Web Analytics Made Easy - Statcounter

هزاران سال پیش را تصور کنید، زمانی که انسان اولیه تنها در جنگل‌ها قدم می‌زد و ناگهان نوری در آسمان روشن می‌شد و باران؛ «چه شد چرا آب از آسمان می‌بارد؟ آن نوری که در آسمان روشن چه بود؟ چرا جنگل آتش گرفته است؟ و ...»

این‌ها همه سوالات «کودکانه‌ای» بودند که نیاز جواب یافتن آن اسطوره‌ها را ایجاد کرد، داستان‌هایی از خدایانی که با هم جنگ و صلح می‌کردند و در نتیجه آن باران‌ها و خشکسالی‌ها به وجود می‌آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال چهار تا پنج هزار سال پیش اهالی اسکاندیناوی فکر می‌کردند «ثور» خدای باران است، او در آسمان‌ها سوار بر ارابه‌اش که توسط دو بز کشیده می‌شود حرکت می‌کند و هر بار که پتک معروفش، میولنیر را پرتاب می‌کند صاعقه به وجود می‌آید.

هزاران سال از آن زمان گذشته است و دیگر تقریبا تمام این سوالات یک توجیه علمی دارد، عامل باران و صاعقه مشخص شده است و حتی در برخی مواقع پیشبینی می‌شوند، دیگر کسی به این اسطوره‌ها اعتقاد ندارد.

حالا به نظر می‌رسد اسطوره دیگری جایگزین روایت‌های قبلی شده است، روایتی که ادعا می‌کند علمی است؛ هزاران سال پیش در زمانی که بشر هنوز به فناوری‌های امروزی دسترسی نداشته است، آدم فضایی‌ها به زمین آمده و به انسان‌ها کمک کرده‌اند تا تمدن‌های امروزی را بسازند، بعد مفهوم خدا را در ذهن انسان ایجاد کرده و از زمین فرار کرده‌اند!

برای مثال آن‌ها در رابطه با استون‌هنج بریتانیا نوشته‌اند: «اینجا یکی از همان مکان‌هایی است که حدس زده می‌شود که توسط فضایی‌ها ساخته شده باشد. در واقع یکی از شناخته شدهترین بنا‌ها روی زمین همین چیدمان صخره‌های باستانی استون هنج است. تاریخدانان ادعا می‌کنند این ساختار حدود ۵ هزار سال قبلتر ازسنگ‌های بلواستون ساخته و از فاصله‌ای در حدود ۳۸۶ کیلومتری به این محل منتقل شدهاند!»

چه کسی اسطوره آدم فضایی‌ها را نوشت؟

ماجرا به سال ۱۹۶۸ برمی‌گردد زمانی که اریک ون دنیکن، کتاب ارابه‌های خدا را منتشر کرد و در آن مدعی شد که هزارن سال پیش آدم فضایی‌ها به زمین سفر کرده‌اند و بشر کمک کرده که اهرام مصر و دیگر ساختمان‌های باستانی را بسازند. این کتاب آن سال پرفروش شد و تاکنون توسط ۶۵ میلیون نفر خریداری شده است.

حالا این داستان‎‌ها وارد تلویزیون شدند و طرفداران زیادی دارد به طوری که ۲۰ درصد آمریکایی‌ها باور دارند که آدم فضایی‌ها از زمین بازدید کرده‌اند.

او داستانی از آدم فضایی‌ها درست کرد و به بسیاری از سوالات باستانی مثل نحوه ساخت اهرام مصر، استون‌هنج بریتانیا، نقاشی غار‌ها ایجاد تقویم توسط انسان پاسخ داد، درست مانند داستان‌های اسطوره‌ای که به این سوالات پاسخ می‌دادند.

هرچند که همه این روایت‌ها توجیه دیگری دارند، توجیهی که مدارک بیشتری برای آن وجود دارند.

مارگرت میتلند، باستان‌شناسی که کشور مصر را مطالعه می‌کند، در این رابطه نوشته است: «می‌گویند اهرام هزاران سال پیش ساخته شده است، زمانی که انسان مهارت‌های لازم را برای ساخت آن نداشته است. اما ما این موضوع را رد می‌کنیم زمان قدیم انسان بسیاری از فناوری‌ها را کشف کرده بود که هنوز از آن استفاده می‌کند، مصری‌ها در آن زمان اختراعات مختلفی داشتند. ما مداربسیار زیادی داریم که نشان می‌دهد مصری‌ها کسانی که بودند که با کمک کارگران اهرام مصر را تولید کرده‌اند.»

او افزود: «مردم می‌گویند ما در این دوره نمی‌توانیم اهرام مصر را بسازیم، این چیزی نیست که بخواهیم از آن خجالت بکشیم بخاطر اینکه الان انسان اولیت‌های دیگری دارد و شرایط با آن زمان متفاوت است. این ربطی به توانایی‌های ما ندارد.»

