Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

به علت کم شدن حجم بار بنادر، درآمد شرکت‌های پایانه‌دار بنادر کاهش پیدا کرده در نتیجه بسیاری از آن‌ها به ناچار تعطیل یا مجبور به تعدیل نیروی‌های انسانی خود شده‌اند.

به گزارش تین نیوز به نقل از دنیای اقتصاد، محسن صادقی‌فر، دبیر انجمن پایانه‌داران بنادر ایران با اعلام این مطلب گفت: در سال ۸۲ که خصوصی‌سازی در بخش پایانه‌های بنادر آغاز شد، تعرفه‌های وضع شده سازمان بنادر بابت خدمات بندری معادل دلاری داشت و به‌صورت میانگین چهار دلار به ازای هر تن کالا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  این تعرفه در آن زمان به ازای هر تن ۳۶۰۰ تومان بود که بعد از ۱۵ سال افزایش سالانه به رقم ۷۲۰۰ تومان رسیده است. درحالی‌که معادل دلاری آن در آن زمان چهار دلار بود و درحال‌حاضر به ۵۰ سنت رسیده است. 

وی افزود: این موضوع در نتیجه کاهش ارزش پول ملی بوده و مشکل اصلی شرکت‌های پایانه‌دار بنادر است. این میزان در حاضر حداقل باید معادل ۵/ ۳ دلار باشد تا برای پایانه داران مقرون به صرفه باشد. پیشنهاد ما این است که تعرفه خدمات به‌صورت دلاری وضع شود تا نوسانات ارزی روی آن تاثیر نداشته و حداقل پایانه داران معادل درآمدهای سال ۸۲ را داشته باشند.

صادقی‌فر گفت: حدود ۷۰ درصد خدمات پایانه‌داران با تجهیزات بندری انجام می‌شود و مجبوریم لوازم یدکی، قطعات، روغن و لاستیک این تجهیزات را به‌صورت آزاد تهیه کنیم که باعث افزایش هزینه‌ها در کنار سایر هزینه‌ها از جمله نیروی انسانی، سرمایه‌گذاری و سهم سازمان بنادر می‌شود.

وی با اشاره به حجم تخلیه و بار‌گیری در بنادر کشور گفت: حجم تخلیه و بارگیری بندر انزلی در سال ۸۷، بالای هفت میلیون تن در سال بود. درحالی‌که اکنون کل بنادر شمالی پنج میلیون تن در سال تخلیه و بارگیری دارند. همچنین کل بنادر شمالی کشور بالای ۲۵ میلیون تن ظرفیت تخلیه و بارگیری دارد که معادل آن تجهیزات و نیروی انسانی در آنجا وجود دارد، ولی این ظرفیت بار وجود ندارد. 

وی افزود: کل بنادر کشور بالای ۲۵۰ میلیون تن ظرفیت تخلیه و بارگیری تجاری دارند که در مجموع از ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیون تن آن استفاده می‌شود. این میزان از سال ۹۰ تقریبا ثابت است. امسال در بخش کانتینری حدود ۶۰درصد کاهش بار داشته‌ایم که عامل مهمی در متضرر شدن شرکت‌ها است. دبیر انجمن پایانه‌داران بنادر درباره سایر مشکلات گفت: مدت زمان قرارداد شرکت‌ها با سازمان بنادر معمولا به‌صورت پنج ساله بوده و پیشنهاد ما این است که قراردادها به‌صورت بلند مدت بسته شود تا در شرایط فعلی توجیه اقتصادی داشته باشد و بتوان برنامه مالی برای آن تنظیم کرد.

وی افزود: مشکل دیگر بیمه و تامین اجتماعی است. شرکت‌های متعددی از سازمان تامین اجتماعی گلایه دارند که با وجود داشتن قرارداد با سازمان تامین اجتماعی  و رد کردن حق بیمه برای پرسنل خود ولی سازمان تامین اجتماعی ضمن اخذ جریمه سنگین قصد دارد حق بیمه مضاعف پرسنل را دریافت کند.

صادقی‌فر با اشاره به تعداد شرکت‌های فعال در بنادر کشور گفت: تعداد اعضای فعال انجمن ۳۰ شرکت بوده، ولی در مجموع حدود ۳۰۰ شرکت بزرگ در کل بنادر کشور فعال هستند. این شرکت‌ها بیش از ۱۰ هزار میلیارد سرمایه‌گذاری در کل بنادر انجام داده‌اند و حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار نفر نیروی انسانی در این بخش فعال هستند.

