Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@10:43:21 GMT

آشنایی با اختلال "زانوی دونده"

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۰۰۵۱۶

همان گونه که از نام آن مشخص است، دویدن دلیل شایع ابتلا به زانوی دونده محسوب می شود، اما هرگونه فعالیتی که به طور مکرر مفصل زانو را زیر استرس و فشار قرار دهد می تواند موجب این اختلال شود که از آن جمله می توان به پیاده‌روی، اسکی، دوچرخه سواری، پرش، و فوتبال اشاره کرد. ناطقان: زانوی دونده (Runner's Knee) اختلالی است که می تواند به واسطه شرایط مختلفی رخ دهد، اما از نظر فنی، به هر گونه تحریک زانو، به ویژه اطراف کشکک یا تاندون های پشتیبان زانو گفته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زانوی دونده شرایطی دردناک و رایج است.
به نقل از "پاپ شوگر"، زانوی دونده اصطلاحی کلی برای تعریف هر یک از شرایطی است که موجب احساس درد در اطراف کاسه زانو می شوند. آنها شامل سندرم درد قدامی زانو، راستای نامناسب کشککی-رانی (پاتلوفمورال)، نرمی کشکک و سندرم نوار ایلیوتیبیال می شوند.

همان گونه که از نام آن مشخص است، دویدن دلیل شایع ابتلا به زانوی دونده محسوب می شود، اما هرگونه فعالیتی که به طور مکرر مفصل زانو را زیر استرس و فشار قرار دهد می تواند موجب این اختلال شود که از آن جمله می توان به پیاده‌روی، اسکی، دوچرخه سواری، پرش، و فوتبال اشاره کرد.

بنابر گزارش دانشکده پزشکی هاروارد، اختلال زانوی دونده بین زنان، به ویژه زنان میانسال شایع‌تر است. افرادی که اضافه وزن دارند نیز به طور خاص مستعد ابتلا به این شرایط هستند.
دلایل ابتلا به زانوی دونده

درد ناشی از زانوی دونده به طور معمول با یکی از سه شرایط اصلی که در ادامه به آنها اشاره شده، مرتبط است. شما می توانید با توجه به محل درد، دلیل بروز این شرایط را ارزیابی کنید، اما مراجعه به پزشک برای تشخیص دقیق توصیه می شود.

تحریک فراگیر کشکک: احساس درد در اطراف کشکک

التهاب تاندون زانو (پاتلا) که کشکک را به استخوان درشت نی متصل می کند: احساس درد زیر کشکک

التهاب نوار ایلیوتیبیال که از قسمت بیرونی ران از لگن تا استخوان درشت نی پایین می رود: احساس درد در قسمت بیرونی زانو که گاهی اوقات تا بالای ران ادامه می یابد

احساس درد شما می تواند به واسطه ترکیبی از هر سه شرایط نیز شکل بگیرد.

درد ناشی از اختلال زانوی دونده ممکن است به واسطه التهاب بافت های نرم یا پوشش دهنده زانو، فرسایش غضروف، یا کشیدگی تاندون ها شکل بگیرد. از دیگر دلایل تجربه این شرایط می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- استفاده بیش از حد

- آسیب دیدگی زانو

- نامیزانی کشکک

- دررفتگی کامل یا جزئی کشکک

- صافی کف پا

- عضلات ضعیف یا سفت ران

- عضلات ضعیف سرینی و شکمی

- حرکات کششی ناکافی پیش از ورزش

- آرتریت

- شکستگی کشکک

- سندرم پلیکا که در آن پوشش مفصل ضخیم یا ملتهب می شود
درمان زانوی دونده

اگر به اختلال زانوی دونده مبتلا شده اید، ابتدا باید زمان آغاز درد را مشخص کنید. تجربه درد سبک و خفیف برای مدتی پس از دویدن ممکن است چیزی باشد که با کمک یخ، بانداژ و داروهای ضد التهاب، مانند ایبوپروفن یا ادویل قابل مدیریت باشد. اما اگر این اقدامات موثر نیستند، یا اگر درد هنگام دویدن تشدید می شود، این نشانه ای خوب برای استراحت دادن به خود برای یک تا دو هفته است. تداوم دویدن در این شرایط می تواند به طور بالقوه موجب آسیب دیدگی شود که تنها مشکل موجود را تشدید می کند. طی مدتی که به زانوهای خود استراحت می دهید، مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق شرایط را مد نظر قرار دهید. پزشک می تواند دلیل دقیق بروز این شرایط و این که چه کاری می توانید برای درمان و پیشگیری از آن انجام دهید را بیان کند.

همچنین، ممکن است به کفش های جدیدی نیاز داشته باشید. کارشناسان تعویض کفش های دویدن هر شش ماه یک بار یا پس از طی مسافت 300 تا 500 مایل (482 تا 804 کیلومتر) را برای پیشگیری از آسیب دیدگی ها که زانوی دونده یکی از آنهاست، توصیه می کنند.
پیشگیری از زانوی دونده

یکی از بهترین روش ها برای پیشگیری از اختلال زانوی دونده پرهیز از استفاده بیش از حد از زانو یا به بیان دیگر پرهیز از دویدن بیش از حد است. شما نباید میزان مسافتی که می دوید را بیش از 10 درصد در هفته افزایش دهید. قانونی مشابه برای افزایش سرعت یا تمرینات تپه نوردی نیز صادق است. شما نباید بیش از یک یا دو نوع تمرین جدید را در هفته انجام دهید.

همچنین، انجام حداقل دو تا سه جلسه تمرینات تقویت کننده عضلات سرینی و بخش مرکزی بدن در هفته توصیه شده است. این می تواند از اعمال فشار بیش از حد بر زانوها پیشگیری کرده و مقداری از درد را تسکین دهد.

در نهایت، جنبه های کششی و انعطاف پذیری باید مورد توجه قرار بگیرند. در همین راستا، شرایط نوار ایلیوتیبیال مساله ای مهم است. تمرین دادن این بخش به طور منظم، به ویژه پیش و پس از دویدن می تواند به پیشگیری از التهاب نوار ایلیوتیبیال کمک کند که از دلایل اصلی اختلال زانوی دونده محسوب می شود. کشش و تقویت این بخش از اهمیت ویژه ای برخوردار است. همچنین، کشش و تقویت عضلات همسترینگ که یکی دیگر از بخش هایی است که شاید دونده نادیده بگیرند زیرا بیشتر به عضلات چهارسر ران توجه دارند، توصیه شده است. منبع: عصر ایران برچسب ها: اختلال ، زانوی دونده ، پیاده روی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: اختلال پیاده روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۰۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگاه آشنایی با عکاسی فیلم در موزه سینما برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی موزه سینما، در ادامه برگزاری کارگاه های تخصصی در موزه سینما، کارگاه آشنایی با عکاسی در فیلم و سینما توسط امیر عابدی عکاس شناخته شده سینما برگزار می‌شود.

این کارگاه سه شنبه ۱۱ اردیبهشت از ساعت ۱۵ در سالن فردوس موزه سینما برگزار می شود و علاقه مندان برای ثبت نام و شرکت در این کارگاه می توانند به سامانه اینترنتی موزه سینما مراجعه کنند. این در حالی است که به شرکت کنندگان در پایان کارگاه گواهی حضور داده می‌شود.

امیر عابدی از سال ۱۳۶۷ به صورت جدی عکاسی را در سینما آغاز کرد و تاکنون عکاسی بیش از ده‌ها فیلم بلند سینمایی، مجموعه تلویزیونی، تئاتر و فیلم کوتاه را انجام داده است.

وی تاکنون جوایزی همچون سیمرغ بلورین بهترین عکس فیلم از جشنواره فیلم فجر را برای عکاسی فیلم «سه زن» و تندیس زرین هشتمین جشن خانه سینما برای عکاسی فیلم «مزرعه پدری» را به‌دست آورده است.

عابدی عکاسی فیلم‌هایی همچون «نسل سوخته»، «شب یلدا»، «چهارشنبه سوری»، «آلزایمر»، «یک شهروند کاملا معمولی»، «جاده قدیم»، «ساکن طبقه وسط»، «زندان زنان»، «قرمز»، «پرواز در نهایت»، «سریال مدار صفر درجه» را بر عهده داشته است.

کد خبر 6088956 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • ایتالیا هم زانو زاد: والیبال ایران در جمع ۴ تیم برتر جهان
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد/ برداشت استخوان زانوی اهدا کننده عضو برای ترمیم به ۳ بیمار
  • ببینید | آشنایی با خواص شیربرنج
  • ببینید | آشنایی با فواید خرما
  • کارگاه آشنایی با عکاسی فیلم در موزه سینما برگزار می‌شود
  • ببینید | آشنایی با خواص گل سرخ
  • مريم طوسى قهرمان مسابقه معتبر SAC آمريكا
  • دلایل بروز زانودرد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • دلایل بروز زانو درد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک