Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامرضا حسن‌پور، رئیس بسیج اصناف و بازاریان کشور، در گفت‌وگو با ایکنا، به بیان نکاتی درباره اهمیت دخالت اصناف و بازاریان در تبلیغ و ترویج مکاسب و فقه بازار و همچنین نقش دولت در این زمینه پرداخت و گفت: خود بنده امروز در حال رفتن به امام‌زاده زید بازار هستم که روزهای چهارشنبه از ساعت 9:30 تا 10:30 کلاس‌های فقه بازار در آن برگزار می‌شود و خود بازاریان هم همت کرده‌اند که این کلاس‌ها را از حدود یک ماه قبل آغاز کرده‌ و هر هفته آن را برگزار می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقش مدیریتی بسیج اصناف در آموزش فقه بازار

وی با بیان اینکه خود بازاریان متولیان اصلی آموزش مکاسب و فقه بازار هستند ادامه داد: تدریس کلاس‌های فقه بازار توسط جناب رضوان‌زاده، از علمای بازار برگزار می‌شود. الحمدلله این کلاس‌ها در حال جا افتادن است. بنابراین کار در زمینه فقه بازار در اختیار خود بازاریان است و بسیج اصناف هم در این زمینه به نقش مدیریتی مشغول است.

حسن‌پور درباره میزان استقبال رؤسای اصناف و اتحادیه‌ها از کلاس‌های فقه بازار بیان کرد: بخشی از رؤسای اتحادیه‌‌ها و اتاق‌های اصناف هم با موضوع آموزش فقه بازار همراهی دارند و به باور لازم رسیده‌اند اما برخی از آنها هنوز این باور را پیدا نکرده‌اند بنابراین باید سعی کنیم این باور را در میان آنها هم ایجاد کنیم و در این زمینه رسانه‌ها نقش مهمی بر عهده دارند.

الزام اصناف به حضور در کلاس‌های فقه بازار

رئیس بسیج اصناف و بازاریان کشور درباره نقش دولت در آموزش مکاسب و فقه بازار یادآور شد: دولت در این زمینه نقشی را بر عهده ندارد. البته لازم به اشاره است که ما با مرکز امور اصناف در وزارت صنعت، معدن و تجارت تفاهم‌نامه‌ای امضاء کردیم و مفاد این تفاهم نامه هم ابلاغ شد و اکنون در حال انجام است فقط باید رؤسای سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها که رئیس کمیسیون نظارت هم محسوب می‌شوند همتی کرده و این موضوع را به میزان بیشتری ترویج کنند تا به امید خدا کار به خوبی پیش برود.

وی با اشاره به ملزم بودن همه کسبه و بازاریان به فراگیری احکام فقهی مربوط به بازار تصریح کرد: در قانون نظام صنفی آمده است که همه کسبه‌ای که قصد دارند پروانه کسب برای انجام فعالیت در بازار را اخذ کنند باید احکام کسب و کار را یاد بگیرند و آموزش لازم هم به آنها ارائه شود. این آموزش‌ها هم در سراسر کشور بر عهده بسیج اصناف گذاشته شده است بنابراین اصناف موظف هستند که به مدت شش ساعت در کلاس‌های مربوط به فقه بازار حضور پیدا کنند.

آموزش فقهی 230 هزار بازاری در سالی که گذشت

رئیس بسیج اصناف و بازاریان سراسر کشور ادامه داد: کتابی هم در این موضوع چاپ شده که در اختیار کسبه و اساتید کلاس‌ها در سراسر کشور گذاشته می‌شود تا براساس آن، شش ساعت مبانی اصلی فقه بازار و مکاسب را تدریس کنند. حتی گواهی لازم به عنوان آموزش‌های عمومی کسب و کار برای این موضوع صادر خواهد شد.

حسن‌پور با اشاره به آمار حضور در کلاس‌های فقه بازار بیان کرد: در سال 97 حدود 230 هزار نفر در سراسر کشور در این دوره‌ها حضور پیدا کردند. متولی آن هم بسیج اصناف است اما از اتاق‌های اصناف، اتحادیه‌های صنفی و خود بازاریان هم در این زمینه به ما کمک می‌کنند.

راه‌اندازی بسیج اصناف در اکثر اتحادیه‌ها

رئیس بسیج اصناف و بازاریان کشور درباره تعامل این نهاد با رؤسای اصناف و اتحادیه‌ها در سراسر کشور بیان کرد: روابط و تعامل بسیار نزدیکی داریم. در اکثر اتحادیه‌ها و اصناف، بسیج اصناف راه‌اندازی شده است و همه فرماندهان پایگاه‌های ما بازاری و برخی از آنها هم رئیس اتحادیه هستند بنابراین تعامل بسیار خوبی با مجموعه‌های مختلف داریم و در همه امور اعم از فرهنگی و مذهبی این تعامل با آنها در حال گسترش است.

وی با اشاره به مهم‌ترین سرفصل‌هایی که در کلاس‌های فقه بازار امام‌زاده زید بازار تدریس می‌شود بیان کرد: دو هفته پیش که بنده در این کلاس حضور داشتم در مورد فسخ معاملات بحث شد. همچنین بحثی درباره واجبات معاملات صورت گرفت و اکنون به بخش آداب معاملات و مکروهات و مستحبات رسیده‌اند. هر جلسه‌ای یک عنوان را بررسی می‌کنند و در پایان هم حدود 15 دقیقه وقت در اختیار بازاریان قرار می‌دهند تا خود آنان هم سؤالات خود را مطرح کنند.

رئیس بسیج اصناف و بازاریان کشور در پایان درباره وضعیت استقبال بازاریان از این کلاس‌ها گفت: کسانی که ملزم به حضور در کلاس‌های فقه بازار هستند که در این کلاس‌ها حضور پیدا می‌کنند و از مباحثی که تدریس می‌شود استقبال خواهند کرد اما کلاس‌های هفتگی فقه بازار ما در اما‌م‌زاده زید بازار تهران هم تاکنون با استقبال خیلی خوبی مواجه شده است. در سایر استان‌ها هم استقبال خوبی از کلاس‌های آموزش فقه بازار انجام می‌شود.

انتهای پیام

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری ایکنا حسن پور بسیج اصناف دولت فقه بازار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۱۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریل جذب در آموزش و پرورش توسط فرهنگیان جوان انقلابی تغییر کرد

به گزارش خبرنگار مهر، سجاد صدیقی شامگاه چهارشنبه در نشست تبیینی مسؤولان کانون‌های بسیج فرهنگیان استان کردستان با بیان اینکه بسیجی باید اقتضائات آن را رعایت نماید، بسیج فرهنگیان را توده معلمان عنوان کرد و گفت: ما از حقیقت بسیج خیلی فاصله گرفته‌ایم و باید به این باور برسیم که توده‌های بسیج این انقلاب را حفظ کرده‌اند.

صدیقی کارهای مهم انجام شده در کشور را بر پایه تلاش عموم مردم توصیف کرد و گفت: باید قدری جدی‌تر به مسأله بسیج نگاه کنیم.

وی افتخار امام و رهبری را بسیجی بودن دانست و آن را نصب‌العین عموم مردم عنوان کرد.

مسؤول سازمان بسیج فرهنگیان کشور با ورود به حوزه بسیج فرهنگیان و بیان اینکه باید بسیج نسبت خود را با مسائل مشخص کند، اظهار کرد: مسأله ما مطالبات محوری رهبری در خصوص فرهنگیان است.

صدیقی، این مطالبه را خواسته هرساله رهبری عنوان کرد و گفت: انقلاب در تعلیم و تربیت، محور اساسی خواسته رهبری است.

تحول در آموزش و پرورش باید از ریشه اتفاق بیفتد

وی با طرح این سوال که آیا طراحی ما در سازمان بسیج فرهنگیان هم‌سو با دغدغه رهبری است، عنوان کرد: تحول در آموزش و پرورش باید از ریشه اتفاق بیفتد.

وی شناسایی میدان کار را ابتدایی‌ترین کار در حل مسأله تحول دانست و با خاطرنشان کردن داستان سند ۲۰۳۰ گفت: طرح‌های عملیاتی دشمنان تعلیم و تربیت باید تبیین شود.

