Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا؛ ترامپ بامداد شنبه در پیامی توئیتری نوشت: همین الان جلسه بسیار خوبی را در مورد افغانستان به پایان بردیم. ما و بسیاری از طرف‌های مقابل این جنگ ۱۹ ساله به دنبال توافقی هستیم، البته اگر ممکن باشد.
این جلسه در باشگاه گلف ترامپ در «بدمینستر» ایالت نیوجرسی و با حضور «مایک پنس» معاون رئیس جمهوری، «مایک پمپئو» وزیر خارجه، «مارک اسپر» وزیر دفاع، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی، «زلمای خلیل زاد» فرستاده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان، «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک ارتش و «جینا هاسپل» رئیس آژانس مرکزی اطلاعات (سیا) آمریکا برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پمپئو نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که در این جلسه درباره «وضعیت مذاکرات صلح و آشتی در افغانستان» بحث و گفت‌وگو شد.
«هوگان گیدلی» معاون سخنگوی کاخ سفید نیز در بیانیه‌ای گفت: بحث‌ها بر مذاکرات جاری ما و توافق احتمالی صلح و آشتی با طالبان و دولت افغانستان متمرکز بود. این جلسه بسیار خوب برگزار شد و مذاکرات در حال پیشرفت است.
انتظار می‌رود مذاکرات آمریکا و طالبان به توافقی منجر شود که طبق آن آمریکا بخشی از ۱۴ هزار نیروی خود را پس از حدود دو دهه از افغانستان خارج کند.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، آمریکا بیش از یک تریلیون دلار در جنگ افغانستان هزینه کرده و ترامپ از ابتدای دوره ریاست جمهوری خود گفته که خواهان خروج نیروهای آمریکایی از آن کشور است.
گفته می‌شود طالبان طبق توافق احتمالی با آمریکا تعهدات و تضمین‌های امنیتی خواهد داد، از جمله آنکه اجازه ندهند افغانستان به محل امنی برای تندروها و جهادی‌ها تبدیل شود.
توافق آمریکا و طالبان به تنهایی به جنگ افغانستان پایان نخواهد داد و لازم است که طالبان با دولت افغانستان نیز به توافق برسد.
پمپئو در بیانیه خود در این باره گفت: ما در همکاری نزدیک و مداوم با دولت افغانستان متعهد خواهیم بود به یک توافق صلح جامع دست پیدا کنیم.
روزنامه واشنگتن پست نیز پیش از جلسه رئیس جمهوری آمریکا و تیم امنیت ملی این کشور نوشت: ترامپ قصد دارد زمینه عقب‌ نشینی نیروها از افغانستان را فراهم کند.
این روزنامه با اشاره به مذاکرات طالبان و آمریکا گزارش داد: مذاکره‌کنندگان آمریکایی در گفت‌وگوهای اخیر با طالبان به پیشرفت‌های قابل توجهی دست یافته‌اند. دو طرف به اعلام توافق در مورد خروج اولیه نیروهای آمریکایی و آغاز مذاکرات مستقیم میان طالبان و دولت افغانستان نزدیک شده‌اند.
به گزارش واشنگتن پست، عقب‌نشینی اولیه آمریکا از جنگ افغانستان با خروج پنج هزار نفر از ۱۴ هزار نظامی آمریکایی آغاز خواهد شد.
در همین حال خبرگزاری فرانسه نوشت، هر چند آمریکا و طالبان مدعی هستند که در مذاکرات خود به پیشرفت‌های دست یافته‌اند اما در عرصه میدانی تغییرات چندانی ایجاد نشده است.
تحقیقات سازمان ملل نشان می‌دهد که افغانستان در سال گذشته مرگبارترین دوره را تجربه کرد، به طوری که دستکم ۳ هزار و ۸۰۴ غیرنظامی از جمله ۹۲۷ کودک بر اثر جنگ جان خود را از دست دادند.
«اداره هماهنگی امور بشردوستانه» سازمان ملل اعلام کرد طی هفت ماه نخست سال ۲۰۱۹ بیش از ۲۱۷ هزار نفر به دلیل درگیری‌های افغانستان خانه‌های خود را ترک کرده‌اند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: افغانستان امنیت ملی دولت طالبان کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۷۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم

یک مقام آمریکایی اعلام کرد که کشورش با ایران در موضوع برجام هیچ مذاکره مستقیمی ندارد.   به گزارش ایسنا، «ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام (توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.   مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، در مارس ۲۰۲۱ با مشارکت اعضای اصلی توافق آغاز شد. اما چند ماه بعد، با وجود پیشرفت‌هایی که انجام شده بود، این مذاکرات به دلیل برخی مسائل فرابرجامی از سوی شرکای غربی توافق، از جمله ادعای حمایت نظامی ایران از مسکو در جنگ اوکراین، ادعایی که از سوی مسکو و تهران رد شده است، همچنین ادعای نقض حقوق بشر علیه ایران در زمینه امور داخلی آن، به بن‌بست رسید.   ایران ذیل این توافق متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، برنامه هسته‌ای خود را محدود کند.   مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورتی که طرفین توافق اراده سیاسی لازم را نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی برای لغو کلیه تحریم‌ها در وین هستند.   در همین راستا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری دوشنبه گذشته خود گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای بی‌اثر کردن و رفع تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان استفاده کرده و از چارچوب‌های دیپلماتیک که تامین کننده منافع ملی ایران است کناره‌گیری نکرده است.   کنعانی با بیان اینکه طرفی که زیر میز دیپلماسی زد آمریکا بود نه ایران، خاطرنشان کرد:  شرکای آمریکا در حوزه برجام نیز نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند.   وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در این مدت در مسیر بی‌اثرسازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این زمینه نیز توفیق‌های زیادی داشته است، گفت: از طرف دیگر ما تلاش کرده‌ایم که از تمام ظرفیت‌های دیپلماتیک برای احقاق حقوق ملت ایران استفاده کنیم و طبیعتاً در نشست‌های بین‌المللی و دیدارها با  طرف‌هایی که در موضوع برجام می‌توانند ایفای نقش کنند یا اساساً نقش تعریف شده‌ای در این زمینه دارند این موضوع مطرح می‌شود.   کنعانی گفت: سازمان ملل و دیدارهایی که در جریان آن انجام می‌شود همواره فرصتی است که موضوع رفع تحریم‌ها نیز در آن مطرح شود.   پاتل در بخش دیگری از این نشست خبری، در پاسخ به سوالی درباره امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری میان ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف، گفت: به طور کلی، ما به هر کسی که توافق‌های کاری ایران را در نظر دارد، توصیه می‌کنیم که مراقب خطر بالقوه تحریم‌ها باشد. اما در نهایت، دولت پاکستان، خود، می‌تواند درباره مقاصد سیاست خارجی‌اش اظهار نظر کند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • طرح آمریکا و ۱۷ کشور دیگر برای آتش‌بس در غزه
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • طالبان: غربی‌ها فرهنگ خود را به دیگر کشورها تحمیل نکنند
  • خیز بلند چین در افغانستان؛ چالش‌ها و چشم‌انداز
  • آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم
  • بیانیه حماس درباره مذاکرات توافق آتش‌بس