Web Analytics Made Easy - Statcounter

ژیلا آهنگر‌زاده، روانشناس بالینی، مدرس دانشگاه و متخصص سلامت روان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: سازمان بهداشت جهانی، سلامتی را در ۴ بُعد جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی تعریف می‌کند. سبک زندگی فرد می‌بایست طوری باشد که سلامتی این چهار مورد تأمین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ابعاد زمینه ساز و مرتبط با یکدیگرند.   او ادامه داد: بالارفتن سطح کیفی دانشگاه‌ها، وابسته به کیفیت مطلوب زندگی دانشجویان است و این مهم زمانی احساس می‌شود که نیاز‌های پایه و اولیه برآورده شود. خواب، تغذیه و ورزش به عنوان سه نیاز پایه و اساسی در انسان نقش تعیین کننده در کیفیت زندگی او دارد.   این روانشناس بالینی افزود: یک سوم عمر انسان در خواب سپری می‌شود. میزان سرزندگی و موفقیت فرد در دو سوم زمان باقی مانده با کیفیت خواب فرد  مرتبط است. از آن‌جایی که خواب شبانه کافی و با کیفیت با سلامت جسمانی و آرامش روحی افراد ارتباط مستقیم دارد و از طرفی شرط اصلی پیشرفت علمی و تحصیلی افراد داشتن آرامش روحی است؛بنابراین خواب شبانه با کیفیت، فاکتور بسیار مهم جهت ارتقاء سطح کیفیت تحصیلی دانشجویان است. اضطراب ناشی از تنش‌های روحی شدید به بروز اختلالات خواب منجر می‌شود این متخصص سلامت روان گفت: اضطراب ناشی از تنش‌های روحی شدید، درگیر شدن با افکار و وقایع گذشته، نگرانی بیش از حد درمورد آینده و احساس غرق شدن در مسئولیت‌های زندگی به بروز اختلالات خواب منجر می‌شود. بی‌خوابی، افسردگی و کاهش تمرکز می‌آورد و در عملکرد تحصیلی دانشجویان و حتی سبک معمول و طبیعی زندگی‌اش اختلال ایجاد می‌کند.   او با بیان اینکه تغذیه سالم با سلامت جسمانی و بهداشت روانی دانشجویان ارتباطی تنگاتنگ دارد، تصریح کرد: صبحانه به عنوان مهمترین وعده غذایی در روز شناخته شده و حذف آن اغلب با سطوح پایین‌تر فعالیت‌های بدنی، تأثیر مخرب و نامطلوبی بر سطح کیفی یادگیری و عملکرد تحصیلی دانشجویان دارد.بیشتر بخوانید: اجرای طرح دانشگاه بدون دخانیات در دانشگاه تهران
آهنگرزاده بر نقش گسترده ورزش در تقویت روحیه دانشجویان اشاره کرد و گفت: ورزش در تخلیه هیجانات منفی و کاهش استرس بسیار موثر است. ورزش می‌تواند در تنظیم قوای عملکردی دانشجویان نیز نقش مهمی داشته باشد. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، شرکت در فعالیت‌های ورزشی میزان کارآیی دانشجویان را تا ۶ درصد افزایش می‌دهد. عنصر قدردانی، فاکتور‌های تعیین کننده سطح کیفی زندگی  او با بیان اینکه عنصر قدردانی و سپاسگزاری از دیگر فاکتور‌های تعیین کننده سطح کیفی زندگی است، گفت: اساس آرامش و خوشحالی، قدردانی است. افراد شکرگذار دو مزیت اساسی دارند؛ اول اینکه از شادابی و سرزندگی بیشتری نسبت به همسالانشان برخوردارند، دوم  نسبت به همسالان خود، دارای ظاهر جوانتری هستند.
به گفته این روان شناس از آن جایی که شرط یادگیری موثر داشتن آرامش روحی است، سبک زندگی سالم و با کیفیت در پیشبرد تحصیلی دانشجویان بسیار حائز اهمیت است.   این روانشناس بالینی در پایان گفت: تغذیه سالم و مغذی، پرهیز از مصرف فست فود، در نظر گرفتن تفریحات سالم از جمله بودن در طبیعت، شنیدن موسیقی آرام بخش، یادگیری مهارت‌های اجتماعی و شیوه‌های کنترل هیجانات منفی مانند مدیریت استرس و خشم و... استفاده صحیح از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، پرهیز از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی، دوری از رفتار‌های پرخطر جنسی و... در ارتقاء سطح کیفی زندگی افراد و بالاخص دانشجویان بسیار حائز اهمیت است.   انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار دانشگاهی اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۳۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۱۱ کمیسیون تخصصی در همایش مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور

ایسنا/سیستان و بلوچستان ۱۱ کمیسیون تخصصی در همایش مشاوره، سلامت و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور در دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد.

گردهمایی ۳ روزه مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی و مدیران مراکز بهداشت و درمان دانشگاههای سراسر کشور از پنجم اردیبهشت ماه در تالار امام رضا(ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان آغاز به کار کرده است.

در این نشست سخنرانان پیرامون موضوعات و اهداف همایش، سخنرانی ها و پژوهش‌های خود را ارائه کردند.

برگزاری کمیسیون نیازسنجی نیازهای بهداشت سلامت و درمان دانشجویان، کمیسیون بهداشت محیط (اماکن، بهداشت مواد غذایی پسماند و سلامت)، کمیسیون پیشگیری و مداخله در رفتارهای خودآسیب رسان، کمیسیون توسعه فعالیت‌های کانون‌های همیاران سلامت روان، کمیسیون آسیب شناسی خدمات مشاوره و راهکارهای جذب حداکثری دانشجویان، کمیسیون بررسی اجباری شدن درس مهارت‌های زندگی، کمیسیون پیشگیری از مصرف دخانیات و سوء مصرف مواد، کمیسیون دانشگاه، اشتغال و امید به آینده از برنامه های دیگر این همایش بود.

کمیسیون ایمنی و سلامت شغلی و تحصیلی(ارگونومی، ایمنی و سلامت دانشجویان)، کمیسیون راهکارهای دریافت حمایت از سایر سازمان‌ها یا خیرین، کمیسیون آسیب شناسی قابلیت‌های کارشناسان مراکز مشاوره، کمیسیون آموزش بهداشت و ارتقای دانش و مهارت‌های سلامت، کمیسیون آسیب شناسی خدمات مشاوره و راهکارهای جذب حداکثری دانشجویان، کمیسیون تکمیل و راه اندازی سامانه سام HSE مطرح شده در کمیسیون ایمنی و سلامت شغلی و تحصیلی نیز در این همایش برگزار و نتایج هر کمیسیون جمع‌بندی شد.

این همایش امروز هفتم اردیبهشت ماه با اعلام مراکز مشاوره برتر دانشگاههای کشور به کار خود پایان داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معرفی مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور
  • برگزاری ۱۱ کمیسیون تخصصی در همایش مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور
  • بررسی علل مهاجرت و پیامدهای آن در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی
  • بررسی علل مهاجرت در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی در سیستان و بلوچستان
  • جزئیاتی از پرداخت وام‌های دانشجویان علوم پزشکی / برگزاری ۷ طرح ملی دانشجویی
  • در استان های واحد های سیار با کیفیت مطلوب مستقر می کنیم
  • جبلی: در آینده نزدیک تکلیف حق پخش ورزش مشخص خواهد شد +فیلم
  • یولیا زوتوا: عروس ایرانی ها شدم و بسیار خوش شانس هستم
  • بررسی نقش مراکز مشاوره و سبک زندگی در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان
  • هوای تهران همچنان مطلوب است