این مقام مسؤول در سازمان بسیج فرهنگیان با یادآوری موضع رهبری در خصوص سند ۲۰۳۰، حساسیت ایشان را نشان از اهمیت موضوع بیان کرد و گفت: در سال‌های اخیر تلاش ویژه‌ای در اجرای سند تحول بنیادین به انجام نرسیده است.

مسؤول سازمان بسیج فرهنگیان، مأموریت بسیج فرهنگیان را پاسخ به دغدغه رهبری دانست و با بیان اینکه بسیج باید قاعده بد مانع در برابر تحول را بر هم بزند، عنوان کرد: موضع‌گیری بسیج فرهنگیان در برابر کج‌روی‌های دولت در آموزش و پرورش باید بدون اغماض باشد.

بسیج فرهنگیان مأموریت‌های خود را در آموزش و پرورش مساله محور کند

صدیقی با بیان اینکه بسیج فرهنگیان باید شانه‌های خود را زیر بار مسؤولیت آموزش و پرورش ببرد، تلاش این توده را در راستای تحول در آموزش و پرورش ضروری خواند و گفت: این قشر باید مأموریت‌های خود در آموزش و پرورش را مسأله‌محور نماید.

وی با اشاره به موضوع جذب در آموزش و پرورش و تحولات رقم خورده در این زمینه، آن را محصول تلاش انقلابی فرهنگیان جوان بسیجی عنوان کرد و گفت: ریل جذب آموزش و پرورش بعد از ۸۰ سال توسط فرهنگیان جوان انقلابی تغییر کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرمایش رهبری در خصوص جنگ در عرصه تعلیم و تربیت، جذب در بسیج فرهنگیان را از مهم‌ترین فعالیت در این سازمان عنوان کرد و اظهار داشت: عمق نفوذ انقلاب اسلامی از این طریق باید در مسأله‌ها صورت گیرد.

مسؤول سازمان بسیج فرهنگیان مکانیزم تربیت نسل توسط دشمن را قاعده‌ای باطل دانست که باید به دست انقلابی‌ها از بین برود و افزود: اصل بازی دشمن باید به هم زده شود و در غیر این صورت نتیجه مؤثری به دست نمی‌آید.

صدیقی در ادامه سخنان خود در خصوص عملکرد دشمن، موجودیت دشمن را خط قرمز او عنوان کرد و با بیان اینکه در این عرصه اگر کسی بخواهد با او مقابله کند، طرف مقابل را حذف می‌کند، اظهار داشت: بر هم زدن قاعده دشمن در عرصه تعلیم و تربیت لازم و ضروری است.

وی افزود: بسیج فرهنگیان باید آمادگی لازم را برای پیاده‌کردن موضوع تقابل با نقشه دشمن در تعلیم و تربیت را به دست آورد.
صدیقی پایه اساسی هویت بسیج را مردم و حضور آنان دانست و گفت: باید مکانیزم‌ها را برای حضور گسترده و عملی مردم فراهم نمائیم.

وی در پایان سخنان خود وجود نیروهای دغدغه‌مند در بسیج فرهنگیان را منبع انسانی ارزشمندی برای کمک به تحول در آموزش و پرورش عنوان کرد و اظهار داشت: پیدا کردن جوانان فعال و سپردن مسؤولیت به آنان لازم و ضروری است.

کد خبر 6088274

دیگر خبرها

  • ۱۰۹ کلاس درس جدید نیاز مهرماه شهرستان بیرجند
  • هوشمند سازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • آموزش مهارت تیراندازی به ۱۰ هزار دانش آموز قزوینی
  • لزوم آمادگی بسیج فرهنگیان برای حل مسائل آموزش و پرورش
  • اصناف یکی از کانون‌های اصلی حفظ و ارتقاء امنیت جامعه هستند
  • ۸۸ مدرسه شهرستان بیرجند دو نوبته است/نیاز به ۱۰۹ کلاس درس
  • ریل جذب در آموزش و پرورش توسط فرهنگیان جوان انقلابی تغییر کرد
  • نقش موثر اصناف و بازاریان در تبیین فرهنگ حجاب
  • تشکیل قرارگاه هفته معلم در لرستان