Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@02:51:51 GMT

روسیاهی که به دزدان دریایی ماند

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۹۵۳۳۲

روسیاهی که به دزدان دریایی ماند

به گزارش گروه تحلیل، ‌تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا،‌ در شبکه اجتماعی توییتر طی ۴۸ ساعت گذشته موضوعاتی همچون خبر رفع توقیف از کشتی گریس ۱، افشای فساد در خودروسازی و حملات بی‌سابقه به رییس پیشین قوه قضاییه در رسانه ملی مورد توجه قرار گرفت.

گریس ۱ و روسیاهی که به زغال ماند

پس از رفع توقیف غیرقانونی کشتی «گریس ۱» و تغییر نام آن به «آدریان دریا» و نصب پرچم ایران بر روی آن، فعالان سیاسی و کاربران شبکه اجتماعی توئیتر، به بحث درباره آن پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«علی ربیعی» سخنگوی دولت در توئیتی نوشت: «نفت کش گریس ۱ به‌رغم تلاش‌ها، فشارها و کارشکنی‌های آمریکا که همچنان ادامه دارد، از توقیف غیرقانونی خارج و آزاد شد و شکست دیگری برای کاخ سفید به ثبت رسید. این پیروزی بدون هیچ تعهدی ثمره اقتدار، دیپلماسی فعال و کوتاه نیامدن از حقوق ملت است.

«حسام الدین آشنا» مشاو رسانه‌ای رییس جمهوری نیز توئیت کرد: «ایران در مواجهه با فشار حداکثری، راهبرد مقاومت فعال حداکثری را با بهره‌گیری متوازن از: دیپلماسی سیاسی، دیپلماسی دفاعی، دیپلماسی حقوقی و دیپلماسی رسانه‌ای برگزیده‌است. فرماندهی واحد و هم‌افزایی موفقیت‌آمیز در جریانات اخیر پهپاد و کشتی، راه درست را نشان داده‌است.»

«عباسعلی کدخدایی» سخنگوی شورای نگهبان نیز در توئتی چنین نوشت: «رفع توقیف غیر قانونی نفت کش  گریس ۱ از رهگذر دیپلماسی مقاومت و اقتدار نشان داد که نه ایران تحریم شدنی است و نه سیاست تروریسم اقتصادی «دونالد ترامپ» می‌تواند نتایج دلخواه آمریکا را داشته باشد. عواقب هر اقدام خلاف حقوق بین الملل، قبل از ایران به تحریم کنندگان می‌رسد.»

«سید جواد ساداتی نژاد» نماینده مجلس نیز توئیت کرد: «انگلیس خبیث که چند صد سال خود را حاکم بلامنازع دریاها می دانست، بالاخره تحقیر و تسلیم اراده و قدرت ایران اسلامی شد. با آزادی نفتکش ایرانی، گفتمان مقاومت یکبار دیگر کارآمدی خود را اثبات کرد و با خنثی کردن توطئه آمریکا و انگلیس، باعث تغییر در محاسبات و مناسبات قدرت شد.»

«دیاکو حسینی» تحلیلگر ارشد مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری در توئیتی آورد: «هم عملیات تکاوران سپاه و هم عملیات دیپلمات‌ها زیر نظر رئیس شورای عالی امنیت ملی انجام می‌گیرد. ما یک دولت داریم و یک مرکز فرماندهی. منافع ملی ذیل توهم دوقطبی تقسیم پذیر نیست. ملت ما در برابر هر نوع تجزیه طلبی می‌ایستد.»

اما در حالی که برخی کاربران، ضمن اشاره به پرونده گریس ۱، از برجام و مذاکره با دولت‌های غربی انتقاد کردند، گروهی نیز از تلاش‌های دیپلماتیک وزارت امور خارجه برای حل این پرونده تقدیر کردند. «عباس آخوندی» وزیر پیشین، در توئیتی  آورد: «ابر نفتکش گریس ۱ آزاد شد. این نشانِ کاراییِ راهبردِ پایبندی هم‌زمان به منطق قانون و اعمال اقتدار ملی است. آیا بدون امضای برجام و پایبندی به آن، این موفقیت قابل دستیابی بود؟»

کاربری نیز نوشت: «آزادی نفتکش حامل نفت ایران نتیجه پیگیری همزمان دو روند حقوقی و سیاسی بود. تبحر حقوقی، پیگیری سیاسی و اقتدار منطقه‌ای آزادی گریس۱ را رقم زد.»

اما انتشار اخباری درباره ادامه تلاش‌های مقامات آمریکایی برای توقف کشتی گریس ۱، هم زمان با انتشار خبر آزادی آن، باعث شد تا کاربران به این خبر نیز واکنش نشان دهند. برخی کاربران در همین ارتباط از تلاش مقامات آمریکایی برای ایجاد تنش بیشتر در منطقه نوشتند و کاربرانی نیز اقدام مقامات آمریکایی را همچون دیگر اقدامات آنان، بی­حاصل و از پیش شکست خورده تعبیر کردند.

افشای فساد در خودرو سازی

«بهرام پارسایی» نماینده مجلس شورای اسلامی، در دو رشته توئیت، به افشای اخباری از فساد در خودروسازان پرداخت. وی در رشته توئیت اول خود نوشت: «فساد خودروسازی جدید نیست. در دهه ۷۰ که بزرگترین اختلاس تاریخ کشور ۱۲۳ میلیارد بود، برای طراحی سمند، ۱۲۰ میلیارد تومان با ارز ٤٠٠ تومانی، معادل ٣٥٠٠ میلیارد تومان امروز، پرداخت شد و این طراحی گران نه جذاب بود نه استاندارد. البته این مبلغی است که خودروساز اعلام کرده، اما اسنادی در دست است که نشان می‌دهد وام اخذ شده بابت طراحی خودروی ملی بیشتر از این مبلغ است و این در حالی است که یک طراح ایرانی برندهای معتبر خودرو در جهان، همان زمان حاضر بود به رایگان، طراحی خودروی ملی را انجام دهد. اما چون برای سودجویان، منفعت نداشت، نپذیرفتند. زمان استاندارد طراحی یک خودرو در جهان هم دو تا سه سال است؛ ولی طراحی سمند ٧ سال زمان برد. این مشت نمونه خروار بود و به زودی پرده‌ای دیگر از یک فساد بزرگتر در مافیای خودرو را اعلام می‌کنم.»

در رشته توئیت دوم پارسایی نیز می‌خوانیم: «پرده دوم فساد در خودروسازی: آیا می‌دانید برای صندوقدار شدن پژو ۲۰۶ چقدر از جیب مردم هزینه شد؟ این رقم را خودم هم نتوانستم باور کنم و با چند بار بررسی متقاعد شدم که واقعا ۲۵۰ میلیون دلار برای تعبیه صندوق عقب در پژو ۲۰۶، هزینه شده! (با قیمت امروز دلار، حدود ۳هزار میلیارد تومان). در گزارش تخلف آمده که آن زمان با این پول می‌شد یک خط تولید کامل خودرو طراحی کرد. راز قیمت بالا و کیفیت پایین خودروهای داخلی، در فساد مافیای خودرو نهفته و شعار مبارزه با فساد، با چشم بستن بر این مافیا همخوانی ندارد.»

این رشته توئیت با واکنش گسترده کاربران مواجه شده است. کاربران از صرف این مبالغ ادعایی شگفت زده شدند. کاربری توئیت کرد: «باورتان می‌شود صرفا برای طراحی صندوق پژو ۲۰۶، دویست و پنجاه میلیون دلار هزینه کردند؟!»

کاربر دیگری نیز به شوخی نوشت: «خود کارخانه پژو برای طراحی کل تولیداتش فکر نکنم آنقدر هزینه کرده باشه!»

کاربری با توئیت کردن ضرب المثل «آفتابه و لگن هفت دست اما شام و ناهار هیچی!!» از عملکرد خودروسازان انتقاد کرد.

اما برخی کاربران به افشای بسیار دیرهنگام این فساد اعتراض کردند. کاربری نوشت: «آقا خیلی زود یادتان افتاده. چند سال دارد از تولید این ماشین می‌گذرد؟ خوب است که نرفتید سراغ پیکان.»

گروهی از کاربران نیز اقدام پارسایی را در راستای نزدیک شدن زمان انتخابات ارزیابی کردند و آن را اقدامی تبلیغاتی خواندند. در مقابل گروهی دیگر از این نماینده مجلس خواستند تا علاوه بر این افشاگری، پیگیری­های قانونی را نیز در دستور کار خود قرار دهد.

حمله به رییس سابق

در حالی که بحث­ ها بر سر عملکرد رییس پیشین و برخی مقامات اسبق قوه قضاییه، گروهی از کاربران به بحث در این ارتباط پرداختند.

یکی از پرسش­ های کاربران، دلیل حملات گاه و بیگاه؛ اما جدید رسانه ­ی ملی و انتقاد از رییس پیشین قوه قضاییه است. کاربران ضمن به اشتراک گذاشتن تصاویری از برنامه­ های صدا و سیما در همین ارتباط، این پرسش را مطرح می‌کنند که چرا تا پیش از این برنامه‌های انتقادی در این ارتباط نساختند.

 گروهی دیگر به اقدامات یکسویه رسانه ملی انتقاد کردند و خواستار آن شدند که به مقامات پیشین فرصت داده شود تا از عملکرد خود در فضایی منصفانه دفاع نمایند. در عین حال کاربران این پرسش را مطرح کردند که چرا تا پیش از این چنین انتقاداتی مطرح نشده بود و اگر اقدام خلافی صورت گرفته بود، چرا تاکنون سکوت شده بود.

اما برخی کاربران نیز توصیه کردند که بهتر است به جای قضاوت زودهنگام، منتظر شد و اجازه داد تا در صورتی که تخلف صورت گرفته است، مقامات قضایی طبق روند معمول قضایی به آن رسیدگی و حقیقت ماجرا را اعلام نمایند.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۹۵۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر آنچه که کاربران «تیک تاک» باید درباره ممنوعیت آن در آمریکا بدانند

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما ؛ مقامات آمریکایی سال‌هاست درباره خطرات برنامه به اشتراک‌گذاری ویدئوی «تیک تاک» هشدار می‌دهند، اما این هشدار‌ها بیشتر در حد صحبت و اقداماتی اندک بوده است.   با این حال، از این هفته، یک قانون جدید به دولت آمریکا این اختیار را می‌دهد که یکی از محبوب‌ترین برنامه‌های اجتماعی را در این کشور محدود کند.    سوالی که اینجا مطرح می‌شود این است که آیا این محدودیت برای «تیک تاک» و افرادی که از این برنامه اجتماعی استفاده می‌کنند، وضع شده است؟ آیا کاربران باید آن را حذف کنند و از حضور در صفحات یا کسب‌وکار‌های خود در «تیک تاک» محروم شوند؟    *** آیا واقعاً «تیک تاک» تحریم می‌شود؟   نه هنوز. سنای آمریکا قانونی را تصویب کرد که یک اولتیماتوم به «بایت دنس» شرکت مادر «تیک تاک» است؛ ظرف حدود یک سال «تیک تاک» را به شرکتی غیرچینی بفروشید یا در آمریکا با ممنوعیت برنامه مواجه شوید.   «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا دقایقی پس از رأی‌گیری در سنا بیانیه‌ای صادر و اعلام کرد که قصد دارد این لایحه را امضا کند تا به قانون تبدیل شود.    حتی اگر بایدن این کار را انجام دهد، «تیک تاک» احتمالاً قانون جدید را در دادگاه به چالش می‌کشد.   کارشناسان حقوقی می‌گویند که ممنوعیت «تیک تاک» و غیرقانونی کردن برنامه‌ای که افراد از آن برای اظهار نظر استفاده می‌کنند، حقوق متمم اول آمریکایی‌ها درباره آزادی بیان را نقض کند.   کارشناسان حقوقی همچنین هشدار دادند که دولت آمریکا با هدف قرار دادنِ یک شرکت چینی، از حدود قانون اساسی تجاوز می‌کند.   تلاش‌های قبلی مقامات آمریکایی برای ممنوعیت برنامه‌های چینی از جمله «تیک تاک» در دادگاه متوقف شد. پس هرگونه ممنوعیت «تیک تاک» در ایالات متحده تا چندین ماه اتفاق نخواهد افتاد.   *** «تیک تاک» چه زمانی از بین می‌رود؟   آخرین نسخه این قانون به «تیک تاک» ۲۷۰ روز  (۹ ماه) فرصت می‌دهد تا به شرکت دیگری فروخته شود. این قانون درصورت پیشرفت قابل توجه در فرآیند فروش، ۹۰ روز دیگر قابل تمدید است. در این مدت، برنامه احتمالاً به طور معمول در آمریکا به کار خود ادامه خواهد داد.   ۲۷۰ روز به این معنی است که «تیک تاک» پس از انتخابات ریاست‌جمهوری نوامبر ۲۰۲۴ (آبان ۱۴۰۳) به کار خود ادامه خواهد داد.   جدول زمانی در لایحه اصلی مجلس نمایندگان، ۱۸۰ روز بود که می‌توانست یک ماه قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا برنامه را متوقف کند.   شکایت‌های حقوقی می‌تواند جدول زمانیِ پیشنهادی را تمدید یا ممنوعیت را به طور کامل لغو کند.    *** آیا «تیک تاک» می‌تواند به‌موقع مالک جدیدی پیدا کند؟   شانس «تیک تاک» در این زمینه احتمالاً زیاد نباشد. دولت چین قبلاً اعلام کرده بود که به‌شدت با فروش اجباری این برنامه مخالفت خواهد کرد.   این نکته هم قابل توجه است که خرید «تیک تاک» احتمالاً ده‌ها میلیارد دلار هزینه خواهد داشت و تعداد کمی از افراد یا شرکت‌ها چنین پولی دارند.   شرکت‌هایی مانند متا یا گوگل هم که این سرمایه را دارند، احتمالاً سعی نمی‌کنند «تیک تاک» را بخرند، چرا که نهاد‌های تنظیم‌گر ضدانحصار بعید است که اجازه چنین کاری را به آنها دهند. بنابراین محتمل‌ترین نتیجه همین تلاش برای ممنوعیت «تیک تاک» توسط دولت آمریکاست. ضمناً دادگاه‌ها باید تصمیم بگیرند که آیا این ممنوعیت، حقوق اساسی آمریکایی‌ها را نقض می‌کند یا نه.   *** چرا می‌خواهند «تیک تاک» را ممنوع کنند؟   بسیاری از مقامات دولتی آمریکا نگران هستند که دولت چین می‌تواند «تیک تاک» را مجبور کند که داده‌های آمریکایی‌ها را در اختیارش قرار دهد یا ویدئو‌هایی را که مردم در «تیک تاک» می‌بینند در جهت اولویت‌های حزب کمونیست چین دستکاری کند.   این نگرانی‌ها عمدتاً فرضی هستند چرا که مقامات آمریکایی شواهدی مبنی بر دستکاری سیستماتیک «تیک تاک» توسط دولت چین ارائه نکرده‌اند.   اما این مقامات می‌گویند تنها راه مطمئن برای حذف خطر امنیت ملی این است که شرکت «بایت دنس» را وادار کنیم که نسخه آمریکایی «تیک تاک» را به یک مالک غیر چینی بفروشد یا برنامه را به طور کامل از آمریکا خارج کند.    مقاماتی که نگران «تیک تاک» هستند همچنین عنوان می‌کنند که این یک خطر منحصربفرد برای امنیت ملی آمریکاست.   تقریباً نیمی از آمریکایی‌ها از این برنامه استفاده می‌کنند؛ «تیک تاک» شبیه یک شبکه تلویزیونی سراسری عمل می‌کند که می‌تواند بر دیدگاه آمریکایی‌ها درباره انتخابات یا جنگ غزه تأثیر بگذارد.   قانونگذاران آمریکایی همچنین مدیر عامل «تیک تاک» و سایر مدیران اجرایی آن را به دلیل انتشار مطالبی درباره سوء استفاده جنسی از کودکان از طریق این برنامه و احتمال آسیب به سلامت روان کودکان در پی استفاده از این شبکه اجتماعی مورد انتقاد قرار داده‌اند در حالی که این نگرانی‌ها تنها مختص «تیک تاک» نیست.   *** برنامه‌های جایگزین «تیک تاک» چیست؟   برنامه‌های مشابه بسیاری برای جایگزینی «تیک تاک» وجوددارد. ویدئو‌های کوتاه یوتیوب، اینستاگرام و اسنپ چت مواردی هستند که می‌توانند مطابق با سلیقه کاربران جایگزین «تیک تاک» شوند.   اگر «تیک تاک» واقعاً از فروشگاه‌های برنامه در آمریکا حذف شود، احتمالاً شاهد تلاش شرکت‌های بیشتری برای ایجاد گزینه‌های جایگزین آن خواهیم بود. این چیزی است که پس از مالکیت توییتر توسط «ایلان ماسک» هم اتفاق افتاد.   *** تبعات ممنوعیت «تیک تاک» برای تولیدکنندگان محتوا چیست؟   اگر «تیک تاک» در آمریکا با ممنوعیت مواجه شود، بسیاری از تولیدکنندگان محتوا و صاحبان مشاغل کوچک با تهدید جدی برای معیشت خود مواجه خواهند شد. بر اساس اعلام این شرکت، بیش از ۷ میلیون کسب‌وکار در آمریکا محصولاتشان را در «تیک تاک» می‌فروشند.   در حال حاضر هیچ راهی برای تولیدکنندگان محتوا وجود ندارد که دنبال‌کننده‌های خود را به برنامه دیگری منتقل کنند.   قانون‌گذاران مجلس نمایندگان آمریکا تلاش‌ها را برای محدودکردن سکوی اشتراک‌گذاری ویدئوی «تیک تاک» تشدید کردند و با پیشبرد این لایحه به عنوان بخشی از بسته گسترده‌ترِ کمک به رژیم صهیونیستی و اوکراین، فشار بر سنا را بیشتر کردند.    کاربران «تیک تاک» تاکید می‌کنند که این ممنوعیت، زندگی و معیشت آنها را تهدید می‌کند. کاربران جوان این برنامه، پیشتر از نمایندگان کنگره پرسیده بودند که چرا به جای این کار، روی مشکلات بزرگ‌تر تمرکز نمی‌کنند.

دیگر خبرها

  • طراحی جدید یوتیوب پس از انتقاد‌های شدید از دسترس خارج شد
  • دونفره قدیمی عمو پورنگ و امیرمحمد سوژه کاربران شد
  • تردز حالا ۱۵۰ میلیون کاربر ماهانه دارد
  • دولت سیزدهم انتصاب یک چهره دولت قبل در پست پایین دولت فعلی را تحمل نکرد
  • وابستگی عاطفی کاربران به دستیارهای هوش مصنوعی
  • نوآوری‌های ادامه‌دار با کمک هوش مصنوعی / ساخت دوربین و سمعک پردازشگر صدا و تصویر
  • هر آنچه که کاربران «تیک تاک» باید درباره ممنوعیت آن در آمریکا بدانند
  • چرا باید حتما از پروتکل TLS (SSL سابق) استفاده کنیم؟
  • عکس| تصویر جدید عموپورنگ در آغوش امیرمحمد/تعجب کاربران از تغییرات داریوش فرضیایی
  • یک صفحه جدید به واتساپ اضافه می‌شود + عکس