Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد دانشگاه تهران با طرح این پرسش که "کدام مسئولان آموزش‌وپرورش را داریم که با مدارس غیردولتی ارتباطی نداشته باشند؟" گفت: مگر کارمند دولت می‌تواند سالانه ۲۵ تا ۳۵ میلیون شهریه مدرسه غیردولتی بدهد؟! ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۱ اجتماعی فرهنگیان و مدارس نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ با انتشار اسامی نفرات برتر کنکور و مشخص شدن این واقعیت که نفرات برتر فارغ‌التحصیلان مدارس خاص از سمپاد و نمونه‌دولتی تا غیردولتی هستند و دانش‌آموزان مدارس دولتی در میان آنها جایی ندارند! بحث عدالت آموزشی یکبار دیگر به چالش کشیده شد و مسئله نظام طبقاتی آموزش در کشور مورد اعتراض قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحلیل نتایج کنکور 98 نشان می‌دهد که بیش از 70 درصد رتبه‌های برتر کنکور امسال در رشته‌های ریاضی، تجربی و انسانی دانش‌آموزان مدارس سمپاد هستند، سهم غیردولتی‌ها 14 درصد و نمونه دولتی‌ها 13 درصد است؛ در میان 40 نفر اول کنکور سراسری، 19 دانش‌آموز اهل تهران‌اند که 66 درصدشان در مدارس غیردولتی و نمونه‌دولتی و 33 درصد در مدارس سمپاد درس خوانده‌اند.

در کنار واقعیت‌هایی که این آمار از نظام آموزشی کشور افشا کرد، این پرسش به‌صورت جدی مطرح است که آیا نوع مدرسه بر کسب نتیجه در کنکور تأثیر دارد؟ البته یکی از مواردی که در این رابطه می‌توان مورد توجه قرار داد ترکیب ناهمگون جمعیتیِ انواع مدارس است که عمدتاً حاصل جداسازی دانش‌آموزان و تفکیک آنها بر اساس پایگاه اجتماعی و درآمدی خانواده است.

آینده از آن برج‌نشینان ثروتمندی که بهترین‌ها را کسب می‌کنند!

در همین رابطه، علی عبدالعالی استاد دانشگاه علم و صنعت معتقد است که کشور چه بخواهد و چه نخواهد دارد طبقه‌ای می‌سازد که در آن ابرثروتمندانی زندگی می‌کنند و بهترین ها را کسب می‌کنند که با عدالت آموزشی تضاد فوق‌العاده ای دارد.

او حتی پیشنهاد داد تا لیستی تهیه شود که مسئولان، اسم فرزندان و مدرسه محل تحصیل خود را وارد آن کنند و گفت: حدس می‌زنم بالغ بر 80 درصدشان در مدارس لاکچری باشند.

در کنار این موضوع هزینه‌های بالای مدارس غیردولتی و اینکه کدام گروه از طبقات جامعه توانایی تأمین هزینه‌ها و تحصیل در این مدارس را دارند، موضوع مهم دیگری است که دسترسی گروهی از جامعه به آموزش‌های ویژه‌تر را روایت می‌کند و طبیعی است که نتایج بهتر و موفقیت‌ها در ورود به دانشگاه‌ها و رشته‌های برتر هم سهم آنها خواهد شد.

امیدوارم مدارس غیردولتی به عنوان خصوصی‌سازی آموزش‌وپرورش در ایران جمع شوند!

در همین رابطه مجید حسینی؛ استاد دانشگاه تهران عنوان‌کرد: باید یک آرزوی کنم که انشالله یک روز مدارس غیردولتی به عنوان خصوصی‌سازی آموزش و پرورش در ایران جمع شود، دولت‌هایی که مسئولیت‌های خود را در حوزه عمومی کم می‌کنند یکی از مهمترین استراتژی‌هایشان این است که مسئولیت خود را به بخش خصوصی که شریکشان است واگذار می‌کنند و بخش خصوصی خدماتی که دولت باید مطابق قانون به عنوان خدمات عمومی به‌صورت رایگان ارائه دهد گرانتر به مردم  می‌فروشد.

وی افزود:‌ در قانون اساسی کشور ما نوشته، آموزش برای آحاد ملت ایران رایگان است اما حجم آموزش خصوصی ما از آمریکا بیشتر است در آمریکا این درصد 7 تا 10 درصد و در ایران بیش از 14 درصد است و در قانون برنامه هر روز آن را افزایش می‌دهیم، خدماتی که مطابق قانون اساسی قرار بود رایگان به ملت واگذار شود، حالا مردم باید آن را بخرند و در سال گذشته مردم بیش از 20 هزار میلیارد تومان به مدارس غیر‌دولتی پول دادند؛ دولت ایران از مسئولیت‌های خود در بخش آموزش عمومی شانه خالی و در نتیجه تبعیض فراوانی در آموزش ایجاد کرده است، آیا حجم زیادی از هزینه‌هایی که مردم سال گذشته به مدارس غیر‌دولتی پرداخت کردند منجر به افزایش کیفیت آموزشی کشور شده است؟

کدام مسئولان آموزش‌وپرورش هستند که با مدارس غیردولتی ارتباط نداشته باشند؟!

استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه طی 10 سال اخیر که حجم آموزش خصوصی در ایران افزایش پیدا کرده است نقش مافیای کنکور در اداره مدارس و اداره آموزش ایران به شدت افزایش یافته است، افزود: شاهد افزایش حجم رانت خصوصی‌سازی و ارتباطاتی که بین ساختار دولتی و غیردولتی ایجاد شده هستیم به نوعی که کدام مدیر در آموزش و پرورش وجود دارد که با مدارس غیر‌دولتی ارتباط نداشته باشد یا حتی خودش مدرسه غیردولتی نداشته باشد؟ نمره‌های منفی کنکور نسبت به  10 سال گذشته 40 برابر افزایش یافته است یعنی آموزش عمومی ایران که ملاکش کنکور است 40 درصد نمره منفی بیشتر زده است.

حسینی ادامه داد:  آیا اینکه رتبه‌های زیر هزار کنکور برای مدارس غیر‌دولتی هستند عدالت در سیستم آموزشی ایران است؟

شورای نگهبان لایحه مدارس غیردولتی را رد کرد

وی با اشاره به اینکه در قانون ایران وقتی لایحه مدارس غیردولتی را به مجلس بردند شورای نگهبان 14 ایراد قانون اساسی به آن گرفت و لایحه را رد کرد، گفت: سالی که لایحه مدارس غیر‌دولتی به شورای نگهبان رفت و رد شد در نهایت به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاده شد و برای اثبات آن در ابتدای قانون، استدلال شکل‌گیری این مدارس را تأسیس در مناطق کم‌برخوردار اعلام کردند و گفتند مدارس کشور دو یا سه شیفته شده‌اند و برای کمک به این وضعیت مدارس غیردولتی را تاسیس می‌کنیم اما بعد از تصویب قانون، نخستین مدرسه غیر دولتی 14 هزار متری در منطقه سعادت‌آباد تهران ایجاد شد!

کدام کارمند دولت می‌تواند سالانه 25 میلیون شهریه به مدرسه بدهد؟!

حسینی ادامه داد: هم‌اکنون شهریه برخی مدارس غیردولتی 40 یا 35 میلیون تومان است؛ اکنون به نقطه‌ای رسیده‌ایم که باید 35 میلیون پول بدهید تا در کنکور قبول شوید، مدارس غیردولتی به نابرابری آموزشی کمک می‌کنند، معلوم است وقتی شما 35 میلیون تومان هزینه فرزندت کنی رتبه برتر کنکور را کسب می‌کند اما کیست که 35 میلیون تومان پول داشته باشد؟! اگر سبد خانوار کارمندان 25 تا 35 میلیون تومان توانایی مالی دارد که به ازای یک سال تحصیل  به مدارس غیردولتی پرداخت کند دیگر او کارمند نیست فردی است که هر ماه 10 میلیون تومان حقوق می‌گیرد!

استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه مدارس غیردولتی با استدلال کمک به آموزش و پرورش تاسیس شد ولی یک کلاه بزرگ بود برای اینکه در مناطق یک تا سه تهران 70 درصد مدارس غیردولتی باشند، گفت: آیا در مناطق یک و دو تهران به سادگی می‌توان مدرسه دولتی پیدا کرد؟ چرا مسئولان باید با افتخار بگویند که تعداد زیادی از رتبه‌های برتر کنکور و المپیادی‌ها از میان دانش‌آموزان مدارس غیردولتی هستند، این یعنی ارتقای کیفیت آموزشی کشور یا نابرابری در کشور؟!

کدام مدرسه غیردولتی در مناطق یک تا سه تهران وجود دارد که 15 میلیون شهریه بگیرد؟!

وی ادامه داد: این یعنی معلمان خوب را به 15 درصد مدارس خاص ببرید که مردم پولدار فرزندانشان را به آنجا می‌فرستند و بتوان کیفیت را در این مدارس برقرار کرد تا ورودی‌های بهترین دانشگاه‌ها در بهترین رشته‌ها از میان همین 15 درصد باشند و در مقابل مسئولان می‌گویند، مدارس غیردولتی کیفیت آموزش و پرورش را افزایش داده‌اند!

حسینی اظهار‌ کرد:‌ وقتی یک پانسیون کنکور 100 میلیون تومان از مردم پول می‌گیرد اسم آن را مدرسه غیر‌دولتی نمی‌گذاریم اسم آن پانسیون کنکور است اما بنده یک پرسش دارم،‌ اینکه کدام یک از مدارس غیردولتی مناطق یک تا سه تهران 15 میلیون تومان شهریه می‌گیرند؟ شما را به مناطق یک تا 3 تهران می‌برم به مدارس غیردولتی رفته و بگویید شهریه مصوب 15 میلیون تومان است و شهریه بالاتر از این را نمی‌پردازید، ببینید آیا فرزندتان را ثبت‌نام می‌کنند!  چند درصد مدارس غیردولتی در جنوب تهران قرار دارند آیا ما در "دروازه غار"  مدرسه غیر‌دولتی داریم؟! آیا مدارس غیر‌دولتی باعث افزایش فاصله طبقاتی در ایران شده است یا خیر؟

76 درصد دانش‌آموزان "مدارس غیردولتی" فرزندان کارمندان دولت هستند!معلمان پاسخ می‌دهند| چرا مدارس دولتی از جمع برترین‌های کنکور جا ماندند؟آموزش‌وپرورش به دلیل تنوع زیاد مدارس نمی‌تواند به مدارس دولتی بپردازد!