وی افزود: از سال ۸۲ یک تحول ساختاری و خصوصی‌سازی به معنای واقعی در بنادر کشور به وجود آمد که به موجب آن سازمان بنادر کل فعالیت‌های خود را از پای اسکله به آن طرف را به بخش‌خصوصی واگذار کرد. قبل از آن کل این وظایف به عهده سازمان بنادر بود، ولی از سال ۸۲ به بعد اسکله‌ها را به تعدادی ترمینال تقسیم و هر ترمینال شامل تعدادی اسکله، پس کرانه و انبار شد.

دبیر انجمن پایانه‌داران بنادر در ادامه گفت: نحوه واگذاری این ترمینال به بخش‌خصوصی به چند شکل بوده، بعضی از ترمینال‌ها آماده هستند (اسکله، محوطه و انبارها را سازمان بنادر احداث کرده) و مجموع آن توسط سازمان بنادر به مناقصه گذاشته شده و شرکت‌ها باید باید بابت ارائه خدمات تخلیه، بارگیری و انبارداری قیمت اعلام کنند.

وی افزود: بعضی دیگر از واگذاری‌ها در قالب سرمایه‌گذاری بوده یعنی سازمان بنادر زمینی را برای ساخت و سرمایه‌گذاری به‌صورت مناقصه در اختیار بخش‌خصوصی قرار می‌دهد. به‌عنوان نمونه در سال ۸۳ منطقه ویژه و محوطه‌های پشت کرانه بندر شهید رجایی احداث نشده بود و سازمان بنادر آنها را برای احداث به شرکت‌های سرمایه گذار بخش‌خصوصی واگذار کرد.

صادقی‌فر در ادامه گفت: این زمین‌ها براساس مناقصه و ماده ۳۱ سازمان به شرکت‌ها واگذار و به‌صورت قرارداد BOT (ساخت، بهره‌برداری، واگذاری) ساخت انبار، محوطه‌های ترمینال‌ها، کف‌سازی و تجهیز آنها انجام می‌شود. در این روش بازگشت سرمایه بخش‌خصوصی از محل درآمدی است که از صاحبان کالا بابت تخلیه، بارگیری و انبارداری براساس تعرفه‌های خدمات بندری که توسط سازمان بنادر تدوین شده، اخذ می‌شود.

از محل این درآمدها سازمان سهم خود را برداشته و بقیه به شرکت‌های سرمایه‌گذار می‌رسد. سهم سازمان بنادر شامل اجاره ثابت و درصدی از عملیات به‌صورت متغیر بوده و بسته به نوع قرارداد از ۲۰ الی ۲۵درصدتا۵۰ ،‌ ۶۰ درصد متفاوت است. دبیر انجمن پایانه‌داران بنادر در ادامه گفت: سازمان بنادر درحال‌حاضر حدود ۳ تا ۴ هزار نفر نیروی انسانی دارد در صورتی که حدود ۱۴۰ میلیون تن تخلیه و بار‌گیری دارد.

قبل از انقلاب تخلیه و بارگیری بنادر ایران حدود ۱۵ میلیون تن بود و برای همین میزان حدود ۱۰ هزار نفر نیروی انسانی شاغل وجود داشت.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۷۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی پایانه های اتوبوسرانی تهران

تین نیوز

در این مقاله به معرفی ترمینال های اتوبوسرانی تهران می پردازیم تا مسافران بتوانند با آگاهی بیشتری سفر خود را آغاز کنند. مسافران می توانند برای خرید بلیط اتوبوس تهران مشهد و سایر مقاصد دیگر در کوتاه ترین زمان ممکن به سایت معتبر اسنپ تریپ مراجعه کنند و با پرداخت کم ترین هزینه بلیط سفر خود راتهیه کنند.همچنین با تهیه بلیط ازاین مجموعه از پشتیبانی دائمی تاپایان سفرنیز بهره مند خواهند شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، تهران به عنوان پایتخت ایران یکی از مهم ترین و بزرگ ترین شهرهای کشور محسوب می شود و سالانه پذیرای مسافران متعددی از نقاط مختلف ایران و جهان است که با اهداف کاری، تجاری، تفریحی و ... به این شهر سفر می کنند. برای سفر به این شهر زیبا و پرجنب و خروش روش های مختلفی وجود دارد که یکی از ارزان ترین آن ها سفر زمینی با اتوبوس است و به دلیل امکان خرید بلیت اتوبوس به راحتی و دسترسی آسان به آن طرفداران زیادی دارد. در کلان شهر تهران با توجه به آمار بالای مسافرانی که وجود دارد و برای رفع نیاز آن ها چندین پایانه مسافربری راه اندازی شده است که هر یک به مقاصد خاصی از ایران خدمات رسانی انجام می دهند و روزانه سرویس های متعددی دارند.

