Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراجع و سازمان‌های حقوق بشری هشدار دادند که زنان عربستان به ویژه مدافعان حقوق زن همچنان با ظلم و تبعیض روبرو هستند و در زندان‌ها مورد شکنجه و تعرض جنسی قرار می‌گیرند. ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۶ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه الشرق قطر، شبکه اطلاعات "النبأ" در گزارش خود آورده است: با وجود ادعاهای دولت عربستان مبنی بر انجام اصلاحات و تغییرات درباره زنان در داخل این کشور، سازمان های حقوق بشری زیادی اشاره دارند که با زنان در عربستان به عنوان شهروندان درجه دوم برخورد می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ماه مارس گذشته، اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل انتقاد شدیدی از عربستان کردند و از این کشور خواستند تا فعالان زن مدافع حقوق زنان را آزاد کند. این انتقاد در قالب یک بیانیه بی سابقه مطرح شد که 36 کشور از جمله 28 عضو اتحادیه اروپا از آن حمایت کردند. این مصوبات و قوانین واکنش های زیادی را نیز در داخل و خارج از عربستان به همراه داشت.

در همین راستا، خانواده لجین الهذلول فعال زن عربستانی زندانی گفت: لجین پیشنهاد آزادی مسئولان سعودی را رد کرده است. آنها به لجین پیشنهاد داده اند که اگر در یک ویدئو شکنجه شدن خود را در زمان بازداشت  تکذیب کند، او را آزاد خواهد کرد. 

لجین از زنان فعال مدافع حقوق زنان به شمار می رود که یک سال قبل به همراه شماری از آنها به اتهام توطئه بازداشت شد.

مدافعان لجین می گویند که وی متهم شده است که درخواست شغلی در سازمان ملل کرده است و با سازمان های حقوق بشری تماس داشته است. خانواده لجین می گویند که وی در معرض شکنجه و تعرض جنسی در زندان قرار گرفته است، اما دولت سعودی این موضوع را رد می کند. سازمان های مدافع حقوق بشر تایید کرده اند که دستکم سه زن فعال زندانی از جمله لجین چندین ماه در سلول انفرادی بوده اند و در معرض شوک الکتریکی، شلاق و تعرض قرار داشته اند.

پرونده ضد حقوق بشری عربستان به همین جا ختم نمی شود، زیرا سازمان دیده بان حقوق بشر نیز از مسئولان سعودی به خاطر بدرفتاری و اخراج مهاجران خارجی بدون رعایت حقوق انسانی و قانونی آنها به شدت انتقاد کرده است.

سازمان دیده بان حقوق بشر در گزارش خود از مسئولان سعودی به خاطر نوع برخورد آنها با هزاران مهاجر اتیوپیایی و بازگرداندن اجباری آنها به کشورشان بدون انجام فرایندهای لازم انتقاد کرده و آورده است که این مهاجران در مسیر خود برای رسیدن به عربستان با خطرات عبور از دریا و "سوء استفاده و شکنجه شدن" در یمن و بازداشت و نگهداری در شراط "بد" در عربستان روبرو شده اند و در نهایت مسئولان سعودی نیز آنها را از عربستان اخراج کرده اند.

این گزارش مستند به شهادت دو مهاجر اتیوپیایی است که از عربستان اخراج شده اند. این گزارش سوء استفاده از این دو مهاجر، اعمال خشونت علیه آنها و تجارت آنها از سوی تاجران انسان در سفر خود از دریای سرخ و سپس خلیج عدن تا ورود به عربستان مستند سازی شده است.

سازمان دیده بان حقوق بشر آورده است: مسئولان اتیوپیایی و یمنی و سعودی هیچ گونه اقدام قابل ذکری را برای جلوگیری از اعمال خشونت علیه این مهاجران یا تحقیق درباره موارد نقض حقوق آنها از سوی نیروهای امنیتی خود انجام نداده اند.

این گزارش تاکید کرده است: مسئولان سه کشور یاد شده برای بازگشت صدها هزار اتیوپیایی که از سال 2017 میلادی از عربستان اخراج شده اند، کمکی نکرده اند.

آمار سازمان بین المللی مهاجرت نشان می دهد که وقتی ریاض برنامه خود علیه مهاجرت غیرقانونی را در سال 2017 میلادی آغاز کرد، حدود 500 هزار اتیوپیایی در عربستان بودند. مسئولان سعودی حدود 260 هزار اتیوپیایی یعنی به طور متوسط 10 هزار نفر در ماه را بین ماه مه سال 2017 تا ماه مارس سال 2019 میلادی اخراج کرده اند و این روند همچنان ادامه دارد.

