Web Analytics Made Easy - Statcounter

عکس یکی از مهم‌ ترین عناصر در همه رسانه‌ ها است اما متاسفانه جایگاه هنر عکاسی در ایران در مقایسه با سایر کشورها سیر نزولی داشته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک، عکاسی یعنی ثبت و ایجاد یک تصویر؛ عکاسی دارای سه جنبهٔ علمی، صنعتی و هنری است؛ به‌ عنوان یک پدیدهٔ علمی متولد شد، به‌ شکل یک صنعت گسترش یافت و به عنوان هنر تثبیت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عکاسی توسط یک فرد کشف و تکمیل نشده‌ است، بلکه نتیجهٔ تلاش بسیاری از افراد در زمینه‌ های مختلف و اکتشافات و نوآوری‌ های آنان در طول تاریخ است.

19 آگوست (28 مرداد) در تقویم بسیاری از کشورهای جهان بعنوان روز جهانی عکاسی نامگذاری شده است.

 

 

فرهنگ خرید و فروش آثار عکاسی در کشور نهادینه شود

جواد سعیدی مدرس برگزیده عکاسی کشور، استان البرز و نویسنده کتاب عکاسی با عنوان "کمی سکوت و نگاه" در گفتگو با "تیتریک" گفت: عکاسی یکی از شاخه های هنرهای تجسمی است اما از زمانی که دوربین های دیجیتال وارد جامعه شد به حرفه عکاسی ضربه زد، آحاد جامعه از دوربین های دیجیتال استفاده می کنند و عکاس می شوند.

وی ادامه داد: عکاسی ترکیبی از هنر و صنعت است اما گاهی هنرجویان و بعضا عکاسان درگیر صنعت می شوند و از بعد هنری آن غافل می شوند، در حالی که عکاس باید هر آنچه را که مردم به آن نگاه می کنند، مشاهده کند.

این مدرس دانشگاه افزود: جایگاه عکاسی حرفه ای در استان البرز خوب است و تشکل ها و انجمن هایی به وجود آمده تا عکاسی را به جایگاه واقعی خود برساند.

سعیدی با بیان اینکه پیشرفت تکنولوژی باعث ایجاد توهم در افراد می شود، تصریح کرد: پیشرفت تکنولوژی در همه زمینه ها خوب است اما آسان کارکردن با ابزارهای مختلف باعث می شود که یک فرد آماتور و بی تجربه خودش را یک عکاس حرفه ای بداند و البته گوشی های هوشمند این توهم را در افراد ایجاد کرده است.

این هنرمند با تاکید بر اینکه عکاسی دارای ژانرهای مختلف بوده و بیش از 100 زیرمجموعه دارد، گفت: ژانر عکاسی مستند یکی از سخت ترین ژانر های عکاسی است که عکاسی خبری ، ورزشی و مستند اجتماعی زیر مجموعه عکاسی مستند هستند که با عموم مردم سرکار دارند.

وی ادامه داد: درطول تاریخ عکس های فراوانی داشتیم که تاثیرات قابل توجهی برروی موضوعات مختلف داشتند بنابراین یک عکس از هزاران کلمه تاثیرگذارتر است.

این مدرس دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه پرداخت هزینه برای خرید آثارعکاسی برای مردم ما کمی‌ غریب است، اما در خارج از کشور این اتفاق به خوبی مورد استقبال مردم قرار می‌ گیرد بنابراین امیدوارم فرهنگ خرید و فروش آثار عکاسی در سبد خرید خانوار قرار گیرد.

 

 

عکس، مادر رسانه‎ها است/ ثبت یک تصویر خاص ارزش ریسک کردن را دارد

داوود کهن ترابی هنرمند عکاس البرزی در گفتگو با "تیتریک" گفت: زمینه تخصصی عکاسی من عکاسی مستند اجتماعی است و از سال 76 تاکنون به صورت حرفه ای در این زمینه فعالیت می کنم .

وی با بیان اینکه عکاسی ثبت لحضات ماندگار زندگی است، ادامه داد: اگر 10 سال قبل به یک روستا سفر کرده باشید و از این منطقه عکاسی کردید که زندگی در آنجا جریان داشته ولی الان به همان روستا سفر کنید و از همان صحنه ها عکس بگیرید بنابراین عکس های 10سال قبل شما ثبتی ماندکار شده است (خانه های قدیمی و چهره های روستاییان)

این هنرمند البرزی با تاکید بر اینکه وضعیت هنر عکاسی در البرز خوب نیست، افزود: استان البرز هنرمندان بسیار خوبی دارد که در عرصه های ملی و بین المللی درخشیده اند ولی این استان حتی خانه عکاسان یا محلی که عکاسان جمع شوند و هنر خود را آنجا عرضه کنند، ندارد.

کهن ترابی تصریح کرد: عکس مادر رسانه‌ ها است یعنی اول عکس به وجود آمده بعد فیلم و انیمیشن و غیره در نتیجه عکس یکی از مهم‌ترین عناصر در همه رسانه‌ها است ولی متاسفانه جایگاه هنر عکاسی در ایران در مقایسه با سایر کشورها سیر نزولی داشته است.

برگزیده کشوری عکاسی مستند، نبود انجمن صنفی و نداشتن یک نماینده برای جامعه عکاسان از بزرگترین مشکلات هنرمندان عکاس دانست و گفت: با یک عکس دنیا زیر و رو می شود بنابراین امروز جایگاه عکاسی در دنیا و کشور بسیار بالاست بنابراین مسئولان و متولیان دید مثبت تری به عکاسان داشته باشند.

وی در پایان گفت: از دیدگاه من ثبت یک تصویر خاص ارزش ریسک کردن را دارد زیرا وقتی برخوردهای مخاطب را از این عکس دریافت می کنید متوجه می شوید عکس کاملا با مخاطب سخن گفته بنابراین احساس جزء لاینفک عکاسی است.

در زیر چند نمونه از عکس های این هنرمند البرزی که در جشنواره های ملی و بین المللی حایز رتبه برتر شده است را می بینید:

 

         

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۵۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجوز افزایش دوباره «قیمت لاستیک» به فاصله شش ماه/ سازمان حمایت از مصرف کننده خبر دارد؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ روز گذشته یکی از شرکت‌های تولید لاستیک در نامه‌ای به سازمان بورس و اوراق بهادار که در کدال منتشر کرده است، از محوز افزایش قیمت لاستیک خبر داده است.

بر این اساس؛ شرکت تولیدی ایران تایر در این اطلاعیه با اشاره به صدور مجوز از سوی انجمن صنفی صنعت تایر، بیان کرده است: بر اساس اخذ مجوز‌های قانونی و تصمیمات اتخاذ شده در انجمن صنفی صنعت تایر نرخ فروش تایر‌های رادیال سواری این شرکت بطور میانگین از تاریخ ۱۴۰۳/۰۲/۰۵ به میزان ۲۰ درصد افزایش می‌یابد.

این در شرایطی است که شرکت مذکور دلیل این افزایش قیمت را افزایش نرخ جهانی مواد اولیه، نرخ مواد اولیه داخل، انرژی و سایر عوامل و نهاده‌های تولیدی اعلام کرده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد تصمیم به افزایش قیمت ۲۰ درصدی لاستیک از پنجم اردیبهشت سال جاری در حالی است که پیش از این در فاصله حدود شش ماه قبل، دبیر انجمن صنفی صنعت تایر ایران مدعی موافقت وزیر صمت با گرانی ۲۰ درصدی لاستیک رادیال شده بود. به گونه‌ای که در نامه‌ای به شرکت‌های عضو انجمن صنفی صنعت تایر نوشته بود: عطف به جلسه شنبه مورخ ۲۲ مهر ۱۴۰۲ در حضور وزیر محترم صمت و سایر مسئولین وزارت مذکور، با توجه به موافقت مقام محترم وزارت، مقرر گردید به میزان ۲۰ درصد افزایش قیمت به گروه تایر‌های رادیال از تاریخ شنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۲ اعمال و اجرایی گردد.

این در شرایطی بود که در همان ایام، رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، طی بخشنامه‌ای به مدیران کل صمت استان‌ها بر رصد مستمر بازار و برخورد قاطع با هرگونه تخلف در زنجیره تامین و توزیع لاستیک تاکید کرده و گفته بود: با توجه به دریافت گزارش‌هایی مبنی بر تداوم کمبود و گرانی تایر در استان‌ها و با عنایت به قرار گرفتن انواع لاستیک خودرو در فهرست اقلام نظارتی اولویت دار و تاثیر آن بر خدمات حمل و نقل بخشنامه طرح نظارتی تشدید بازرسی و نظارت بازار تایر سواری ابلاغ شد. حسین فرهید زاده تصریح کرده بود: وفق مواد ذکر شده در این بخشنامه، آن دسته از لاستیک فروشانی که عامل توزیع واحد تولیدی نیستند موظف به فروش برابر قیمت مصوب می‌باشند، در غیر این صورت، فاکتور‌های خرید آن‌ها بررسی و در صورت نداشتن فاکتور خرید و احراز تخلف گرانفروشی وفق موازین قانونی با آن برخورد می‌شود.  

حال باید منتظر ماند و دید که این بار معاون وزیر صمت نسبت به افزایش قیمت ۲۰ درصدی لاستیک از سوی شرکت‌های تولیدی چه واکنشی نشان خواهد داد؛ هرچند به نظر می‌رسد همچون شش ماه قبل، دوباره مجوز رسمی صادر شده است و نباید امیدی به حمایت از مصرف کننده از سوی سازمان حمایت داشت. این گرانی لاستیک در مقطعی رقم خورده است که رانندگان با فشار اقتصادی مضاعفی دست و پنجه نرم می‌کنند و همین چند هفته قبل بود که بیمه مرکزی از افزایش ۳۵.۵ درصدی حق بیمه شخص ثالث خبر داد و اعلام کرد: حق بیمه شخص ثالث به صورت پایه سالیانه با سقف تعهدات بدنی یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومانی و همچنین تعهدات مالی ۴۰ میلیون تومانی برای خودرو‌هایی نظیر پراید و پیکان حدود ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است؛ رقمی که با افزایش تعهدات مالی، بیش از ۵ میلیون تومان خواهد شد.

 

دیگر خبرها

  • چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟/ خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دما بالا
  • دومین جشنواره عکاسی سنندج با حضور ۵۰ عکاس ملی و بین المللی آغاز به کار کرد
  • نکوداشت اکبر زنجانپور در نوزدهمین «شب کارگردان»
  • «اکبر زنجانپور» در نوزدهمین دوره شب کارگردان تجلیل خواهد شد
  • مجوز افزایش دوباره «قیمت لاستیک» به فاصله شش ماه/ سازمان حمایت از مصرف کننده خبر دارد؟
  • سقوط شدید فروش گوشی‌های اپل در چین
  • مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم
  •  ۲۰ اردیبهشت‌ماه آخرین‌ مهلت تبدیل پروانه کسب فیزیکی به الکترونیکی
  • تصاویر واقعی از گوگل پیکسل ۸A منتشر شد/ پرچمدار گوگل در رنگ‌های جدید در راه است
  • نگاهی به بدترین گوشی های هوشمند جهان؛ از آیفون ۶ تا گلکسی نوت ۷ انفجاری (+عکس)