انتهای پیام/

R1014132/P/S2,22/CT12 واژه های کاربردی مرتبط دانش‌آموزان مدارس غیر دولتی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانش آموزان مدارس غیر دولتی دانش آموزان مدارس غیر دولتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۵۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث مدارس خیر ساز نسبت به مدارس دولتی از سرعت عمل بیشتری برخوردار است

به گزارش قدس خراسان، محسن داوری در سه شنبه‌های افتتاح در دبستان دو کلاسه مشارکتی روستای شاهین قلعه در بخش مرکزی مشهد اظهار کرد: به دانش آموزان و آینده سازان جامعه تبریک می‌گویم که امروز در روستای شاهین قلعه در مدرسه‌ای که به همت بزرگ مردانی در فضای خوب و مناسب ساخته شده برای تحصیل آمده‌اند چون تلاش‌های ارزشمند برای ساخت این آموزشگاه انجام شده است و در ساخت مدارس به خصوص در مناطق کم برخوردار، خیرین به شکل گسترده پای کار آمده‌اند.

فرماندار مشهد افزود: ممکن است در برخی موارد میزان کمک خیرین برای ساخت یک مدرسه کم باشد اما این مساله دارای اهمیت نیست چرا که مهم خیر و برکت کمک‌های خیرین و حمایت‌های مردمی روستا از مدرسه است.

وی خاطرنشان کرد: احداث مدارس خیر ساز نسبت به مدارس دولتی از سرعت عمل بیشتری برخوردار است چرا که سرعت اجرای طرح در این گونه موارد بیشتر است و از طرفی مردم به واسطه اینکه مدرسه وقف و خیرساز است در مراقبت، حمایت و نگه داری از آن توجه بیشتری دارند.

معاون مدیرکل و مدیر آموزش و پرورش تبادکان اظهار کرد: مدرسه سازی در تبادکان، پرجمعیت ترین منطقه آموزشی منطقه آموزش و پرورش کشور و ۱۶۰ هزار دانش آموز تا برطرف شدن مشکل کمبود فضاهای آموزشی همچنان ادامه دارد.

محمدحسین عبدالهی افزود: از اواسط سال ۱۴۰۱ تاکنون ۲۱۸ کلاس درس با مجموع ۲۵۷ میلیارد تومان در تبادکان افتتاح و به بهره برداری رسیده است و این مهم جز با فضل الهی و همت خیرین و همکاری اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس، مجمع خیرین مدرسه ساز خراسان رضوی و اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی میسر نمی‌شد.

معاون مدیرکل و مدیر آموزش و پرورش تبادکان ضمن تجلیل از کمک خیرین نیکوکار مدرسه ساز خاطرنشان کرد: یک استخر، سالن ورزشی و چند زمین چمن در آستانه افتتاح قرار دارند که به زودی این طرح‌های ورزشی نیز در تبادکان به بهره‌برداری می‌رسند.

وی اظهار کرد: اهمیت حضور و مشارکت خیرین آن قدر زیاد است که بیشتر مدرسه سازی‌هایی که در تبادکان انجام می‌شود با همت و تلاش خیرین صورت می‌گیرد و خیرین با مدرسه‌ای که می‌سازند در واقع برای خود و خانواده خود روضه رضوان می‌سازند.

دیگر خبرها

  • دریافت وام قرض الحسنه 10 تا 100 میلیونی برای یارانه بگیران
  • جزئیاتی از پرداخت وام‌های دانشجویان علوم پزشکی / برگزاری ۷ طرح ملی دانشجویی
  • انتقاد از رایگان نشدن هزینه سمپاد دهک اول تا چهارم
  • فروش تریلی چینی پرقدرت با پیش پرداخت 2 میلیارد و 750 میلیونی و تحویل فوری
  • خبر خوش وزیر برای سرخابی ها | دستور پرداخت حق پخش رسید
  • طرح جدید آموزش و پرورش ؛ کدام مدارس از 10 شهریور باز می شوند ؟
  • احداث مدارس خیر ساز نسبت به مدارس دولتی از سرعت عمل بیشتری برخوردار است
  • براي تقويت و ارتقا جايگاه مدرسه بايد برخي از محدوديت ها را برداشت
  • مدارس تا فرارسیدن ایام امتحانات باید دایر باشند
  • لایحه پیشنهادی دولت برای وصول مطالبات دانشگاه‌ها از بنیاد شهید