Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج از رشت، سجاد ستوده کارشناس فضای مجازی در برنامه تلویزیونی خانه مهر با اشاره به اینترنت و فضای مجازی به عنوان بزرگترین فناوری طراحی شده انسان، اظهار کرد: این فناوری بزرگ همه قسمت‌های زندگی انسان‌ها را دچار تغییر وتحول کرده به طوری که هیچ کجا نمی‌توانید پیدا کنید که ردی از فضای مجازی در آن نباشد و هرروز هم این اثرات پررنگ‌تر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی فضای مجازی را به نوعی فضای حقیقی معرفی کرد و افزود: این فناوری بزرگ در کنار همه فرصت‌های کم نظیر و بی نظیری که برای انسان فراهم می‌کند اگر به خوبی از آن استفاده نشود آسیب‌هایی را نیز به وجود می‌آورد.

ستوده با بیان اینکه خیلی از جوامع دنیا درگیر موضوع اعتیاد به فضای مجازی و اعتیاد اینترنتی و آسیب‌های مختلف در این حوزه‌های هستند گفت: در این حوزه برای اینکه بتوانیم از فضای مجازی درست استفاده کنیم و به نحوی که کمتر آسیب ببینیم به ۲ عنوان خود مراقبتی و خودکنترلی احتیاج داریم.

وی با اشاره به آسیب‌های روحی و روانی در پی استفاده از فضای مجازی برای انسان افزود: فضای مجازی در کنار آسیب‌های روحی، آسیب جسمی نیز بر بدن انسان ایجاد می‌کند.

ستوده خود مراقبتی را مجموعه اعمال، رفتار و توصیه‌هایی که به واسطه آن‌ها آسیب‌های جسمی فضای مجازی کم شود دانست و بیان کرد: خود مراقبتی یک مدل پیشگیری به معنای استفاده از فضای مجازی با آسیب‌های جسمی کمتر است.

کارشناس فضای مجازی خود کنترلی را رفتار، اعمال و توصیه‌هایی خواند که با آن استفاده مناسبی از فضای مجازی داشته باشیم و بیان کرد: اگر این پیشنهاد‌ها و رفتار‌ها را انجام دهیم باعث می‌شود آسیب‌های کمتری را در حوزه روحی و روانی ببینم.

وی در ادامه تصریح کرد: مجموعه خود کنترلی و خود مراقبتی ۲ اصل بسیار مهم در حوزه فضای مجازی در خانواده است که تقریبا یادگیری و استفاده از آن برای تمام خانواده‌ها واجب است.

ستوده با تاکید بر اینکه اعتیاد اینترنتی به عنوان یکی از آسیب‌ها و معضلات جدی جوامع امروز ادامه دارد: برخی از کشور‌های دنیا به ویژه کشور‌های شرق آسیا، کره جنوبی، چین، ژاپن و فیلیپین الان مراکز بازپروری آدم‌هایی را دارند که دچار اعتیاد اینترنتی شده اند و در آنجا آدم‌های معتاد به فضای مجازی هستند که حتی در برخی از آن‌ها حتی رفتار‌های عجیب و غریب دیده می‌شود و محافظان آن‌ها نیرو‌های نظامی و آموزش‌های هستند.

کارشناس فضای مجازی اعتیاد اینترنتی را موضوع و مسئله عصر ارتباطات دانست و ابراز کرد: همه جوامع با فضای مجازی کار می‌کنند و به واسطه استفاده بیش از حد ابزار‌های دیجیتال و تکنولوژی وابستگی در آن‌ها ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه پس از استفاده از گوشی تلفن همراه، اینترنت و فضای مجازی بین فرد و ابزار‌های اینترنتی وابستگی ایجاد می‌شود گفت: اعتیاد اینترنتی نشانه‌هایی دارد که خانواده‌ها باید به آن در فرزندانشان دقت کنند و با مشاهده این رفتار‌ها اقدام کنند.

ستوده با بیان اینکه فرد دارای اعتیاد به فضای مجازی کسی است که وقت بسیاری را برای فضای مجازی می‌گذارند افزود: در گیلان فرزند پشت‌کنکوری در طول روز ۱۳ ساعت بازی اینترنتی می‌کرده و مابقی ساعات را به این بازی فکر می‌کرده به طوری که دچار آسیب‌های فیزیولوژی شده بود.

کارشناس فضای مجازی دومین نشانه‌های اعتیاد به فضای مجازی را گوشه گیر بودن آن‌ها دانست و عنوان کرد: این افراد با اعضای خانواده خود وقت نمی‌گذرانند و به شدت به دنبال خلوت خود می‌گردند، گاهی دچار گسست عاطفی و افت شدید تحصیلی می‌شوند.

وی با تاکید بر وجود واسطه ای، چون گوشی همراه، لپ تاب یا رایانه بین افراد و فضای مجازی ادامه داد: پیش بینی می‌شود در سال ۲۰۲۵ ابزار‌ها و واسطه‌ها حذف می‌شود و افراد بدون استفاده از ابزار وارد فضای مجازی شوند.

ستوده با بیان اینکه اولین عضو بدن که مرتبط بین ابزار و فضای مجازی است چشم است افزود: بسیاری به واسطه استفاده نادرست از فضای مجازی دچار خشکی چشم یا درد‌های چشمی می‌شوند و راهکار آن قانون ۲۰، ۲۰، ۲۰ است یعنی هر ۲۰ دقیقه استفاده از فضای مجازی ۲۰ ثانیه به ۲۰ قدم جلوتر از خود را نگاه کنید تا چشم از این نور شدید استراحت کند.

کارشناس فضای مجازی در ادامه تصریح کرد: نرم افزار‌هایی هستند که می‌توانید بر روی گوشی‌های خود نصب کنید، هر ۲۰ دقیقه‌ای که از گوشی خود استفاده کردید آلارم می‌دهند.

وی با بیان اینکه اختلال در چرخه خواب از عوامل مهم دیگر استفاده از فضای مجازی است ادامه داد: ۲ ساعت قبل از خواب هورمونی به نام ملاتونی ترشح می‌شود که بدن را آماده خواب می‌کند، اما خیلی‌ها با گوشی تلفن همراه را به رختخواب می‌روند و به دلیل نور گوشی این هورمون بر سر وقت خود ترشح نمی‌شود و چرخه خواب دچار مشکل می‌شود.

ستوده با بیان اینکه در کودکان و نوجوانان چرخه خواب بر رشد طبیعی بچه اختلال ایجاد می‌کند افزود: باید حداقل از ۲ ساعت قبل از خواب میزان استفاده از گوشی همراه را کم کنیم.

کارشناس فضای مجازی با اشاره به ستون فقرات به عنوان دیگر عضو مورد آسیب فضای مجازی ادامه داد: طرز نشستن جلوی لپ تاپ و رایانه شخصی باید به گونه‌ای باشد که بدن و صندلی زاویه ۹۰ درجه تشکیل دهد، اگر رعایت شود به هیچ وجه دچار افتادگی شانه نمی‌شوید، همینطور فاصله چشم تا صفحه نمایشگر باید حدود ۴۰ تا ۷۵ سانتی متر باش.

وی در پایان با بیان اینکه وقتی گوشی همراهتان را مداوم به یک شکل استفاده می‌کنید و سر را روی گوشی خم می‌کنید بر روی مهره آخر گردن فشار وارد می‌شود خاطرنشان کرد: سعی کنید برای دوری از آسیب این مهره همیشه به شکل قائم و رو به رو از گوشی استفاده کنید.

انتهای پیام/

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۴۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا

دستورالعمل محدود شدن جمع آوری داده‌های کاربران توسط شرکت‌های فناوری و دادن قدرت بیشتر به کاربران برای جلوگیری از فروش اطلاعات شخصی شان یا امکان حذف آنها، موضوعی است که در ایران و از سوی مرکز ملی فضای مجازی آغاز شده و در سایر کشورها از جمله آمریکا هم برای تصویب در کنگره این کشور مطرح شده است.

به گزارش ایسنا، در سطح جهان، به منظور حفظ امنیت داده‌ های شخصی کاربران در وب سایت ‌ها یا سامانه ها و پلتفرمهای مجازی، راهکاری با نام کنترل جهانی حریم خصوصی ارایه شده است.

این راهکار در واقع یک استاندارد برای مرورگرهای وب و وب سایت ‌ها است که حریم خصوصی کاربران را حفظ کند. به عنوان مثال، یکی از استانداردهای در نظر گرفته شده، قانونی است که می تواند از فروش داده های کاربران توسط وب سایت‌ ها و مرورگرها به اشخاص ثالث، آن هم بدون رضایت و اطلاع کاربران جلوگیری کند.

دستور العمل اجرایی مرکز ملی فضای مجازی برای حفظ حریم خصوصی کاربران ایرانی

در این راستا سال گذشته مرکز ملی فضای مجازی هم دستورالعمل اجرایی حفاظت از حریم خصوصی کاربران و شیوه جمع آوری، پردازش و نگهداری اطلاعات کاربران را تصویب و به دستگاه‌های مختلف برای اجرا ابلاغ کرد. براساس این دستورالعمل سامانه‌ها و سکوهای فضای مجازی ملزم شدند تا  در برابر تهدیدات سایبری و مخاطرات نقض حفظ حریم خصوصی، کاربرانشان را ایمن کنند. همچنین سامانه‌ها و سکوهای فضای مجازی باید داده‌های کاربران را صرفاً در حد اقلام مورد نیاز و متناسب با اهداف صریح و مشخص جمع آوری کرده و اگر کاربران درخواستی مبنی بر حذف بدون قید و شرط تمام یا بخشی از داده های خود را داشتند، این امکان را فراهم کنند تا ضمن رعایت مفاد قانون آیین دادرسی کیفری، داده های مورد نظر حذف شوند.

حسین دلیریان - سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی در همین زمینه خبر داده است که تا قبل از سال جدید، بخش هایی از این دستورالعمل که امکان اجرای سریعتر آن وجود داشت، توسط کسب و کارهای بخش خصوصی و سامانه‌های دولتی اجرا شده و بقیه مفاد دستورالعمل نیز در مسیر اجرا قرار داشته که برای تامین زیرساخت‌ها و ابعاد فنی آن، مهلت اجرای کامل به ۴ ماه پس از تاریخ ابلاغ تمدید شده است.

بازخوانی تجربه آمریکا در حفاظت از کاربران آمریکایی

آمریکا هم برای تصویب قانونی در این زمینه گام برداشته و به تازگی با موافقت نمایندگان کلیدی خود، آن را برای تصویب در کنگره مطرح کرده است.

نکته جالب توجه در قانون آمریکا این است که قانون گذاران این کشور بر این تاکید دارند که جمع آوری داده‌های کاربران توسط شرکت‌های فناوری باید محدود شده و به آمریکایی‌ها قدرت بیشتری برای جلوگیری از فروش اطلاعات شخصی شان یا امکان حذف آنها، داده شود. این دقیقا مشابه دستورالعملی است که مرکز ملی فضای مجازی پیشتر مصوب و ابلاغ کرده است.

از طرفی قانونگذاران آمریکایی این قانون دو حزبی را بهترین فرصت دانستند که در دهه‌های گذشته برای ایجاد استاندارد حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌ها مطرح شده و به افراد حق کنترل اطلاعات شخصی خود را می‌دهد که یک گام مثبت رو به جلو در آمریکا است.

گام رو به جلوی ایران

اما مرکز ملی فضای مجازی کشور در گامی جلوتر در کنار ایجاد امکان مدیریت داده های شخصی کاربران توسط خودشان و افزایش حفظ حریم خصوصی آنها توسط ارایه دهندگان خدمات، براین نکته نیز تاکید داشته که داده هایی که هویت کاربران براساس آنها شناسایی می شود، باید توسط سکوها و سامانه های ارایه دهنده خدمات به صورت رمزنگاری ذخیره شود. این بدان معناست که در صورت هک و نقض اطلاعات این داده ها در زمان انتشار امکان بازیابی و شناسایی نخواهند داشت.

در واقع دستورالعمل این مرکز، علاوه بر این که سپری محافظ در برابر مهاجمان برای کاهش خطر نقض حریم خصوصی مردم ایجاد کرده، ارایه دهندگان خدمات را موظف به توضیح چگونگی جمع آوری و استفاده از این داده ها و در نهایت رمز نگاری و ارتقای ایمنی داده های ذخیره شده نیز کرده است.

نکته عبرت آموز برای نخبگان ایرانی

البته باید دید که در نهایت پیش نویس ارایه شده در کنگره آمریکا با چه اصلاحات و مفادی مصوب و اجرایی خواهد شد، چرا که کنگره آمریکا قبلا هم درباره اقدامات حفاظتی حریم خصوصی در فضای آنلاین بحث داشته و درباره استفاده از داده ها توسط شبکه های اجتماعی اعلام نگرانی کرده است اما نمایندگان آن به اجماع و توافق در این حوزه دست نیافتند.

در حالی که در ایران هرگونه قانونگذاری درباره فضای مجازی با مخالفت برخی جریان ها روبه رو می شود اما توافق اولیه قانون گذاران آمریکایی در تصویب قانونی همانند دستورالعمل مرکز ملی فضای مجازی که در آن خواست کاربران در آن در کنار منافع ارایه دهندگان خدمات در نظر گرفته شده، دستاوردی بزرگی در آمریکا اعلام شده است و این یک نکته عبرت آموز برای نخبگان ایرانی باشد که تلاش کنند وفاق ملی در جهت ساماندهی فضای مجازی ایران ایجاد شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • فیلم| واکنش کاربران مجازی به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی
  • جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات
  • حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • استان‌های برتر اجرای پویش ستاره‌های زمین معرفی شدند
  • سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم
  • معرفی متخلفان فضای مجازی در قم به مراجع قضایی