Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-26@11:48:11 GMT

چرا قیمت نان بی‌سر و صدا گران شد؟

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۰۶۱۹۶

ساعت24-دو مقام مسئول صنفی می‌گویند: عمده نانوایی‌ها خلاف قانون عمل نمی‌کنند؛ هر یک از نانوایان سنتی نرخ مصوبی را از سوی دولت دریافت کرده‌اند و براساس آن نان را به دست مردم می‌رسانند. نانوایی‌ها غیرمجاز هستند که قیمت را گران کردند.

«قیمت نان گران شد!؟ » گرچه این خبر هنوز رسمی نشده اما اگر سری به نانوایی‌ها بزنید شاهد این هستید که برخی نانوایان به طور خودسرانه قیمت نان را بالاتر از آنچه که نرخ مصوب است، عرضه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیل افزایش قیمت نان در برخی از واحدهای صنفی نان‌پزی هم غیرمنطقی به نظر نمی‌رسد. از سال ۹۳ تاکنون دولت اجازه افزایش قیمت نان را به آنها نداده است. نانوایان می‌گویند از سال ۹۳ تاکنون قیمت دستمزد، آب، برق و … گران شده در حالی که قیمت نان تکانی نخورده است.

حالا برخی نانوایان سنتی‌پز خودسرانه قیمت نان را بالا بُرده‌اند و می‌توان این طور گفت که قیمت نان گویی سقفی ندارد. هر واحد صنفی براساس خمیر مایه و مشتقاتی که برای تهیه نان بر می‌دارد قیمت‌های متفاوت و نامتعارفی را به مردم اعلام می‌کند که در این میان جای دستگاه‌های مسئول برای رسیدگی به این اقدام غیرقانونی خالی است.

نانوایی‌های غیرمجاز قیمت را گران کردند

در همین حال، رئیس اتحادیه نان‌های سنگکی تهران درباره علت افزایش قیمت نان‌های سنتی می‌گوید: هیچ یک از نانوایی‌ها خلاف قانون عمل نمی‌کنند؛ هر یک از نانوایان سنتی نرخ مصوبی را از سوی دولت دریافت کرده‌اند و براساس آن نان را به دست مردم می‌رسانند. البته تا به امروز حدود ۲۰۰ واحد صنفی غیرمجاز در شهر تهران در حال فعالیت هستند و ممکن است که مردم نان شب خود را از این واحدها و با هزینه بالاتری خریداری کرده باشند.

اصغر پابرجا در پاسخ به این پرسش که چرا قیمت نان‌ها سقف مشخصی ندارد؟ اظهار می‌کند: قیمت نان‌های سنتی از جمله نان سنگک، بربری، لواش و… نرخ مشخصی دارد. سقف قیمت نان سنگک بین دو تا سه هزار تومان متغییر است. عده‌ای از مردم چانه نان بزرگ‌تری را به نانوا سفارش می‌دهند، عده دیگری هستند که نان با مخلفاتی همچون کنجد و سبزی می‌خواهند. برخی‌ هم هستند که قصد سفر به خارج از کشور را دارند و نان با کیفیت‌تری سفارش می‌دهند؛ همه این‌ها در گران شدن قیمت نان نقش دارد.

قیمت واقعی نان سنگک چند؟

او می‌افزاید: چانه‌زنی نانواها برای افزایش قیمت نان همچنان ادامه دارد. ما برای واقعی شدن قیمت نان پافشاری کرده‌ایم و طرح‌های لازم را به دولت ارائه داده‌ایم اما هنوز به نتیجه نهایی نرسیده‌ایم. معتقدیم که قیمت نان باید هم اندازه نرخ تورم از سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۸ افزایش یابد.

پابرجا درباره قیمت واقعی نان سنگک می‌گوید: در حال حاضر قیمت نان سنگک دولتی‌پز هزار تومان است در حالی که ما نرخ این نان را به دولتمردان ۱۴۰۰ تومان پیشنهاد دادیم اما رد شد.

رانتی که با گندم دولتی توزیع می‌شود

از سوی دیگر، رئیس اتحادیه نان‌های حجیم و فانتزی نیز با رد افزایش قیمت نان‌های سنتی و فانتزی می‌گوید: فعلا خبری از افزایش قیمت نان‌های سنتی و نان‌های حجیم نیست؛ چرا که دولت هنوز نرخ آرد و گندم را گران نکرده و این کالای اساسی به نرخ گذشته به دست نانواها می‌رسد. در حقیقت قیمت گندم هم با نرخ دلار سه هزار و ۷۰۰ تومانی به نانوایان توزیع می‌شود.

محمدجواد کرمی می‌افزاید: دولت گندم را به سه نرخ به نانوایان توزیع می‌کند. در حقیقت نانوایی‌های دولتی گندم را به نرخ ۶۹۵ تومان از دولت دریافت می‌کنند، آزادپزها نیز گندم را به نرخ ۹۰۰ تومان، شیرینی‌پزها و واحدهای صنعتی نیز ۱۸۵۰ تومان گندم را خریداری می‌کنند. ما معتقدیم واگذاری گندم سه نرخی فساد را در این حوزه گسترش می‌دهد.

او اظهار می‌کند: در حال حاضر سه نرخی شدن قیمت گندم باعث شده که نانوایان به فسادهایی دست بزنند. به عنوان مثال برخی از این فعالان صنفی به خرید و فروش آرد و گندم به قیمت آزاد روی آورده‌اند. یعنی به بهانه دایر بودن واحد صنفی نانوایی آرد و گندم را به نرخ دولتی از دولتمردان خریداری می‌کنند اما به قیمت آزاد به مردم می‌فروشند.

چرا قیمت نان سقف ندارد؟

کرمی در ادامه می‌گوید: چند نرخی بودن قیمت آرد و گندم فساد گسترده را به بار می‌آورد. دولت برای جلوگیری از توزیع این فساد و رانت باید یک بار برای همیشه قیمت گندم را تک نرخی کند و این کالای اساسی را به یک نرخ به نانوایان و واحدهای صنعتی این صنف بفروشد. متاسفانه همین چند نرخی‌ها باعث بی‌کیفیت شدن و همچنین کاهش وزن نان شده است.

او می‌گوید: در حال حاضر دولت یارانه‌ای را به مبلغ چهار هزار تومان به حساب خانوارها واریز می‌کند؛ این در حالی است که دولت باید قیمت آرد و گندم را آزاد کند و سوبسیدهای اعطا شده به این دو محصول را در قالب یارانه در اختیار مردم قرار دهد.

کرمی در پاسخ به این پرسش که چرا قیمت نان سقف ندارد؟ اظهار می‌کند: دلیل اصلی این به یارانه‌ای بودن این محصول باز می‌گردد. تا زمانی که دولت قیمت نان را آزاد نکند قیمت نان با نرخ‌ها و کیفیت مختلف به دست مردم می‌رسد. در حال حاضر پنج سال است که افزایش قیمت نان عمده‌ترین مطالبه نانوایان شده و این در حالی است که برخی نانوایان نان‌های سنتی را با بالاتر از نرخ مصوب به دست مصرف‌کننده می‌رسانند. حالا تقاضای آنها نیز این است که قیمت‌های عرضه شده فعلی مصوب شود اما هنوز دولت جواب مشخصی را در این باره ارائه نداده است.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۶۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد رعایت شود


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، اولین جلسه کارگروه آرد و نان شهرستان بهاباد در سال جدید به ریاست تیموری فرماندار بهاباد و با حضور موسوی مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان، و سایر اعضای کارگروه در محل سالن فرمانداری بهاباد برگزار شد.


در ابتدای این جلسه رحمتیان مدیر جهاد کشاورزی و دبیر کارگروه آرد و نان شهرستان ضمن ارائه گزارشی از وضعیت فعالیت نانوایی‌ها در سطح شهر و روستا‌ها عدم تغییر قیمت نان علیرغم افزایش هزینه‌های ثابت و جاری واحد‌های نانوایی را به عنوان مهمترین دغدغه و افزایش سهمیه آرد ماهانه را مهمترین درخواست نانوایان از کارگروه آرد و نان شهرستان مطرح کرد و خواستار رسیدگی به این موارد توسط مسئولان استانی گردید.


فرماندار شهرستان بهاباد ضمن تشکر و قدردانی از همه نانوایان به خاطر تلاش شبانه روزی در تامین قوت غالب مردم از بروز برخی بی نظمی‌ها در ساعات فعالیت شماری از نانوایی‌ها و همچنین افت محسوس کیفیت نان در اغلب نانوایی‌های شهرستان گلایه کرد و از متصدیان واحد‌های نانوایی درخواست کرد نسبت به پخت و عرضه نان سالم و باکیفیت در ساعات مقرر اهتمام ورزند.


موسوی مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان ضمن عرض خداقوت به فعالین حوزه گندم، آرد و نان شهرستان به تشریح دستورالعمل هوشمندسازی یارانه آرد و نان پرداخت و افزود: در سامانه هوشمند نانینو در صورت تبدیل آرد تخصیصی به نان مشوق‌هایی برای نانوایان در نظر گرفته شده است و سهمیه ماهانه به صورت خودکار افزایش می‌یابد و در صورت عدم تبدیل بخشی از آرد تخصیصی به نان ضمن اعمال جریمه، سهمیه آرد آن واحد نانوایی به صورت خودکار کسر می‌گردد.


شایان ذکر است در ابتدای این جلسه رییس اتحادیه و جمعی از نانوایان شهرستان به بیان مسائل و مشکلات حوزه کاری خود پرداختند و تصمیمات لازم به منظور رفع مشکلات مطرح شده اتخاذ گردید.

دیگر خبرها

  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد رعایت شود
  • قیمت ماکارونی سر به فلک کشید!
  • ضرورت افزایش سهمیه آرد در فصل گردشگری سراب
  • قیمت نقره و فلزات گران‌بها امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • لوازم خانگی گران خواهد شد؟
  • برای حج تمتع هیچ نماینده‌ای از مجلس اعزام نمی‌شود/ افزایش قیمت ارز نرخ حج را گران کرده است
  • انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود
  • افزایش تولید ۹ میلیون تنی محصولات کشاورزی در دولت سیزدهم
  • افزایش ۹ میلیون تنی تولید گندم در دولت سیزدهم