Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-01@15:44:04 GMT

ادارات دولتی ملزم به تفکیک زباله شدند

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۶۴۷۸۲

ادارات دولتی ملزم به تفکیک زباله شدند

به گزارش گروه اجتماعی برنا؛ مجتبی یزدانی معاون خدمات شهری شهرداری تهران در نشست خبری که پیش از ظهر امروز در موزه پست تهران برگزاری شد، گفت: اگر قرار باشد من از خبرنگاران درخواستی داشته باشم این است که تلاش کنند خدمات افرادی که هیچ وقت دیده نمی‌شوند و همیشه گمنام هستند دیده شود. در همین موضوع و در بحث لایروبی انهار و مسیل‌ها افرادی بودند که داخل کانال‌های آب تا کمر در گل و لای بودند اما هیچ وقت دیده نمی‌شدند و مردم نمی‌دانستند چه اقداماتی را انجام می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه جلسه معاون خدمات شهری شهرداری تهران به انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: بر اساس این تفاهم‌نامه در پارک‌های جنگلی داخل محدوده حریم شهر تهران اتفاقات خوبی خواهد افتاد و در این باره نظرات کارشناسی مورد بررسی قرار گرفته و این موضوع مورد درخواست سایر کلان‌شهرها نیز بوده است.

یزدانی به موضوع آب و کمبودهای آن اشاره کرد و گفت: دو جلسه با حضور معاون وزیر نیرو برگزار شده و به تفاهم‌نامه‌های خوبی در بحث آب و فاضلاب دست پیدا کرده‌ایم.

وی با اشاره به استقبال شهروندان از پارک پردیسان و وظایف شهرداری تهران در بحث خدمات‌رسانی به این پارک توضیح داد: برای اینکه مشکلی ایجاد نشود شهرداری اعلام کرده که حاضر است در پردیسان خدمات ارائه کند و در این میان از بحث ساماندهی آسفالت، پارکینگ، سرویس‌های بهداشتی پارک پردیسان انجام شده و در بحث پوشش‌های گیاهی موضوع کاملاً به کارشناسان این امر واگذار شده است.

معاون خدمات شهری شهرداری تهران با اشاره به اینکه بوستان یاس از جمله اماکنی است که برای آبیاری در آن از مخزن استفاده می‌شود تصریح کرد: آبیاری پارک‌ها از طریق چاه‌ها و قنات‌ها تأمین می‌شود و در بوستان یاس ۶۵ مخزن برای تأمین آب بوستان تعبیه شده است.

یزدانی با بیان اینکه سال گذشته بودجه ۸ میلیارد تومانی برای بحث مراسم اربعین در نظر گرفته شد تصریح کرد: امسال هم با تمامی مسئولان مربوطه از جمله وزارت کشور، ستاد عتبات عالیات، سفیر ایران در عراق و سرکنسولگری نیز جلساتی گذاشته شده و کل هزینه تأمین خوراک و اسکان توسط آنها انجام می‌شود.

یزدانی با بیان اینکه شهرداری تهران برای برگزاری مراسم اربعین امسال بودجه ۱۰ میلیارد تومانی را به شورای شهر پیشنهاد داده است اضافه کرد: به همین منظور این نامه باید توسط اعضای شورای شهر مورد بررسی قرار گیرد. به گفته معاون خدمات شهری شهرداری تهران تقسیم‌بندی‌های لازم برای استقرار در مسیر مراسم اربعین انجام شده و مشخص است هر کدام از مناطق باید در کدام مسیرها مستقر شوند.

در ادامه جلسه معاون خدمات شهری شهرداری تهران با تأکید بر این نکته که شهرداری در بحث هدررفت آب نمی‌تواند به عنوان یک کارشناس اظهارنظر کند گفت: هدررفت آب به بخش آب و فاضلاب تهران مرتبط می‌شود و در این باره همکاری‌های خوبی با مدیرعامل آب و فاضلاب شهر تهران انجام شده است و برای بحث نگهداشت فضای سبز در هر منطقه یک مشاور آب حضور دارد.

