Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیته فقهی سازمان بورس، به برقراری تعادل نسبی بازار کالاها اشاره‌کرد و اظهار داشت: کشور امروز در شرایطی است که عموما در تولید بسیاری از کالاها نیاز داخل تامین می‌شود و مواد اولیه به مقدار کافی وجود دارد، از این رو ایجاد و فراهم کردن زمینه رقابت دربازار یک ضرورت تلقی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه این روزها بحث بودن یا نبودن قیمت‌گذاری دستوری در اقتصاد مطرح می‌شود، افزود: رانت اصولا در جایی شکل می‌گیرد که دو قیمت وجود داشته باشد. به طوریکه اگر قیمت به شکل دستوری مشخص و به تولیدکننده آن کالا تکلیف شود، به طور طبیعی قیمت دومی در بازار آزاد برای آن محصول ایجاد می‌شود که در اینجا سود اصلی حاصل از اختلاف دو نرخ فوق به جیب واسطه می‌رود.

وی افزود: با این اقدام است که شاهد پدیده‌هایی چون احتکار و تعلل در عرضه محصولات به بهانه‌های مختلف هستیم که در مجموع قیمت‌گذاری دستوری به سود تولید نخواهد بود. 

به گفته مصباحی مقدم، بورس کالا به عنوان یک رکن بازار سرمایه توانست طی سال‌های اخیر اقتصاد ایران را از معاملات غیرشفاف حواله‌ای نجات دهد و کشف قیمت‌ها براساس عرضه و تقاضا را جایگزین قیمت‌گذاری دستوری کند؛ به این ترتیب اینکه کماکان عده‌ای موافق قیمت‌گذاری دستوری هستند نشان‌دهنده قدرت بالای واسطه‌ها در اقتصاد ایران است.  

وی افزود: با عرضه کالاهای مهم صنایع مختلف در بورس، بسیاری از گرفتاری‌های دولت در حوزه تنظیم بازار کاهش یافته و در حال حاضر نیز بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت‌های بورس کالا به نفع دولت و ملت و تولید خواهد بود. 

مصباحی مقدم تصریح کرد: دولت به هر میزان که زمینه عرضه بیشتر و رونق معاملات بورس کالا را فراهم کند در وهله نخست به خود کمک کرده است زیرا شفافیت و رقابت دو اصل برای رونق اقتصادی است که از طریق بورس کالا میسر می شود.

رئیس کمیته فقهی سازمان بورس معتقد است، موضوع دیگری که بورس کالا برای اقتصاد به ارمغان می آورد، جلوگیری از انحصار است.

وی افزود: در گذشته که بورس کالا نبود، بنگاه‌های بزرگ در بازارها جولان می‌دادند و مصرف کنندگان امکانی برای گرفتن حق خود نداشتند اما امروز به دلیل ایجاد شفافیت و امکان نظارت‌ها، مجالی برای سوء استفاده این بنگاه‌ها باقی نمانده و مصرف کنندگان نیز براساس رقابت به خرید مواد مورد نیازشان می‌پردازند. 

مصباحی مقدم گفت: در صورت حمایت‌ها از بورس کالا، این بورس در آینده می‌تواند به یکی از مراجع قیمتی کالاهای مهم ایرانی از قبیل محصولات پتروشیمی، فلزی و کشاورزی در منطقه تبدیل شود تا نقش ایران در روند قیمت کالاها اثرگذارتر شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اقتصاد ایران بورس کالا غلامرضا مصباحی مقدم سازمان بورس اوراق بهادار تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۸۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاو J6-460 در بورس کالا به فروش می‌رسد

شرکت سیبا موتور با اعلام خبر فروش این کشنده در بورس کالا یادآور شد این طرح فروش روز نهم اردیبهشت ۱۴۰۳ در بورس کالا برگزار می‌شود و درصد پیش پرداخت سفارش خرید نیز معادل ده درصد خواهد بود؛ بهمن نیوز اعلام کرد، در این نوبت فروش قیمت پایه کشنده فاو ۴۶۰ معادل چهار میلیارد و ۷۷۸ میلیون تومان اعلام شده و خریداران ۹ تیرماه ۱۴۰۳ محصول خود را تحویل می‌گیرند. همچنین این معامله مبتنی بر قوانین حاکم بر بورس کالا خواهد بود.

کشنده فاو J6-460 با موتور WUXI با حجم ۱۱۰۵۰CC و گیربکس ZFدستی و استاندارد آلایندگی یورو۵ عملکرد خوبی را از خود نشان می‌دهد. این کشنده همچنین با بهره‌مندی از سیستم‌های به‌روز نظیر ترمز اتوماتیک ضدقفل هوشمند، کنترل الکترونیکی ترمز، ضدلغزش، ترمز اضطراری هوشمند، کنترل الکترونیکی پایداری و خشک کن هوا رانندگی مطمئنی را به کاربر خود می‌دهد.

همچنین در کشنده FAWJ6-460 از مولتی مدیا، روشنایی اتوماتیک، کولر و بخاری درجا، یخچال و کتری مسافرتی، صندلی راننده با تعلیق پنوماتیک و دارای گرم‌کن و سردکن و… استفاده شده است. سیبا موتور یکی از شرکت‌های تجاری گروه بهمن و به عنوان تنها نماینده FAW در ایران شناخته می‌شود.

دیگر خبرها

  • ظهور یک قدرت اقتصادی جدید؛ اقتصاد هند چقدر قوی است؟
  • مصباحی مقدم: آمریکا بدنبال تدابیر جدید برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی است
  • پیش‌بینی نگران کننده: امسال رشد اقتصادی نداریم؛ منتظر کاهش قیمت ارز و نرخ تورم هم نباشید
  • پیش‌بینی قیمت ارز و نرخ تورم در سال ۱۴۰۳ | وضعیت رشد اقتصادی به کدام سو؟
  • دنیای اقتصاد : در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • «قیمت دلار» برای اولین بار به ۴۴ هزار تومان رسید!
  • فاو J6-460 در بورس کالا به فروش می‌رسد
  • مشارکت مردم در جهش تولید چگونه عملی می‎‌شود؟
  • افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا