Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-26@07:50:15 GMT

جایگاه دومی قزوین در تولید فندق کشور

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۷۱۸۱۶

علی اکبری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج قزوین بیان کرد: عملیات برداشت فندق از سطح 3 هزار و 230 هکتار از باغات استان آغاز شده و پیش بینی می شود امسال بیش از 3 هزار و 300 تن محصول فندق از این میزان سطح زیر کشت برداشت شود.

وی میانگین متوسط عملکرد این محصول را حدود 1022 کیلوگرم در هکتار برآورد کرد.

اکبری تصریح کرد: از 3 هزار و 230 هکتار از سطح باغات فندق استان، 3هزار و 150 هکتار باغات بارور و 80 هکتار به صورت غیر بارور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عنوان کرد: تنها سطح زیر کشت این محصول در استان در منطقه الموت از توابع شهرستان قزوین است که شامل روستاهای هیر، ویار، یارود و آکوجان می باشد.

اکبری اضافه کرد: روستای یارود در منطقه رجایی دشت الموت را می توان به عنوان قطب فندق کاری استان ذکر کرد.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به تفاوت در توپوگرافی استان و توده های محلی موجود ، زمان برداشت این محصول از اواخر مرداد تا اواخر شهریورماه می باشد.

به گفته این مقام مسوول استان قزوین رتبه دوم سطح زیرکشت و تولید محصول فندق را پس از استان گیلان در کشور دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در ادامه گفت: ارقام موجود در منطقه شامل بومی گرد اشکور، شصتک ،زرآبادی، سیاه الموت و سه گوش، ارقام خارجی شامل روند دو پی یرمونت، فرتیل ،سکورب و مرویل و ارقام گرده دهنده شامل نقرت ، داویانا و لونگ می باشد که رقم گرد اشکور حدود 70 درصد باغات را تحت پوشش قرارداده است.

اکبری افزود : مدیریت غالب باغات فندق به صورت سنتی است و اغلب درختان به روش چند تنه تربیت می شوند که بایستی با آموزش و برنامه های ترویجی ؛ باغداران را به تربیت درختان تک تنه و یا حداکثر 3 تا 5 تنه برای رسیدن به تولید بیشتر تشویق کرد.

اکبری توسعه باغات در اراضی شیبدار و کمک به توسعه باغات از طریق یارانه نهال و اندامهای تکثیری را از برنامه های در دست اقدام این مدیریت برای محصول فندق دانست.

این مقام مسوول تشکیل تعاونی تولید باغداران فندق در هر منطقه، انبارهای مناسب نگهداری محصولات، ایجاد باغ مادری و نهالستان استاندارد و استفاده از ارقام مناسب و گرده دهنده، ایجاد صنایع مرتبط جهت نگهداری و فرآوری، دور آبیاری مناسب، هرس جهت نوردهی و کاهش تعداد تنه ها و تغذیه و کود دهی مناسب را از مهمترین برنامه های پشنهادی ذکر کرد که می تواند در رشد و توسعه این محصول نقش بسزایی داشته باشد.

 

۱۱۰/ت۳۰/ب

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۷۱۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت گندم از مزارع شهرستان دشتی

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، این روز‌ها کشاورزان شهرستان دشتی مشغول برداشت محصول گندم از مزارع خود هستند.

گندم به عنوان یکی از محصولات استراتژیک نقش به‌سزایی در سفره مردم دارد به‌طوری که قوت غالب مردم استان بوشهر نان است.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دشتی امسال ۴۳ هزار هکتار از اراضی این شهرستان به زیر کشت گندم رفته که از این مقدار ۴ هزار هکتار آبی و ۳۹ هزار هکتار نیز دیم است.

احمد ایزدی افزود: با توجه به کم‌بارشی سال زراعی جاری، بیشتر محصول دیم شهرستان به ثمر نرسیده و قابل برداشت نیست و پیش‌بینی می‌شود ۲۰ هزار تن محصول برداشت شود که بیشتر آن از مزارع کشت آبی است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • آبیاری ۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات در بخش ناغان
  • برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان
  • پیچیده شدن عطر خوش گل‌های محمدی در خراسان جنوبی + فیلم
  • برداشت گندم از مزارع شهرستان دشتی
  • تدوین ۱۱ برنامه کشاورزی برای تحقق شعار سال در قزوین
  • دانش ایرانی در خدمت امنیت حفاری
  • تولید برنج سالم در شالیزارهای رامسر
  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی
  • فعالیت ۴۰دستگاه انواع پهپاد در عرصه‌های کشاورزی استان قزوین
  • شناسنامه‌دار شدن۳۰ درصد باغات جویبار