Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سلامت موها را باید روزانه چک کرد تا هر گونه تغيير در آن را به موقع تشخیص داد. علاوه بر ماده های شوینده موها ماده های غذایی که اشخاص استفاده ميکنند در سلامت موها بسیار مؤثر است. در این مقاله چند تست متفاوت براي سلامت مو ها و راههای افزایش سلامت موها را براي شما آورده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  تست کشیدن مو
تست کشیدن مو یکی از چند شیوه تست مو‌های سالم است که در آن قابلیت ارتجاعی مو مورد سنجش قرار می‌گیرد. موی سالم اندکی کش می‌اید، ولی موی اسیب دیده شکننده است و حتی زیر کم‌ترین فشار هم می‌شکند. برای انجام این تست مو کافیست دو سه رشته مو را مرطوب کرده و بین انگشت سبابه و انگشت شست خود محکم بگیرید و دو سر آن‌ها را به آرامی بکشید. چنانچه رشته مو‌ها حدود یک سوم طول اصلی شان کش بیایند و موقع رها کردن به شرایط نخست برگردند، مو‌ها سالم است. ولی اگر موهایتان موقع کشیدن بشکند، قسمت قشر مو دچار اسیب دیدگی شده است و مو به لحاظ ساختمانی سالم نمی‌باشند.

تست فرو رفتن مو در آب

برخی از رشته‌های تمیز از موهایتان را در یک لیوان آب بگذارید. اگر شناور ماندند مو‌های شما در وضعیت خوبی قرار دارند و درصورتی که در آب ته‌نشین شدند، شما مو‌هایی با بافت متخلخلی دارید.

علت ته‌نشین شدن مو‌ها این است که آب میتواند به داخل پوشش مو وارد شود و منجر به فر شدن مو‌ها و همچنین تغییر رنگ و محو شدن رنگ آن‌ها شود (مولکول‌های رنگ با سرعت بیشتری از رشته‌های متخلخل محو میشوند).

تست فولیکول مو

تست فولیکول یا پیاز مو یکی از شیوه‌های تشخیص و تست سلامت مو میباشد. این تست را بعنوان یک معاینه نسبتاً قابل اطمینان برای مشکلات مو مانند اسیب ناشی از حالت دهنده‌های مو یا ریزش موی ارثی مطرح کرده است. برای انجام این مدل تست مو‌های سالم کافیست یک رشته مو را از روی سرتان جدا کرده و نزدیک پوست کف سر محکم بگیرید و بکشید تا ریشه آن بهمراه مو بیرون بیاید. بعد انتهای ریشه آن را بررسی کنید. چنانچه پیازی شکل بود، یعنی موهایتان قوی و سالم هستند، ولی اگر پیازی وجود نداشت یا لاغر بود، موهایتان آسیب دیده است.

تست تخلخل مو

در تست تخلخل یا همان قابلیت نگهداری رطوبت، وضعیت کوتیکول مو (بیرونی‌ترین قسمت ساقه مو) مشخص میشود. یک کوتیکول سالم حس نرمی دارد، ولی کوتیکول آسیب دیده حالتی ناصاف و زبر به مو میدهد. برای انجام این تست سلامت مو کافیست قسمتی از مو‌های خود را لای انگشت سبابه و انگشت میانی خود بگذارید. بعد آن‌ها را از قسمت نوک به طرف ریشه از بین انگشتان خود سر دهید. اگر حس زبری و نا‌صافی در مو‌ها کردید، مو‌ها مصدوم است، ولی اگر حس کردید بیش‌تر قابل انعطاف هستند، پوسته‌های کوتیکول سالم میباشند.

تعدادی از مردم اعتقاد دارند برای تقویت مو و کاهش ریزش مو باید هر روز به مو رسیدگی شود، ولی بر خلاف تصور همه نگهداری روزانه از مو‌ها احتیاج به زمان زیادی ندارد و تنها با چند شیوه ساده میتوان مو‌های سالم و زیبایی داشت.

نوع موی خود را بشناسید

نوع موی خود را بشناسید و بدانید موهایتان از کدام نوع است، پس از شناخت نوع موی خود میتوانید محصولات مراقبتی نوع مویتان را انتخاب کنید. انواع مو (چرب، خشک، طبیعی و ….) است.

خودداری از شستشوی مو با آب داغ

از شستشوی مو با آب داغ خودداری کنید! آب داغ روغن‌های مراقبت کننده طبیعی مو را که در واقع نرم کننده طبیعی مو هستند از بین می‌برد. شستشوی مو‌ها با آب ولرم از این کار جلوگیری کرده و از کدر شدن مو‌ها هم پیش‌گیری می‌کند.

شستشوی به موقع مو‌ها

لازم نیست برنامه مشخصی تعیین کنید، معمولاً برای انواع مو شستشوی یک روز درمیان کافی است.

تأثیر نور خورشید روی مو

زیاد قرار گرفتن در در برابر اشعه فرابنفش و نور خورشید، نه تنها برای پوست بسیار زیان آور است، بلکه به مو هم اسیب می‌رساند. به همین علت به افرادی که مجبورند زیاد جلو نور خورشید باشند، توصیه میشود که با استفاده از یک کلاه، پوست و موی خود را در در برابر نور خورشید محافظت کنند. تأثیر رطوبت زیاد بر مو

یکی دیگر ازعواملی که سبب ایجاد آسیب به مو میشود رطوبت زیاد به خصوص آب شور است. همچنین شانه و یا برس کشیدن به موی مرطوبی که در هم بافته شده هم باعث تحریک مو میشود و ساقه مو اسیب می‌بیند و مو دچار ریزش میشود.

دوری کردن از تغییر پی در پی رنگ مو‌ها

برخی از اشخاص هستند که دائم رنگ موهاشون رو تغییر می‌دهند. برخی دیگر از اشخاص که رنگ موهاشون تیره است روشن میکنند و آن‌هایی که رنگ مو‌های روشن دارند تیره میکنند. این تغییر رنگ‌های پی در پی و فاحش سبب اسیب دیدن به مو‌های نازنین شما میشود و سبب می‌شود که نرمی و طراوت مو‌ها از بین برود. متخصصان پوست و مو توصیه میکنند که درصورتی که پافشاری به رنگ کردن موهایتان دارید از رنگ مو‌های طبیعی استفاده کنید.

سشوار نکشیدن مو‌های خیس

مو‌های خیس رو سشوار نکشید! اینکار سبب اسیب کوتیکول مو می‌شود و در پایان مو را خشک و اسیب دیده می‌کند. میتونید بگذارید مو‌ها بطور طبیعی خشک بشوند. ولی اگر خواستید از سشوار استفاده کنید، ان را روی درجه حرارت کم‌تر تنظیم کنید و از اسپری‌های محافظت حرارتی استفاده کنید.

کوتاه کردن مو‌ها برای افزایش سلامت مو

ساقه مو مستعد موخوره است و اگه مدت زمانی طولانی کوتاه نشود، ظاهری ناسالم و اسیب دیده پیدا می‌کند. سعی کنید هر شش هفته و نهایتاً هر سه ماه یک بار مو‌ها رو کوتاه کنید.

سلامت مو و ارتباط با سلامت بدن

تغذیه نامناسب، سیگار کشیدن، استرس و کمبود ویتامین‌ها روی کیفیت مو‌های شما تآثیر مستقیم دارد.   منبع: بیتوته انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زیبایی آرایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۷۹۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟

در عصر تکنولوژی و فناوری استفاده از تبلت و گوشی میان کودکان و نوجوانان رواج پیدا کرد؛ اما استفاده از فناوری چه اندازه کنترل شده است تا کودکان محتوا‌های مربوط به سنین خود را مشاهده کنند؟

اینترنت و فضای مجازی به همان میزان که مفید و سودمند است، می‌تواند مخرب هم باشد به خصوص برای کودکان و نوجوان که نمی‌توانند محتوای نامناسب و مناسب از یکدیگر تمییز و تشخیص دهند و نیازمند کنترل مستقیم از سوی والدین هستند؛ اما این کنترل نمی‌تواند به صورت مستمر صورت بگیرد از طرفی رهاشدن در این فضا خطراتی به همراه دارد.

حفاظت از کودکان اینترنت در کشور‌ها با وضع قوانین سختگیرانه

با پررنگ شدن استفاده از اینترنت در سراسر جهان کشور‌ها به سمت وضع قوانینی رفتند تا فضای مناسب تری جهت استفاده کودکان و نوجوانان فراهم کنند. 

در سنگاپور قوانینی برای مقابله آزار آنلاین کودکان در نظر گرفته شد، طبق این قوانین پلتفرم‌های آنلاین موظف هستند در صورت گزارش محتوای مخرب اقداماتی انجام دهند و سیستم‌هایی مانند فیلتر‌های مختلف برای محافظت از کودکان به کار گیرند.

فرانسه

فرانسه تولیدکنندگان موبایل و رایانه مانند اپل و ... را وادار می‌کند گزینه‌ای برای محدودکردن دسترسی کودکان به اینترنت را برای والدین فراهم کنند. این قانون به طور کاملاً واضح استفاده و جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران زیر سن قانونی را برای مقاصد تجاری مانند بازاریابی مستقیم ممنوع کرده است.

هند

کشور هند دستورالعملی را برای معلمان و والدین درباره ایمنی بازی‌های آنلاین صادر کرده است. طبق این دستورالعمل خرید دراپ‌های بازی بدون تاییدیه والدین مجاز نیست و باید از روش‌های پرداخت با رمز یکبار مصرف استفاده شود. والدین و معلمان باید به کودک آموزش دهند تا حریم خصوصی خود را در فضای آنلاین محافظت کنند.

استرالیا

استرالیا پیش نویس قانونی را ارائه کرده تا شبکه‌های اجتماعی را وادار کند برای کاربران کمتر از ۱۶ سال رضایت والدین را دریافت کنند. به این ترتیب استرالیا نیز به جمع کشور‌هایی می‌پیوندد که مشغول کنترل سنی شبکه‌های اجتماعی هستند و تلاش دارند قدرت شرکت‌های فناوری بزرگ را کنترل کنند.

چین
چین اقداماتی سختگیرانه علیه شرکت‌های فناوری بزرگ را آغاز کرد که پلتفرم‌های بزرگ باید به طور مرتب میزان حفاظت سایبری از افراد زیر سن قانونی را ارزیابی کنند تا محیطی سالم برای آنها فراهم شود. چین قوانینی برای محدود کردن وقت گذرانی افراد زیر ۱۸ سال در بازی‌های ویدئویی نیز وضع کرد و مدت زمان مجاز برای این گروه سنی را به ۳ ساعت در هفته کاهش داد.

ایران و اینترنت کودکان

سال گذشته در کشور ما با راه‌اندازی سرویس اینترنت کودک و نوجوان (سرویس ۴۵۶) برای خانواده‌ها سه روش به‌منظور حفاظت از کودکان در فضای مجازی فراهم کرد که نخست با شماره‌گیری #۴۵۶*، دوم از طریق سایت و سوم از طریق اپلیکیشن ۴۵۶ این امکان برای خانواده‌ها فراهم‌شده تا دسترسی کودکان و نوجوانان خود به اینترنت را متناسب با سن و شرایط هر کدام تعریف و مدیریت کنند. زیرا حفاظت از کودکان در محیط اینترنت نیازمند تلاش هماهنگ والدین، تولیدکنندگان، ارائه‌کنندگان خدمات و قانونگذاران است. 

فراهم سازی فضای مجازی ویژه کودکان و نوجوانان در چارچوب فرهنگ 

در دولت سیزدهم صیانت به منظور ایجاد شرایط مناسب برای استفاده مفید، سالم کودکان و نوجوانان از فضای مجازی و مراقبت از آنان در برابر آسیب‌های ناشی از آن انجام می‌شود. از جمله اهداف اجرای طرح صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی می‌توان به فراهم سازی فضای مجازی ویژه خردسالان، کودکان و نوجوانان در چارچوب فرهنگ اسلامی-ایرانی برای استفاده مناسب از فضای مجازی و پیشگیری از آسیب‌های احتمالی آن اشاره کرد.

عیسی زارع پور وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات با توجه به اینکه حوزه کودک و نوجوان در فضای مجازی حوزه بسیار مهمی است، اما آن‌چنان‌که باید و شاید به آن پرداخته نشده است گفته بود که سابقه بحث حفاظت از کودکان در فضای مجازی قریب به دو دهه است که در دنیا دنبال می‌شود و در اواخر دهه هشتاد و اوایل دهه نود هم فعالیت‌های خوبی در کشور انجام شد البته در ادامه کمتر به این حوزه توجه شده است و اقدامات انجام شده یا کافی نبوده یا متناسب با چارچوب‌های فرهنگی کشورمان نبوده است.

تکالیف در نظر گرفته‌شده در سند صیانت از کودکان در فضای مجازی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شده تا با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهاد‌های فرهنگی یک محیط امن در فضای مجازی برای کودکان فراهم کند تا آنها کمتر در معرض محتوا‌های نامناسب قرار گیرند. همچنین فراهم سازی محیط امن متناسب با سن و محتوایی که در اختیار کاربر قرار می‌گیرد، از دیگر تکالیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که با همکاری خیلی خوب خانواده ارتباطات کشور و در رأس آن اپراتور‌های تلفن همراه این امکان فراهم شده است.

سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی یکی از مهمترین سند‌هایی است که در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد رها بودن فضای مجازی تدوین شده است

سند صیانت از کودکان در فضای مجازی
سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی یکی از مهمترین سند‌هایی است که در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد رها بودن فضای مجازی تدوین شده چرا که بر آسیب پذیرترین بخش جامعه که کودکان هستند تاکید داشته و برای کاهش آسیب پذیری در این حوزه موثر است. 

سند حمایت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، از سال ۱۳۹۸ در دستور کار شورای عالی فضای مجازی قرار گرفته بود تا به واسطه آن اینترنت کودکان از اینترنت عمومی جامعه مستقل شود و هم تولید محتوای گسترده‌ای مخصوص کودکان و نوجوانان در فضای اینترنت انجام شود سند صیانت از کودکان در فضای مجازی خردادماه سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید. 

این سند مصوب شورای عالی فضای مجازی خالق الگوی ملی برای نظم بخشی حقوقی و مدیریت فضای مجازی در ارتباط با کودکان و نوجوانان ایرانی است؛ و اصل این سند، ایجاد محیط مجازی صیانت شده برای کودکان و نوجوانان است.

کلام آخر 

محافظت از کودکان و نوجوانان در فضای اینترنت لازم و ضروری است و باید همه نهاد‌های مربوطه از جمله وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی و وزارت فرهنگ پای کار باشند، اما این نقش پررنگ والدین است که می‌تواند نتیجه مطلبوب را ارائه دهد و از آن مهم‌تر آموزش به کودکان و نوجوان از سوی خانواده و معلمان نکته پررنگی است که باید به صورت ویژه به آن پرداخت.

منبع: آنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • اجرای پویش «سلامت دهان و دندان» در کردستان آغاز شد
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان کودک
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در شمال سیستان وبلوچستان
  • راهکارهای کاهش استرس
  • فرصت ۲ ماهه دستگاه‌ها برای تهیه برنامه عملیاتی امنیت غذایی
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • سلامت هوای کلانشهر مشهد؛ یک شنبه ۱۶ اردیبهشت
  • بیشترین خسارت سیل بهاری به راه‌های شهرستان خوسف
  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت در چابهار