون و ۱۱۹ هزار و ۴۱۱ داوطلب در ۳۸۱ شهرستان و ۱۹ کشور خارجی برگزار شد.

براساس آمارها ۵۸ درصد داوطلبان، زن و ۴۲ درصد آنها مرد بوده‌اند که بیشترین تعداد شرکت‌کننده‌ها در گروه علوم تجربی با ۶۳۷ هزار داوطلب، پس از آن علوم انسانی با ۲۸۲ هزار نفر و گروه ریاضی با ۱۶۸ هزار متقاضی حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آن تعدادی که برای داوطلبان ثبت‌نام‌کننده در کنکور 98 یاد شد، یک میلیون و ۱۸ هزار نفر در جلسه آزمون حاضر بودند، بنابراین آمار غایبان در این آزمون ۹ درصد می‌شود. این تعداد ۶۵ هزار نفر بیشتر از آزمون سال ۹۷ بوده است. البته امسال داوطلبان به دو دسته نظام قدیم و جدید تقسیم شدند که ۵۷۷ هزار نفر در نظام قدیم آموزشی و ۵۴۲ هزار نفر در نظام جدید آموزشی شرکت کردند.

از تعداد یک میلیون و ۱۸ هزار نفر حاضر در جلسه آزمون، تعداد ۸۳۲ هزار و ۲۸۹ نفر مجاز به انتخاب‌رشته شدند و نتایج اولیه به صورت کارنامه در ۱۶ مردادماه اعلام شد که ۷۶۷ هزار نفر در دانشگاه‌ها بدون احتساب دانشگاه آزاد اسلامی پذیرفته می‌شوند.

ظرفیت پذیرش در گروه پذیرش و سوابق تحصیلی ۵۹۶ هزار نفر و در گروه رشته‌های باآزمون ۱۷۱ هزار نفر است، درنتیجه ۱۲۸ هزار نفر در دوره‌های روزانه پذیرفته می‌شوند.

بیشترین رقابت داوطلبان گروه علوم تجربی برای پذیرش در سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی است و تعداد ۸۰۳۸ نفر در کل کشور بدون احتساب دانشگاه آزاد اسلامی، در گروه علوم پزشکی پذیرفته می‌شوند که این تعداد ۲۶۰ نفر بیش از سال گذشته است.

ظرفیت داوطلبان مناطق سیل‌زده در چهار استان لرستان، گلستان، خوزستان و خراسان‌شمالی، براساس رشته‌هایی که استانداری آنها به سازمان سنجش اعلام کرده‌اند، پنج درصد ظرفیت مازاد است. انتخاب‌رشته برای داوطلبان مجاز از ۲۰ مرداد آغاز شد و تا ۲۴ مرداد ادامه دارد. کلیه داوطلبان برای سوابق تحصیلی، مجاز به انتخاب‌رشته هستند و به‌منظور انتخاب‌رشته بهتر داوطلبان، سه دسته راهنما ازجمله ویژه‌نامه انتخاب‌رشته پیک سنجش، سیستم نرم‌افزار مجازی انتخاب‌رشته و پایگاه‌های انتخاب‌رشته وزارت آموزش‌وپرورش تهیه شد.

شانس قبولی در کنکور امسال تقریبا 92 درصد است، البته نباید فراموش کرد که این شانس قبولی در گروه‌های مختلف متوازن و یکسان نیست. طبق روال هر سال، بیشترین متقاضیان کنکور بین داوطلبان گروه علوم تجربی قرار دارند و با توجه به آمارهای ظرفیت این گروه و تعداد متقاضیان تقریبا شانس قبولی در این گروه 8 درصد خواهد بود.

آن‌طور که آمار‌ها نشان می‌دهد در انتخاب‌رشته گروه علوم پزشکی بیشترین فشار روی سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی است که در مجموع کل کشور ۸ هزار و ۳۸ نفر ظرفیت پولی و غیرپولی دارد و با ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی به‌سختی به ۹ هزار نفر می‌رسد، از این میزان ۳۰ درصد سهمیه‌های مصوب مجلس است و هر قید دیگری از این تعداد کم خواهد شد.

درنهایت ۶ هزار و ۳۰۰ نفر می‌مانند که این تعداد هم سهمیه‌های بومی و مناطق در پذیرش آنها دخیل است و بنابراین کسی که رتبه کشوری بیش از ۱۰ هزار دارد، توقع قبولی در این رشته‌ها را نباید داشته باشد و باید معقول انتخاب‌رشته کند.

به این ترتیب برای سه رشته پرمتقاضی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در گروه علوم تجربی حدود یک درصد شانس قبولی وجود دارد.   برای سه رشته حقوق، روانشناسی و حسابداری در گروه علوم انسانی حدود 19 درصد شانس قبولی وجود دارد، این درحالی است که برای سه رشته پرمتقاضی مهندسی برق، مهندسی مکانیک و مهندسی کامپیوتر 32 درصد، اما برای گروه هنر چهار درصد و گروه زبان‌های خارجی دو درصد شانس قبولی در این آزمون وجود دارد، البته این دو گروه به دلیل آنکه برخی داوطلبان می‌توانستند هنگام ثبت‌نام گزینه علاقه‌مندی برای شرکت در این آزمون را انتخاب کنند، تعداد ثبت‌نام‌کننده‌های بالایی را به خود اختصاص داده است، اما ظرفیت آنها در دانشگاه‌های کشور کم نیست.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سازمان سنجش آموزش کشور کنکور دندانپزشکی علوم تجربی داوطلب کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۱۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوطلبان برای ثبت سوابق تحصیلی بر اساس اعلام آموزش و پرورش اقدام کنند

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ روز‌های پنجشنبه و جمعه (۶ و ۷ اردیبهشت) با شرکت در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب برگزار شد. از این تعداد ۷۲۹ هزار و ۶۵۶ نفر یعنی ۶۳ درصد زن و ۴۲۲ هزار و ۸۶۲ نفر یعنی ۳۷ درصد مرد هستند.

همچنین امسال آزمون دانشجومعلم همزمان با نوبت اول کنکور برگزار شد و در آزمون اختصاصی پذیرش دانشجومعلم نیز ۶۶۰ هزار و ۳۹۳ نفر ثبت نام کردند که از این تعداد ۶۶ درصد زن و ۳۴ درصد مرد هستند.

داوطلبانی که سابقه تحصیلی کامل گروه آزمایشی مورد نظر خود را ندارند، اعم از دانش‌آموزان و دانش آموختگان شاخه‌های نظری، فنی‌وحرفه‌ای و کارودانش در تمام نظام‌های آموزش و پرورش و طلاب حوزه‌های علمیه باید نسبت به ایجاد سابقه تحصیلی دروس عمومی و اختصاصی بر اساس برنامه اعلامی وزارت آموزش و پرورش اقدام کنند.

ضرایب و دروس آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ سهم نمره کل سابقه تحصیلی پایه دوازدهم نظام ۳-۳-۶ در آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ و در گروه‌های آزمایشی اصلی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی به میزان ۵۰ درصد با تأثیر قطعی است و میزان تأثیر نمره کل سابقه تحصیلی دیپلم نظام سالی- واحدی/ ترمی - واحدی در این گروه‌ها، ۳۷/۵ درصد با تأثیر قطعی و میزان تأثیر سوابق تحصیلی پیش‌دانشگاهی نظام سالی - واحدی/ترمی - واحدی ۱۲/۵ درصد با تأثیر قطعی در نمره کل سابقه تحصیلی در مجموع دیپلم و پیش‌دانشگاهی ۵۰ درصد، همچنین سهم نمره کل آزمون اختصاصی (کنکور) ۵۰ درصد است.

سهم سوابق تحصیلی برای دو گروه آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی به این شکل است که سهم نمره‌کل سابقه تحصیلی پایه دوازدهم نظام ۳-۳-۶ در گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی، به میزان ۲۸ درصد با تأثیر قطعی، میزان تأثیر نمره کل سابقه تحصیلی دیپلم نظام سالی واحدی/ترمی واحدی در این گروه‌ها، ۲۱ درصد با تأثیر قطعی و میزان تأثیر سوابق تحصیلی پیش‌دانشگاهی نظام سالی واحدی/ترمی واحدی هفت درصد با تأثیر قطعی در نمره کل سابقه تحصیلی (در مجموع دیپلم و پیش‌دانشگاهی ۲۸ درصد) است.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • هشدار رئیس دانشگاه آزاد به ناهنجاری در انتخاب رشته دانشگاهی
  • تمدیدانتخاب رشته داوطلبان دوره دکتری تخصصی۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی
  • کلید اولیه نوبت نخست کنکور فردا منتشر می شود/ ۵ روز فرصت اعتراض داوطلبان
  • امروز؛ آخرین مهلت انتخاب رشته داوطلبان دکتری
  • برگزاری ماراتن کنکور در کرمانشاه با پیشتازی بانوان
  • فرصت انتخاب رشته داوطلبان آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ دوباره تمدید شد
  • آغاز انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی
  • انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی تا ۱۰ اردیبهشت
  • امشب آخرین مهلت انتخاب رشته داوطلبان آزمون دکتری سال ۱۴۰۳
  • داوطلبان برای ثبت سوابق تحصیلی بر اساس اعلام آموزش و پرورش اقدام کنند