Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@00:45:46 GMT

مروری بر «مدخل‌‏شناسی شعر کهن استان سمنان»

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۰۲۸۹۷

مروری بر «مدخل‌‏شناسی شعر کهن استان سمنان»

مباحث کتاب «مدخل‌‏شناسی شعر کهن استان سمنان» در سه فصل ترتیب داده شده است. نویسنده فصل اول را به بحث درباره زندگی و معرفی شعر شاعران اختصاص داده است.

در فصل دوم نیز شعر شاعران از دیدگاه سبک شناسی بررسی می شوند و در فصل آخر نیز با تکیه بر عنصر زیبایی‌شناسی پیرامون اشعار شاعران استان سمنان بحث می‌شود.

فصل اول کتاب بیشتر حالت جمع آوری دارد و مؤلف بر اساس منابعی که در دست داشته، کوشیده زندگی نامه‌ای برای هر یک از سخنوران سمنانی ترتیب دهد، اما فصل دوم و سوم بیشتر جنبه تحلیلی و تحقیق دارد و نگارنده بر اساس مشاهده اشعار و شناختی که از دوره های شعری و عناصر زیبایی شناختی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین با مراجعه به کتاب و مقالاتی که پیرامون این شاعران نگاشته شده است، به تحلیل اشعار آنان پرداخته شده است. این کتاب را انتشارات زمزم هدایت وابسته به پژوهشکده علوم اسلامی امام صادق (ع) قم و به همت حوزه هنری استان سمنان به چاپ رسانده است.

کتاب «مدخل ‏شناسی در شعر کهن استان سمنان» در  ۱۶۸ صفحه و در قطع رقعی به علاقه‌مندان عرضه شده است.

بخشی از کتاب

مشتاق سمنانی از شاعران سمنانی اواخر عصر بازگشت است. وی به سال ۱۲۷۱ هجری قمری در سمنان زاده شد. دوران کودکی او به فقر و فاقه گذشت. در جوانی با تره بار فروشی روزگار گذرانید تا اینکه خط زیبا و استعداد ادبی اش پای او را به دستگاه حاکم سمنان باز کرد. از آن پس منشی حاکم سمنان گردید و به مرور مورد توجه شاهزادگان قجر قرار گرفت. (نوح، نصرت الله، تذکره شعرای سمنان، ص ۶۵) اشعار وی به دو دسته تقسیم می شوند؛ یکی اشعار جدی که بیشتر متأثر از زندگی پر رنج دوره کودکی و جوانی اوست و دوم اشعار طنز که بهترین اشعار وی است.

همان طور که گفته شد مشتاق خطاط قابلی بود و همه اشعار خود را به خط خوش می نگاشت. از آثار خوشنویسی او نیز نمونه هایی در دست است. مشتاق در سال ۱۳۲۶ هجری قمری در سن پنجاه و پنج سالگی درگذشت و در زادگاهش سمنان به خاک سپرده شد. 

درباره نویسنده

محمددرزی متولد سال ۱۳۶۲ در شهرستان بندرگز است دوران دبیرستان را در شهرستان گرگان گذراند و در همین شهر مدرک کارشناسی زبان و ادبیات فارسی گرفت. برای گذران دوره کارشناسی ارشد در سال ۱۳۸۷ رهسپار سمنان شد و در سال ۱۳۸۹ از دانشگاه سمنان دانش آموخته شد و سال بعد در همین دانشگاه در دوره دکتری زبان و ادبیات فارسی پذیرفته شد. نویسندگی را از سال ۱۳۸۴ با نگارش مقالات ادبی در نشریات محلی استان گلستان آغاز نمود. وی در سال ۱۳۹۱ کتابی با عنوان دیوان لامعی گرگانی با سرمایه‌گذاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن آثار و مفاخر استان گلستان به چاپ رسانید.

۹۸۹۱/۶۱۰۳

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کتابخانه ایرنا سمنان کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۲۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاعران ۱۰ کشور به جشنواره شعر رضوی ترکی می‌آیند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به پایان مهلت ارسال آثار به جشنواره بین المللی شعر رضوی به زبان ترکی آذربایجانی گفت: ۵۳۶ اثر از ده کشور جهان به دبیرخانه هجدهمین دوره این جشنواره ارسال شده و روند داوری‌ها ادامه دارد.

علیرضا نوروزی افزود: از این تعداد، ۴۱۶ مورد از پانزده استان کشور و ۱۲۰ اثر از نُه کشور‌ دیگر از  جمله ترکیه، آلمان، جمهوری آذربایجان، عراق، هلند، روسیه، ترکمنستان، گرجستان و عراق بوده است.

وی اضافه کرد: ۶۰ شاعر از کشور‌های مختلف در این دوره از جشنواره به دبیرخانه اثر ارسال کرده اند که از این تعداد ۵۰ نفر مرد و ۱۰ نفر زن هستند.

وی ادامه داد: همچنین ۴۱۶ اثر از ۲۱۰ نفر در استان‌های مختلف کشور آثار خود را به دبیرخانه هجدهمین دوره جشنواره شعر رضوی به زبان ترکی آذری ارسال کرده اند که از این تعداد نیز ۵۸ نفر زن و ۱۵۲ نفر مرد هستند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی اظهار کرد: شاعرانی از آذربایجان‌شرقی، قم، مشهد، زنجان، تهران، اردبیل، همدان، کرمانشاه، قزوین، سمنان، البرز، خراسان جنوبی، مازندران، گیلان و آذربایجان غربی در جشنواره امسال مشارکت دارند.

نوروزی گفت: برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر خوانی در شهرستان‌های سلماس، چایپاره، نقده، خوی و میاندوآب و برگزاری محافل شعر در آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، تهران، قزوین و کشور ترکیه تا آخر خردادماه ۱۴۰۳ و برگزاری مراسم شعرخوانی در کشور عراق در اربعین حسینی از جمله برنامه‌های جنبی این جشنواره خواهد بود.

وی افزود: مراسم اختتامیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری ۲۶ اردیبهشت ماه جاری در شهرستان سلماس برگزار خواهد شد.

در راستای اجرای عدالت فرهنگی جشنواره بین‌المللی شعر رضوی به زبان ترکی با هدف اشاعه، ترویج و انتشار فرهنگ منور رضوی، گسترش و حمایت از فعالیت‌های فرهنگی و ادبی مرتبط با سیره اهل بیت (ع)، تجلیل و قدردانی از تولیدکنندگان و پدیدآورندگان آثار حوزه فرهنگ رضوی برگزار می‌شود.

هفدمین جشنواره بین المللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در میاندوآب و شانزدهمین جشنواره بین المللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در چایپاره برگزار شد و امسال نیز میزبانی به سلماس واگذار شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (6 اردیبهشت)
  • تجلیل از پدر دو بیتی لکی لرستان
  • جلد دوم کتاب «تاریخ تحلیلی جامعه شناسی دیوان سالاری در ایران» چاپ و رونمایی شد
  • صغیر اصفهانی، شاعری که اندیشه‌ای کبیر داشت
  • مجموعه شعر طنز «دیزی در پنت هاوس» منتشر شد
  • نقد شاعران مداح و متملق در اشعار سعدی شیرازی / پندهای سعدی برای به سر عقل آمدن قدرتمداران / نوآوری معتدلانه سعدی و تحول تند و تیز مدرنیته
  • «اشعار نو از نغمه‌های کهن» شنیدنی می‌شوند
  • کتاب شعر جشنواره نفس پاک منتشر می‌شود
  • ۱۲۰ ثانیه| مروری بر مهمترین رویداد‌های دوشنبه سوم اردیبهشت قم
  • شاعران ۱۰ کشور به جشنواره شعر رضوی ترکی می‌آیند