فیلیک هورن پژوهشگر امور آفریقای سازمان دیده بان حقوق بشر گفت: بسیاری از اتیوپیایی ها که امید به زندگی بهتری در عربستان داشتند، با خطرات زیادی از غرق شدن در دریا تا انواع نقض حقوق خود برای رسیدن به این کشور مواجه شدند. عربستان صدها هزار اتیوپیایی را به صورت اجباری و بدون اجرای فرایندهای لازم به آدیس آبابا بازگرداند و آنها در طول مسیر سفر خود تنها بدهی به بار آورده و از شرایط شوک شده اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اتیوپیایی ها برای رسیدن به عربستان باید با کشتی های حاوی مهاجران که هر لحظه امکان غرق شدن آنها وجود دارد، 24 ساعت در دریا حرکت کنند و در این مدت از آب و غذا خبری نیست.

یکی از مهاجران نجات یافته به دیده بان حقوق بشر گفت: قاچاقچیان بیش از 20 نفر از ما را برای سبک کردن بار کشتی به دریا ریختند.

آنها هنگام رسیدن به یمن نیز با خطر قربانی شدن توسط شبکه های قاچاق و تجارت انسان روبرو هستند که از خشونت یا تهدید آنها برای گرفتن غرامتی از نزدیکان مهاجران یا کسانی که با آنها در تماس هستند، استفاده می کنند.

سازمان دیده بان حقوق بشر در گزارش خود با استناد به شهادت هایی که جمع آوری کرده، آورده است: گارد مرزبانی عربستان به سمت مهاجران هنگام عبور از مرز برای ورود به خاک عربستان بدون هرگونه تردیدی شلیک می کنند که تاکنون شمار زیادی از آنها کشته و زخمی شده اند.

یک مهاجر 26 ساله اتیوپیایی به سازمان دیده بان حقوق بشر گفت که در نوار مرزی اجساد در حال تعفن را مشاهده کرده است. 

در ماه مارس گذشته، سایت "اینساید عربیا" با انتقاد از بی توجهی رژیم سعودی به حقوق بشر مردم خود یا اتباع مقیم این کشور تاکید کرد: کارگران خارجی با بدرفتاری روبرو هستند و حقوق انسانی آنها نقض می شود و در شرایط مغایر با قانون بین المللی کار مشغول به فعالیت هستند.

این سایت تاکید کرد: رژیم سعودی به درخواست های سازمان ها برای توقف نقض مکرر حقوق کارگران خارجی بی توجه است.

انتهای پیام/

R7969/P/S8,90/CT10

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۶۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بوتسوانا درخواست انگلیس برای توافق ضد مهاجرتی را رد کرد

کشور بوتسوانا در جنوب آفریقا انعقاد توافق ضد مهاجرتی مشابه رواندا که دولت انگلیس برای مهار هجوم مهاجران به این کشور پیشنهاد داده بود را رد کرد. - اخبار بین الملل -

گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ"، کشور بوتسوانا انعقاد توافق ضد مهاجرتی مشابه رواندا با انگلیس را رد کرد. این ترتیب این کشور آفریقای جنوبی با قرارداد اخراج پناهندگان با بریتانیا مخالف کرده است.

چند روز پیش، پارلمان بریتانیا طرح بحث برانگیز اخراج پناهجویانی که با قایق به انگلیس می آیند به رواندا در شرق آفریقا را تصویب کرد. بوتسوانا، یکی دیگر از کشورهای آفریقایی که محافظه‌کاران در زمان نخست‌وزیری ریشی سوناک می‌خواستند به چنین توافقی برای اخراج پناهجویان با آن دست یابند، اکنون این پیشنهاد را رد کرده است.

"لموگانگ کواپه"، وزیر امور خارجه بوتسوانا اخیراً پس از این تصمیم پارلمان بریتانیا به کانال تلویزیونی نیوزروم آفریقای جنوبی گفت: ما خودمان مشکلات کافی برای مقابله داریم. کواپ گفت: در چنین شرایطی، آوردن مهاجران ناخواسته از کشوری دیگر به بوتسوانا «ناعادلانه» خواهد بود. بوتسوانای نسبتاً ثروتمند و کم جمعیت با جمعیت فقط 2.5 میلیون نفر در منطقه ای به وسعت فرانسه زندگی می کنند و از جمله، مهاجران را از ایالت بحران زده همسایه زیمبابوه جذب می کند.

آسوشیتدپرس گزارش داد، دولت بریتانیا اخیرا در حال مذاکره با پنج کشور برای انعقاد توافق اخراج پناهندگان بوده است: رواندا، بوتسوانا، ساحل عاج، ارمنستان و کاستاریکا از جمله این کشورها هستند. روزنامه بریتانیایی "ایندیپندنت" اکنون گزارش داده است که حداقل در ارمنستان هم مردم نسبت به این مسئله بدبین هستند. سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در ایروان نیز به این روزنامه گفت که تاکنون "بحث اساسی" با لندن در مورد این موضوع صورت نگرفته است.

در حالی که سازمان های حقوق بشری به شدت از توافق بریتانیا و رواندا انتقاد می کنند، در خود این دولت آفریقای شرقی نیز انتقاداتی به این مسئله وجود دارد.

"فرانک هابینزا"، رئیس حزب اپوزیسیون سبز پیشرو در این کشور بارها خاطرنشان کرده که حقوق بشر باید محافظت شود. وی روز پنجشنبه به خبرگزاری آنادولو ترکیه گفت: کشورهای ثروتمندی مانند بریتانیا باید به تعهدات بین‌المللی خود عمل کنند و از پناهجویان استقبال کنند و آنها را به کشورهای ثالث نبرند.

پارلمان بریتانیا شب سه شنبه با وجود انتقادها ومخالفت ها قانونی را تصویب کرد که در آن رواندا به عنوان کشور سوم امن معرفی شد. این قانون به دولت محافظه کار لندن اجازه می دهد تا پناهجویانی را که به طور نامنظم وارد این کشور آفریقای شرقی شده اند، اخراج کند. آنها باید در آنجا درخواست پناهندگی بدهند.

فعالان حقوق بشر این قانون را نقض تعهدات بین المللی می دانند. دولت ایرلند نیز به شدت از این پروژه انتقاد کرد.

نمایندگان پارلمان آلمان نیز اقدامات ضد مهاجرتی دولت بریتانیا را محکوم کرده بودند. در نامه ای به سوناک، نخست وزیر بریتانیا، 13 سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات، سبزها و اتحادیه احزاب متحد مسیحی به ویژه از بیانیه دولت بریتانیا مبنی بر اینکه "دیگر نمی خواهد به دستورات موقت دادگاه حقوق بشر اروپا احترام بگذارد عصبانی و نگران بودند.

با این قانون جدید دولت "ریشی سوناک"، نخست وزیر انگلیس دیگر نمی خواهد به مهاجرانی که به طور نامنظم وارد این کشور می شوند این فرصت را بدهد که برای پناهندگی در انگلیس درخواست دهند. در عوض، آنها باید بتوانند به رواندا اخراج شوند و در آنجا درخواست پناهندگی دهند و صرف نظر از منشاء واقعی هیچ برنامه ای برای بازگشت آن ها به انگلیس وجود ندارد.

هدف از این مقررات جلوگیری از عبور پناهندگان از کانال انگلیسی مانش با قایق های کوچک است. دولت بریتانیا برای این معامله میلیون ها دلار به رواندا می پردازد. دادگاه عالی انگلیس این پیمان پناهندگی را غیرقانونی اعلام کرد. منتقدان این کشور آفریقای شرقی را به نقض حقوق بشر متهم می کنند.

این قانون جدید قصد دارد با اعلام رواندا به عنوان کشور ثالث امن و جلوگیری از درخواست تجدیدنظر در دادگاه های بریتانیا علیه اخراج، حکم دادگاه عالی را لغو کند. سازمان شورای پناهندگان که برای پناهنجویان در این کشور کمپین می کند، از این طرح انتقاد کرد و نسبت به هزینه های بالا، هرج و مرج و رنج انسانی هشدار داده است. این سازمان گفت که دولت به این ترتیب خطر گرفتار شدن ده ها هزار نفر در این سیستم را ایجاد می کند.

بعد از تصویب قانون اخراج پناهندگان به رواندا در پارلمان انگلیس سازمان ملل و شورای اروپایی هم انتقاد شدیدی به آن وارد کرده واین کشور را به نقض حقوق بشر متهم کردند.

موافقت پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی روانداانتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بوتسوانا درخواست انگلیس برای توافق ضد مهاجرتی را رد کرد
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل هجوم مهاجران به ایرلند
  • گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا منتشر شد
  • تصاویری از لحظه سقوط زنان در مسابقات شترسواری در عربستان! | ویدئو
  • مسابقه شترسواری زنان در عربستان (فیلم)
  • مسابقات شترسواری زنان در عربستان
  • تداوم سریال شناسایی جاسوسان روسیه و چین در انگلیس
  • موافقت پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی رواندا
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • طرح دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان به رواندا قانون شد