Web Analytics Made Easy - Statcounter

حادثه حریق بازارچه درودگران در بازار کهنه قم در کنار آسیب رساندن به ۷ آتش‌نشان و بیکار کردن ده‌ها نفر آن‌ هم در سال رونق تولید، نشان از بی‌توجهی اداره کل میراث فرهنگی به اماکن تاریخی قم دارد. ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۸ استانها قم نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم،‌ «میراث فرهنگی هیچ رسیدگی نمی‌کند و فقط تابلو می‌زند که میراث فرهنگی است» این شاه‌بیت تمام حرف‌های کسبه‌ای است که در بازار کهنه به دلیل حریق دو روز قبل دچار خسارت جدی شدند و کسب‌ و کار خود را از دست دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازار کهنه قم با بیش از 700 سال قدمت، بارها با بحث‌های مختلفی پیرامون ایمنی، حفاظت و کاربری روبه‌رو بوده که از فرمانداری تا شورای شهر جلسات گوناگونی برای برطرف کردن مشکلات آن ترتیب داده‌ شد اما حداقل تا امروز بی‌نتیجه مانده است و همچنان اقدام مؤثری برای تغییر وضعیت خطرناک و اسفناک آن به وجود نیامده است.

رضا سلطانی از کسبه این بازارچه در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به اینکه چند سال پیش همین‌جا آتش گرفت اما بعد از آن هم کسی برای ایمنی و تجهیز این مکان به امکانات اطفاء حریق سراغ ما نیامد اظهار داشت: 12 حجره و کارگاه سوخته که 40 نفر بیکار شدند و میراث فرهنگی تا پیش‌ از این حادثه اجازه نمی‌داد ما دست به یک خشت اینجا برای ترمیم بزنیم، اما الآن بیاید پاسخ دهد که هزینه این خسارت سنگین و از بین رفتن اثری تاریخی که متعلق به مردم قم بود را چگونه می‌خواهد جبران کند؟

میراث فرهنگی قم رسیدگی نمی‌کند

مرتضی ملاحسینی از کسبه این بازارچه با اشاره به اینکه کسبه این بازارچه ضعیف هستند و سرمایه‌ای ندارند که به کاسه گران بروند، گفت: میراث فرهنگی هیچ رسیدگی ندارد و فقط تابلو می‌زند که میراث فرهنگی است. آثار باستانی را با لودر خراب کردند و قبل از آن کسی حتی برای حفظ میراث کشور هم به فکر نبود، اما از دیروز همه نگران تاریخ قم شدند ولی متأسفانه نگران بیکاری ده‌ها نفر و آسیب دیدن چندین خانوار نیستند.

عده‌ای در حال آواربرداری هستند و عده‌ای دیگر برای خروج دستگاه‌های چوب‌بری و تجهیزات باقی‌مانده در کارگاه‌ها دنبال راه‌حل می‌گردند و برخی نیز مات و مبهوت شاهد صحنه دردناکی هستند که تا دیروز تمام سرمایه‌شان بود و به امید آن دل‌خوش داشتند اما امروز مخروبه و خاکستری از آن را پیش چشم دارند که معلوم نیست عاقبتشان به کجا ختم شود.

مرتضی حیدری فرماندار قم در همین رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه بازار کهنه در یک تیمچه قدیمی متروکه و مخروبه است که به دلیل قدمت زیاد، میراث فرهنگی اجازه تغییر در آن را نداده و شهرداری نیز همین موضوع را دنبال کرده است،‌ تصریح کرد: به دلایل مختلف کسبه اصرار داشتند که در این محل بمانند و برق این تیمچه هم که احتمالاً از استاندارد کافی برخوردار نبوده، اتصالی کرده و منجر به آتش‌سوزی شده که چون روز تعطیل بوده و کسبه حضور نداشتند،‌ حریق گسترش پیدا کرده است.

مصوبه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید برای انتقال درودگران

وی از حریق 7 واحد خبر داد و افزود: علی‌رغم حجم آتش، فرسودگی هم به تخریب این محل و مهیب شدن آتش کمک کرده و این مکان هرگز برای ادامه هیچ‌گونه فعالیتی با شرایط فعلی امن و ایمن نیست که شهرداری هم برابر مقررات اجازه ادامه فعالیت در آن را نخواهد داد.

فرماندار قم با بیان اینکه روز گذشته در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید که مختص درودگران بوده حضور داشته و کسبه از قیمت بالا برای حضور در این شهرک اعتراض داشتند،‌ خاطرنشان کرد: به دلیل بالا بودن متراژ واحدهای شهرک، مصوب شد قیمت واحدهایِ تا 300 متر کاهش پیدا کند؛ چون شهر قم کشش این قبیل کسب‌ و کار را ندارد و باید قبول کنند از شهر خارج شوند.

پیگیری و هماهنگی دستگاه‌ها وظیفه فرمانداری است

حیدری با تأکید بر اینکه کسب‌ و کارهای سنتی، کهنه و بازسازی نشده باید با استان همراه شوند، عنوان کرد: وسط بازار و در دل میراث، جای زغال‌فروشی نیست. شهرداری اجازه ادامه این روند را نخواهد داد و ممکن است در آینده این محل را تبدیل به محل عرضه محصولات صنایع‌دستی کنیم.

وی یادآور شد: قبل از ما هم این جلسات بوده اما نمی‌دانم چرا تعطیل‌شده و ما پیگیری می‌کنیم و هماهنگی این دستگاه‌ها وظیفه ماست و نتایج آن را اعلام خواهیم کرد. از رسانه‌ها هم می‌خواهیم به مشکلات نور بتابانند تا مسئولان پیگیری کنند.

محمود مسگری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر قم نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به ورود شورای شهر قم به موضوع بازار کهنه در سال‌های گذشته گفت: اگر در گذشته ما در بحث ساماندهی میدان کهنه ورود نکرده بودیم، ابعاد این حادثه بیش از این‌ها بود. در حال حاضر هم باز عوامل شهرداری در اطفاء حریق این حادثه آسیب دیدند و آن را مهار کردند اما باید استاندار قم به این موضوع ورود پیدا کند و همه را پای میز بیاورد و جوابگو باشند.

فریادِ وا میراثا بلند است ولی در حفاظت از ابنیه اقدامی نمی‌کنند

مسگری تأکید کرد: اگر هر اقدامی قرار باشد در این مکان انجام شود، فریادِ وا میراثا بلند می‌شود ولی در حفاظت از ابنیه، دستگاه‌های مسئول و استان،‌ اقدامی را انجام نمی‌دهند. باید این ماجرا جمع شود و میراث فرهنگی احساس مسئولیت کند.

وی تصریح کرد: ما هم در پی ایجاد راسته فرهنگی شامل بازار و میدان کهنه و مسجد جامع بودیم که میراث فرهنگی باید به‌عنوان متولی اصلی ورود پیدا کند و مدیریت شهری آمادگی دارد تا هر کاری لازم است انجام دهد.

به نظر می‌رسد نه تنها در استان قم که در کشور نیز این نتیجه حاصل‌ شده است که سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری از کارایی و پاسخگویی لازم برخوردار نیست و به همین دلیل شورای نگهبان در 14 مرداد امسال با لایحه تشکیل وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری موافقت کرد که باید دید نتیجه این بازنگری می‌تواند به حفظ و حراست از میراث کشور و رونق گردشگری کمک کند یا خیر؟

تداوم آتش‌سوزی در مراتع کوهدشت؛ مزارع سیل‌زده «رودبار» خاکستر شدشعله‌های آتش منطقه حفاظت شده چهل پا مهار شدورود 5 معدن قم به چرخه تولید/انتقاد از آتش‌سوزی‌ها در شهرک شکوهیه

اما نباید فراموش کرد که ایجاد و رونق اشتغال و توسعه کسب‌ و کارهای بومی و محلی در سال رونق تولید، از تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی و تمامی مسئولان کشور است و استان قم نیز در درودگری و صنایع چوبی یکی از قطب‌های کشور محسوب می‌شود و خوشه این کسب‌ و کار نیز در سازمان صنعت و معدن و تجارت استان تشکیل‌ شده است که به توجه و جدیت بیشتر مسئولان استان نیازمند است.

انتهای پیام/ح

R7854/P/S6,62/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۷۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تله‌کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: معتقد هستیم پروژه‌ای از جمله تله‌کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند و از آن حمایت خواهیم کرد، اما در صورتی که هرکدام از مسیرهای پیشنهادی بخواهد مانعی برای ثبت جهانی طاق‌بستان باشد، با آن مخالفت خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، داریوش فرمانی امروز _ دوشنبه دهم اردیبهشت _ در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت پرونده تله کابین طاق بستان، اظهار کرد: پاییز سال گذشته دفتر امور پایگاه‌های جهانی و ملی وزارت میراث فرهنگی پس از بررسی‌های انجام شده مخالفت خود را با اجرای تله کابین در طاق بستان اعلام کرد، اما به دنبال آن از طریق استان رایزنی‌هایی با وزارتخانه صورت گرفت تا یک نظر قطعی و نهایی را برای همیشه در خصوص این پرونده اعلام کنند.

وی افزود: مسئولان وزارت میراث فرهنگی از شهرداری کرمانشاه درخواست کردند تا مشاور پروژه جزئیات سه مسیر پیشنهادی خود را برای احداث تله کابین در طاق بستان در اختیار دفتر ثبت و حریم آثار و حفظ و احیا میراث معنوی و طبیعی وزارتخانه قرار دهد تا آن‌ها نیز کار کارشناسی دقیقی روی این پروژه داشته باشند و نظر نهایی خود را اعلام کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه پروژه تله کابین کرمانشاه در وزارت میراث فرهنگی هنوز در حال کارشناسی است، خاطرنشان کرد: آخرین نشست میان مدیرکل ثبت و حریم آثار وزارت میراث فرهنگی با کارشناسان و مشاوران شهرداری کرمانشاه هفته گذشته برگزار و مقرر شد یک اصلاحیه نهایی را روی نقشه پروژه داشته باشند و آن را دوباره به وزارت میراث فرهنگی تحویل دهند.

فرمانی اضافه کرد: مسئولان وزارت میراث فرهنگی در تلاش هستند تا راهکاری برای اجرای این پروژه پیدا کنند که البته این امر مستلزم ارائه جزئیاتی دقیق از نقشه مسیرهای پیشنهادی شهرداری برای احداث تله کابین است.

وی تاکید کرد: معتقد هستیم پروژه‌ای همچون تله‌کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند و از آن هم حمایت خواهیم کرد، اما در صورتی که هرکدام از مسیرهای پیشنهادی بخواهد مانعی برای ثبت جهانی طاق بستان باشد، با آن مخالفت خواهیم کرد.

کد خبر 749074

دیگر خبرها

  • دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز
  • هوشیاری رئیس دورتموند: اشتباه مجری را اصلاح کرد
  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود
  • تقسیم عجیب بودجه‌های فرهنگی؟ / وقتی میراث فرهنگی کمبود بودجه دارد اما بعضی نهادها پول‌های کلان می‌گیرند (فیلم)
  • افتتاح هتل در ارومیه
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • پروژه تله کابین تاق بستان در وزارت میراث فرهنگی در حال بررسی است
  • تله‌کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند