Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-05@23:13:36 GMT

چگونه استرس و اضطراب را کنترل کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۸۴۲۴۷

چگونه استرس و اضطراب را کنترل کنیم؟

خبرگزاری میزان- یک روان‌پزشک با بیان اینکه اصلاح خواب و سبک زندگی از جمله روش‌های کنترل استرس و اضطراب است، گفت: در روش ریلکسیشن یا آرام سازی توجه فرد روی تنفس و جداسازی ذهن از اطراف است و باید تمرکز روی اعضای بدن باشد که در چنین شرایطی فرد می‌تواند ذهن را آرام کند. تاریخ انتشار: 16:09 - 25 مرداد 1398 - کد خبر: ۵۴۲۰۵۸

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،سوده تاجیک اسماعیلی، روان‌پزشک، در پاسخ به این پرسش که «آیا کنترل استرس و اضطراب مهارت‌های خاصی دارد؟»، اظهار داشت: کنترل استرس و اضطراب اگر در حد اختلالات اضطرابی نباشد را می‌توان با کسب مهارت‌هایی کنترل کرد؛ البته حتی در شرایطی که اختلالات اضطرابی نیز وجود داشته باشد نیز می‌توان با مهارت‌هایی آن را کنترل کرد، اما ممکن است در درجات شدیدتر نیاز به درمان‌های جدی‌تری باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: قطعا درمان‌های روان‌درمانی و در کنار آن درمان‌های شناختی و رفتاری و همچنین درمان‌هایی که مهارت‌آموزی لازم را به فرد می‌دهد، می‌تواند در کنترل اضطراب فرد نقش کمک‌کننده داشته باشد.

این روان‌پزشک افزود: مهم‌ترین موضوع این است که به فرد آموزش دهیم تا خطا‌های شناختی که باعث اضطراب و ناآرامی‌اش می‌شود را شناسایی کند که این کار را می‌توان در کنار یک متخصص انجام داد.

اسماعیلی با اشاره به جزئیات مهارت آموزی در کنترل اضطراب، یادآور شد: در این آموزش‌ها سعی می‌شود تا در اصلاح باورها، افکار و خطا‌های شناختی فرد که در مسیر زندگی به ذهنش رسوخ می‌کند، اصلاحاتی صورت گیرد. مثلًا در موارد اضطرابی یا لحظه‌ای که فکر منفی به ذهن فرد می‌آید و عامل ایجاد استرس و اضطراب است، فرد می‌تواند با روش‌هایی خاص آرام‌سازی را انجام دهد.

وی با اشاره به روش‌های تن‌آرامی، بیان داشت: در اصطلاح عامه به این روش ریلکسیشن یا آرام‌سازی می‌گویند که بیشتر توجه روی تنفس است و اینکه جداسازی ذهن از اطراف صورت گیرد و تمرکز روی اعضای بدن باشد که در چنین شرایطی فرد می‌تواند ذهن را آرام کند، به خود توجه کرده و آرامش را کسب کند.

این روان‌پزشک خاطرنشان کرد: علاوه بر این روش، یکسری تکنیک‌های دیگری وجود دارد؛ مانند اصلاح خواب و اصلاح سبک زندگی که این موارد در کنترل استرس و اضطراب بسیار موثر است؛ البته مهم‌ترین موضوع این است که به فرد خودپایشی را آموزش دهیم؛ به این شکل که در مواقعی که فرد دچار اضطراب می‌شود کنترل کند که این اضطراب در چه موقعیت، زمان و مکانی اتفاق می‌افتد و در آن لحظه چه افکاری به ذهن او خطور می‌کند.

اسماعیلی تصریح کرد: فرد باید از این موضوعات یادداشت‌برداری کند تا متوجه شویم چه چیز‌هایی عامل ایجاد استرس هستند و چه عواملی استرس و اضطراب فرد را شعله‌ور می‌کند تا بتوان روی این موارد کار کرده و آن را تعدیل کنیم.

وی با تاکید بر داشتن برنامه‌ریزی منظم در انجام کار‌های مختلف، گفت: گاهی اوقات استرس و اضطراب ناشی از بی‌برنامگی فرد است. مهم‌ترین مهارت‌ها ثبت چنین شرایطی است و اینکه فرد خود را پایش کند و شرایط را به صورت روزانه یادداشت کرده و با متخصص مربوطه این موارد را کنترل کند. موضوع مهم این است که آن شرایط خاص شناسایی شود و اگر امکان تعدیل آن موقعیت وجود دارد، تعدیل شود.

منبع:مهر
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: استرس میزان اضطراب دکتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۴۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استرس از فضای کارگری برداشته شود

ایسنا/لرستان دبیر خانه کارگر لرستان گفت: باید استرس از فضای کارگری برداشته شود.

محمدحسن موسیوند در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: با وجود تمام مشکلات و مسائل معیشتی، کارگران پایبند به نظام هستند و در همه مقاطع مختلف حساس کشور ‌حضور داشته و نقش‌آفرینی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه باید استرس از فضای کارگری برداشته شود، افزود: رفع مشکلات کارگری نباید محدود به هفته کارگر شود و مسؤولان باید در طول سال به رفع تدریجی این مشکلات بپردازند.

موسیوند با بیان اینکه این قشر در کشور ۱۴ هزار شهید و در لرستان ۲۰۴ شهید را تقدیم نظام کرده‌اند، اظهار کرد: در کشور برای افزایش حقوق انتظار داشتیم که مطابق ماده ۴۱ قانون کار و ماده ۹۶ افزایش انجام شود، اما با توجه به شرایط موجود این امر محقق نشد.

وی بیان کرد: انتظار می‌رود کمک شود واحدهای تعطیل و نیمه‌تعطیل لرستان احیا و از سرمایه‌گذاران دعوت شود.

دبیر خانه کارگر لرستان با بیان اینکه حدود ۴۰ شورای اسلامی کار در استان داریم، گفت: امنیت شغلی، بهبود شرایط اقتصادی و همخوانی داشتن میزان حقوق و دستمزد کارگران با تورم، مهمترین مطالبات جامعه کارگری‌اند.

موسیوند افزود: هرگونه حمایت صنفی، معیشتی، مهارت‌آموزی و ... از کارگران شود، قطعاً موجب توانمند شدن آنها خواهد شد و با خاطری ایمن و با انگیزه دوچندان به کار و تولید مشغول خواهند شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • هستی گهواره من/ اضطراب مرگ معنا بخش زندگی / گریز از مرگ با مد و دفن شدن در نقش اجتماعی
  • چگونه در طول روز پر انرژی باشیم؟ 
  • با این راهکار استرس را از خود دور کنید
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • استرس از فضای کارگری برداشته شود
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  •  کاهش استرس یا تلقین؟
  •  کاهش استرس با قلیان جنبه تلقینی دارد