Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه استان های خبرگزاری تقریب، پاکستان از جمله کشورهای جنوب آسیا است و دارای مرز آبی هزار کیلومتری با دریای عمان دارد و از غرب با ایران همسایه است؛ این کشور مشترکات دینی و فرهنگی بسیاری با کشور ایران اسلامی ما دارد و زبان مردم این کشور اردو و فارسی است.

کشور پاکستان در چهاردهم آگوست سال ۱۹۴۷ و یا به عبارتی ۲۳ مرداد سال ۱۳۲۶ به رهبری «محمد علی جناح» بنیان‌گذار این کشور از استعمار بریتانیا آزاد شد و به کشوری مستقل در منطقه خاورمیانه تبدیل شد؛ این روز سرنوشت‌ساز با تلاش و مجاهدت زنان و مردان آزادی‌خواه مسلمان پاکستان و شهادت بسیاری از مردم شکل گرفت و اکنون پس از ۷۲ سال این کشور به جایگاه مهمی در منطقه تبدیل شده است هرچند در طول این سال‌ها با چالش‌های بسیاری از جمله کشمکش و جدال بر سر یک منطقه استراتژیک مهمی به نام «جامو و کشمیر» روبرو است که در طی روزهای اخیر به تنش روبرو شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



جمعی از طلاب و مهاجران پاکستانی ساکن در قم به پاس روز استقلال کشور خود ما را برای تهیه و پوشش خبری از جشن فرهنگی و معنوی خود دعوت کرده تا در این روز مهم شریک شادی آن‌ها به عنوان یک کشور دوست و همسایه باشیم کشوری که علاوه بر فرهنگ و دین و مذهب مشترک زبان مشترکی به نام زبان شیرین «فارسی» دارند ولی زبان آن‌ها از نوع اردو است.

شهر قم پایتخت معنوی جهان اسلام بعد از عتبات عالیات در عراق و هم‌چنین مشهد است و میعادگاه عاشقانی است که برای زیارت کریمه اهل بیت(ع) مسافت‌های طولانی را طی مسیر کرده تا از گردشگری معنوی و مذهبی این شهر بهره‌مند شوند؛ بی‌شک زائران و گردشگران پاکستانی در صدر گردشگران مذهبی قم هستند و وجود مرکز علمی جامعه المصطفی هم فرصتی است تا طلاب این کشور از تدریس دینی و علمی آن استفاده کنند.

به مرکز تجمع این طلاب و مهاجران پاکستانی قم می‌رویم تا بیشتر با فرهنگ، چالش‌ها و جایگاه این کشور آشنا شویم؛ دفتری که در بافت سنتی و تاریخی شهر مقدس قم قرار گرفته و معماری قدیمی این دفتر بر غنای فرهنگی آن افزوده است.

ایران و پاکستان دو کشور همسایه با دو فرهنگ و زبان مشترک
نامش مشتاق است و اکنون در مرحله دکتری در جامعه المصطفی تحصیل می‌کند، درباره ایران اسلامی می‌گوید: ایران از کشورهای استراتژیک در منطقه و جهان است و به قطبی قدرتمند در منطقه تبدیل شده باید دو کشور دوست و برادر که دارای نقاط مشترکی هستند از این فرصت استفاده کنند

حجت الاسلام مشتاق حکیمی می‌افزاید: ایران و پاکستان نه تنها دارای فرهنگ و دین مشترکی هستند زبان مشترکی هم دارند که آن‌ها را به هم نزدیک می‌کند زائران پاکستانی خاطرات خوبی را از زیارت بارگاه حضرت معصومه(س) و مردم قم دارند؛ امید است این فرهنگ مشترک باعث ضعف بیشتر دشمنان شود.

منطقه تحمل تنش و جنگ تازه‌ای ندارد
با آمنه از بانوان گردشگری که به قصد زیارت بارگاه حضرت معصومه(س) به شهر قم سفر کرده درباره روز استقلال کشورش می‌پرسم که می‌گوید: این روز به همت و فداکاری زنان و مردانی اتفاق افتاد که از جان خود گذشته و باعث استقلال و آزادی این کشور شدند و بر این کشور نام جمهوری و اسلامی را نهادند من هرچند از آن روزها یادی ندارم ولی برای من روز بزرگی است و طبق اطلاع می‌دانم نخستین کشوری که این روز را به ما تبریک گفت جمهوری اسلامی ایران بود.

وی بیان می‌کند: امروز پاکستان به جایگاه خوبی در منطقه رسیده ولی تنش میان کشور ما و کشور هندوستان بر سر کشمیر وارد مرحله تازه‌ای شده است؛ امیدوارم با رایزنی کشورهای دوست و همسایه از جمله ایران با گفت‌وگو حل شود چرا که دیگر منطقه تحمل تنش و جنگی دیگر ندارد.