یزدانی ادامه داد: بر اساس طرح تفصیلی و طرح جامع، به منظور توسعه فضای سبز تا سال ۱۴۱۰ باید به ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب نیاز داریم و به همین منظور باید سیستم آبیاری‌ها مکانیزه شود. در حال حاضر چهار منطقه ۲، ۵، ۶ و ۱ باید تا پایان سال مشخص کنند که در بحث آبیاری چه میزان از پساب استفاده می‌کنند.

یزدانی تأکید کرد: همچنین تا پایان آبان ماه امسال باید تمام چاه‌های آب مجهز به کنتور هوشمند شوند تا میزان مصرف آب از چاه‌ها مشخص شود. برای این منظور اعتبار و نقدینگی و همچنین طرح‌های لازم در نظر گرفته شده و هم‌اکنون در دو منطقه ۷ و ۱۰ این ویژگی وجود دارد.

یزدانی در پاسخ به سؤال دیگری درباره ارائه خدمات از سوی سامانه ۱۳۷ توضیح داد: سامانه ۱۳۷ در هر لحظه پاسخگوی شهروندان است و با توجه به حضور در دو سامانه ۱۳۷ و ۱۸۸۸ این موضوع استنباط می‌شد که تعامل خوبی بین شهروندان و خدمات این سامانه‌ها برقرار شده است.

یزدانی در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره کمبود مخازن زباله در سطح شهر تهران توضیح داد: در دوره‌ای شهرداری در ۶۳ هزار منطقه مخازن زباله را مستقر کرد و در قرارداد پیمانکار منعقد شده است که اگر مخزنی از بین رفت یا تخریب شد باید به طور حتم مجدداً تأمین شود. اخیراً جلسه‌ای با آقای علیپور برگزار و نیازها احصا شد و تصمیم بر این شد تا با برگزاری مناقصه‌ای مناطقی که دارای سطل زباله نیستند تا یک ماه آتی برای آنها مخزن در نظر گرفته شود.

یزدانی با تأکید بر لزوم تفکیک زباله از مبدأ اضافه کرد: اپلیکیشنی برای این منظور در نظر گرفته شده و باید به بحث تفکیک زباله از مبدأ بیشتر توجه شود هم‌اکنون بحث تفکیک زباله از مبدأ در ۹۲۷ ساختمان شهرداری و شورای شهر تهران شروع شده و این موضوع در کمیسیون خدمات شهری و اجتماعی شورای شهر تهران مورد بررسی قرار گرفته است و طی چند هفته آینده بحث تفکیک زباله از مبدأ در شهرک‌ها نیز اجرایی می‌شود. دولت مصوبه‌ای را به تصویب رسانده است که بر اساس آن شهرداری تهران در بحث تفکیک زباله از مبدأ اختیار نمره دادن به سایر ادارات شهر تهران را دارد.

یزدانی در پاسخ به سؤال دیگری درباره ورود ربات آتش‌نشان به آتش‌نشانی تهران گفت: این موضوع در وزارت کشور در حال بررسی است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آتش نشانی زباله شهردار تهران مناقصه وزارت کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۴۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از لزوم جدیت در تفکیک زباله، تا سهم فاضلاب خانگی در آلودگی رودخانه های رشت

ایسنا/گیلان رئیس شورای شهرستان رشت، با بیان اینکه در فرایند مدیریت زباله باید تفکیک از مبدا جدی گرفته شود، گفت: دفنگاه سراوان به محیط روستایی آسیب زده است.

مجید عزیزی امروز، ۱۱ اردیبهشت ماه در جلسه شورای اسلامی شهرستان رشت، با اشاره به چالش های زیست محیطی در سطح شهرها و روستاهای این شهرستان، اظهار کرد: برای رفع چالش ها باید بین مردم و مسئولان تعامل ایجاد شود و شوراهای شهر و روستا حلقه وصل مردم و مسئولان هستند.

وی با تاکید بر لزوم مطالبه گری شوراها از مسئولان برای رفع مشکلات و چالش ها، افزود: امروز چالش زباله در گیلان بر کسی پوشیده نیست و دفنگاه سراوان به محیط روستایی آسیب زده است.

رئیس شورای شهرستان رشت با بیان اینکه در فرایند مدیریت زباله باید تفکیک از مبدا جدی گرفته شود و سپس به فکر زباله سوز باشیم، عنوان کرد: زباله های ریجکتی پس از تفکیک و پردازش و جداسازی و بازیافت، باید به زباله سوز برده شوند.

عزیزی رفع مشکلات زیست محیطی دو رودخانه رشت را بسیار مهم دانست و گفت: زرجوب و گوهررود باید نماد توسعه گردشگری شهر رشت باشد و به اقتصاد استان کمک کند و لذا باید برای ورودی های فاضلاب و پساب به این دو رودخانه چاره اندیشی کنیم.

محمدجواد حسن پور، سرپرست معاونت عمرانی فرمانداری رشت نیز، پسماند را دغدغه شهر و روستا دانست و عنوان کرد: بار اصلی جمع آوری و امحای زباله های استان گیلان بر عهده شهرستان رشت است.

وی با اشاره به افزایش جمعیت استان و شهرستان رشت به ویژه در تعطیلات آخر هفته، افزود: افزایش جمعیت موجب افزایش هزینه ها در همه بخش ها از جمله مدیریت پسماند شهرستان رشت می شود.

سرپرست معاونت عمرانی فرمانداری رشت با تاکید بر لزوم کاهش ورود زباله به دفنگاه، خاطرنشان کرد: به دنبال «زباله صفر» در دفنگاه هستیم که در این راستا تقویت ناوگان جمع آوری و حمل زباله و گسترش کارخانه کود آلی را دنبال می کنیم.

دکتر سید محمود رضوانی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در ادامه، از زباله و پسماند به عنوان معضل حوزه بهداشت و درمان یاد کرد و ادامه داد: یکی از معضلات جدی استان گیلان سالمندی جمعیت است.

وی جمعیت سالمند را نیازمند حمل و نقل و مبلمان شهری و ساختمان سازی و... مناسب دانست و بیان کرد: سالمندی تبعات بهداشت و درمان دارد و با افزایش شکستگی و فشار خون و دیابت و آلزایمر و سرطان و... مواجه هستیم.

دکتر ژاله مرتضوی، رئیس مرکز بهداشت شهرستان رشت نیز در این جلسه، پسماند را به دو بخش عفونی و غیر عفونی تقسیم کرد و گفت: هر ۱۵ بیمارستان شهرستان رشت(به غیر از شفا) اقدام به ایمن سازی زباله های عفونی می کنند؛ این در حالی است که ماهانه حدود ۱۱۰ تن زباله عفونی توسط بیمارستان های دولتی و خصوصی شهرستان تولید می شود.

وی حجم تولید زباله درمانگاه های دولتی و آسایشگاه سالمندان را حدود ۱۵۰۰ کیلوگرم در ماه دانست و متذکر شد: در سطح شهرستان رشت ماهانه حدود ۱۵۰ تن پسماند عفونی و تیز و برنده تولید می‌شود که تا ۹۵ درصد آن را مدیریت می کنیم؛ البته بخش باقی مانده مربوط به مکان های غیر مجاز پوست و زیبایی و آرایشگاه هاست.

رئیس مرکز بهداشت رشت از فعالیت یک شرکت جمع آوری پسماند عفونی در این شهرستان خبر داد و عنوان کرد: پسماندها را غیر عفونی می کنیم و به دفنگاه می بریم. مطب ها و مراکزی که با این شرکت قرارداد ندارند و پسماندهای عفونی خود را با پسماند شهری همراه می کنند، به دادگاه معرفی خواهند شد.

مرتضوی خواستار پوشش کامل لندفیل سراوان با شن و سم پاشی اصولی جهت جلوگیری از تکثیر مگس شد و اضافه کرد: در طرح نوروزی امسال ۲۹ هزار بازدید از واحدهای صنفی مرتبط با مواد غذایی را انجام دادیم و ۵۴ واحد را پلمب و ۱۲۲ نفر را به دادگاه معرفی کردیم؛ همچنین ۳۵۳۶ اخطار کتبی صادر شد.

محمدتقی تقی زاده، رئیس اداره حفاظت محیط زیست رشت نیز، با بیان اینکه در برخورد با واحدهای آلاینده محیط زیست تعارف نداریم و پس از اخطار کتبی، معرفی به دادگاه می کنیم، ادامه داد: پسماندهای صنعتی به دو بخش عادی و ویژه تقسیم می شود که پسماند ویژه به سراوان نمی رود.

وی منابع آلاینده رودخانه های رشت را شامل شیرابه و پساب صنعتی و بیمارستانی و فاضلاب خانگی دانست و متذکر شد: اگر از ورود فاضلاب خانگی به گوهررود و زرجوب جلوگیری کنیم، بار بزرگی از آلودگی این رودخانه ها را حذف کرده ایم.

محمدباقر بشردانش، معاون خدمات عمومی و محیط زیست شهرداری رشت نیز، با اشاره به پیگیری شورا و شهرداری برای بهسازی لندفیل سراوان پس از ۳۷ سال دفن زباله، اظهار کرد: شاهد پیشرفت ۸۶ درصدی پروژه بهسازی لندفیل سراوان هستیم.

وی با اشاره به فعال شدن ناوگان جمع آوری زباله های تفکیک شده در سطح شهر از چند ماه گذشته، خاطرنشان کرد: برای موفقیت تفکیک زباله از مبدا باید مراکز غیر قانونی جمع آوری را تعطیل کنیم.

معاون خدمات شهری شهرداری رشت همچنین از آغاز لایروبی رودخانه های رشت خبر داد و تاکید کرد: ساماندهی فاضلاب و جلوگیری از ورود آن به رودخانه در رفع آلایندگی ها موثر خواهد بود.

علی مقصودی، رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری رشت نیز در ادامه، جامعه کارگری شهرداری رشت را ۹۱۴ نفره دانست و خاطرنشان کرد: میانگین روزانه جمع آوری زباله در رشت طی سال ۱۴۰۲ معادل ۵۳۰ تن بوده است.

وی سرانه تولید زباله در رشت را ۶۳۰ گرم در روز دانست و اضافه کرد: هم در کارخانه کود آلی و هم در لندفیل سراوان، تفکیک زباله در مقصد را انجام می دهیم و لذا زباله ارزشمند را دفن نمی کنیم.

رئیس سازمان مدیریت پسماند رشت، جداسازی صحیح، جمع آوری و بازیافت را لازمه مدیریت پسماند دانست و تاکید کرد: مدیریت پسماند نیازمند آموزش است و سال گذشته در ۱۵۰ مدرسه آموزش تفکیک زباله را ارائه کردیم.

مقصودی با بیان اینکه روزانه ۱۰ دستگاه خودروی جمع آوری زباله در شهر رشت فعال است، خاطرنشان کرد: سال گذشته ۳۰۹ میلیارد تومان صرف جمع آوری و انتقال زباله های شهر رشت شد.

مسعود عباس نژاد، عضو شورای شهر رشت نیز در ادامه، همه شهرها و روستاهای استان گیلان را درگیر پسماند دانست و عنوان کرد: در ساماندهی لندفیل سراوان باید به دو معضل بوی نامطبوع و هجوم مگس ها توجه شود تا مردم منطقه آسیب نبینند.

وی از دستگاه های متولی خواست با جدیت برای سلامت مردم تلاش کنند و یادآور شد: دفن زباله در کنار رودخانه ها موجب آلودگی آب می شود و لذا جمع آوری پسماند شهری و روستایی باید در دستور کار قرار بگیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تفکیک نشدن زباله منجر به مصدوم شدن پاکبان شهرداری یزد شد
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • از لزوم جدیت در تفکیک زباله، تا سهم فاضلاب خانگی در آلودگی رودخانه های رشت
  • نشان «همیار بازیافت» در کرمان رونمایی شد
  • به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • واکنش شهرداری تهران به ارقام خرید پسماند خشک در قالب نوماند
  • برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت پسماند به مناسبت گرامیداشت هفته زمین پاک
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان