Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@03:54:37 GMT

معادن؛ بلای جان محیط ‌زیست دهگلان

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۰۰۶۹۹

معادن؛ بلای جان محیط ‌زیست دهگلان

بررسی‌ها نشان می‌دهد اکوسیستم‌ کوهستان، مهم‌ترین زیستگاه‌ جانوران، امروزه به دلیل تغییر کاربری و دست‌اندازی و تخریب برخی مناطق استان به سمت نابودی می‌رود. جای‌جای استان کردستان به لحاظ آب و هوا، وجود کوه‌ها و چشمه‌ها و رودخانه‌های پرآب، یک ویژگی اختصاصی زیست‌محیطی دارد و مناطق ییلاق و شرق استان هم دارای ویژگی‌های خاص خود است، اما رشته‌کوه‌های دشت قروه و دهگلان را می‌توان از ۲ منظر دیگر بررسی کرد؛ یک بخش کوه‌هایی که قابلیت زیست جانور و پوشش گونه‌های گیاهی دارد و حفاظت از آن نه‌فقط قابلیت توریستی دارد، بلکه می‌تواند زیستگاه امنی برای موجودات در حال انقراض باشد و بخش دیگری از این کوه‌ها که بیشتر منابع سنگ و معادن هستند و پوشش گیاهی چندانی هم ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بخش که عموما به عنوان تله‌های سنگی و خاکی شناخته می‌شوند، قابلیت تغییر کاربری و بهره‌برداری برای برداشت معادن را دارند.

اما به‌رغم آگاهی دستگاه‌های مسئول در منابع طبیعی و محیط زیست استان به‌ویژه در مناطق و کوه‌های روستاهای حوسینی، جوانمردآباد و مبارک‌آباد دهگلان، به دلیل وجود گونه‌های گیاهی و جانوری جزو محدوده حفاظت شده هستند که بدون هیچ‌گونه مبنای علمی و توصیه اقتصادی و اجتماعی آن برای احیای معدن شن و ماسه واگذار شده‌اند. این نوع بهره‌برداری تنها باعث تخریب بافت طبیعی منطقه و به هم خوردن زیستگاه انواع حیواناتی است که در این منطقه سالیان سال است زیست می‌کنند؛ گونه‌هایی مانند روباه سفید و خرگوش قهوه‌ای و گرگ خاکستری و انواع پرندگان و دیگر جانوران. متاسفانه برخی دستگاه‌های مسئول به‌سادگی از کنار این موضوع عبور می‌کنند.  

جدا از این‌که اجرای هر طرحی نیازمند کار کارشناسی است، بعید و دور از ذهن است که مسئولان امر در صنایع و معادن و منابع طبیعی و محیط زیست به صرف درخواست افراد که جایگاه علمی مناسب برای توجیه یک طرح مناسب را ندارند، به‌راحتی منابع ملی و مراتع چوب به خطر بیندازند و موجب معضلی بزرگ شوند. معضلی که زیانش به‌مراتب بیشتر از نفع آن است. اخیرا در همین منطقه مذکور ۲ نوع واگذاری متضاد انجام شده است؛ یکی از آن موارد واگذاری ۱/۵ هکتاری مرتعی خوب برای ایجاد گاوداری (گاو شیری) با تسهیلات لازم از سوی سازمان جهاد کشاورزی است که چون توجیه و پشتوانه علمی ندارد به شکست منجر شده است.

کسی هم نیست بگوید که آیا کارشناسان جهاد کشاورزی ‌باید پاسخگوی از بین رفتن سرمایه ملی باشند. شایان ذکر است که این افراد همین محلی را که برای پرورش گاو شیری مجوز گرفته‌اند، به معدن شن و ماسه تبدیل کرده‌اند. انتظار می‌رود مسئولان منابع طبیعی، صنایع معادن و محیط زیست با این تصمیم‌گیری‌های نابه‌جا ‌که نتیجه‌ای جز تخریب محیط‌زیست گیاهی و جانوری ندارد، کارشناسانه برخورد کنند.

کد خبر 451922 برچسب‌ها استان کردستان استان کرمانشاه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان کردستان استان کرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۰۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحویل یک قطعه بوتیمار به محیط زیست


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،دادی، رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست خوسف گفت: یک قطعه بوتیمار که در اثر شکستگی بال از نظر جسمانی ضعیف شده بود از سوی یکی از دوستداران طبیعت و نیروهای اداره گاز شهرستان خوسف تحویل نمایندگی حفاظت محیط زیست خوسف شد.

بوتیمار یا غم‌خورک گونه‌ای از راسته پلیکان‌ سانان و خانوادهٔ حواصیلان است، ویژگی اصل این پرنده که آن را از دیگر اعضای تیره حواصیلان متمایز می‌کند، گردن کوتاه‌تر آن است.

بوتیمار رابطه‌ای کاملا نامانوس و غریبانه با انسان‌ها دارد؛ غالبا از آنها دوری می‌کند و بیشتر اوقات در مخفی گاه خود به سر می‌برد.

دیگر خبرها

  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • دستگیری متخلف شکار و صید در شهرستان میناب
  • تحویل یک قطعه بوتیمار به محیط زیست
  • قدردانی از معلمان حامی محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری
  • تجلیل از معلمان حامی محیط‌زیست در چهارمحال و بختیاری
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده
  • تلنگری جامعه‌شناختی به بحران آب