Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین خالدالغفوری، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) و از اعضای اصلی دائرة‌المعارف فقه اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا؛ گفت: اگر بخواهیم در مورد حضور زنان در ورزشگاه‌ها به صورت علمی بحث کنیم به لحاظ ادله منعی برای حضور بانوان در ورزشگاه‌ها و سایر محافل عمومی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه دو نکته در این زمینه وجود دارد، افزود: نکته اول بحث عناوین ثانویه است که در این مورد هم وجود دارد؛ زیرا معمولاً در ورزشگاه‌ها حدود شرعی رعایت نمی‌شود، از جمله اینکه دوربین‌ها بیش از مقدار لازم متوجه بانوان می‌شوند و ممکن است حرکت‌های نسنجیده و سبکی از سوی برخی رخ دهد که حتی حرمتی هم ندارد، ولی در شأن زن مسلمان و ایرانی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الغفوری با بیان اینکه این مسئله سبب هتک حرمت زن مسلمان است، تصریح کرد: نکته دوم تأکید بر مسائل اخلاقی است؛ زیرا معتقدیم که فقه مجموعه قوانین حقوقی است و حقوق به تنهایی نمی‌تواند در میدان اداره جامعه نقش ایفا کند.

رهنمودهای کلی اخلاقی

سردبیر فصلنامه فقه اهل بیت(ع) با بیان اینکه در اسلام رهنمودهای کلی اخلاقی داریم که نباید و نمی‌توان آن را به فراموشی سپرد، بیان کرد: از جمله مسائل اخلاقی این است که همه و به ویژه بانوان باید کرامت و شأن خود را حفظ کنند و هر کاری که ممکن است خفت‌بار باشد انجام ندهند.

وی با تأکید مجدد بر اینکه با توجه به ادله یعنی قرآن و سنت نمی‌توانیم حرمتی برای حضور زنان در مجامع عمومی داشته باشیم، تصریح کرد: مثلاً در ادله چیزی با عنوان عفت نداریم، ولی عفت امری اخلاقی است که مخصوص زنان و مردان است؛ یعنی برای مردان هم لازم است و حضور زنان در ورزشگاه‌ها هم چون باعث اختلاط و مشکلات دیگر است ضرورتی ندارد.

دائرمدار مصلحت کشور

خالدالغفوری در پاسخ به این سؤال که در شرائط کنونی فدراسیون بین‌المللی فوتبال ایران را تحت فشار قرار داده که در صورت عدم اجازه برای حضور بانوان در ورزشگاه‌ها، فوتبال ایران را تعلیق کند آیا این مسئله اضطرار ایجاد نمی‌کند؟ افزود: به نظر بنده در حد اضطرار نیست، ولی دائرمدار مصلحت کشور است که باید ولی فقیه تصمیم بگیرد که آیا این مسئله آن قدر مهم است که مستلزم چشم‌پوشی از مسئله شرعی باشد.

وی تاکید کرد: از دید بنده با توجه به اینکه مسئولان و ملت ایران در یکی دو سال اخیر در برابر شدیدترین تحریم‌های اقتصادی ایستادند و حاضر به مذاکره و کوتاه آمدن در برابر آمریکا نشدند، بعید است برخی فشارها سبب شود تا در این موضوع هم کوتاه بیایند گرچه من نظر شخصی خودم را عنوان می‌کنم.

خالدالغفوری با بیان اینکه مسائل اخلاقی به معنای الزامات در حد وجوب نیست، ولی نباید آن را غیرمهم تلقی کرد، تصریح کرد: اخلاق در برخی موارد باید به عنوان اسناد بالادستی تلقی شود و نباید کمرنگ بدانیم و حفظ هویت ملی و مذهبی بالاتر از برنامه‌های فدراسیون فوتبال است.

عضو دائرة‌المعارف فقه اسلامی در پاسخ به این سؤال که اگر احتمال اختلاط و گناه، ملاک این مسئله باشد این اختلاط ممکن است در هر محیطی مانند بازار و مراسم دیگر اجتماعی هم رخ دهد و منحصر به ورزشگاه‌ها نیست؟، اظهار کرد: حضور در محیط‌های باز مانند پارک و بازار با محیط محدود ورزشگاه که توأم با بروز هیجانات زیاد است، تفاوت دارد و ذات این نوع برنامه‌ها با هیجان همراه است و موجب آرامش و سنگینی نیست.

ممنوعیت حضور زنان؛ حکم ثانوی است

وی در پاسخ به این سؤال که محیطی مانند سینما هم این مسئله وجود دارد ولی معمولا افراد، خانوادگی حضور می‌یابند و مکشل اختلاط هم رخ نمی‌دهد و ممنوعیت شرعی هم وجود ندارد ادامه داد: بنده عرض کردم که اصل حضور در مجامع عمومی منع شرعی ندارد ولی مباحث ثانویه است که در آن اثر می‌گذارد بنابراین اگر شرائطی ایجاد شود که عناوین ثانویه را ایجاد نکند حکم ممنوعیت هم ملغی است.

این محقق و پژوهشگر فقه ادامه داد: آنچه الان و در شرائط فعلی وجود دارد این است که حضور در چنین مجامعی با شأن و هویت ایرانی و مذهبی زن مسلمان همخوانی ندارد؛ وقتی یک زن در بالاترین سطح دیپلماتیک از کشورهای کفر وارد ایران می‌شود ملزم به رعایت حجاب ولو به صورت ناقص است، در حالی که حکم حجاب شامل کفار نمی‌شود، آیا در چنین شرائطی نباید زنان مسلمان بیش از آنان پیابند باشند؟.

خالدالغفوری ادامه داد: حتی ورزشکاران ما وقتی با ورزشکاران رژیم اسرائیل روبرو می‌شوند برای حفظ هویت دینی و ملی از مسابقه با آن‌ها انصراف می‌دهند؛ زنان ورزشکار ما وقتی به میدان‌های خارجی می‌روند برای گرفتن مدال، به نامحرم دست نمی‌دهند، با اینکه می‌تواند مشمول تسامح و تساهل شود؛ لذا عمدتاً این مسئله درگیر در مباحث ثانوی است؛ از این‌رو اگر اضطراری از سوی مسولان تشخیص داده شود می‌شود حکم به عدم حرمت داد.

وی با بیان اینکه اگر شرایط منجر به اختلاط و ایجاد گناه کم شود، طبیعتاً حکم ثانوی ملغی است، تصریح کرد: محیط‌های ورزشی فعلی امکانات لازم برای ورود زنان به ورزشگاه‌ها را ندارد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن حوزه های علمیه ورزشگاه ها ورود زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۹۱۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور سرمایه‌گذاران در غرفه استان فارس قابل توجه بود

در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران سه تفاهم‌نامه با سرمایه‌گذارانی از کشور‌های روسیه و مغولستان به امضاء رسید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران در حالی وارد دومین روز کاری خود شد که حضور سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی در غرفه استان فارس قابل توجه بود، به طوری که در نخستین روز این رویداد حداقل سه تفاهم‌نامه با سرمایه‌گذارانی از کشورهای روسیه و مغولستان به امضاء رسید.

تفاهم‌نامه‌های کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی، بسته‌بندی میوه و تولید گوشت با این دو کشور به امضاء رسید.

امروز نیز سرمایه‌گذارانی از کشور‌های افغانستان، پاکستان، چین، ایتالیا و اندونزی با حضور در غرفه استان فارس از ظرفیت‌های این استان در حوزه‌های صنعت، معدن، کشاورزی و تولیدات دانش‌بنیان آگاه شدند و چند تفاهم‌نامه همکاری در زمینه صادرات مواد غذایی، واردات و صادرات مواد اولیه تولید بیسکوئیت و همچنین نوشیدنی‌ها و گیاهان دارویی منعقد شد.

از دیگر کشور‌هایی که از غرفه استان فارس بازدید کردند می‌توان به سرمایه‌گذاران کشور‌های عراق، ترکیه، سنگاپور، پاکستان اشاره کرد.

در همین ارتباط حسن شیخ‌نیا، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس از حضور 32 هیات تجاری کشور‌های مختلف در غرفه استان فارس خبر داد و گفت: در جریان این دیدار‌ها و مذاکرات انجام شده 15 تفاهم نامه همکاری به امضاء رسید.

وی با بیان اینکه اگر این تفاهم‌نامه‌ها به قرارداد تبدیل شود ظرفیت قابل توجهی برای استان فارس ایجاد می‌شود، اظهار داشت: وزارت کشور دو زنجیره ارزش را برای استان فارسی مصوب کرده که شامل فولاد و گیاهان دارویی است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس یکی دیگر از ظرفیت‌های قابل توجه استان فارس را در زمینه گندم عنوان کرد و گفت: فارس به عنوان دومین تولیدکننده گندم کشور ظرفیت‌های زیادی برای ایجاد زنجیره ارزش این محصول استراتژیک دارد.

شیخ نیا از افزایش برداشت گندم در سطح هکتار به دلیل استفاده از روش‌های علمی و فناورانه در تولید دانه و نهاده خبر داد و گفت: خوشبختانه در زمینه صرفه جویی در مصرف آب برای بخش زراعت اقدامات خوبی انجام شده به طوری که به ازاء هر هکتار کشت غرق آبی، 9 هکتار کشت به صورت آبیاری قطره‌ای انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه تلاش می‌شود فارس به عنوان پایلوت مرکز تحقیقات گندم کشور معرفی شود، اظهار داشت: علاوه براین در زمینه تولید آرد و نان کامل و همچنین تولیدات پروتئینی به عنوان پایلوت کشور شناخته می‌شویم.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • دانشمندان روسی به روشی ارزان برای استخراج طلا دست یافتند + جزئیات
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • قزوین میزبان احتمالی استقلال در بازی پایانی لیگ
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • فیلم/ هتک حرمت مجدد قرآن کریم در سوئد
  • هتک حرمت مجدد قرآن کریم در سوئد | ویدئو
  • پیش بینی ورود سامانه بارشی به لرستان
  • جریمه 350 میلیون تومانی باشگاه استقلال خوزستان
  • حضور سرمایه‌گذاران در غرفه استان فارس قابل توجه بود
  • استقلال: نکونام گفت دعا کن قهرمان شویم