اگر می خواهید در مورد پایانه های اتوبوسرانی تهران اطلاعات بیش تری کسب کنید تا بدانید از هر نقطه کشور چگونه می توانید عازم تهران شوید، پیشنهاد می کنیم تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

ترمینال آزادی (ترمینال غرب تهران)

ترمینال آزادی یکی از قدیمی ترین پایانه های اتوبوسرانی تهران است که قدمت آن به سال 1357 باز می گردد. این پایانه با مساحت 50 هکتار و ساختمانی دو طبقه از پرترددترین ترمینال های تهران محسوب می شود. لازم به ذکر است که در طبقه همکف ساختمان ترمینال دفاتر فروش بلیط شرکت های مسافربری و در طبقه اول دفاتر اداری دایر هستند. این ترمینال در ضلع شمال غربی میدان آزادی واقع شده و مسافرانی که خرید بلیط اتوبوس را انجام داده اند می توانند از طریق خطوط اتوبوسرانی و مترو خود را به این ترمینال برسانند تا به سمت مقصد خود حرکت کنند. از جمله مسیرهای خروجی این ترمینال می توان به شهرهای ارومیه، اردبیل، رامسر، ابهر، اربیل، ساوه، کرمانشاه، سنندج، ایلام، شیراز، یزد، ایروان، مشهد، بانه، استانبول، آنکارا، تفلیس و باتومی اشاره کرد.

ترمینال آزادی از امکانات متنوعی برای افراد سالم، افراد کم توان و جانبازان برخوردار است که شامل فروشگاه های صنایع دستی، مواد غذایی و صوتی تصویری، کافی شاپ، رستوران، سالن استراحت گاه، اتوماسیون حمل بار، پارک کودک، جایگاه سوخت، انبار توشه ویژه هر شرکت، آژانس مسافربری، کافی نت، آرایشگاه، کارواش، دستگاه های آب سردکن و ... می شود. علاوه بر این، این مجموعه دارای امکانات دیگری مانند ویلچر، رمپ، پارکینگ ویژه و سرویس بهداشتی ویژه است.

شرکت های مسافربری مختلفی در ترمینال غرب مشغول به خدمات رسانی هستند که از جمله آن ها می توان به ایران پیما، همسفر، رویال سفر، عدل، سیروسفر، ایمن سفر، مهین نور، آرتا سبلان، عصرایران، گیتی نورد، گیتی پیما، مارال سیر، کیان سفر، جوان سیر و ماهان سفر اشاره کرد.

پایانه خزانه (ترمینال جنوب تهران)

پایانه خزانه یا ترمینال جنوب تهران یکی دیگر از پایانه های اصلی و شلوغ تهران است که در بزرگراه بعثت واقع شده است. این ترمینال با برخورداری از مساحتی حدود 17 هکتار دارای سه طبقه با امکانات مختلف است. در طبقه همکف این ساختمان شرکت ها و تعاونی های مسافربری، غرفه کتاب و محصولات فرهنگی، تنقلات، خرازی و بهداشتی و اتاق مادر و کودک دایر است. طبقه دوم نیز به رستوران، سایت کامپیوتر پایانه، ناجا و سپاه و دفاتر دژبانی های ارتش اختصاص داده شده است. طبقه سوم هم مربوط به قسمت های اداری، مدیریت پایانه و نمایندگی وزارت راه است.

ترمینال جنوب دارای اتوبوس هایی به مقاصد شهرهای ماهشهر، گناوه، مسجد سلیمان، ملایر، مشهد، نجف آباد، هشترود، همدان، یاسوج، عسلویه، فریدونشهر، کاشان، کاشمر، گچساران، رفسنجان، زاهدان، سبزوار، سمیرم، سمنان، سیرجان، شاهرود، بندرعباس، شوشتر، بوشهر، دامغان، اصفهان، اندیمشک، اهواز، بم و بروجرد است.

شرکت های مسافربری مختلفی نیز در ترمینال جنوب تهران مشغول به فعالیت هستند و با استفاده از اتوبوس های معمولی و vip خود اقدام به جابه جایی مسافران می کنند. از جمله این شرکت ها می توان به همسفر، ایران پیما، سیروسفر، رویال سفر، آسیا سفر، ترابربیتا، ایمن سفر، تک سفر، میهن نور، آرتا سبلان، عصر ایران، جهان گشت مهر، راهپیمای پارسیان، پیک صبا، کیان سفر، ماهان سفر، مارال سیر و شرکت های تعاونی شماره 1 الی 17 پایانه جنوب اشاره نمود.

پایانه بیهقی (ترمینال آرژانتین تهران)

از دیگر ترمینال های اتوبوسرانی تهران که با خرید بلیط اتوبوس مسافران می توانند از طریق آن به سمت مقصد مورد نظر خود حرکت کنند ترمینال بیهقی است. این پایانه با 13.5 هکتار وسعت و گنجایش 2000 خودرو در شرق میدان آرژانتین تهران احداث شده است. از این رو دارای دسترسی بسیار آسانی به نقاط مختلف شهر است و مسافران می توانند از طریق حمل ونقل عمومی به راحتی خود را به این پایانه برسانند. ترمینال آرژانتین همانند دیگر ترمینال های تهران از امکانات رفاهی مناسبی برخوردار است که از جمله آن ها می توان به آژانس مسافرتی، اتوماسیون حمل بار، سالن انتظار، دستگاه های خودپرداز، رستوران و کافی شاپ، فروشگاه مواد غذایی، خشکشویی، پارکینگ، مرکز معاینه فنی، دفتر تاکسی رانی تهران، خدمات مکانیکی و کارواش اشاره نمود.

این ترمینال مجهز با شرکت های مسافربری مختلفی مانند همسفر، رویال سفر، ایران پیما، عدل، تک سفر، ایمن سفر، آرتا سبلان، میهن نور، پیک معتمد، گیتی پیما، جهان گشت مهر، سپهر آسیا، پیک صبا، پارسیان، کیان سفر، ماهان سفر، جوان سفر و ... همکاری دارد. لازم به ذکر است که ترمینال آرژانتین به شهرهایی مانند اراک، ارومیه، اهواز، بروجرد، بوشهر، خرم آباد، تبریز، رشت، سنندج، شاهرود، شهرکرد، کرمان، گرگان، همدان، یزد، گنبد کاووس و ساری در تمامی ایام هفته اتوبوس دارد.

پایانه تهرانپارس (ترمینال شرق تهران)

ترمینال تهرانپارس نیز چهارمین ترمینال اتوبوسرانی تهران است که در سال 1360 در زمینی به مساحت 305 هکتار افتتاح شد. این پایانه معمولا برای سرویس دهی به استان های شمال شرقی کشور مورد استفاده قرار می گیرد. مسافران می توانند از طریق مترو، اتوبوس، تاکسی و یا خودروهای شخصی خود را به این پایانه برسانند. از امکانات و خدمات رفاهی این ترمینال می توان به سیستم تلفن گویا پایانه، کیوسک اطلاعات، اتاق مادر و کودک، دستگاه خودپرداز، سالن انتظار، سالن ورزشی، شهر کتاب، خوابگاه برای رانندگان، خانه سلامت، تاکسی رانی پایانه به صورت 24 ساعته، ایستگاه آتش نشانی، فروشگاه مواد غذایی و رستوران اشاره کرد.

علاوه بر این شرکت های مسافربری مانند ایران پیما؛ سیروسفر، تک سفر، آریا سفر، گیتی پیما، همسفر، سپهر آسیا، راهپیمای پارسیان، ماهان سفر، جوان سیر و مارال سیر با این مجموعه همکاری دارند و با اتوبوس های جدید و vip خود اقدام به جابه جایی مسافران می کنند. از طریق این ترمینال می توان به شهرهایی مانند اراک، اصفهان، آمل، بابل، گرگان، مشهد، سمنان، یزد و قم مسافرت کرد.

خرید بلیط اتوبوس

در این مقاله به معرفی ترمینال های اتوبوسرانی تهران پرداختیم تا مسافران بتوانند با آگاهی بیشتری سفر خود را آغاز کنند. مسافران می توانند برای خرید بلیط اتوبوس تهران مشهد و سایر مقاصد دیگر در کوتاه ترین زمان ممکن به سایت معتبر اسنپ تریپ مراجعه کنند و با پرداخت کم ترین هزینه بلیط سفر خود را تهیه کنند. همچنین با تهیه بلیط از این مجموعه از پشتیبانی دائمی تا پایان سفر نیز بهره مند خواهند شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • معرفی پایانه های اتوبوسرانی تهران
  • ۷۴۴ هزار شرکت غیرفعال در کشور داریم/ فعالیت شرکت‌های صوری متوقف می‌شود
  • فعالیت شرکت‌های صوری متوقف می‌شود
  • مرز خسروی روز به روز مورد استقبال بیشتر زائران قرار می‌گیرد
  • سازمان بنادر و دریانوردی چه برنامه‌ای برای حضور دانش‌بنیان‌ها دارد؟
  • فروش گوشی‌های اپل تقریباً در تمام بازارها کاهش یافت
  • اولین زیان غول گاز روسیه در ربع قرن گذشته
  • فرآیند تخلیه و بارگیری بنادر هرمزگان با الگوگیری از بندرشانگهای چین اصلاح خواهد شد
  • کاهش فروش آیفون در چین همزمان با شدیدترین افت درآمد سالانه اپل
  • بررسی تعارض منافع شرکت تعاونی کارکنان بنادر و گمرکات در ارائه برخی خدمات