Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@02:28:47 GMT

برپایی مدرسه ملی زیست‌فناوری ایران در ۶ محور اصلی

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۱۷۲۲۷

برپایی مدرسه ملی زیست‌فناوری ایران در ۶ محور اصلی

مدرسه ملی زیست‌فناوری ایران به همت انستیتو پاستور ایران و با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دو دوره تابستانه و زمستانه و به دو صورت غیرحضوری (مجازی) و حضوری برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر داریوش نوروزیان، دبیر علمی مدرسه ملی زیست فناوری ایران و عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران در این باره گفت: مدرسه ملی زیست فناوری ایران با هدف آشنا کردن محققان جوان با علوم زیستی که منجر به خلق یا تولید ثروت می‌شود، شروع به فعالیت کرده است تا به جهت‌گیری ایده‌های نوین در علوم زیست فناوری در مسیر دانش‌بنیان شدن کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر نوروزیان همچنین اضافه کرد: با توجه به نیاز کشور به تولید هر چه بیشتر محصولات ملی و نوآورانه و با عنایت به بیانات مقام معظم رهبری و شعار امسال، "رونق تولید" و با توجه به پتانسیل بالقوه فارغ‌التحصیلان علوم پزشکی و زیست‌شناسی در تولید محصولات نوآورانه، مدرسه ملی زیست فناوری ایران می‌تواند نقش بسزایی در تحقق این مهم ایفا کند.

دکتر مجید مسگر طهرانی، دکترای ژنتیک انسانی و دبیر اجرایی مدرسه ملی زیست فناوری ایران نیز گفت: مدرسه ملی زیست فناوری ایران در دو دوره تابستانه و زمستانه و در دو سطح مقدماتی و پیشرفته با محورها و مباحث متفاوت در هر دوره، در ۱۵ شهریور ماه و ۱۵ بهمن ماه برگزار می‌شود. دوره تابستانه این رویداد علمی به صورت غیرحضوری ( مجازی) و دوره زمستانه به صورت حضوری همراه با کارگاه‌های جانبی خواهد بود. رویکرد مدرسه ملی زیست فناوری برای برگزاری مجازی دوره تابستانه، صرفه‌جویی در هزینه ایاب و ذهاب و اقامت برای شرکت‌کنندگان و انتقال دانش در یک سطح در سراسر ایران و دورترین نقاط کشور است.

وی افزود: رویکرد آموزشی در ایران برای حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم باعث ایجاد نقص در دانشگاه‌های نسل دوم شده و این امر که آیا دانشگاه‌های نسل دو با کیفیت مطلوب ارائه می‌شوند یا خیر، به فراموشی سپرده شده است. یکی از نواقص این گروه از دانشگاه‌ها عدم ارائه آموزش‌های کافی و تکنیک‌های لازم به دانشجویان برای تبدیل ایده به محصول و ورود به فضای دانش‌بنیان و استارتاپ‌هاست. مدرسه ملی زیست فناوری ایران با هدف آموزش این مهارت‌ها و تکنیک‌ها به علاقه‌مندان و دانش‌آموختگان رشته‌های مرتبط با زیست فناوری برپا شده است.

دکتر مسگر طهرانی خاطرنشان کرد: مدرسه ملی زیست فناوری در ۶ محور اصلی "واکسن – مهندسی پروتئین"، "بیوتکنولوژی محیط زیست"، "ذخایر ژنتیکی و بیوبانک"، "زیست فناوری صنعتی"، "رایانش زیستی" و "اقتصاد زیستی" ویژه دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری علوم پزشکی و علوم زیستی برگزار می‌شود که در دوره مقدماتی (تابستانه) شرکت‌کنندگان می‌توانند از هر ۶ محور استفاده کنند، سرفصل‌ها در دوره پیشرفته و زمستانه به صورت تخصصی خواهند بود و هر شرکت‌کننده می‌تواند به شکل تخصصی و پیشرفته از یک سرفصل بهره‌مند شود.

علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام در این رویداد علمی به وب‌سایت http://www.biotechcourse.com/ مراجعه کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ستاد زیست فناوری معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري انستیتو پاستور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۷۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری پایدار: دروغی بزرگ!

ایتنا - شما باید سهم خود را با بازیافت محصولات فنی و خرید اقلام مستعمل یا بازسازی شده انجام دهید. همچنین باید بدانید که صرف‌نظر از آنچه به شما القا می‌کنند، شرکت‌های تولیدکننده فناوری مصرف‌کننده تنها زمانی به محیط‌ زیست اهمیت می‌دهند که به اهداف‌شان آسیب نرساند.
۲۲ آوریل روز زمین است. روزی که در اصل مناسبتی برای ارتقای آگاهی در مورد روش‌های تخریب محیط‌ زیست توسط پلاستیک‌ها بود، اخیراً به تاریخی تبدیل شده که همه مسائل محیطی در آن مورد توجه قرار می‌گیرند.

به گزارش ایتنا، روز زمین مناسبتی است که شرکت‌های فناوری تعهد خود را به تولید و فروش محصولات "پایدار" یادآوری می‌کنند. با این حال، به نظر می‌رسد که آنها معنی این کلمه را درک نمی‌کنند. فناوری پایدار، نسخه قرن بیست و یکمی، سیگار الکترونیک است. هنوز هم واقعا بد است، اما نه به آن بدی که می‌تواند باشد.

ساختن یک محصول فناوری واقعاً پایدار مانند تلفن هوشمند و فروش آن با سود، غیرممکن است. پایدار کلمه‌ای قدرتمند است که چند معنی متفاوت دارد.در نگاه اول، پایدار به معنای «توانایی ادامه دادن در همان سطح برای مدتی از زمان» است، اما متوجه خواهید شد که چیزهای بسیار بیشتری را شامل می‌شود. پایداری در تولید به این صورت تعریف می‌شود: «استفاده از روش‌هایی که به محیط زیست آسیبی نرساند تا منابع طبیعی همچنان در آینده در دسترس باشند.»

این ‌معنی می‌تواند برای برخی از قطعات مورد استفاده در محصولات فناوری مانند تلفن‌های جدید صدق کند. مس و آلومینیوم تقریباً تا بی‌نهایت قابل بازیافت هستند و 100 درصد فلزات مورد استفاده در ساخت گوشی، تبلت و سایر محصولات می‌تواند از مواد بازیافتی باشد. پلاستیک نیز به همین صورت است، اگرچه یک منبع طبیعی واقعی نیست.

دو ماده مهم دیگر که در داخل محصولاتی که دوست داریم بخریم استفاده می‌شود معمولاً از گفتگو حذف می شوند: کبالت و لیتیوم. هر دو موادی هستند که در باتری ها استفاده می‌شوند و تا زمانی که روش بهتری برای ذخیره انرژی ایجاد شود، هر دو لازم است. 

نکته این است که هر دو این مواد 100% قابل بازیافت هستند و باتری ساخته شده از مواد کاملا بازیافتی پدیده‌ای واقعی است. هیچ شرکت فناوری حتی در مورد این موضوع بحث نمی‌کند، اگرچه اپل می‌خواهد در چند سال آینده از کبالت بازیافتی استفاده کند.

 

تا زمانی که این اتفاق نیفتد و محصولات جدیدی که می‌خریم از قطعات و محصولات قدیمی که برای بازیافت جمع‌آوری شده‌اند، ساخته نشده باشند، محصولات فناوری پایدار نیستند؛ مهم نیست که مدیران شرکت با جنجال زیاد سعی می‌کنند خلاف آن را ادعا کنند.

سامسونگ، اپل، اچ‌پی، ایسر و تقریباً هر شرکت دیگری که لوازم الکترونیکی مصرفی تولید می‌کند، تلاش می‌کند تا از مواد بازیافتی بیشتری استفاده کند. فقط به این دلیل که به نقطه‌ای نرسیده‌ایم که فلزات تازه استخراج شده و پلاستیک تازه تولید شده در ساخت‌وساز مورد استفاده قرار نگیرد، پیشرفت واقعی را نفی نمی‌کند.

اما مسئله واقعی هم ساده و هم پیچیده است. همچنین این همان مسئله‌ای است که هر تصمیم دیگری که توسط شرکت‌های مورد نظر گرفته می‌شود را هدایت می‌کند: پول.

شرکت‌های فناوری نوعی کسب و کار هستند و فقط برای کسب سود برای سهامداران خود وجود دارند. به همین دلیل است که گوگل محصولات و خدماتی را که درآمدزایی ندارند غیرفعال می‌کند. به همین دلیل است که گوشی‌ها دیگر جک هدفون 3.5 میلی متری ساده ندارند. همچنین به همین دلیل است که هیچ شرکتی تلفنی را با استفاده از مواد 100٪ بازیافتی تولید نمی‌کند.

تدابیر صرفه جویی در پول نیز می‌تواند مفید باشد. دلیل واقعی اینکه گوشی جدید شما شارژر در جعبه ندارد این است که بسته بندی را کوچک‌تر می‌کند. جعبه‌های کوچک‌تر به معنای مناسب‌تر بودن بر روی پالت است که به معنای جا افتادن بیشتر در کامیون یا کانتینر حمل‌ونقل است. علاوه بر صرفه جویی در هزینه‌های حمل و نقل، دیگر یک تکه کوچک زباله الکترونیکی در داخل هر جعبه تلفن جدید وجود ندارد که نوعی برد – برد است. 

شما باید سهم خود را با بازیافت محصولات فنی و خرید اقلام مستعمل یا بازسازی شده انجام دهید. همچنین باید بدانید که صرف‌نظر از آنچه به شما القا می‌کنند، شرکت‌های تولیدکننده فناوری مصرف‌کننده تنها زمانی به محیط‌ زیست اهمیت می‌دهند که به اهداف‌شان آسیب نرساند.

دیگر خبرها

  • برپایی بیمارستان تخصصی صحرایی در شهرستان دلفان
  • برپایی پاویون دانش‌بنیان‌ها در نمایشگاه پزشکی ویتنام ۲۰۲۴
  • برپایی بیمارستان تخصصی صحرایی شهدای عملیات حاج عمران در شهرستان دلفان
  • برپایی ۱۰۶۴ شعبه اخذ رای در مشهد و کلات برای دور دوم انتخابات
  • ۴۲ مدرسه در شهرستان گناباد بازسازی شد
  • نهمین دوره جشنواره خوارزمی در کاشان
  • برپایی پاویون ملی دانش‌بنیان‌ها در نمایشگاه پزشکی و داروسازی ویتنام ۲۰۲۴
  • مخاطرات عدم سرمایه‌گذاری متوازن در زیست‌بوم هوش مصنوعی
  • فناوری پایدار: دروغی بزرگ!
  • فضای کار اشتراکی در زیست‌بوم فناوری و نوآوری چیست؟