Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@14:16:35 GMT

دلیل بن‌بست حل مشکلات زیست محیطی کشورهای حاشیه خزر

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۷۷۵۳۰

دلیل بن‌بست حل مشکلات زیست محیطی کشورهای حاشیه خزر

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: عدم استقرار دبیرخانه حفاظت از دریای خزر در کشورهای حاشیه خزر موجب تاخیر در اجرای مصوبات کنوانسیون‌ها می شود.

به گزارش ایسنا، احمد رضا لاهیجان زاده درآیین گرامیداشت دریای خزر که در بابلسر برگزار شد، با بیان اینکه کنوانسیون حفاظت از دریای خزر در سال ۱۳۸۲ موسوم به کنوانسیون تهران به تصویب کشورهای حاشیه خزر رسید، اظهار کرد: در سال ۱۳۸۵ این کنوانسیون برای پنج کشور ساحلی خزر لازم الاجرا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه با تصویب این کنوانسیون دبیرخانه آن در یکی از کشورهای امضا کننده کنوانسیون حاشیه خزر، ژنو است، تصریح کرد: استقرار دبیرخانه کنوانسیون تهران در ژنو اجرای پروتکل‌های کنوانسیون از سوی کشورهای حاشیه خزر را به تاخیر انداخته است.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: در کنار هم بودن کشورهای زیرمجموعه دبیرخانه برای انتقال مصوبات اجرایی کنوانسیون به کشورهای حاشیه دریای خزر از موارد اصلی حفاظت از محیط زیست دریای خزر است.

لاهیجان زاده خاطرنشان کرد: پروتکل آمادگی، واکنش و همکاری منطقه‌ای برای مبارزه با آلودگی‌ها که به امضاء کشورها رسید، پروتکل حفاظت از دریای خزر در برابر آلودگی‌های منابع و فعالیت‌های مستقر در خشکی، پروتکل حفاظت از تنوع زیستی، پروتکل ارزیابی زیست محیطی و پروتکل پایش، ارزیابی و تبادل اطلاعات که در مرحله پیش نویس قرار دارد از جمله موارد مکمل کنوانسیونها هستند.

 وی افزود: بسیاری از پروتکل‌های کنوانسیون تهران با وجود تهدیدهای شدید زیست محیطی دریای خزر که در وضعیت بحرانی قرار دارد، امروز با تاخیر یا عدم اجرا روبرو است.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه در حال حاضر توسعه کشورهای حاشیه خزر و حل مشکلات زیست محیطی به دلیل بروکراسی بین المللی با بن بست روبرو است، گفت: دریای خزر با حدود ۱۰۳۰ تا ۱۲۰۰ کیلومتر طول و عرض بزرگترین دریاچه جهان است و سطح این دریا  ۲۶ ٬ ۵ تا ۲۸ متر پایین تر از سطح دریای آزاد است.

احمد حسین زادگان استاندار مازندران در بخش دیگری از این همایش با بیان اینکه محیط زیست باید از الویت بالایی برخوردار باشد، اظهار کرد: برای کنترل اوضاع اقتصادی منطقه باید ارتباط با کشورهای حاشیه خزر برقرار باشد.

وی با اشاره کشورهای حاشیه خزر با بهره برداری حداکثر توان از دریای خزر می خواهند نیازهای توسعه ای خود را بر طرف کنند، تصریح کرد: هیچ کشوری در حوزه خزر نمی‌تواند ادعا کند از بحران و مشکلات زیست محیطی دریای خزر بی بهره است و مشکلات امروز ازعدم مسئولیت پذیری کشورهای ساحلی خزر است.

استاندار مازندران با تاکید بر اینکه متاسفانه کشورهای حاشیه خزر عقب‌ماندگی توسعه‌ای خود را با فشار بر محیط زیست خزر جبران می کنند، گفت: کشورهای حاشیه خزر با روش‌ کشورهای توسعه یافته در حال جبران عقب‌ماندگی اقتصادی خود هستند که با شرایط اقتصادی و محیط زیستی خزر مطابقت ندارد.  

حسین زادگان خاطر نشان کرد: اجرا نشدن مصوبات کنوانسیون تهران و استقرار دبیرخانه در کشوری بیگانه بزرگترین آسیب و مشکل زیست محیطی را به خزر وارد کرده است.

وی افزود: نابودی محیط زیستی خزر مشکلات سیاسی و اجتماعی را به همراه خواهد داشت و باید با آگاه سازی مردم از طریق سمن های زیست محیطی گامی در پیشبرد اهداف برداریم.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: درياي خزر مشكلات زيست محيطي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۷۷۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ عبدالرحمن زحمتی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: هر سال با شروع فصل بهار، زاد و ولد حیوانات وحشی آغاز می‌شود و زیر چتر حمایت و حفاظت محیط‌بانان حفاظت محیط زیست به زندگی خود ادامه می‌دهند و زنده‌گیری نوزادان حیات‌وحش پیگرد قانونی دارد.
معاون حفاظت محیط زیست خراسان شمالی هم در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به آغاز فصل زایش وحوش گفت: محیط بانان پارک‌های ملی سالوک و ساریگل در شهرستان اسفراین نخستین بره‌های متولد شده‌ی امسال را مشاهده کرده اند.
روح الله لایق افزود: بارندگی‌های مناسب اسفند و فروردین ماه سبب رویش گیاهان و پوشش مناسب گیاهان در مراتع شده وشرایط برای زیست گونه‌های علفخوار همچون قوچ و میش اوریال، آهو و کل و بز مناسب است.
وی در ادامه گفت: فصل بهار گردشگران بیشتردر طبیعت حضور می‌یابند که توصیه می‌شود در صورت مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت از لمس آنها خودداری کنند، زیرا موجب جدا کردن این نوزاد از چرخه طبیعی خواهد شد.

به علت نبود آگاهی ،بسیاری از نوزادان وحوش از چرخه طبیعت خارج می‌شوند
معاون حفاظت محیط زیست استان اضافه کرد: هر ساله در فصل بهار و زمان زادآوری حیات وحش، به علت نبود آگاهی بسیاری از مردم نسبت به برخورد صحیح هنگام مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت، بسیاری از نوزادان از چرخه طبیعت خارج می‌شوند.
لایق از طبیعت گردان خواست از نزدیک شدن و نوازش بره‌ها و نوزاد وحوش خودداری کنند، چون نوزادان حیواناتی که با لمس و نوازش کردن و یا در آغوش گرفتن بوی انسان به خود گرفته اند، تلف می‌شوند.
در طبیعت و مناطق حفاظت شده‌ی خراسان شمالی ۶۵ گونه پستانداران زیست می‌کنند.

دیگر خبرها

  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم