Web Analytics Made Easy - Statcounter

گونه‌های در معرض خطر جهان از زرافه‌ها تا کوسه‌ها فرصت خواهند یافت که در کنفرانس بین المللی حیات وحش از محافظت‌های بیشتری برخوردار شوند.

به گزارش ایسنا، اجلاس کنوانسیون تجارت بین المللی گونه‌های در معرض انقراض (Cites) که از روز شنبه آغاز شد به رفع اختلافات در زمینه حفظ جانوران بزرگی مانند فیل‌ها و کرگدن‌ها و نیز سرکوب بهره‌برداری از گونه‌های کمتر شناخته شده اما حیاتی همچون خیار دریایی که کف اقیانوس‌ها را تمیز می‌کند، خواهد پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اجلاس هر سه سال یکبار برگزار می‌شود.

جانداران شگفت‌انگیز از قورباغه‌های شیشه‌ای گرفته تا لاک پشت‌های ستاره‌ای که به دلیل تجارت‌های غیرقانونی در آستانه انقراض قرار گرفته‌اند، احتمال دارد در این اجلاس متشکل از ۱۸۳ کشور از حمایت‌های محافظتی بیشتری برخوردار شوند. 

دبیر کل سایتس نیز اعلام کرده که این کنوانسیون  ابزاری قدرتمند برای اطمینان از مقابله با از دست دادن سریع تنوع زیستی است که اغلب به عنوان ششمین انقراض دسته جمعی خوانده می‌شود و این امکان با جلوگیری و معکوس کردن روند کاهش در جمعیت‌های حیات وحش فراهم می‌شود.

به گفته دانشمندان، نابودی طبیعت از سال ۱۹۷۰ میلادی تاکنون جمعیت حیات وحش را ۶۰ درصد کاهش داده است و انقراض گیاهان نیز با سرعتی "وحشتناک" در حال به وقوع پیوستن است.

در ماه میلادی مه محققان برجسته جهان هشدار دادند که بشریت از کاهش سریع سیستم‌های طبیعی حمایتی حیات شامل مواد غذایی، هوای تمیز و آبی که در نهایت جامعه به آن وابسته است، به مخاطره افتاده است.

تجارت غیرقانونی و ناپایدار حیات وحش در کنار از بین رفتن زیستگاه‌ها و سایر تهدیدهای بوجود آمده توسط انسان، بسیاری از گونه‌ها را با انقراض مواجه کرده و از آن جایی که حیات بشریت به تنوع زیستی وابسته است، هم‌اکنون کشورهای مختلفی برای چاره‌اندیشی در اجلاسی گرد هم آمده‌اند.

توافقنامه "سایتس" تجارت بین المللی حیات وحش از حیوانات زنده گرفته تا پوست حیوانات و الوار درختان را تنظیم می‌کند و برخلاف سایر کنوانسیون‌های بین المللی می‌تواند کشورهایی را که ممنوعیت‌ها را از طریق استثنا شمردن بازارهای سودآور دور می‌زنند، مجازات کند.

ویتنام که یکی از بزرگ‌ترین مقاصد برای خرید و فروش غیرقانونی عاج‌ فیل‌ و شاخ‌ کرگدن است نیز تحت این کنوانسیون با فشارهای شدیدی مواجه می‌شود.

یکی دیگر از نقاط ضعف مقررات حیات وحش، کشورهای آفریقای جنوبی با جمعیت بالا هستند که سالانه حدود ۲۰ هزار راس فیل را برای تجارت عاج‌هایشان به صورت غیرقانونی شکار می‌کنند.

غیرمعمول ترین لایحه در این اجلاس قرار دادن گونه‌ای منقرض شده موسوم به "ماموت پشمی" در لیست گونه‌هایی است که تجارت برای آن‌ها محدود شده است. این نخستین باری است که یک گونه‌ منقرض شده در این فهرست قرار می‌گیرد چرا که در برخی موارد برای دور زدن مقررات و ممنوعیت‌ها در بازارهای غیرقانونی، عاج فیل‌ با برچسب عاج ماموت‌های قدیمی تجارت می‌شود.

به نوشته روزنامه گاردین، این اجلاس همچنین خبرهای خوبی را نیز به همراه دارد، زیرا برخی از گونه‌ها با بهبود جمعیت‌هایشان از لیست خطر حذف می‌شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گونه در معرض خطر انقراض گونه ها حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۹۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسمی شدن هر گونه تجارت غیررسمی میان ایران و پاکستان

رئیس جمهور مرز بیش از ۹۰۰۰ گگچگکیلومتری ایران و پاکستان را فرصتی ارزشمند برای توسعه، رفاه و رونق مناطق مرزی دانست و با تاکید بر اینکه تجارت غیررسمی بین دوکشور باید به تجارت رسمی تبدیل شود، تحقق این هدف را نیازمند همکاری صمیمانه همه فعالان اقتصادی و تجار دو کشور دانست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید ابراهیم رئیسی شامگاه سه‌شنبه به وقت محلی، در ادامه برنامه‌های دومین روز سفر به پاکستان، با حضور در دانشگاه کراچی، در اجتماع جمعی از نخبگان، فرهیختگان، فعالان اقتصادی و علمای مذهبی این شهر، دیدارها و رایزنی‌های صورت گرفته میان مقامات دو کشور در اسلام‌آباد را در راستای توسعه روابط اقتصادی، تجاری، فرهنگی، علمی و فناوری میان دو کشور سودمند و مفید توصیف کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه روابط دو کشور فراتر از همسایگی، در تاریخ، تمدن، فرهنگ و اعتقادات مشترک دو ملت ریشه دارد و پیوندی ناگسستنی میان دو ملت ایجاد کرده است، افزود: ارادت دو ملت به شخصیت نامدار و نام‌آوری چون امام خمینی (ره) ناشی از روحیه خداخواهی، ضداستکباری و ضد استعماری ایشان است و مردم دو کشور امام راحل را مظهر خداخواهی، عدالت‌خواهی و شخصیتی می‌دانند که در مقابل زیاده‌خواهی نظام سلطه ایستادگی کرده و ملت بزرگ ایران را به پیروزی رسانده است.

رئیسی همچنین اقبال لاهوری را شخصیتی با روحیه ضداستعماری، ضداستکباری، عدالت‌خواه، استقلال‌طلب و مورد احترام جهان اسلام و مردم کشورهای ایران و پاکستان توصیف و تصریح کرد: شخصیتی چون محمدعلی جناح نیز به دلیل برخورداری از همین روحیات و خصوصیات به نماد استقلال‌خواهی و ظلم‌ستیزی مردم پاکستان تبدیل شد و مانند سایر شخصیت‌های ضداستکباری و عدالت‌خواه مورد احترام و توجه مردم دو کشور و ملل مسلمان بوده و خواهد بود.

رئیس جمهور با اشاره به پایبندی جمهوری اسلامی ایران به شعارها و آرمان‌های انقلاب اسلامی، از جمله آزادی و استقلال‌خواهی گفت: با وجود گذشت ۴۵ سال از پیروزی انقلاب، مسئله آزادی قدس و احقاق حقوق ملت فلسطین همچنان مورد توجه و تاکید مردم ایران قرار دارد.

رئیسی با بیان اینکه تصور و تلاش آمریکا و برخی کشورهای غربی در راستای امنیت‌آفرینی برای رژیم صهیونیستی با عادی‌سازی روابط با برخی کشورهای منطقه با شکست راهبردی مواجه شده است، افزود: اساس رژیم صهیونیستی بر ظلم و تجاوز قرار دارد؛ اشغال و تجاوز بر اساس هیچ کدام از نظامات بین‌المللی برای اشغالگر و متجاوز مشروعیت و مالکیت ایجاد نمی‌کند، چه اشغال یک روز باشد و چه ۷۵ سال، به تصریح همه معاهدات بین‌المللی و نظامات حقوقی محکوم است و اشغالگر باید سریعاً اخراج، محاکمه و مجازات شود.

رئیس جمهور مقاومت و ایستادگی را در برابر سازش و تسلیم، راهبردی به ثمر نشسته دانست و با اشاره به دستاوردهای مقاومت در برابر نظام استکبار و تجاوز و جنایات رژیم صهیونیستی تصریح کرد: راه‌حل رفع مشکلات جهان اسلام و جلوگیری از تداوم جنایات رژیم صهیونیستی و ظلم‌های نظام سلطه وحدت و انسجام در امت اسلامی و پرهیز از تفرقه و جدایی است.

رئیسی با اشاره به راهبرد امام راحل و رهبر معظم انقلاب برای حل مشکلات جهان اسلام از طریق وحدت، انسجام و مقاومت، از شکوه برگزاری راهپیمایی روز قدس امسال در همه امت اسلامی و همینطور گسترش آن به کشورهای غیر اسلامی و مشارکت انسان‌های آزاده گفت و افزود: رژیم صهیونیستی با وجود حجم بی‌سابقه جنایاتش در غزه تا امروز به طور کامل شکست خورده، زیرا نتوانسته است به هیچ یک از اهداف اعلامی‌اش برسد و در مقابل این مردم مظلوم و مقاوم غزه هستند که با مقاومت خود پیروزی را در این میدان نصیب خود کرده‌اند.

رئیس جمهور جنایت رژیم صهیونسیتی در حمله به کنسولگری ایران در سوریه را ناشی از همین شکست و استیصال دانست و افزود: ملت ایران با پاسخ قاطع خود رژیم صهیونیستی را به شکل مؤثری تنبیه کرد.

رئیسی در ادامه با اشاره به بی‌عملی و ناکارآمدی سازمان‌های بین‌المللی مدعی دفاع از حقوق بشر و امنیت در جهان گفت: تلاش‌های برخی کشورها برای ملزم کردن رژیم صهیونیستی به توقف جنایاتش در غزه، بارها با حق وتوی آمریکا بی‌اثر شده و امروز سوال ملت‌های آزاده این است که آیا نباید نظامی عادلانه جایگزین این ساختار ناعادلانه شود که توانایی دفاع از مظلوم و نشاندن ظالم سر جای خود را ندارد!

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تردید نداریم که نظمی عادلانه جایگزین نظم فعلی خواهد شد، افزود: اراده و خواست ملت‌های مسلمان و آزادی‌خواهان جهان تحت لوای انسجام و یکپارچگی برای آزادی قدس و پیروزی فلسطین حتماً محقق خواهد شد.

رئیسی در بخشی دیگر از سخنانش با اشاره به توافقات صورت گرفته میان ایران و پاکستان برای گسترش روابط در سطوح مختلف و هدف‌گذاری برای رسیدن حجم تبادلات تجاری به ۱۰ میلیارد دلار در قدم اول، مرز بیش از ۹۰۰ کیلومتری دو کشور را فرصتی ارزشمند برای توسعه، رفاه و رونق مناطق مرزی دانست.

رئیس جمهور با بیان اینکه ملت ایران با وجود همه تحریم‌ها و فشارها، پیشرفت‌های بزرگی در عرصه‌های علمی، فناوری و اقتصادی داشته است، ایران امروز را کشوری پیشرفته و فناور توصیف کرد که می‌تواند با به اشتراک گذاشتن ظرفیت‌های متقابل با پاکستان گام‌های بلندی در تأمین منافع و پیشرفت دو طرف بردارد.

دکتر رئیسی با تاکید بر اینکه تجارت غیر رسمی بین دوکشور باید به تجارت رسمی تبدیل شود، تحقق این هدف را نیازمند همکاری صمیمانه همه فعالان اقتصادی و تجار دو کشور دانست و از فعالان اقتصادی و تجار دو کشور خواست تلاش خود را برای بالفعل کردن ظرفیت‌های متقابل مضاعف کنند.

کد خبر 747381

دیگر خبرها

  • شادی دسته‌جمعی برای گل انفرادی ارونوف (عکس)
  • مهاجرت غیرقانونی «بحران جدی» از نگاه آمریکایی‌ها
  • کاخ سفید و سازمان ملل خواستار تحقیقات درباره گورهای دسته جمعی در غزه شدند
  • به صدا درآمدن زنگ خطر انقراض ۵۰ گونه گیاه دارویی وخوراکی درآذربایجان غربی
  • عفو بین‌الملل: گور‌های دسته جمعی در غزه نیازمند تحقیقات مستقل است
  • محکومیت تکرارتقاضای غیرقانونی قضات آرژانتینی درباره اتباع کشورمان
  • مشاهده ۴ راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • رسمی شدن هر گونه تجارت غیررسمی میان ایران و پاکستان
  • ۱۴۰ گور دسته جمعی در نوار غزه شناسایی شد