نا امنی خاورمیانه با تنش‌های بین دو کشور پاکستان و هندوستان

رئیس جامعه روحانیون بلتستان پاکستانی ساکن در ایران نیز می‌گوید: با گذشت ۷۲ سال از استقلال پاکستان و جدایی این کشور از هندوستان هنوز چالش منطقه جامو و کشمیر حل نشده است؛ کشمیر منطقه‌ای خودمختار است که به دلایلی هنوز بلاتکلیف بوده ولی در روزهای اخیر بعد از سفر نخست وزیر پاکستان به آمریکا و پیشنهاد ترامپ برای میانجی‌گری این تنش شروع شد.

حجت الاسلام سید احمد رضوی می‌افزاید: با توجه به وجود چند قطعنامه بین دو کشور، نخست وزیر هندوستان قطعنامه را لغو و این کشور را منطقه خود مختار خود می‌داند که این خلاف قانون بین‌المللی است و مردم پاکستان خواهان الحاق این منطقه به پاکستان هستند؛ وجود این تنش‌ها باعث نا امن شدن خاورمیانه می‌شود.
به گفته وی، از جامعه بین‌الملل و کشورهای صلح طلب منطقه می‌خواهیم برای صلح و مذاکره بین دو کشور همکاری و رایزنی داشته باشند؛ کشمیر جزئی از ملت اسلام است و باید تنش و ظلم و ستم در این منطقه ریشه کن شود.

دشمنان اسلام برنامه‌ریزی داشتند روابط ایران و پاکستان کاهش یابد ولی این دو کشور دوست و همسایه در کنار هم هستند

رئیس جامعه روحانیون بلتستان پاکستان در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود می‌گوید: کشور پاکستان ۷۲ سال پیش با نهضت مردمی به رهبری «محمد علی جناح» از کشور هندوستان جدا شد و اکنون به جایگاه خوبی در منطقه رسیده است؛ قبل از آزادی و استقلال پاستان با ایران روابط خوبی داشت ولی بعد از استقلال این روابط مستحکم‌تر شد.

حجت الاسلام رضوی می‌افزاید: جدای از وجود مرز مشترک ما فرهنگ و زبان مشترکی با ایران اسلامی داریم هرچند دشمنان اسلام برنامه‌ریزی داشتند روابط این دو کشور کاهش یابد ولی این دو کشور دوست و همسایه هنوز در کنار هم هستند و زبان شیرین فارسی حلقه اتصال بین دو کشور است.

وجود ۴ هزار طلبه پاکستانی در ایران
وی بیان می‌کند: وجود ۴ هزار طلبه پاکستانی در ایران که بیشتر آن‌ها در قم مشغول به تحصیل هستند فرصتی برای تبادل فرهنگی و علمی باشد؛ آن‌ها در کنار سفارتخانه‌ها و گردشگران به عنوان سفیران فرهنگی هستند که باعث گسترش روابط بین دو کشور می‌شوند که باید از این فرصت در برابر تهدیدات فرهنگی دشمنان استفاده کرد.

حجت الاسلام رضوی می‌افزاید: باید در مقابل فشارهای دشمنان تعامل اقتصادی و فرهنگی بیشتری داشته باشیم و در کنار این فشارها با تحکیم روابط از این بحران خارج شویم.

وی با اشاره به قرارداد نفتی ایران و پاکستان می‌گوید: باید قرارداد نفتی بین دو کشور وارد مرحله جدیدی شود و قرارداد لوله‌های نفتی که به نام «خط صلح» نام‌گذاری شده است باید در این شرایط کنونی که ایران اسلامی با آن روبرو است اجرایی شود.   انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۱۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت آزاد با پاکستان در انتظار پاسخ طرف پاکستانی/ واردات گوشت گرم از آفریقا

معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه گوشت گرم از کنیا، آفریقای جنوبی و تانزانیا به ایران وارد می‌شود، گفت: در رابطه با تجارت آزاد با پاکستان منتظر پاسخ طرف پاکستانی هستیم.

به گزارش ایسنا، سید محمدصادق قنادزاده در حاشیه نشست خبری ایران اکسپو ۲۰۲۴ در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه مذاکرات تجارت آزاد ایران و پاکستان آغاز شده، اظهار کرد: در این رابطه چهار دور مذاکره انجام شده و قبل از سفر اخیر رئیس جمهور هم بخشی از مذاکرات پیش رفته و تبادل لیست و سند انجام شده است. در حال حاضر منتظر پاسخ طرف پاکستانی هستیم.

