Web Analytics Made Easy - Statcounter

المیادین نوشت، همان گونه که حزب الله با پیروزی در جنگ 33 روزه موجب شد آمریکا دیگر نتواند روی جنگ‌های اسرائیل برای تحمیل هژمونی خود بر منطقه حساب کند ایران هم از موضع برابر معادله وحشت برابر وحشت را تحمیل کرده که موجب عقبگرد آمریکا از جنگ علیه ایران شده است.

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، «قاسم عزالدین»، تحلیلگر وبگاه خبری شبکه «المیادین» به مناسبت سالگرد پیروزی حزب الله لبنان بر رژیم صهیونیستی در جنگ 33 روزه تابستان 2006 یادداشتی را با این عنوان  منتشر کرد: «چگونه پیروزی در جنگ تموز، تیشه به ریشه اعتماد آمریکا بر جنگ‌هایی اسرائیلی زد؟».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نویسنده در این یادداشت تاکید کرد، تلاش‌های بی‌امان اسرائیل در امید به اینکه خود آمریکا جنگ با ایران را به دست بگیرد نشان می‌دهد که بعد از پیروزی ژوئیه  آمریکا دیگر نمی‌تواند به اسرائیل برای ورود به جنگ‌های نیابتی تکیه کند اما چه بسا آمریکا هم در برابر ایران به همین معضل عدم توانایی اسرائیل در نبرد با مقاومت رسیده باشد.

در مقدمه این یادداشت آمده است: اسرائیلی که توافق کرد پایگاه آمریکا در خاورمیانه نامیده شود، حالا شاید ارزان‌ترین ناو هواپیمابر آمریکایی باشد. توصیفی که برخی استراتژیست‌های اسرائیلی درباره اسرائیل به‌کار می‌برند و خواهان افزایش پشتیبانی آمریکا از اسرائیل در ازای خدماتی هستند که اسرائیل در منطقه به نفع استراتژی آمریکا برای تسلط بر خاورمیانه در طول جنگ سرد و بعد آن انجام داده است.

المیادین نوشت: جنگ اسرائیل برای شکست مقاومت و از بین بردن حزب الله در آوریل 1996 ناتوانی اسرائیل در دستیابی به نقش نظامی آن را نشان داد. نقشی که  آمریکا، کشورهای غربی  و کشورهای به اصطلاح میانه رو عربی در کنفرانس وقت شرم الشیخ به اسرائیل واگذار کرده و امیدوار بودند اسرائیل مانع ایران و جبهه مقاومت را از پیش روی توافق صلح کمپ دیوید بردارد. صلحی که به توصیف شیمون پرز که یکی از قطب‌های آن محسوب می‌شد، خاورمیانه جدید را می ساخت و در آن فلسطینی‌ها از خودمختاری برخوردار می‌شدند.

این وبگاه خبری افزود: اما شکست میدانی اسرائیل در جنگ با مقاومت شکست سیاسی محاسبات آمریکایی‌ها و غربی‌ها برای به زانو درآوردن ایران و جبهه مقاومت را رقم زد و منجر به ایجاد موازنه بازدارندگی معروف به «تفاهم نیسان» (توافق آوریل) میان لبنان و رژیم صهیونیستی شد.

این وبگاه خبری افزود: تنش‌آفرینی آمریکا در تغییر معادلات بین المللی به نفع جورج بوش اشتهای نومحافظه کاران برای تغییر موازنه‌های منطقه‌ای به نفع خاورمیانه جدید را باز کرد. اصطلاحی که «کاندولیزا رایس»، وزیر خارجه وقت آمریکا در زمان اشغال عراق توسط آمریکا بیان داشت و روی تسلیم شدن سوریه و در تنگنا قرار دادن ایران حساب باز شده بود.

المیادین آورد: در این زمینه  اسرائیل به امید از بین بردن رهبری و کادرهای حزب الله ، جنگ علیه مقاومت را در پیش گرفت تا به تعبیر جان بولتون ، نماینده وقت آمریکا در سازمان ملل طرفداران حزب الله به ایران کوچ شوند.

اما شکست اسرائیل در این جنگ در سال 2006 محاسبات آمریکا و متحدانش در کشورهای غربی و عربی حامی جنگ را هم ناکام گذاشت و از زمان پیروزی لبنان در جنگ 33 روزه توازن وحشتی شکل گرفت که  ابتکار عمل را از دست اسرائیل گرفته است و از آن به بعد به قول سید حسن نصرالله، دوره شکست‌ها به پایان رسید.

نویسنده تصریح کرد: آنچه پیروزی مقاومت در جنگ 33 روزه با گذشت زمان نشان می‌دهد  این است که اسرائیل به عنوان پایگاه نظامی آمریکا در منطقه در تلاش خود برای تحمیل هژمونی آمریکا بر مقاومت از طریق جنگ شکست خورده و هیچ اعتماد نظامی به خود ندارد و نتوانسته است  با از بین بردن محور مقاومت در لبنان، سوریه، عراق، فلسطین و یمن ایران را تسلیم کند.

او افزود: پاسخ باراک اوباما هنگامی که نتانیاهو از وی خواست به سوریه و ایران حمله کند بیانگر این تغییر است. او گفت: آمریکا مانع شما برای اقدام نظامی نمی‌شود ، اما کاری را که شما باید انجام دهید به جایتان انجام نمی‌دهد.

به باور نویسنده، علی‌رغم حمایت بی سابقه ترامپ از اسرائیل، آمریکا برای نبرد با ایران و محور مقاومت در سوریه ، لبنان و عراق روی نتانیاهو حساب نمی‌کند و امیدی به جنگ اسرائیل برای حفظ هژمونی ایالات متحده در منطقه ندارد. از همین رو در حالی که ترامپ متحدان عربی و غربی خود را به جنگ علیه ایران دعوت می‌کند و قول کمک به آنها می‌دهد ، متحدان آمریکا و اسرائیل از ترامپ می‌خواهند که برای جنگ پیش قدم شود تا او را از پشت کمک کنند.

عزالدین افزود: به نظر می‌رسد بن بست اسرائیل در ناتوانی برای جنگ با حزب الله پس از ایجاد موازنه وحشت در نتیجه پیروزی جنگ 33 روزه، همان بن بست آمریکا و ناتوانی آن در جنگ علیه ایران به دلیل موازنه وحشتی است که ایران با تهدید به جنگ همه جانبه علیه پایگاه‌ها و منافع آمریکا در منطقه ایجاد کرده است.

در پایان آمده است: ایران از موضع برابر معادلات تنگه در ازای تنگه و نفت در برابر نفت  و امنیت در برابر امنیت را اعمال می‌کند و از موضعی برابر، ایران و محور مقاومت بر آمریکای ترامپ معادله وحشت برابر وحشت اعمال می‌کند همان گونه که حزب الله پایان محاسبات آمریکا روی جنگ‌های اسرائیل را تحمیل کرد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شبکه المیادین آمریکا حزب الله لبنان اسرائیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۹۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران

اعتراف اخیر بلومبرگ نشان می‌دهد که آمریکا و رژیم اشغالگر قدس شدیداً از هم‌افزایی و همکاری ایران با بازیگرانی مانند روسیه، کوبا، بلاروس، چین، کره شمالی و... وحشت‌زده هستند.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در حالی که رسانه‌های غربی در طول سال‌های گذشته و اخیر، همواره بر انزوای ایران در نظام بین الملل به مثابه گزاره و پیش‌فرضی تصنعی و القایی مانور داده‌اند، اخیرا برخی رسانه‌های آمریکایی و اروپایی نمی‌توانند نگرانی خود را بابت قدرت ائتلاف‌سازی استراتژیک ایران با شرکای راهبردی خود را پنهان سازند.

اخیرا پایگاه خبری بلومبرگ گزارشی درباره همکاری نظامی روسیه و جمهوری اسلامی ایران منتشر کرد، امری که باعث نگرانی رژیم اشغالگر قدس و متحدانش شده است. بلومبرگ در این‌خصوص نوشته است " سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، در دیدار با محمدرضا آشتیانی، همتای ایرانی‌اش، در شهر آستانه، پایتخت قزاقستان تاکید کرده است که مسکو آماده گسترش همکاری‌های نظامی مفید و متقابل با ایران است. در چنین شرایطی، نگرانی اسرائیل از پیامد‌های گسترش روابط دفاعی مسکو و تهران جدی‌تر از گذشته شده است، به‌ویژه آنکه روسیه پس از رگبار موشکی ۱۳ آوریل ایران علیه اسرائیل، از تهران طرفداری کرد و وزارت امور خارجه این کشور آن حمله را «دفاع از خود» توصیف کرد. "

واقعیت امر این است که جمهوری اسلامی ایران نه‌تن‌ها قواعد بازدارندگی را به خوبی آموخته و آن را محقق ساخته است، بلکه هم‌افزایی راهبردی با برخی بازیگران کلیدی در حوزه روابط بین الملل را نیز به‌گونه‌ای عملیاتی و به دور از توجه به هیاهوی جریانات طرفدار آمریکا و اروپا در دستورکار قرار داده است.

ابراز نگرانی رسانه‌های غربی (از جمله بلومبرگ) در خصوص ارتقای همکاری‌های امنیتی، نظامی و راهبردی ایران و کشور‌هایی مانند روسیه و چین برخاسته از همین حقیقت است. این موضوع نشان می‌دهد که انتقادات جهت‌داری که در خصوص تعمیق مناسبات دوجانبه ایران و روسیه در طول سال‌های گذشته مطرح شده، تا چه اندازه‌ای غیرواقعی بوده است.

هم‌افزایی راهبردی، فرمولی است که مطابق آن دو بازیگر با توجه به وجود تهدیدات یا فرصت‌های مشترک در حوزه روابط بین الملل، از ظرفیت‌های متقابل یکدیگر در معادلات جهانی استفاده می‌کنند. بدیهی است که هم‌افزایی راهبردی با یک بازیگر، به معنای وابستگی به آن کشور نیست و اتفاقا به معنای درکی واقع‌بینانه در قبال ماهیت مناسبات جهانی و حوزه روابط بین الملل است.

اعتراف اخیر بلومبرگ نشان می‌دهد که آمریکا و رژیم اشغالگر قدس شدیداً از هم‌افزایی و همکاری ایران با بازیگرانی مانند روسیه، کوبا، بلاروس، چین، کره شمالی و .. وحشت‌زده هستند و آن را مایه ایجاد ائتلافی می‌دانند که ثمره آن قطعا در تعارض مطلق با امیال مداخله‌گرایانه و توسعه‌طلبانه غرب در جهان امروز قرار دارد.

همین مسئله نشان می‌دهد که ائتلاف راهبردی با کشور‌های مخالف آمریکا (حتی اگر در مواردی با آن‌ها اختلاف نظر داشته باشیم) باید به‌صورتی جدی و مستمر در دستورکار دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشورمان قرار گیرد تا بتوان از ثمرات آن در ایجاد موازنه قدرت به سود جریان ضد غرب در نظام بین‌الملل استفاده کرد.

البته در طول سه سال اخیر گام‌های موثری در این خصوص برداشته شده و لازم است این نگاه راهبردی، تبدیل به یکی از ثوابت سیاست خارجی کشورمان شود.

دیگر خبرها

  • در حمله به اسرائیل، از لایه پدافندی ناتو عبور کردیم 
  • پیام‌ها و پیامدهای عملیات «وعده صادق»/ اسرائیل و آمریکا تحقیر شدند
  • شلیک ۱۵ موشک از لبنان به الجلیل غربی
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • استان بوشهر خط مقدم محور مقاومت ایران اسلامی است + تصویر
  • تیتر خاص رسانه عربی درباره ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • مقاومت فلسطین: تنها در صورت تغییرات اساسی پیشنهاد اسرائیل پذیرفته می‌شود
  • انفعال رژیم اردن در برابر جبهه مقاومت
  • حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست