Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-04@23:03:51 GMT

آیا بادهای ۱۲۰ روزه سیستان شدیدتر شده است؟

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۶۵۸۳۰

آیا بادهای ۱۲۰ روزه سیستان شدیدتر شده است؟

به گزارش جهان نيوز به نقل از تسنیم، درست پنج روز پیش بیشینه سرعت وزش بادهای موسوم به 120 روزه در زابل به مرز 120 کیلومتر بر ساعت رسید و گمانه زنی هایی از اینکه این باد در سال های اخیر کم سابقه بوده است را ایجاد کرد.

مدیرکل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان اما با رد این موضوع به خبرنگار تسنیم گفت: بررسی داده‌های بلندمدت ایستگاه هواشناسی زابل نشان می‌دهد که بادهای 120 روزه در سال‌های گذشته ده‌ها کیلومتر بر ساعت بیشتر از این نیز بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محسن حیدری افزود: سال گذشته بیشینه سرعت باد در شمال استان به بیش از 122 کیلومتر بر ساعت رسید؛ یا اینکه در خرداد سال 1363 یعنی بازه فعالیت بادهای 120 روزه بیشینه سرعت باد در این شهر به 158 کیلومتر بر ساعت رسیده است.

وی ادامه داد: بررسی بیشتر اطلاعات بادهای شمال سیستان و بلوچستان نشان می‌دهد که در 55 سال اخیر حداقل 26 بار بیشینه سرعت باد به بیش از 120 کیلومتر بر ساعت رسیده که 12 بار آن سرعت باد 130 کیلومتر بر ساعت و بیشتر از آن بوده است.

این مسئول خاطرنشان کرد: اگرچه وزش بادهای شدید مخاطرات زیادی برای زندگی مردم و فعالیت‌های کشاورزی این منطقه دارد اما به طور کلی وزش بادهای 120 روزه در فصل گرم سال سبب تعدیل نسبی دمای هوای این منطقه می‌شود.

حیدری گفت: درست هشت روز پیش یعنی 15 مرداد و قبل از شدت گرفتن وزش بادهای 120 روزه دمای هوای زابل و هیرمند به 50 درجه سلسیوس رسید و شرایط زندگی برای مردم را به شدت دشوار کرد اما با شدت گرفتن جریانات شمالی دمای این منطقه ظرف 24 ساعت هفت درجه کاهش یافت.

وی با بیان اینکه کاهش دمای هوا یکی از مزیت های بادهای 120 روزه است، افزود: استفاده از ظرفیت تولید انرژی‌های پاک ویژگی مهم دیگر بادهای شمال سیستان و بلوچستان است که بسیار از کشورهای دنیا آرزوی داشتن آن را دارند.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان اضافه کرد: سال گذشته در زابل 328 روز همراه با وزش باد با 25 کیلومتر بر ساعت بوده که 220 روز آن سرعت باد 54 کیلومتر بر ساعت و بیشتر از آن بوده است.

حیدری با بیان اینکه پیشینیان ما در قرن‌های خیلی دور از ظرفیت‌های بادهای 120 روزه در بهبود راندمان فعالیت های اقتصادی بهره می‌بردند، افزود: علاوه بر ساخت آسیاب‌های بادی، چند هزار سال قبل از آن در شهر سوخته از باد استفاده می‌شده است.

وی تصریح کرد: یافته‌های باستان شناسان در «تپه دشت» شهر سوخته نشان می‌دهد که سفالگرانی که هزاران سال پیش در این منطقه فعالیت می‌کردند کوره‌های سفال‌پزی خود را با هدف استفاده بهینه از انرژی باد در محدوده بادخیز می‌ساختند. کپی متن خبر

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۵۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات دریافت گواهینامه یک روزه موتورسواری در تهران

آفتاب‌‌نیوز :

 یکی از معضلات ترافیکی شهـــر تهــــران موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه هستند. طی سالیان گذشته ازسوی پلیس راهور تهران بزرگ برای کنترل این موضوع طرح‌های مختلفی اجرا شده است که هرچند بی‌تأثیر نبوده، اما علاج کار هم نبوده است. بخش زیادی از راکبان موتورسیکلت با وجود داشتن مهارت کافی و لازم برای اخذ گواهینامه، مواردی، چون هزینه بالا و زمان‌بر بودن فرایند گرفتن گواهینامه را دلیل مقاومت‌شان برای گرفتن گواهینامه عنوان می‌کنند. در همین راستا مدتی است که طرح جالبی توسط مرکز صدور گواهینامه فراجا در چند شهر کشور از جمله تهران اجرا می‌شود که طی آن دارندگان موتورسیکلت فاقد گواهینامه د رصورت داشتن مهارت کافی و احراز شرایط، می‌توانند با پرداخت مبلغی بسیار کمتر از آنچه باید در فرایند دریافت گواهینامه عادی پرداخت کنند، یک‌روزه صاحب گواهینامه شوند.

۱۰۵ هزار ثبت‌نام، حدود ۱۰۰ هزار صدور گواهینامه

رئیس مرکز صدورگواهینامه راهور فراجا در خصوص تعداد افراد متقاضی و میزان گواهینامه‌های صادر شده در قالب این طرح برای موتورسیکلت‌سواران تهرانی هم گفت: «درخصوص این طرح و میزان موفقیت آن ابتدا باید به این نکته اشاره کنم که اگر قرار بود با استفاده از همان روش قدیمی صدور گواهینامه برای گواهینامه‌دار کردن راکبان موتورسیکلت فاقد گواهینامه اقدام کنیم، بدون درنظر گرفتن افرادی که در ادامه اضافه می‌شوند و با فرض ثابت ماندن این عدد، با درنظر گرفتن مواردی، چون ظرفیت پذیرش و زمان آموزش و هزینه‌ها، این کار حدود ۴۹ سال زمان می‌برد.»

سرهنگ کرمی‌اسد در ادامه افزود: «تا به امروز ۱۰۵ هزار نفر از شهر تهران در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند. از این تعداد تا به امروز ۹۹ هزار و ۷۴۵ جلد گواهینامه برای موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه صادر شده است.»

طرحی ویژه موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه

سرهنگ احمد کرمی‌اسد، رئیس مرکز صدور گواهینامه راهور فراجا درخصوص این طرح می‌گوید: «طرح یک‌روزه گواهینامه با عنوان «طرح ویژه صدور گواهینامه برای موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه» از حدود یک‌سال قبل درحال اجراست. در این طرح فقط موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه می‌توانند با ورود به سایت و ثبت‌نام در مدت یک‌روز با پشت سر گذاشتن مراحل مختلف معاینه پزشکی، تأیید مهارت و آزمون نظری و عملی گواهینامه خود را دریافت کنند. به‌عبارت دیگر شرط اصلی برای پذیرش فرد این است که درحال حاضر موتورسوار باشد؛ یعنی موتورسیکلتی که مشخصات آن در سامانه ثبت می‌شود، باید به نام فرد متقاضی یا والدین او باشد. سایر افراد باید از طریق همان روش معمول برای گرفتن گواهینامه اقدام کنند. تمام مراحل این طرح به‌صورت سیستمی و بدون دخالت عامل دستی بوده و دیگر خبری از کاغذبازی و بایگانی و مواردی از این دست نیست.»

۱۲۵۰۰۰۰ موتورسیکلت‌سوار فاقد گواهینامه در پایتخت

رئیس مرکز صدورگواهینامه راهور فراجا درخصوص تعداد موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه در شهر تهران افزود: «طبق ارزیابی صورت گرفته در مرداد سال گذشته که زمان آغاز طرح است، یک‌میلیون‌و ۲۵۰ هزار نفر موتورسیکلت‌سوار فاقد گواهینامه رانندگی موتورسیکلت در تهران حضور دارند.»

سرهنگ کرمی‌اسد درخصوص میانگین روزانه مراجعه موتورسیکلت‌سواران تهرانی فاقد گواهینامه نیز می‌گوید: «به‌طور میانگین و با توجه به ظرفیت موجود، در قالب این طرح روزانه به حدود ۲ هزارمتقاضی تهرانی خدمات ارائه می‌شود.»

اجرای طرح از مرداد ۱۴۰۲ در تهران

رئیس مرکز صدور گواهینامه راهور فراجا در خصوص زمان آغاز اجرای این طرح افزود: «اردیبهشت سال ۱۴۰۲ یعنی حدود یک‌سال قبل بود که این طرح به‌صورت آزمایشی در یکی از آموزشگاه‌های شهر تهران اجرا شد و بازخورد‌های خوبی از آن دریافت کردیم. بعد از اجرای این طرح آزمایشی به‌مدت یک تا ۲‌ماه در یکی از آموزشگاه‌های شهر تهران، این طرح به‌صورت آزمایشی در استان سمنان اجرا شد تا در سطحی کلان‌تر مشکلات و نواقص احتمالی مربوط به آن احصا شود. در ادامه طرح در استان‌های مختلف اجرا شد تا اینکه در مرداد ۱۴۰۲ نوبت به شهر تهران رسید.»

مشارکت ۱۴ آموزشگاه شهر تهران در اجرای طرح

سرهنگ احمد کرمی‌اسد درباره اجرای این طرح در شهر تهران، گفت: «برای اجرای طرح همایشی با حضور تمام آموزشگاه‌های موتورسیکلت در سراسر کشور برگزار شد که حدودا شامل ۱۷۰ آموزشگاه بود. در این همایش با توضیح درخصوص نحوه اجرای طرح، از آموزشگاه‌هایی که تمایل به همکاری داشتند دعوت به عمل آمد تا در اجرای طرح مشارکت کنند که در مجموع حدود ۹۰ آموزشگاه اعلام آمادگی کردند. در ادامه با توجه به استقبال خوبی که از سوی موتورسیکلت‌سواران صورت گرفت، امروز ۱۴ آموزشگاه موتورسیکلت شهر تهران در اجرای این طرح مشارکت دارند.»

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • اولین اداره و قوانین راهنمایی و رانندگی؛ سرعت بالای ۱۵ کیلومتر در ساعت ممنوع!
  • مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر دسترسی به آبشار لوه/ مسیر دسترسی به آبشار مسدود شد
  • مسدود شدن مسیر دسترسی به آبشار لوه؛ مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر
  • مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر دسترسی به آبشار لوه
  • جزییات دریافت گواهینامه یک روزه موتورسواری در تهران
  • تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان
  • اولین اداره و قوانین راهنمایی و رانندگی | سرعت بالای ۱۵ کیلومتر در ساعت ممنوع!
  • برنامه‌های سالروز شهادت امام صادق(ع) در قشم اعلام شد
  • پایان سفر دو روزه رئیس و مسئولان قوه قضائیه به هرمزگان
  • سه قطعه از محورهای شریانی هرمزگان بسته می شود