در واقع اهرام مصر به این شکل ساخته شده‌اند: «هرم بزرگ تقریبا از ۲.۳ میلیون بلوک در طول ۲۳ سال تولید شده است، برای انجام این کار کارگران مجبور بودند روزانه ۳۴۰ آجر را جابه‌جا کنند، این کار با ۲۰ تا ۳۰هزار کارگر ممکن است و نیازی به حضور آدم فضایی‌ها ندارد.

چرا این داستان، فقط یک اسطوره است؟

در سال‌های گذشته بعد از افزایش طرفداران این نوع تئوری‌های غیر علمی و تاریخی، دانشمندان و تاریخ‌دانان بار‌ها در مقالات و سخنرانی‌های خود این موضوع را رد کردند.

مراک کرسل، باستان‌شناس دانشگاه دپال در این رابطه در مقاله‌ای نوشته است: «اینکه تپه‎های آمریکا شمالی توسط آدم فضایی‌ها ساخته شده است یک افسانه قرن نونزدهم است. بله، هیچ راهی ندارد که این‌ها توسط آمریکایی‌های نخستین ایجاد شده باشند، این کار باید توسط افراد دیگر مناطق انجام شده باشد. اما دنیکن این تصور را فراتر برده و گفته این کار فرازمینی‌هاست.»  

با وجود این موضوع، هنوز افراد زیادی در سرتاسر جهان به این نوع تئوری‌ها باور می‌کنند و آنها را علمی می‌دانند.

میتلند در این باره نوشته است: «فکر کنم دلیل اصلی اینکه این تئوری‌ها انقدر محبوب هستند این است که انسان‌ها دوست دارند باور کنند موجودی بزرگ‌تر از آنها وجود دارد، فکر نکنم مشکلی داشته باشد که در جایی در فضا فرازمینی‌ها حضور داشته باشند، اما به این باور که این نیاز وجود دارد دستآوردهای انسان را غارت شود هم اعتقاد ندارم.»

منبع: پارسینه

کلیدواژه: فضا باستان شناسی فرازمینی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۶۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین با بذرهای فضایی کشاورزی می‌کند!

جدیدترین ماموریت فضایی سرنشین‌دار چین، چندین نمونه بذر را به زمین آورده است.

به نقل از چاینا دیلی، با بازگشت فضاپیمای سرنشین‌دار «شنژو ۱۷»(Shenzhou-17)، گروه جدیدی از نمونه‌های آزمایشی علمی از ایستگاه فضایی «تیانگونگ»(Tiangong) چین به زمین رسیدند که شامل بذرهایی برای آزمایش‌های پرورش گیاه هستند.

بذرهای علوفه از جمله یونجه و جو که توسط «مؤسسه دامپروری و علوم دارویی لانژو»(LIHPS) زیر نظر «آکادمی علوم کشاورزی چین»(CAAS) ارائه شده ‌بودند، ۱۱ ماه در معرض پرتوهای فضایی در ایستگاه فضایی تیانگونگ قرار گرفتند.

پس از بررسی‌های اولیه در «مرکز فناوری و مهندسی بهره‌برداری از فضا» زیر نظر «آکادمی علوم چین»(CAS)، بذرها برای بررسی‌های تجربی به یک گروه پژوهشی از موسسه دامداری و علوم دارویی لانژو سپرده شدند.

«یانگ هونگشان»(Yang Hongshan) دانشمند ارشد این گروه پژوهشی گفت: پژوهشگران، آزمایش‌های جوانه‌زنی را روی بذرها آغاز کرده‌اند و آزمایش‌های اصلاحی را نیز انجام خواهند داد تا به محصولات جدید با کارآیی بالاتر، کیفیت بهتر و مقاومت بیشتر دست یابند.

وی افزود: انتظار می‌رود که نتایج این پژوهش، روحیه رقابتی چین را در زمینه علم و فناوری کشاورزی به طور قابل توجهی افزایش دهند و از توسعه پایدار کشاورزی در این کشور حمایت کنند.

گروه پژوهشی، سه گونه جدید یونجه و یک گونه جدید جو را از طریق پرورش در فضا با موفقیت کشت کرده‌اند. این گونه‌ها به طور گسترده در روند تولید استفاده شده‌اند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پیشرفت گام به گام هند در صنعت فضایی
  • علم جدیدی به نام پزشکی فضایی شکل گرفته است
  • استقرار هزاران نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • چین با بذرهای فضایی کشاورزی می‌کند!
  • انسان چقدر زمین نیاز دارد ؟ از زبان الهی قمشه ای بشنوید (فیلم)
  • دور سوم مسابقات فضایی در قرن بیست و یکم آغاز می‌شود
  • ناسا از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین، پیام دریافت کرد!
  • پردازش انسان‌گونه داده‌ها با استارت‌آپ «هوش فضایی»
  • اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی