Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس اساتید خبرگزاری بسیج، دکتر محمدرضا جلیلی رئیس مرکز بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای، در یادداشتی به تبیین علم و فناوری در بیانیه حکیمانه گام دوم رهبر معظم انقلاب پرداخته است.

 

 

در متن این یادداشت آمده است:

 

بسمه تعالی

 

گام دوم انقلاب بدون نقشه راه و بدون مشارکت نخبگان و دانشگاهیان و جوانان و مسئولان متعهد و دلسوز و انقلابی ملی نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتمان‌­سازی و تبیین و عملیاتی­‌سازی این بیانیه یا گفتمان نظری انقلاب در وهله اول بر عهده نخبگان جامعه دانشگاهی است. زیرا دانشگاهیان به عنوان پیشگامان عرصه علم و فناوری هستند و مقام معظم رهبری علم و فناوری را جزو دستاوردهای برتر انقلاب اسلامی دانسته و از ثمرات و افتخارات بزرگ انقلاب یاد نموده است و خطاب به دانشگاهیان می­‌فرمایند : اینجانب همواره به دانشگاه­‌ها و دانشگاهیان و مراکز پژوهش و پژوهندگان گرم، قاطع و جدی در این باره تذکر و هشدار و فراخان داده‌­ام.

ایشان در حوزه علم و فناوری و در حوزه علوم پایه و مهندسی (که زمینه استقلال علمی و اقتصاد کشور را در پرتو این حوزه می‌­دانند) می‌فرمایند: علم اقتدار آفرین است و پیشرفت­‌های اخیر در حوزه هوا و فضا، نانو و صنعت حاکی از پتانسیل بالقوه عرصه عرصه علم و فناوری کشور است و بایستی سیاست­‌گذاری و سرمایه­‌گذاری بیشتر در این عرصه صورت گیرد تا شاهد پیشرفت­‌های چشم­گیری باشیم.

در این بین رسالت دانشگاه فنی و حرفه­‌ای تربیت نیروی انسانی متعهد، حامی و متخصص در خور جامعه دانش­‌بنیان و پیشرفته و صنعتی است که دانش‌آموختگان این دانشگاه به عنوان سرمایه انسانی تخصصی و مهارتی در حوزه فنی و حرفه‌ای محسوب می­‌گردد و در تحقق عملی این بیانیه بسیار می‌­توانند پیشگام باشند و رهبر معظم نیز آموزش­‌های فنی و حرفه‌­ای را لازم دانسته‌اند زیرا این دانشگاه پیشتاز در عرصه آموزش­‌های فنی و حرفه‌­ای می­‌باشد.

 بسیج اساتید این دانشگاه متشکل از اساتید انقلابی و متعهد و متخصص و صاحب فن و مهارت، آمادگی خود را برای تحقق عملیاتی این بیانیه اعلام می­‌دارند و در گام مقدماتی با راه‌­اندازی اندیشکده مطالعات راهبری اشتغال مهارت محور و کارگروه کار و مهارت و گروه‌­های حل المساله اقدام نموده است.

لذا ما برای پی بردن به اهمیت علم و فناوری در این بیانیه ارزشمند از سه عرصه برای وضعیت علم و فناوری در گذشته و بررسی علم و فناوری در حال و بررسی وضعیت علم و فناوری در آینده دستاوردها، ظرفی‌ت­ها و نقش جوانان می‌پردازیم.

 

وضعیت علم و فناوری در گذشته  

از دیدگاه معظم‌له وضعیت گذشته در حوزه علم و فناوری به شدت نابسامان داخلی و عقب افتادگی شرم‌­آور در پیش از انقلاب حاکم بوده است به طوریکه وضعیت در عرصه علم و فناوری و سیاست و معنویت ایران پیش از انقلاب به تعبیر ایشان در تولید علم و فناوری صفر بوده است و وضعیت فناوری جز مونتاژ، وضعیت علم جز ترجمه، هنری نداشته است و از برکات انقلاب این بوده که به یک انحطاط تاریخی طولانی پایان داده است و کشور در دوران پهلوی و قاجار به شدت تحقیر شده و عقب مانده بود.

 

وضعیت علم و فناوری در حال

اما اکنون به برکت مدیریت جهادی و اعتقاد به اصل "ما می‌­توانیم" زمینه عزت و پیشرفت را فراهم نموده است و امروزه شاهد جهادهای بزرگ و افتخارات درخشان و پیشرفت‌­های شگفت‌­آوری شده است. و قرار دادن کشور در مسیر پیشرفت سریع و قرارگرفتن ایران در جایگاه متعالی و شایسته و ملت ایران در چشم جهانیان و گذاشتن سنگ بنای یک انقلاب علمی را در کشور ایجاد نموده است. به زعم ایشان بحمدا... استعداد علم و تحقیق در ملت ما از متوسط جهان بالاتر است و اکنون نزدیک به دو دهه است که رستاخیز علمی در کشور آغاز شده و با سرعتی که برای ناظران جهانی غافل­گیر کننده بود به پیش رفته است.

 

دستاوردها

موتور پیشران کشور در عرصه علم و فناوری در زیرساخت‌­های حیاتی و اقتصادی و عمرانی که حاصل آن عبارت است از:

 

علم وفناوری

هزاران شرکت دانش‌­بنیان میلیون­‌ها تحصیل کرده دانشگاهی هزاران واحد دانشگاهی در سراسر کشور ده­‌ها طرح بزرگ از قبیل چرخه سوخت هسته­ای، سلول­‌های بنیادی، فناوری نانو، زیست فناوری برجستگی محسوس در رشته­‌های گوناگون مهندسی در صنایع دفاعی و درخشش در رشته‌­های مهم و حساس پزشکی

 

عرصه صنعت

هزاران طرح زیرساختی و ضروری برای کشور در حوزه­های عمران، حمل و نقل، صنعت، نیرو، معدن، سلامت، کشاورزی، آب و غیره ده برابر شدن واحدهای صنعتی شصت برابر شدن صادرات غیرنفتی ده برابر شدن صنایع از نظر کیفی تبدیل صنعت مونتاژ به فناوری بومی

 

رکوردها

دستاوردهای دانش و فناوری ما را به رتبه ۱۶ در میان ۲۰۰ کشور رسانید و مایه شگفتی ناظران جهانی شد در برخی رشته‌­های حساس و نوپدید به رتبه‌­های نخستین ارتقا داد رتبه دوم جهان در دانش­‌آموختگان علوم و مهندسی یازده برابر شتاب رشد متوسط علم در جهان

 

وضعیت علم و فناوری در آینده

ایشان علیرغم راه طی شده با تمام اهمیت آن می‌­فرمایند ما هنوز از قله­‌های دانش جهان بسیار عقبیم، باید به قله‌­ها دست یابیم، باید از مرزهای کنونی دانش در مهم‌­ترین رشته‌­ها عبور کنیم، ما از این مرحله هنوز بسیار عقبیم البته ظرفیت جامعه علمی و مخصوصا جوانان را بسیار متعهد می‌­داند.

 

ظرفیت‌­ها

مهم‌­ترین ظرفیت امیدبخش کشور نیروی انسانی متعهد و کارآمد جمعیت جوان زیر ۴۰ سال فرصت ارزشمندی برای کشور است. ۳۶ میلیون نفر در سنین ۱۵ تا ۴۰ سالگی و نزدیک به ۲۴ میلیون نفر دارای تحصیلات عالی از بزرگ­ترین سرمایه­‌های انقلاب است ظرفیت عظیم فارغ التحصیلان دانشگاه مخصوصا در عرصه صنعت و فنی وکشاورزی و جمعیت ۳۶ میلیون جوان برای ساختن کشور با جهاد علمی و شعار "ما می‌­توانیم" آمادگی بزرگ راه­سازی - خانه­‌سازی، ایجاد مراکز صنعتی، اصلاح امور کشاورزی، رساندن برق و آب، مراکز درمانی، واحدهای دانشگاهی، سد و نیروگاه حقیقت افتخار آفرین است.

 

جوانان مهم‌­ترین سرمایه و فرصت

ایشان مهم‌­ترین ظرفیت آینده انقلاب را جوانان می‌­دانند.

جوانان بخش دیگری از جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی بزرگ را آغاز کنند و خطاب به جوانان فرمودند: دهه­‌های آینده، دهه­‌های شما است. از انقلاب خود حراست کنید و آن را هر چه بیشتر به آرمان بزرگش، یعنی ایجاد تمدن نوین اسلامی برای طلوع خورشید ولایت نزدیک کنید. و همچنین این امر با برداشتن گام­‌های بلند و استوار محقق می‌­شود. باید گذشته را درست شناخت و بی­شک در آینده با حضور نسل جوان مومن، دانا و پرانگیزه با قدرت بیشتر طی خواهد شد.

 

جوانان محور تحقق نظام پیشرفت اسلامی

          راه طی شده فقط قطعه­‌ای از مسیر افتخارآمیز به سوی آرمان­‌های بلند نظام جمهوری اسلامی است که باید با هوشیاری، سرعت                    عمل و ابتکار شما جوانان طی شود.

آینده‌­سازان از ظرفیت‌­های طبیعی و انسانی کم نظیر است. انگیزه­‌های جوان انقلابی خواهد توانست آن­ها را در پیشرفت­‌های مادی و معنوی کشور فعال کند به معنی واقعی جهش ایجاد کنند و فرمودند: مطالبه عمومی من از شما جوانان آن است که این را با احساس مسئولیت بیشتر همچون یک جهاد سنگ­‌بنای یک انقلاب علمی در کشور گذاشته شود. به پا خیزید که دشمن از جهاد علمی شما به شدت بیمناک است.

 

چشم امید به شما جوان­‌ها است. اگر زمام اداره بخش‌­های گوناگون کشور به جوانان مومن، انقلابی، دانا و کاردان که بحمدا... کم نیستند سپرده شود این امید برآورده خواهد شد ان شاء ا... .

 

جمع چشمگیر جوانان محقق و اندیشمندی که به آفرینش‌­های علمی، فرهنگی، صنعتی و غیره اشتغال دارند این­ها ثروت عظیمی برای کشور است که هیچ اندوخته‌­ی مادی با آن مقایسه نمی‌شود.

 

 

                                                                               محمدرضا جلیلی

                                                           رئیس مرکز بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای

  

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۹۰۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرعت، دقت و اتقان در رسیدگی به پرونده هشت مهر زاهدان را از قوه‌ قضائیه انتظار داریم

 آیت‌الله مصطفی محامی  در آیین تکریم و معارفه رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان اظهار کرد: دستگاه قضا باید ملجأ و پناهگاه مردم باشد و خیال مردم راحت باشد که اگر در جایی مورد تعرض قرار گرفتند وقتی به دستگاه قضا مراجعه کنند برایشان احقاق حق می‌شود و طبعأ برای اینکه دستگاه قضا به چنین جایگاهی برسد باید تلاش‌های فراوانی انجام بگیرد.

وی افزود: سیستان و بلوچستان استانی پهناور و پر ماجرایی است و برای اینکه دستگاه قضا جایگاه شایسته خود را بازیابد و خدمت شایسته‌ای به مردم نجیب، شریف و صبور استان ارائه کند نیازمند تلاش‌های مضاعفی هستیم.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان بیان کرد: این استان دارای ویژگی‌های مختلف از جمله تنوع قومی و مذهبی بوده و نیازمند حاکمیت عقلانیت، اعتدال، عقل و انصاف هستیم و اگر عقل بر مملکت وجودی ما حاکم باشد از افراط و تفریط پرهیز کرده و اهل میانه‌روی خواهیم بود در این رابطه امام علی(ع) نیز فرموده "اَلَیمینُ وَ الشَّمالُ مَضَلَّة، وَ الطَّریقُ الْوُسْطی هِیَ الْجادَّةُ" راست و چپ گمراهی است و مسیر وسط، معتدل و میانه، جاده اصلی است.

امام جمعه زاهدان با اشاره به اینکه نتیجه عقلانیت و اعتدال حاکمیت قانون است تا حق به حق‌دار برسد که لازمه آن رعایت عدالت و انصاف است افزود: در واقع یکی از مصادیق آن توصیه امام علی(ع) به فرزندشان امام حسن مجتبی(ع) است که بیان کرده‌اند:" اجْعَلْ نَفْسَکَ مِیزَاناً فِیمَا بَیْنَکَ وَ بَیْنَ الناس" اگر انصاف می‌خواهی خود را در رابطه با مردم معیار قرار بده و هر آنچه برای خود می‌پسندی برای دیگران هم بپسند و هر آنچه برای خود نمی‌پسندی برای دیگران هم نپسند.

آیت‌الله محامی اظهار داشت: ما در سیستان و بلوچستان پرونده‌های مختلفی داریم و گاهی برخی اتفاقات ویژه‌ای در استان رخ می‌دهد که نگاه همه را در داخل و خارج کشور به خود جلب می‌کند، در این شرایط است که عملکرد ما حساس‌تر می‌شود و نیازمند دقت و تدبیر بیشتر است و در اینجا عقلانیت و اعتدال بیشتر به کار می‌آید و عدل و انصاف باید روشن‌تر خود را نشان دهد.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان با اشاره به واقعه هشت مهرماه ۱۴۰۱زاهدان عنوان کرد: بر اساس توصیه امام علی(ع) مبنی بر رعایت انصاف حال اگر کسی از اعضای خانواده ما در این حادثه آسیب می‌دید از دستگاه قضا چه انتظاری داشتیم؟ همه اعضای جامعه از اعضای خانواده ما هستند و (چو عضوی به درد آورد روزگار/ دگر عضوها را نماند قرار) و طبعأ انتظار سرعت، دقت و اتقان در رسیدگی را داشتیم و با گذشت قریب به دو سال همچنان منتظریم.

وی ادامه داد: هشت مهرماه ۱۴۰۱ واقعه‌ای بود که دشمن به دنبال سوء استفاده از آن بوده و هست و رهبر معظم انقلاب ورود کرد و در این جهت توصیه‌هایی داشتند همچنین در جریان سفر رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح به استان این موضوع را پیگیری کردم که وی در پاسخ گفت: "حکم خدا، حق مردم و تاکید مقام معظم رهبری است" و وعده‌هایی هم دادند پس از مدتی تلفنی نیز این موضوع را پیگیری کردم که عنوان کرد:" پیگیری‌هایی صورت گرفته و گزارش این پرونده را خدمت مقام معظم رهبری هم ارائه دادیم" و حال این سوال ایجاد می‌شود که با وجود پیگیری‌های مقام معظم رهبری و حساسیت‌های موجود نتیجه این پرونده چه شده است؟ و در چنین شرایطی احساس ما نسبت به سایر پرونده‌ها چگونه خواهد بود؟

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: اگر این موضوع همچنان مورد رسیدگی قرار نگیرد تبدیل به یک زخم کهنه خواهد شد و مشکل مضاعف دیگر این است که اگر ما غفلت و تعلل داشته باشیم دشمن غفلت نخواهد کرد و از این فرصت برای ایجاد التهاب، تندگویی و افراط گری از ناحیه شیعه و سنی در جامعه سوء استفاده می‌کند.

آیت‌الله محامی بیان کرد: مردم شریف سیستان و بلوچستان شایسته ارائه خدمات بیشتر و بهتر در ابعاد مختلف هستند و خوشبختانه مسئولان در دستگاه‌های مختلف در این جهت تلاش می‌کنند و برای آن‌ها آرزوی توفیق داریم.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان گفت: قضاوت در پرونده هشت مهر باید با اقناع عمومی صورت بگیرد تا مردم اطمینان حاصل کنند که دستگاه قضا فارغ از هر قومیت و مذهبی برای احقاق حق تلاش کرده است.

وی خاطرنشان کرد: تاکید بر رسیدگی به پرونده هشت مهر به علت اهمیت این پرونده است و به معنای نادیده گرفتن زحمات و تلاش‌های دستگاه قضا نیست چرا که اگر این همه خدمات و زحمات وجود نداشت شاهد این آرامش و امنیت در استان نبودیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • بیانات مقام معظم رهبری حرف دل همه کارگران بود
  • توانمندسازی تسهیل‌گران اقتصاد مقاومتی در لرستان + فیلم
  • سرعت رسیدگی به پرونده ۸ مهر انتظار از قوه‌ قضائیه است
  • سرعت، دقت و اتقان در رسیدگی به پرونده هشت مهر زاهدان را از قوه‌ قضائیه انتظار داریم
  • حاجی‌دلیگانی: باید امنیت شغلی و بیمه کارگران تضمین شده باشد
  • مقام معظم رهبری در دیدار با کارگران : تحریم ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد
  • مقام معظم رهبری در دیدار کارگران : تحریم ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد
  • کرمانشاه نیازمند انجام اقدامات قرارگاهی است
  • اعزام جامعه کارگری گیلان به دیدار با مقام معظم رهبری
  • عکس| نقاشی جدید حسن روح‌الامین برای سروده مقام معظم رهبری