Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، گزارش اخیر اتاق بازرگانی تهران از وضعیت شرکتها در سطح جهان حاکی از این است که ارزش ایجاد شده توسط جریان خدمات رو به افزایش می رود و زنجیره های ارزش به سمت دانش محور شدن حرکت می کنند. در این رابطه اتاق بازرگانی تهران به بررسی گزارش موسسه مکنزی به تجزیه و تحلیل ۲۳ زنجیره ارزش جهانی در صنایع تولید کالا و خدمات در ۴۳ کشور در بازه زمانی ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۷ می پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چین از نقش اصلی را در تغییرات ایجاد  زنجیره ارزش جهانی داشته است. این را به وضوح می توان کانون بحثهای اخیری دانست که از سوی موسسه بین المللی مکنزی منتشر شده است. برای پی بردن به نقش چین از جمله می توان به این امر اشاره کرد که تا پبشش از سال ۲۰۱۲ر به طور کلی تجارت در مسافت های طولانی رواج یافته و سهم تجارت کالا درون منطقه ای از ۵۱ درصد به ۴۵ درصد رسید اما این روند در سال های اخیر به ویژه در آسیا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا معکوس شده به طوری که سهم درون منطقه ای تجارت جهانی کالا از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ نزدیک به ۲.۷ واحد درصد افزایش داشته که بیان/گر آن است که اقزایش در بازارهای نوظهور شتاب بیشتری گرفته است.

این امر سبب شده تا زنجیره ارزش جهانی به سمت تغییر از اقتصادهای پیشرفته به سمت اقتصاد های نوظهور برود. مطابق با پیش بینی های فعلی بازارهای نوظهور تا سال ۲۰۲۵ تقریبا دو سوم کالاهای تولیدی جهان را مصرف می کنند. به این اعتبار گفته می شود تا سال ۲۰۳۰ کشورهای در حال توسعه به رهبری چین نیمی از مصرف زمین را به خود اختصاص دهند.

برای فهم بهتر تفاوتهایی که در مسیر اقتصادهای مختلف جهان وجود دارد باید گفت، مثلا در آلمان شدت تجارت را ۸۳ درصد محاسبه کردند یعنی در صنایع خودروسازی آن از هر ۱۰۰ واحد، ۸۳ واحد آن تجارت شده است. این در حالی است که ۱۰ شرکت آلمانی ۷۵ درصد صادرات صنعت خودرو را به خود اختصاص دادند.

در میان کشورهای در حال توسعه لهستانی ها با ۱۲ شرکت بیشترین تنوع صادراتی را در صنعت مواد غذایی و آشامیدنی دارند و نیجریه با یک شرکت کمترین تنوع صادراتی در عرصه نفت و گاز را از آن خود کرده است. عربستان هم با سه شرکت در بخش انرژی متنوع سازی چندانی را در چیش نگرفته و شدت تجارت عربستان در نفت و گاز ۵۲ درصد بوده است.

شدت تجارت در ترکیه و چین که هر دو در صنایع نساجی و پوشاک، مازاد تجاری و تخصص دارند به ترتیب ۵۰ و ۳۹ درصد است. در چین هشت شرکت عملا ۷۵ درصد صادرات در بخش نساجی و پوشاک را از آن خود کرده که این رقم در ترکیه به ۹ می رسد.

۲۲۶۲۲۸

کد خبر 1290528

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: تجارت توسعه پایدار اقتصاد ایران ایالات متحده آمریکا باشگاه پرسپولیس دونالد ترامپ سرگرمی گردشگری مجلس دهم دفاع مقدس جنگ تحمیلی استان آذربایجان شرقی باشگاه استقلال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۹۷۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش بورس امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

شاخص کل بورس روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در نهایت با کاهش ۵۱۸۶ واحدی بر روی کانال ۲ میلیون و ۲۵۹ هزار و ۷۳۱ واحد آرام گرفت. گزارش بورس امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ را بخوانید. به گزارش نبض بورس، بورس امروز ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ : خبر‌های مهم برای بورس امروز: ۱- «غدیس» قراردادی جدید بست: شرکت پاکدیس از انعقاد قرارداد فروش مقدار ۱,۵۰۰ تن کنسانتره سیب فله با تحویل درب کارخانه فروشنده خبر داد.
۲- قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری برای تولید بنزین پتروشیمی:با توجه به افزایش مصرف بنزین حدود ۲.۷ میلیارد دلار با پتروشیمی‌ها قرارداد بسته شده که در سال جاری بخشی از ظرفیت خود را به حوزه تولید بنزین اختصاص دهند.
۳- افزایش سرمایه غچین: گزارش توجیهی هیئت مدیرة به منظور پیشنهادافزایش سرمایه از مبلغ ۲,۱۴۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال به مبلغ ۳,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال از محل سود انباشته به تصویب هیئت مدیره رسیده.
۴- افزایش سرمایه ۲۲۰۸ درصدی سیمرغ از محل سود انباشته و مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها، مورد تائید حسابرس قرار گرفت.
۵- دومین حراج سکه در سال جدید فردا دوشنبه ۱۷ اردیبهشت با عرضه تمام سکه، نیم سکه و ربع سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی و بدون بسته‌بندی برگزار می‌شود.
۶- خنور یک قدم دیگر به عرضه اولیه نزدیک شد: برگزاری جلسات معارفه سهام شرکت نور ایستا پلاستیک/ نشست اول: دوشنبه ۱۷ اردیبهشت‌ماه / ساعت ۱۰:۰۰،
۷- در پایان معاملات فردا نماد‌های اپال، تکیمیا، سغرب، ثمسکن، ولیز، پسهند، ثاژن، وشهر، دقاضی و بزندگی جهت برگزاری مجمع در روز چهارشنبه متوقف خواهند شد. ۸- پیشنهاد هییت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده در خصوص افزایش سرمایه شرکت داروسازی دانا/ درصد افزایش سرمایه: ۲۰۰ درصد/ محل تامین افزایش سرمایه: سود انباشته صف‌های خرید و فروش در پیش گشایش تعداد نماد‌های در صف خرید: 41 نماد | ارزش صف‌های خرید:  291 میلیارد تومان تعداد نماد‌های در صف فروش: 38 نماد | ارزش صف‌های فروش:  404.2 میلیارد تومان گزارش بازار: شاخص کل امروز ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ 

شاخص کل: 2 میلیون و 239 هزار و 98 واحد | کاهش 20647 واحدی | معادل منفی 0.91 درصد

شاخص کل قیمت وزنی-ارزشی: 464 هزار و 627 واحد | کاهش 4284 واحدی | معادل منفی 0.91 درصد

شاخص کل هم وزن: 744 هزار و 100 واحد | کاهش 6938 واحدی | معادل منفی 0.92 درصد

شاخص قیمت هم وزن: 416 هزار و 337 واحد | کاهش 3881 واحدی | معادل منفی 0.92 درصد 

شاخص آزاد شناور: 2 میلیون و 881 هزار و 150 واحد | کاهش 32045 واحدی | معادل منفی 1.10 درصد

شاخص بازار اول: یک میلیون و 728 هزار و 629 واحد | کاهش 20151 واحدی | معادل منفی 1.15 درصد

شاخص بازار دوم: 4 میلیون و 239 هزار و 721 واحد | کاهش 26806 واحدی | معادل منفی 0.63 درصد

شاخص سهامداران خرد امروز ۱۷ اردیبهشت  ۱۴۰۳ 

(شاخص ارزش دارایی سهامداران با دارایی کمتر از ۱۰ میلیارد تومان)

شاخص سهامداران خرد:  133 هزار و  770 واحد | کاهش 1495 واحدی | معادل منفی 1.11 درصد

ارزش و حجم معاملات

تعداد معاملات: 311 هزار و 566 نوبت معاملاتی

ارزش معاملات: 39 هزار و 616 میلیارد ریال

حجم معاملات: 6 میلیارد و 346 میلیون برگه اوراق بهادار

ارزش دلاری بورس

ارزش دلاری بازار: 155 میلیارد دلار

نماد‌های تاثیرگذار

۷ نماد تاثیرگذار بر شاخص کل بورس: فملی ، فولاد ، فارس ،  شپنا ، وبملت ، شبندر ، شستا

صف‌های خرید و فروش

تعداد نماد‌های در صف خرید: 44 نماد | ارزش صف‌های خرید: 796 میلیارد تومان
سنگین‌ترین صفوف خرید: ثزاگرس ، ثامان ، وایرا

تعداد نماد‌های در صف فروش: 68 نماد | ارزش صف‌های فروش: 2963 میلیارد تومان
سنگین‌ترین صفوف فروش: ثفارس ، خفولا ، فنرژی

سرانه خرید و فروش بازار

سرانه خرید: 20 میلیون تومان

سرانه فروش: 23.2 میلیون تومان

برترین عرضه و تقاضا

۳ نماد با برترین تقاضا در بورس:  ثزاگرس ، ثامان ، وایرا

۳ نماد با برترین عرضه در بورس:  ثفارس ، خفولا ، فنرژی

بیشترین و کمترین قیمت

۳ نماد با بیشترین افزایش قیمت در بورس: وتوس ، دکوثر ، سدشت

۳ نماد با بیشترین کاهش قیمت در بورس: ثفارس ، کفپارس ، خوساز

ورود و خروج پول حقیقی:

میزان خروج پول حقیقی: 296 میلیارد تومان

۳ نماد با بیشترین ورود پول حقیقی: کاذر ، وتوس ، درازک

۳ نماد با بیشترین خروج پول حقیقی: خودرو ، فملی ، خساپا

نقشه بازار امروز ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳     

گزارش بازار هر روز راس ساعت ۱۳:۳۰ در نبض بورس منتشر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • گزارش بورس امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • نگاهی به پدیدهٔ جدید اجتماعی: بِلایند دِیت یا ملاقات کور/ میل سوزان به تجمل خواهی بیمارگونه
  • معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی
  • پست برق ۱۶۰ مگاولتی قم آماده بهره‌برداری است
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان
  • محمدرضا گرایی فقط 50 درصد شانس حضور در المپیک 2024 را دارد
  • امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان