Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@14:17:40 GMT

وقتی چین با فروش اوراق قرضه گزینه هسته‌ای رو می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۷۱۵۰۵

وقتی چین با فروش اوراق قرضه گزینه هسته‌ای رو می‌کند

خبرگزاری فارس: به نقل از MANAFN، در ادامه تشدید جنگ تجاری بین آمریکا و چین، پکن برای حضور در پروژه‌های نفتی و گازی ایران مصمم‌تر شده است.

این کشور مصر به همکاری در سه پروژه بزرگ با ایران است. نخستین پروژه‌ای که چینی‌ها پای کار آن هستند توسعه فاز ۱۱ ابرمیدان گازی پارس جنوبی است.

هفته گذشته یکی از مقامات شرکت نفت و گاز پارس طی بیانیه‌ای از سرگیری مذاکره با چینی‌ها برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با شرکت توتال فرانسه بسته شده بود که این شرکت پس از بازگشت دوباره تحریم‌ها از همکاری در این پروژه انصراف داد. از اول هم قرار بود شرکت CNPC چین به جای توتال فاز ۱۱ را توسعه دهد که مذاکره در این باره در شرایط خوبی در حال انجام است.

براساس قرارداد اولیه CNPC سهم ۵۰.۱ درصدی توتال در صورت عقب‌نشینی این شرکت فرانسوی را به دست می‌گرفت و سهم این شرکت چینی با توجه به ۳۰ درصد قبلی به ۸۰.۱ درصد افزایش می‌یافت و مابقی آن در اختیار شرکت پتروپارس قرار می‌گیرد.

در عین حال ایران به دنبال توسعه هرچه سریع‌تر میدان نفتی در غرب کارون شامل آزادگان شمال، آزادگان جنوب، یاران شمال، یاران جنوب و یادآوران است تا بتواند جریان عرضه نفت خود را به شکل بهینه‌تری ادامه دهد و این داستان برای پیش از اعمال تحریم‌های آمریکا علیه صنعت نفت ایران بود.

با اعمال دوباره تحریم‌ها چین در ابتدای جنگ تجاری با آمریکا قرار داشت نمی‌خواست تحریم‌های آمریکا را در قبال ایران به طور کامل نقض کند، اما در عین حال تلاش می‌کرد رابطه خود با کشورمان را به عنوان یک شریک قدیمی حفظ کند چرا که چین همواره برای تنوع بخشی به منابع انرژی خود به ایران وابسته بوده و هست. در آن زمان چین با آمریکا توافق کرد تا در ازای انصراف از طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به فعالیت خود در میدان نفتی آزادگان شمال ادامه داده و بتواند در توسعه میدان یادآوران که دومین پروژه چین در ایران محسوب می‌شود، حضور یابد.

چینی‌ها به آمریکایی‌ها گفتند که حضور آن‌ها در میدان نفتی آزادگان شمال برای همه قابل توجیه است. چرا که این کشور میلیارد‌ها دلار در طرح توسعه فاز دوم این میدان ۴۶۰ کیلومتر مربعی سرمایه‌گذاری کرده اند.

چینی‌ها همچنین مدعی بودند با توجه به آنکه قرارداد توسعه میدان یادآوران در سال ۲۰۰۷ و بسیار پیش‌تر از تحریم‌های آمریکا بسته شده است حضور در این میدان نیز قابل توجیه است.

به اعتقاد چینی‌ها فاصله زمانی زیاد ۲۰۰۷ تا می ۲۰۱۸ و بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه ایران این حق را به صورت کاملاً قانونی به آن‌ها برای حضور در طرح توسعه یادآوران می‌دهد.

*پروژه جاسک چشم چینی‌ها را گرفته است

سومین پروژه بزرگی که چینی‌ها در آن حضور داشتند، ولی هنوز به اتمام نرسیده ترمینال صادرات بندر جاسک است. با توجه به شرایط امنیتی پیش آمده در تنگه هرمز و اینکه جاسک در خارج از خلیج فارس و تنگه هرمز قرار دارد اهمیت توسعه این ترمینال بسیار جدی شده است.

حتی پیش از اعمال تحریم‌های آمریکا با توجه به عرض کم تنگه هرمز و اینکه کشتی‌ها مجبور بودند برای عبور از آن بسیار آهسته حرکت کنند ترمینال بارگیری نفت بندر خارک خیلی ایده خوبی برای نفت‌کش‌ها نبود.

