Web Analytics Made Easy - Statcounter

داوود داداشی هنرمند نمایش‌های سنتی و روحوضی که از جمله سیاه بازان حرفه ای و قدیمی نمایش‌های ایرانی است و در افتتاحیه جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی به اجرای برنامه پرداخت در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: من ۳۵ سال است که کار تخت حوضی می‌کنم و از ۱۹ دوره برگزاری جشنواره آیینی و سنتی در ۱۸ دوره آن حضور داشته‌ام اما در این دوره شرکت نکردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره دلایل حضور نداشتنش در این دوره از جشنواره بیان کرد: به نوعی با جشنواره قهر کرده‌ام و با وجودی که پیشنهاد زیادی هم برای شرکت در جشنواره داشتم، ترجیح دادم امسال در بخش صحنه‌ای شرکت نکنم و تنها در بخش قهوه‌خانه‌ای هستم. به دلیل بی‌مهری‌هایی که در سال‌های قبل و مخصوصا دوره هجدهم در حقم شده بود این تصمیم را گفتم البته باز هم دلم نیامد که به جشنواره پشت کنم چون من سال هاست با جشنواره عجین شده‌ام و طنازی و سیاه‌بازی در خونم است و زمانی که نام جشنواره آیینی و سنتی به میان می‌آید بی‌مهابا دوست دارم در آن حضور داشته باشم به همین دلیل در افتتاحیه جشنواره در کاشان به یاد مرحوم سعدی افشار قطعه ای نمایشی را همراه با علی فتحعلی اجرا کردم.

معتقدم با منطق هم می‌شود مخاطب را خنداند و اگر هنرمندی عناصر کمدی را بداند، دیگر لازم نیست برای خنداندن مخاطب به هر ترفندی دست آویز شوداین سیاه‌باز قدیمی درباره بی‌توجهی به سیاه‌بازی عنوان کرد: متاسفانه همه سیاه‌بازان ما از دنیا رفته‌اند و در حال حاضر از قدیمی‌ها تنها من و جواد انصافی در حال کار کردن هستیم. ما چیز زیادی هم نمی‌خواهیم و تنها خواسته‌مان این است که قدر سیاه‌بازان را بدانند. اگر این جشنواره برای احیای نمایش‌های سنتی برپا شده، باید برای شخصیت «مبارک» و «سیاه» ارزش قائل شود. کاراکتر سیاه در یونسکو ثبت شده است و زمانی که من به خارج از کشور سفر می‌کنم، احترام و ارج و قرب زیادی برای ما قائل هستند اما در اینجا این اتفاق کمتر رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: من به صورت آکادمی و اصولی سیاه‌بازی کار می‌کنم و به هر قیمتی تماشاگران را نمی‌خندانم و توصیه‌ام به جوانانی که در این حوزه کار می‌کنند این است که به شکل اصولی کار کنند و سیاه‌بازی را با هجویات قاطی نکنند. معتقدم با منطق هم می‌شود مخاطب را خنداند و اگر هنرمندی عناصر کمدی را بداند، دیگر لازم نیست برای خنداندن مخاطب به هر ترفندی دست آویز شود. من کارم را بلدم و محال است تکنیکی را که امسال به کار برده‌ام سال دیگر هم مورد استفاده قرار دهم.

این هنرمند در پایان صحبت‌هایش درباره جایگاه فعلی نمایش‌های آیینی و سنتی در میان مخاطبان یادآور شد: من به توفیق نمایش‌های آیینی  و سنتی خیلی خوش‌بین و امیدوار هستم چون این درخت خشک شده بود و داشتند شاخ و برگش را هم می‌زدند اما آقای فتحعلی‌بیگی این درخت را دوباره آبیاری و زنده کرد. معتقدم جشنواره آیینی و سنتی هر سال گسترده‌تر و بهتر در حال برگزاری است. جشنواره در معرفی نمایش‌های آیینی و سنتی به مردم ایران و حتی دیگر کشورهای موفق عمل کرده است و از طریق جشنواره بسیاری از نمایش‌های آیینی ما در نقاط دیگر دنیا به صحنه رفته‌اند.

کد خبر 4692609 آروین موذن زاده

منبع: مهر

کلیدواژه: جشنواره نمایش های آیینی و سنتی تئاتر ایران تئاتر ایران فیلم سینمایی موسیقی ایرانی جشنواره نمایش های آیینی و سنتی کنسرت موسیقی کارگردان تئاتر فیلم کوتاه جشنواره آیینی و سنتی بازیگر تئاتر سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان رادیو نمایش برنامه تلویزیونی موسیقی نواحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۷۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان در این مراسم گفت: یک نوجوان و جوان ایرانی منفعل نیست و به آنچه در پیرامون خود می‌گذرد اشراف و آگاهی و نگاه عمیق دارد.

ابراهیمی‌هژیر گفت: نمایش‌های شما امروز نشان داد که کودک و نوجوان ایرانی انزجاز عمومی مردم جهان از صهیونیست را از طریق رسانه‌های خود درک می‌کند و می‌بیند و می‌شنود.

او گفت: حقانیت جمهوری اسلامی در دفاع از مظلومان، کودکان، پیران و زنان را درک می‌کند.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس نیز گفت: هنر یعنی انسان خود را در اقیانوس بیکران الهی ببیند و دیگران را نیز همراه خود کند و هنرمند واقعی باید این ویژگی را داشته باشد.

حمیدرضا حاجی بابایی گفت: از میان هنرها، تئاتر هنری است که انسان حرارات، هیجان و پیام بازیگر و متن داستان را به خوبی حس و با آن ارتباط برقرار می‌کند.
در این مراسم بیانیه هیئت داوران از سوی احمد بیگلریان، پیشکسوت تئاتر و داور این دوره از جشنواره قرائت شد و با رای و نظر داوران نمایش‌های برگزیده در بخش تئاتر کانون، قیچی که دنبال کار می‌گشت به مربیگری محمدجواد بختیاری از مرکز ۳ همدان، آه سرزمین من به مربیگری نوشین بیگلریان از مرکز ۳ همدان و نمایش برگزیده بخش آزاد، نمایش قصه پر غصه از کبودرآهنگ معرفی شدند که به مرحله کشوری هنر‌های نمایشی کانون راه پیدا کردند.

۱۰ گروه نمایشی در این جشنواره شرکت کرده بودند که ۶ گروه کانونی و ۴ گروه در بخش آزاد بودند.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • راهیابی ۴ فیلم ایرانی به جشنواره مستقل کالیفرنیا
  • «آلاء» برگزیده مونودرام تونس شد
  • جشنواره غذاهای سنتی شهرستان گرمی برگزار شد
  • راهیابی نمایش خسوف از کاشان به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • برگزاری جشنواره هنر‌های نمایشی مازندران در ساری 
  • قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • برگزیدگان جشنواره نمایش کانون معرفی شدند
  • برپایی نخستین جشنواره غذای سنتی در شهر مریانج
  • لغو مراسم آیینی سنتی کومسای در هورامان کردستان به دلیل بارندگی