Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید میرزاده؛ فعال محیط زیست در یاددادشتی برای شهروند نوشت: بازگشت هیرمان و ایلدا به ایران، بازگشت ژن زنده گونه‌ای است که در این جغرافیا منقرض شده بود؛ این تنها موفقیت آمدن دو شیر ایرانی به باغ وحش است. همین مسأله –یعنی ورود ژن زنده و تکثیر آن- پیش از این برای گوزن زرد در کشور اتفاق افتاده بود و بعد از آمدن این دو شیر به ایران، صحبت‌هایی درباره امکان احیای این گونه مطرح شد که بخشی از آن صرفا تبلیغ بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود نبودن پروژه‌ای برای احیای این گونه، اما نمی‌توان با اطمینان امکان احیای شیر ایرانی را رد کرد. یک باغ وحش دو شیر ایرانی را در عوض نگهداری و معرفی آن‌ها از باغ وحش‌هایی خارجی تحویل گرفته است، این یک قدم اصلی، اما کوچک است. تا قبل از این‎‌که ژن زنده این گونه را در ایران نداشتیم، نمی‌توانستیم به احیای شیر ایرانی حتی فکر کنیم.

تکثیر شیر ایرانی در اسارت آسان است و به‌سختی تکثیر پلنگ و ببر و یوز نیست. هر چند همین حالا که سازمان حفاظت محیط زیست برای حفظ ژن زنده یوزپلنگ تلاش می‌کند هم خوب می‌داند که تکثیر در اسارت لزوما یوزپلنگ را نجات نخواهد داد. با این نگاه می‌توانیم حضور هیرمان و ایلدا را اتفاق خوبی ببینیم؛ ژن زنده را در اختیار داریم. البته این را هم می‌دانیم که برای احیا دو شیر اصلا کافی نیست.

این‌طور که خود مسئولان باغ وحش گفته‌اند، این مجموعه در عوض نگهداری از شیر‌های ایرانی پولی پرداخت نکرده است. ظاهرا اتحادیه‌ای وجود دارد که طبق پروتکل آن‌ها تنها هزینه‌های باغ وحش مربوط به نگهداری از حیوان، آماده‌کردن و استانداردسازی محل زندگی آن خواهد بود. از طرفی هم در سطح بین‌المللی و هم در سطح ملی بازرسی‌هایی برای کنترل وضع استاندارد این باغ وحش انجام خواهد گرفت.

با وجود ابعاد مثبت نگهداری از یک ژن زنده، چنین برنامه‌هایی درنهایت برای باغ وحش‌ها منافعی اقتصادی دربردارد. جدا از این‌که باغ وحش یک مرکز آموزشی و تحقیقاتی است، ورود شیر به‌عنوان یک گونه منقرض‌شده در ایران می‌تواند بازدید‌کننده بیشتری جذب کند و اعتباراتی برای‌شان داشته باشد.

مسأله اینجاست که بسیاری از اطلاعاتی که درباره حیوانات به دست آورده‌ایم، از طریق باغ وحش‌ها بوده، اما بعد از آمدن هیرمان و ایلدا، انتقادات مختلفی درباره نگهداری این حیوانات مطرح شد، که ابعادی از آن درست است. نمی‌توان انکار کرد که باغ وحش‌ها لزوما محل خوبی برای نگهداری از حیوانات و حتی آموزش نیستند. باغ وحش‌های ما با استاندارد‌های جهانی فاصله بسیار دوری دارند و این میان یکی دو مورد، مثل ارم و دهکده باراجین تلاش کرده‌اند که وضعیت‌شان را اصلاح کنند، هرچند باز هم با استاندارد فاصله زیادی دارند.

این انتقاد که در بسیاری از باغ وحش‌های ایران حیوان‌آزاری اتفاق می‌افتد و حیوانات شرایط بهداشتی سلامتی خوبی ندارند، کاملا درست است؛ مثلا خیلی از باغ وحش‌ها به دلیل شست‌وشوی راحت‌تر کف زمین را سیمان می‌کنند در حالی که این کار برای گربه‌سانان اشتباه است. قصه این است که انکار این مجموعه‌ها و حذف‌شان راه‌حل درستی نیست، ما باید خودمان را به استاندارد برسانیم، چون به آن‌ها به‌عنوان مکانی برای نگهداری از حیواناتی که دیگر قادر به بازگشت به طبیعت نیستند، احتیاج داریم. این پتانسیلی است که وجود دارد و باید تقویت شود؛ نه حذف. در این میان کاری مثل آوردن ژن‌های زنده به این مجموعه‌ها راهی برای نزدیک‌شدن به استاندارد است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: شیر ایرانی خطر انقراض

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۷۶۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفظ و احیای معماری اسلامی و ایرانی در یزد ضروری است

میرزا حسن زارع در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: آنچه امروز در عرصه مدیریت نوین شهری، باید از سوی اعضای شوراهای شهر و روستا مورد ارزیابی قرار گیرد، توجه به موضوع زیباسازی شهرها و روستاها، پایبندی کامل به قوانین، آینده‌نگری و دوراندیشی، توجه به توسعه فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و رعایت استانداردها و ایمن‌سازی ابنیه‌ها، راهبرد حفظ و احیا معماری اسلامی و ایرانی، حفظ و توسعه فضای سبز و پاسداری از محیط زیست و مشارکت دادن جوانان در توسعه نشاط اجتماعی است.

وی ادامه داد: شوراهای اسلامی شهر و روستا تجلی زیبایی از مردم سالاری دینی در عرصه مشارکت‌ها و شکوفایی‌های اجتماعی، فرهنگی و عمرانی است که می‏‏‌توانند در نقش حلقه ارتباط با مردم به رشد و پیشرفت و پویایی بیشتر جامعه کمک کنند و در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی شعار جهش تولید با مشارکت مردم نام‌گذاری گردیده، نقش‌آفرین بهترین جلوه‌های وحدت و وفاق باشند.

زارع با بیان اینکه بی شک یکی از مهم‌ترین کانون‌های تبلور مشارکت عمومی در عرصه مدیریت شهری و روستایی، شوراهای اسلامی است، عنوان کرد: مردم شریف ایران اسلامی با انتخاب نمایندگان خویش در این شوراها، عملاً وکلای خویش را برای کمک به تسریع در روند رشد و پیشرفت جای جای این مرز و بوم مقدس تعیین نموده و تأثیرگذاری و نقش آفرینی خویش را در عرصه‌های مدیریت شهری و روستایی به احسن وجه، به منصه ظهور می‌رسانند.

رئیس شورای اسلامی استان یزد اظهار کرد: شوراهای اسلامی شهر و روستا، همواره یکی از کلیدی ترین بخش‌ها در کمک به بالندگی و آبادانی هر شهر یا روستا بوده و هر چه اعضای این شوراها با قانونمندی، تخصص، وقت گذاری و سخت کوشی و پرهیز از تعصبات محله‌ای با دلسوزی به ایفای نقش خطیر خویش بپردازند گامی بلند و پر اثر را در تعالی منطقه خویش برداشته و به وظیفه نمایندگی خویش به درستی عمل کرده‌اند.

زارع اظهار امیدواری کرد با همدلی و سختکوشی تمامی اعضا شوراهای اسلامی شهر و روستاهای استات شاهد رشد و تعالی روز افزون استان یزد باشیم.

کد خبر 6091066

دیگر خبرها

  • تهران ۱۰ هزار سگ بدون صاحب دارد | زنده گیری روزانه ۵۰ سگ از سطح شهر
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • زنده یاد آتیلا پسیانی خالق خاطرات دهه شصتی‌ها بود
  • معنای ضرب‌المثل با گرگ دمبه می‌خوره با چوپون گریه می‌کنه چیست؟ + فیلم
  • زنده گیری روزانه ۵۰ سگ بی‌صاحب در تهران
  • ۷ موجود زنده‌ای که می‌توانند سیارۀ ما را نجات دهند
  • رخ‌نمایی پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • حفظ و احیای معماری اسلامی و ایرانی در یزد ضروری است