با تشدید شرایط امنیتی در تنگه هرمز چینی‌ها یا باید حضور خود در منطقه را پررنگ‌تر کنند و یا عطای نفت ایران را به لقایش ببخشند که هیچ یک از این دو مورد مطلوب چینی‌ها نیست؛ بنابراین آن‌ها به سمت طرح ۲ میلیارد دلاری خط لوله انتقال نفت هزار کیلومتری از خوزستان به جاسک روی آورده‌اند و برای تأمین تمام منابع مالی مورد نیاز این پروژه اعلام آمادگی کرده‌اند.

اگرچه در فاز اول قرار است ۲۰ انبار نفت با ظرفیت ذخیره‌سازی ۵۰۰ هزار بشکه نفت در جاسک به همراه تجهیزات صادرات نفت با اعتبار ۲۰۰ میلیون دلار ساخته شود، اما در نهایت ظرفیت انبار نفت در این بندر به ۳۰ میلیون بشکه و صادرات آن به یک میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت.

*چین بازهم بازار اولیه صادراتی بندر جاسک

از طرف دیگری طرح‌هایی برای ساخت تأسیسات پالایشگاهی و پتروشیمی بزرگ برای تولید بنزین، گازوئیل، سوخت هواپیما، سولفور، اتیلن، پروپیلن و منواتیلن، گلیکل وجود دارد که از قضا بازار اولیه تمام این محصولات نیز کشور چین است.

به دلیل تحریم‌ها و بنابه گفته برخی منابع ایرانی ایران به چین پیشنهاد کرده است در ازای تخفیف ۱۷.۲۵ درصدی ۹ ساله در گاز استخراج شده از فاز ۱۱ پارس جنوبی تولید نفت از منطقه غرب کارون شامل میادین آزادگان شمال و یادآوران را تا سال ۲۰۲۰ معادل ۵۰۰ هزار بشکه افزایش دهد.

*وقتی چین با فروش اوراق قرضه "گزینه هسته‌ای" رو می‌کند

در صورتی که آمریکا به فشار‌های خود علیه چین برای منصرف کردن پکن از حضور در این پروژه‌ها ادامه دهد گزینه‌ها نیز گزینه طلایی خود یعنی حراج ۱.۴ تریلیون دلار اوراق قرضه وزارت خزانه‌داری آمریکا را در دستور کار قرار خواهند داد.

این حجم از اوراق بدهی آمریکا که واشنگتن برای تأمین نیاز‌های مالی خود آن را فروخته و بسیار اهمیت دارد همواره به عنوان گزینه‌ای برای چانه‌زنی در برابر واشنگتن توسط پکن استفاده شده است.

در سال ۲۰۰۷ و پیش از وقوع رکورد بزرگ اقتصادی بسیاری از کارشناسان مؤسسات پژوهشی آمریکایی که غالباً چین را یک تهدید بالقوه علیه آمریکا می‌دانند هشدار دادند که فروش اوراق قرضه وزارت خزانه‌داری آمریکا به پکن در چنین مقیاس بزرگی می‌تواند در آینده به سقوط دلار، سقوط بازار مسکن، حرج و مرج در بازار بورس و همچنین افزایش شدید سود اوراق بدهی آمریکا منجر شود.

استفاده از این گزینه طلایی می‌تواند یکی از اصلی‌ترین استراتژی‌های چین برای به چالش کشیدن دلار در برابر یوآن باشد. در قالب این سیاست چین به دنبال ترویج قرارداد‌های نفتی برمبنای یوآن است که البته شاهد موفقیت نسبی طی سال‌های گذشته در این زمینه هستیم.

اخیراً نیز مدیرعامل شرکت نفت نواتک روسیه اعلام کرده است که موضوع بستن قرارداد‌های نفتی با چین با یوآن را در دستور کار قرار داده تا بتواند از تأثیر مخرب تحریم‌ها علیه روسیه بکاهد. البته مدت‌ها است این موضوع بین کشور‌هایی نظیر روسیه، هند و چین و کشور‌های عربی در جریان است. تا زمانی که علیه بانک‌های روسی تحریم‌هایی اعمال شد آن‌ها بتوانند گزینه جایگزین داشته باشند.

به اعتقاد مدیرعامل نواتک تشدید جنگ تجاری آمریکا با چین به شدت گرفتن این روند منجر شده است.

البته چین این روز‌ها خیلی جدی پای کار ترویج استفاده از یوآن در مبادلات نفتی نیست چرا که با توجه به پایین آوردن ارزش این ارز توسط دولت چین خیلی سخت می‌توان شرکت‌های نفتی را قانع کرد تا از آن استفاده کنند. به اعتقاد برخی کارشناسان زمان این اقدام نیز در شرایط کنونی مناسب نیست.

اما می‌توان با اطمینان گفت که چین تصمیم خود را برای فاصله گرفتن از نظام مالی دلار را گرفته و تقریباً تمام سیاست‌های این کشور نیز به همین سمت و سو است.

اخبار داغ ویدئوی چالش بطری هنرپیشه معروف ساختگی از کار درآمد! +فیلم فیلم: توضیح کارگردان «گاندو» درباره سکانس حاشیه‌‌ساز هواپیما فیلم: چالش باز کردن درب بطری به صداوسیما رسید! فیلم: خودرو گرانقیمت منشا به آتش کشیده شد! فیلم: علی ضیا روی آنتن زنده ادای احمدی‌نژاد را در آورد غارت بار تریلی توسط مردم بی فرهنگ! + فیلم

منبع: فردا

کلیدواژه: پارس جنوبی چین جنگ تجاری آمریکا فروش اوراق قرضه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۷۱۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد

رئیس سابق بخش مالی سازمان جاسوسی موساد گفت: ایران یک شبکه مالی جهانی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده و موفق شده ضمن ناکام گذاشتن تحریم‌ها، ۸۰ میلیارد دلار درآمد اندوخته جدید داشته باشد.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه تایمز اسرائیل نوشت: اودی لوی پس از ۳۵ سال فعالیت در اطلاعات اسرائیل در سال ۲۰۱۶ از سمت ریاست واحد جنگ اقتصادی موساد کنار رفت. وی دهه‌ها را صرف تحقیق در مورد جریان‌های پولی کرده که امکان بقای دشمنان اسرائیل به ویژه حماس، حزب‌الله و ایران را فراهم می‌کند.

لوی گفت: تل‌آویو باید از ائتلافی که برای دفع حمله مستقیم اخیر تهران به اسرائیل گردهم آمده، استفاده کند تا جریان پول جهانی را که شاهرگ حیات ایران است و اجازه دور زدن تحریم‌های آمریکا را می‌دهد، متوقف کند.

تایمز اسرائیل می‌افزاید: در شب بین ۱۳ و ۱۴ آوریل (۲۵ و ۲۶ فروردین)، ایران در یک حمله بی‌سابقه، در پاسخ به حمله ادعایی اسرائیل به سوریه، صدها موشک بالستیک و کروز را در کنار صدها پهپاد به اسرائیل شلیک کرد.

لوی خاطرنشان کرد: در آن شب اتفاق جدیدی در خاورمیانه و جهان رخ داد. ما ائتلاف جدیدی داریم که شامل عربستان‌، امارات‌، بحرین، اردن، اسرائیل، آمریکا، آلمان، فرانسه و بریتانیاست و اینها دقیقاً همان بازیگرانی هستند که اگر بخواهیم به یک نتیجه استراتژیک در برابر ایران برسیم، نه فقط برای تنبیه آن، بلکه برای تغییر وضعیت خاورمیانه با اعمال جنگ. اعضای ائتلاف ضدایرانی باید با اسرائیل همکاری کنند تا شبکه‌ مالی ایران را از بین ببرد.

به نوشته تایمز اسرائیل، ایده اعمال جنگ اقتصادی علیه تهران البته جدید نیست. جمهوری اسلامی از زمان انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ تحت تحریم‌ها قرار داشت و با آغاز برنامه هسته‌ای تهران در دهه ۲۰۰۰ تشدید شد.