وی ابراز امیدواری کرد که تجارت آزاد با پاکستان سال جاری اجرا شود و گفت: همه کشورها از تولید داخل خودشان حمایت می‌کنند. پاکستان هم به صادرات محصولات کشاورزی و نساجی خود اهمیت می‌دهد. به طور کلی تجارت آزاد کار ساده‌ای نیست اما دو کشور تمایل دارند.

قنادزاده با بیان اینکه مواقت‌نامه تجارت آزاد با اوراسیا به مجلس ارسال شده، تصریح کرد: سایر کشورها هم تا پایان بهار مصوبه مجلس خود را خواهند گرفت و ما هم امیدواریم تا پایان مجلس فعلی این موضوع در مجلس ما هم به نتیجه برسد.

معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه تجارت ترجیحی بین ایران و پاکستان در حال انجام است، گفت: پاکستان کشور بزرگی است و با توجه مرز مشترک ظرفیت همکاری بالایی بین دو کشور هست.

به گفته وی در حال حاضر دو کشور برای رسیدن به تجارت ۱۰ میلیارد دلاری هدف‌گذاری کردند. همچنین در سند ۵ ساله همکاری دو کشور دیده شده که تجارت ایران و پاکستان تا سال ۱۴۰۳ به ۵ میلیارد دلار برسد.

تجارت بیش از ۲.۵ میلیارد دلاری غیررسمی با پاکستان

قنادزاده بابیان اینکه یکی از مشکلات تجارت دو کشور تجارت غیررسمی است، تصریح کرد: اگر تجارت غیررسمی به تجارت رسمی تبدیل شود، می‌توان گفت همین الان هم تجارت ۵ میلیارد دلاری بین دو کشور محقق شده است.چرا که تجارت رسمی دو کشور حدود ۲.۵ میلیارد دلار است، اما اگر تجارت غیررسمی هم مصاحبه شود حداقل دو برابر این رقم است. در مجموع هدف گذاری شده در کوتاه مدت تجارت دو کشور به ۱۰ میلیارد دلار برسد.

وی درباره تجارت ایران و قاره آفریقا نیز اظهار کرد: قاره آفریقا ۱۲۰۰ میلیارد دلار تجارت دارد. بازار کشورهای آفریقایی بسیار بزرگ است و در حوزه‌های مختلف از جمله معدن، نفت، گاز، پتروشیمی و غیره می‌توان در این کشور فعالیت کرد و در حوزه‌های مختلف با توجه به مواد اولیه موجود در این کشور می‌توان برای تولید مشترک برنامه‌ریزی کرد.

قنادزاده در پاسخ به این سوال که آیا قرار است یک هیئت تجاری از کره شمالی نیز برای بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی به ایران بیاید، گفت: هنوز هیئتی وارد نشده، تا قبل از برگزاری نمایشگاه و حضور کشورهای مختلف در نمایشگاه نمی‌توانیم بگوییم به طور قطع چه کشوری برای بازدید از این نمایشگاه حضور خواهد داشت.

وی درباره واردات گوشت‌ از آفریقا نیز گفت: در حال حاضر گوشت گرم از کنیا به صورت منظم و هفته‌ای دو تا سه بار انجام می‌شود. واردات گوشت گرم از آفریقای جنوبی و تانزانیا هم به زودی شروع می‌شود. یکی از باکیفیت‌ترین گوشت‌ها، گوشت آفریقا است. حجم‌ واردات هم متنوع است و از ۷۰ تا ۸۰ تن در روز شروع شده و نوسان داشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دست رد پاکستان به سینه آمریکا درباره رابطه با ایران
  • غرب تحمل افزایش روابط ایران با همسایگان را ندارد
  • گسترش همکاری‌های فرهنگی با فعال شدن خانه‌های فرهنگ ایران در پاکستان
  • سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی برای دشمنان و دوستان جمهوری اسلامی داشت/همکاری با کشورهای همسایه و مستقل گسترش می‌یابد/ ایران ظرفیت‌های بسیار خوبی برای صدور خدمات فنی-مهندسی دارد
  • پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع | به‌دنبال گسترش روابط کشورهای همسو و مستقل است
  • ایران به‌دنبال گسترش روابط کشورهای همسو و مستقل است
  • مناسبات دوجانبه و مهمی میان ایران و پاکستان وجود دارد
  • تجارت آزاد با پاکستان در انتظار پاسخ طرف پاکستانی/ واردات گوشت گرم از آفریقا
  • توافق ایران و پاکستان برای گسترش بیشتر همکاری‌های اقتصادی
  • توافق برای گسترش بیشتر همکاری‌های اقتصادی | مرز مشترک ۲ کشورباید «مرز صلح و دوستی» باشد