Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز ، حمیدرضا آصفی سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه در «برنامه تلویزیونی میدان انقلاب» با موضوع بررسی دیپلماسی ایران نسبت به غرب و آمریکا، در پاسخ به این سوال که آیا این دیدگاه در وزارت امور خارجه وجود دارد که مشکلات کشور را باید از طریق مذاکره با آمریکا حل کرد، اظهار داشت: دستگاه دیپلماسی وزارت خارجه مثل دیگر دستگاه ها از افراد مختلفی تشکیل شده است که دیدگاه‌های مختلفی دارند و نمی توان ذهن کارشناسان را بست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: ممکن است عده ای از کارشناسان در وزارت خارجه، حل مشکل را در همراهی یا رابطه خوب با آمریکا بدانند. این را نمی‌توان کتمان کرد اما در طرف مقابل دیپلمات‌هایی هستند که این گونه فکر نمی‌کنند

آصفی افزود: لذا اگر بخواهیم به دستگاه دیپلماسی نگاه کنیم و برآورد تفکرات را ببینیم و معدلی از آرا بگیریم باید گفت که دستگاه دیپلماسی همراه با سیاست‌های نظام حرکت می‌کند یعنی ممکن است نگاه کارشناسانی متفاوت با سیاست‌های نظام باشد این را نمی‌توان کتمان کرد و فقط در وزارت خارجه هم نیست اما جایی که قرار است سیاستی اجرا شود حتی آن کارشناس هم کارشکنی نمی‌کند و از سیاست‌های نظام حمایت می‌کند.

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه تصریح کرد: باید بگویم که در وزارت خارجه سیاست‌های مختلفی هست اما آن چیزی که اجرا می شود، سیاست کلی نظام است.

وی بیان کرد: آقای ظریف به سیاست‌های نظام مقید است و تا جایی که توان دارد آن را اجرا می‌کند اما این حرف‌ها می‌توانم بپذیریم که به بعضی از سیاست‌های ایشان نقد وارد است. شاید بهتر بود جور دیگری رفتار می کرد اما اینکه آقای ظریف اعتقاد داشته باشد که راه حل مشکلات کشور در همراهی با آمریکا است را نمی توانم قبول کنم.

آصفی گفت: نمی‌دانم برجام خوشبینی بود یا تحلیل غیر دقیق. با این حال اعتقاد دارم که دیپلمات باید منافع کشور را تامین کند او یک جا باید مذاکره کند و در جایی دیگر نباید مذاکره کند. خاطرم هست زمانی که سفیر ایران در امارات بودم، اعلام کردم که در مورد جزایر ایرانی سه گانه نه مذاکره می‌کنم و نه اجازه می‌دهم که کسی مذاکره کند.

سفیر اسبق ایران در امارات خاطرنشان کرد: دیپلمات نباید راجع به هر موضوعی مذاکره کند همچنین هدف او همیشه ایجاد صلح نیست، بلکه هدفش حفظ منافع کشور است. یک زمان است که هدفتان از طریق صلح و دوستی تامین می‌شود و یک زمان است که از طریق این منافع حفظ می‌شود.

وی ادامه داد: اجازه بدهید مثالی بزنم یکی از پیروزی‌هایی که جمهوری اسلامی در چهل سال خود داشته که به نظرم مهمترین پیروزی در عرصه دیپلماسی نظامی است، زمانی بود که خرمشهر را پس گرفته بودیم و قرار بود اجلاس سران در بغداد برگزار شد.

آصفی گفت: در آن زمان صدام تمام امکاناتش را به کار گرفته بود تا بعد از شکست در خرمشهر این اجلاس را برگزار کند و همراهان خود را جمع کند. ما در آن زمان شرایط سختی داشتیم و تنها ۳ کشور همراه ما بودند؛ سوریه، لیبی و کره شمالی. در آن زمان آیت الله خامنه‌ای که رئیس‌جمهور بودند سخنرانی کردند و موضع تندی نسبت به این اجلاس گرفتند. آقای ولایتی نیز به همه کشورهای آن جنبش رفت تا از برگزاری آن جلوگیری کند، بالاخره آرای کشورها ۵۰، ۵۰ بود و تردیدهایی وجود داشت.

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه بیان کرد: در حقیقت دیپلماسی نصف این قضیه را جا انداخته بود اما ماجرا هنوز تمام نشده بود. برای اینکه این اجلاس در عراق برگزار نشود ایران پالایشگاه الدوره را توسط شهید عباس دوران زد. هواپیمای وی آسیب دید اما در برگشت نیز هتل محل سران اجلاس را مورد هدف قرار داد. این سیاسی ترین پرواز تاریخ کشورمان بود چرا که همه گفتند عراق ناامن است و کسی به اجلاس نیامد.

وی افزود: بر همین اساس باید بگویم اعتقاد ندارم که برجام روی خوش‌بینی یا اعتماد بی‌جا بوده است شاید روی تحلیل غیر دقیق بوده است. اشتباه از جایی شروع می شود که فکر کردیم آمریکایی‌ها می‌خواهند ما باشیم اما تغییر کنیم. هیچ سیاستمدار آمریکایی نمی‌خواهد که جمهوری اسلامی باشد و در این خصوص فرقی هم بین جمهوری‌خواه و دموکرات نیست، یعنی اگر اوباما هم بود چنین کاری می‌کرد البته با روش دیگری. من روی تحلیل غیر دقیق اصرار دارم و حتی تحلیل غلط را به کار نمی‌برم.

آصفی گفت: به نظرم بحث اعتماد یا بی اعتمادی به آمریکا را نباید فقط در برجام دید. ما گفت‌و گو های متعددی پیرامون موضوعات مختلف داشتیم و تجربه های زیادی کسب کرده‌ایم. بارها گفته‌ام که به توافق رسیدن با آمریکا بسیار ساده‌تر از اجرای آن است چرا که راحت توافق می‌کند و سپس زیرش می‌زند.

سفیر اسبق ایران در فرانسه تصریح کرد: به نظرم کمی بی انصافی است که تمام کاسه کوزه ها را بر سر تیم مذاکره کننده بزنید. به اعتقاد من برجام یک اجماع بود. نمی‌خواهم بگویم که به برجام نقد وارد نیست بلکه می‌خواهم بگویم که تیم مذاکره کننده رفت و یک چیزی را آورد، چرا نهادهای بالادستی آن را تایید کردند؟

وی در پایان خاطرنشان کرد: رهبری نامه‌ای به مردم نوشتند و ۹ شرط را در آن نامه اشاره فرمودند، چرا مجلس آن را تایید کرد؟ چرا شورای نگهبان آن را تایید کرد؟ من فکر می‌کنم که بد اخلاقی ترامپ در خروج از برجام را نباید به پای کس دیگری گذاشت.

156 / 156 حمیدرضا آصفی برنامه تلویزیونی میدان انقلاب

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: حمیدرضا آصفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۹۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزرای دفاع ایران و چین دیدار کردند

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: تنش‌های اخیر در منطقه و شرایط اسفناک غزه نتیجه اقدامات بی‌ثبات ساز آمریکا در منطقه و حمایت از رژیم کودک کش صهیونیستی  است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حاشیه بیست و یکمین اجلاس وزرای دفاع سازمان همکاری های شانگهای در آستانه قزاقستان با وزیر دفاع چین دیدار و گفت وگو کرد.

امیر سرتیپ آشتیانی در این دیدار ضمن تشکر از مواضع و دیدگاه‌های دولت چین در قبال تحولات منطقه به ویژه محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران گفت: تنش‌های اخیر در منطقه و شرایط اسفناک غزه نتیجه اقدامات بی‌ثبات ساز آمریکا در منطقه و حمایت از رژیم کودک کش صهیونیستی است.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با اشاره به سفر آیت الله رئیسی به کشور چین و امضای برنامه جامع مشارکت همکاری‌های دو طرف افزود: برای حل مسائل امنیتی منطقه‌ای و بین المللی، همکاری و همگرایی بیشتر طرفین ضرورت دارد.

وزیر دفاع چین هم در این دیدار با اشاره به تحولات منطقه غرب آسیا، حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق را محکوم کرد و افزود: این عمل ناقض حقوق بین‌الملل است و ما از حق مشروع ایران در پاسخ به این اقدام حمایت می‌کنیم.

وزیر دفاع چین ضمن دعوت از وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران جهت شرکت در کنفرانس امنیتی پکن بر تداوم همکاری ها تاکید کرد. در این دیدار این مقام ارشد نظامی چین خواستار آتش بس در نوار غزه و ارسال کمک‌های بشر دوستانه به آن منطقه شد.

وزیر دفاع چین همچنین بر گسترش روابط دفاعی و نظامی با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.

منبع: ایرنا

کد خبر 748147

دیگر خبرها

  • اجتماع دانشجویی در همبستگی با دانشجویان آمریکایی و اروپایی مقابل دانشگاه تهران
  • آوای وعده صادق در صدا و سیمای قم نواخته شد
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • مقامات اوکراینی تسلیحات غرب را می‌دزدند
  • تصویر واضح از پرچم جمهوری اسلامی ایران در دست تظاهرکنندگان در آمریکا | تصویر
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • پیام تبریک رئیس جمهور برای روز ملی آفریقای جنوبی
  • وزرای دفاع ایران و چین دیدار کردند