لوی گفت: ایرانی‌ها برای سال‌ها، تحت هماهنگی قاسم سلیمانی، زیرساخت‌های باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کردند و قادر به انتقال پول در سراسر جهان برای ادامه تأمین مالی تمام زیرساخت‌های خارجی در سراسر خاورمیانه و پروژه هسته‌ای خود شدند. تحریم‌ها علیه ایران تا حد زیادی بی‌اثر بوده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از کشورهای جهان احساس کردند که تحریم‌های آمریکا انگیزه سیاسی دارد، خاطرنشان کرد: علاوه ‌بر این، کشورهای اروپایی احساس کردند که تحت فشار زیادی در تجارت با ایران قرار گرفته‌اند و حتی مجازات می‌شوند، در حالی که آمریکا هیچ تحریمی را علیه سایر کشورهایی که منافعی مانند قطر دارند، اعمال نمی‌کند.

تایمز اسرائیل نوشت: طبق گزارش‌ها، ایران به طور فزاینده‌ای در دور زدن تحریم‌های اعمال‌شده بر صادرات نفت مهارت یافته و موفق شده است. در جلسه استماع کنگره آمریکا در ماه دسامبر گذشته، کلر یونگمن رئیس ستاد متحد علیه ایران هسته‌ای (UANI)، فاش کرد که تهران درآمد نفتی خود را از سال ۲۰۲۰ چهار برابر کرده است از سال ۲۰۲۱ توانسته بالغ بر ۸۰میلیارد دلار درآمد نفتی پس‌انداز کند. یونگمن خاطرنشان کرده بود که چین، بزرگ‌ترین خریدار غیرقانونی نفت ایران است. نفت بیشتر از طریق «ناوگان اشباح» متشکل از کشتی‌هایی که ایران با ترفندهای خود آنها را غیرقابل ردیابی می‌کند، صادر می‌شود. این ناوگان‌، متشکل از حدود ۳۰۰ نفتکش خارجی و دارای پرچم خارجی است.

به نظر می‌رسد چین نقش برجسته‌ای در کمک و حمایت از جمهوری اسلامی در دور زدن تحریم‌ها ایفا کند و این کار را فقط از طریق خرید نفت انجام نمی‌دهد. رسانه‌های اپوزیسیون ایران از قراردادهای پرسود مخابراتی بین تهران و پکن رونمایی کرده‌اند.

از سوی دیگر پروژه ویکیران نیز صدها هزار سند افشاشده از سازمان‌ها و صنایع دولتی ایران را جمع‌آوری و منتشر کرده که شبکه انتقال پول ساخته‌شده توسط ایران را افشا می‌کند؛ اینکه چگونه ایرانی‌ها پول را از بانک مرکزی به صرافی‌ها در ایران منتقل می‌کنند و از آنجا تحت پوشش شرکت‌های چینی، هنگ‌کنگی یا کشورهای دیگر، حساب‌های بانکی در چین باز می‌کنند و سپس پول را از آنجا به ویژه به امارات منتقل می‌کنند. همه اینها با همکاری کامل سیستم بانکی در کشورهای غربی، حتی در ایالات‌متحده اتفاق می‌افتد.

کارشناس سابق موساد افزود: در همه این سال‌ها، پول به صورت آزادانه و بدون مزاحمت به ایران منتقل و استفاده شده است. شبکه مالی مخفی ایران برای سال‌ها یک راز آشکار بوده، افزود: گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که حتی مبالغ هنگفتی نیز از طریق مؤسسات مالی غربی برای ایران ترانزیت شده است.

فایننشال‌تایمز فوریه گزارش داد که ۲ بانک بزرگ لویدز و سانتاندر در انگلیس، حساب‌هایی را در اختیار برخی شرکت‌های بریتانیایی قرار داده‌اند. این شرکت‌ها به طور مخفیانه متعلق به شرکت بازرگانی پتروشیمی (PCC) بودند؛ شرکت ایرانی که آمریکا آن را به جمع‌آوری صدها میلیون دلار برای سپاه متهم کرده است. شرکت مذکور، از شرکت‌های مستقر در بریتانیا برای انتقال پول از شرکت‌هایی که در چین و در ابتدای این زنجیره انتقال پول قرار داشتند، استفاده می‌کرد.

به نوشته تایمز اسرائیل، همین واقعیت که یک شرکت متعلق به جمهوری اسلامی توانسته آزادانه در لندن، یعنی در قلب سیستم مالی جهان فعالیت کند، برای لوی گیج‌کننده است.

دیگر خبرها

  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • شعار بانک در سال جاری، توجه به سرمایه انسانی به عنوان هسته‌ اصلی توسعه بانک است
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد
  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی