Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت کار از تهیه طرح جدیدی برای پرداخت بیمه بیکاری با اولویت حفظ اشتغال موجود خبر داد. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عیسی منصوری معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه وام‌های اشتغال لزوماً به ایجاد اشتغال و تثبیت شغل منجر نمی‌شود، گفت: در طرح جدیدی برای پرداخت بیمه بیکاری طراحی شده است که براساس آن 67 درصد حداقل حقوق را به فرد بیکار شده توسط دولت از محل صندوق بیمه بیکاری پرداخت شود و بقیه آن برای حفظ اشتغال موجود به کارفرما پرداخت شود تا شغل کارگر هم حفظ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت:‌پیشنهاد کردیم پرداخت حق بیمه بیکاری را با حفظ اشتغال به کارگر بیکار شده پرداخت کنیم، اما از یک طرف می‌دانیم سیاستگذار ملی با محدودیت منابع مواجه است و اولویت، پرداخت پول جاهایی است که بهره‌وری بیشتری داشته باشد.

معاون اشتغال همچنین گفت: یکی از موارد مهم در فضای کسب و کار، استعلام‌ها و بروکراسی اداری است که مثلا بانکها برای دادن وام اشتغال از بخشداری استعلام می‌کند و پس از آن بخشداری از اداره برق استعلام می‌گیرد و در اداره برق نیز مجدداً از بخشداری استعلام می‌شود و در این زمینه طرحی به دولت دادیم که بخشی از این بروکراسی‌ها حذف شود.

معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:‌ طرحی به دولت ارائه شد که وقتی یک کارگر بیکار می‌شود، به جای اینکه فقط از صندوق بیمه بیکاری پول بیمه بیکاری را پرداخت کند، بخشی از این پول برای کمک به حفظ اشتغال او اختصاص پیدا کند.

وی با ذکر تجربه‌ای از کشور آلمان، گفت: در این کشور طرحی به نام کاتزرویتو در سال 2009 ابداع شد که براساس آن، شرکت‌هایی که در دوره بحران دچار مشکل اشتغال بودند، همه داده‌های این شرکت‌ها ثبت می‌شد و شرکت‌هایی که در معرض ریزش نیروی کار بودند، بخشی از حق بیمه بیکاری کارگران برای حفظ اشتغال موجود هزینه می‌شد و بدین طریق بحران را به سلامت پشت سر گذاشتند.

منصوری همچنین در مورد مشاغل جدید و استارت‌آپ‌ها گفت: سامانه ملی اشتغال ایرانیان در دسترس مردم قرار گرفته و داده‌های اشتغال و کارگری در این سامانه بارگذاری می‌شود و به تدریج همه داده‌های شغلی افراد 15 تا 60 سال در آن قرار می‌گیرد، اعم از افراد فعال، غیرفعال و بیکار و این ابزاری دراختیار قرار می‌دهد که جستجوی شغلی و هماهنگ کردن متقاضی کار با شغل مورد نظر را فراهم می‌کند.

وی گفت: باید قاعده بازی عوض شود و بخشی از کاریابی‌ها خدمات مشاوره شغلی نمی‌دهند که باید این فرهنگ جا افتد و مشکل اصلی کاریابی‌ها در حال حاضر این است که متقاضی قوی برای شغل وجود ندارد که آنها بخواهند مشاوره شغلی به متقاضی کار بدهند. در این زمینه درنظر گرفتیم بخشی از امور تصدی و اجرایی دولت به بخش خصوصی و کاریابی‌ها واگذار شود، مثلا برای فراهم شدن اشتغال مجدد بیمه‌بگیران بیکاری از بخش خصوصی استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه سامانه الکترونیک اطلاعات کارگری آماده است، گفت: قانون برنامه ششم ما را ملزم کرده بود که بخشی از امور اجرایی دولت به دفاتر خدمات الکترونیک داده شود.

وی گفت:‌برای اشتغال مجدد باید برنامه‌ریزی شود و تنها ثبت اطلاعات کارگران کافی نیست، بلکه باید مشاوره شغلی و نیز هماهنگ کردن متقاضی با شغل هماهنگ شود.

به گفته وی، اگر بخشی از منابع پرداخت بیمه بیکاری که رقم ناچیزی است، برای حفظ اشتغال داده شود، به حفظ بعضی از مشاغل کمک می‌کند و قرار نیست که برای یک کارگری که بیکار شده تا 36 ماه مقرری بیکاری پرداخت شود، بلکه باید کاری کنیم که ظرف این مدت شغل مورد نظرش پیدا شود.

وی همچنین در مورد اشتغال اتباع خارجی در کشور گفت: طرح آمایش 14 در حال انجام است، اقامت اتباع خارجی از طریق دفاتر کفالت در وزارت کشور انجام می‌شود که بحث امنیت آنها در آنجا انجام می‌شود و برای صدور کارت کار اتباع خارجی، می‌خواهیم صدور این کارت را از طریق دفاتر کاریابی بخش خصوصی انجام دهیم، اما صاحبان دفاتر کاریابی از این طرح استقبال نکردند و گفتند رقم دریافتی برای صدور هر کارت کار اتباع خارجی اندک است و نمی‌صرفد.

منصوری تأکید کرد: کارهای اداری را باید به جای اداره کار و امور اجتماعی انجام شود، در دفاتر کاریابی‌های بخش خصوصی انجام شود و نمی‌توان این امور را به دفاتر پیشخوان دولت الکترونیک هم منتقل کرد.

وی گفت:‌کار ما هماهنگی با سازمان تأمین اجتماعی است. نسل دوم از اتباع خارجی که در ایران متولد شده‌اند، تمایل به کار دارند، گرچه ممکن است نسل اول اتباع خارجی به دلیل نوسانات ارزی و کاهش ارزش پول ملی انگیزه‌ای برای کار کردن در کشور نداشته باشند، اما تمام آنها تمایل بیشتری برای کار دارند.

منصوری همچنین با بیان اینکه کار دفاتر کفالت در وزارت کشور یک کار امنیتی است، گفت:‌دفاتر بخش خصوصی نمی‌تواند این کار را انجام دهند، اما دفاتر کاریابی می‌توانند خدمات تخصصی و فنی و مشاوره اشتغال به افراد ارائه کنند.

معاون وزیر کار همچنین با بیان اینکه بهسازی فضای کسب و کار نباید به صورت کلی و عمومی دنبال شود، گفت: برای بهبود فضای کسب و کار در هر رشته باید جداگانه برنامه‌ریزی شود و سیاست‌ها کارکردی فضای کسب و کار هم به صورت عمومی، هم به صورت سیاست‌های افقی که شامل نوآوری باشد دنبال شود، مثلاً مشکلات فضای کسب و کار یک رشته تولیدی مثل تولید ماکارونی یا خدمات فناوری اطلاعات را مطرح و مشکلات آن را برطرف کنیم. همچنین سیاست انتخابی باشد که مثلاً ده رشته پرطرفدار از مشاغل انتخاب شده و با برنامه مداخله توسعه‌ای، فضای کسب و کار در این رشته‌ها بهسازی شود.

منصوری همچنین گفت: نکته دیگر این است که قانونی نوشته می‌شود که به مرحله اجرا نمی‌رسد، زیرا قاعده‌سازی و روش پیاده‌سازی قانون به روشنی وجود ندارد، اصطلاحا ایمپیلیمشین یا همان نقشه راه و اجرا باید تهیه شود و این با بخشنامه دولتی تفاوت دارد.

به گفته منصوری، به عنوان مثال کشور اسلوونی در پرورش زنبور عسل حرف اول را می‌زند و زنبورداران این کشور از طریق تولید ژله رویال درآمد بیشتری از تولید عسل دارند و ما باید از تجربه این کشورها استفاده کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: طرح پرداخت بیمه بیکاری حفظ اشتغال بروکراسی اداری کارآفرینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۸۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۸۳۳ اشتغال خانگی با اعتبار ۹۴۰ هزار میلیون ریال

شهاب‌الدین شفیعی معاون توسعه و برنامه‌ریزی فرمانداری کرمانشاه و معاون کارگروه اشتغال شهرستان کرمانشاه گفت : از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا به امروز ۸۳۳ اشتغال خانگی بااعتبار ۹۴۰ هزار میلیون ریال در شهرستان کرمانشاه ایجادشده و توانستیم رتبه اول اشتغال در سطح استان را کسب کنیم.

وی افزود: تعداد اشتغال ایجادی در سال ۱۴۰۲ در شهرستان کرمانشاه مطابق سامانه رصد بالغ‌بر ۱۳ هزار و ۷۶ نفر اشتغال‌زایی با ۱۰۰ درصد جذب ایجادشده است.

معاون توسعه و برنامه‌ریزی فرمانداری کرمانشاه تصریح کرد: طبق آمار سامانه رصد (ثبت اشتغال ایجادی دستگاه‌های اجرایی) در این شهرستان بیش از ۱۰۴ درصد به تعهدات خود در حوزه اشتغال عمل کردیم.

وی بابیان اینکه اشتغال ایجادشده توسط ۲۹ دستگاه اجرایی است، ادامه داد: بیشترین اشتغال‌زایی مربوط به اداره صنعت و معدن با رقم ۴ هزار و ۵۵۰ نفر است.

شفیعی با اشاره به اینکه منابع پرداختی مختلفی ازجمله بانک عامل در پرداخت تسهیلات به متقاضیان خدمات ارائه می‌دهند، خاطرنشان کرد: در شهرستان کرمانشاه تا امروز از محل اعتبارات جز ۴ بند ب، تبصره ۱۸ سال ۱۴۰۲ از مبلغ سهمیه ۴۳۷ میلیارد تومانی کمیته امداد امام خمینی (ره) در راستای اشتغال‌زایی مددجویان این نهاد تاکنون ۳۱۵ میلیارد تومان جذب و به متقاضیان پرداخت‌شده است.

وی ضمن قدردانی از بانک‌های عامل و تعدادی از دستگاه‌های اجرایی که تعامل خوبی با متقاضیان دارند، عنوان کرد: در بحث مشاغل خانگی برخی دستگاه‌های اجرایی ازجمله میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی، صنعت و معدن، فرهنگ و ارشاد در رسته‌های مختلف تولیدی فعالیت خوبی انجام‌شده است.

معاون فرماندار کرمانشاه بابیان اینکه در رسته‌های صنایع‌دستی شامل البسه محلی، گیوه‌دوزی، گلیم‌بافی، سراجی سنتی (چرم‌دوزی)، احجام چوبی ایجاد اشتغال شده، افزود: رسته تولیدات کشاورزی مشاغلی همچون دام‌پروری و شیلات شامل پرورش دام و طیور، پرورش آبزیان، تولیدات قارچ خوراکی، بسته‌بندی گیاهان دارویی، بسته‌بندی محصولات باغی و... اشتغال‌زایی داشته است.

وی به ایجاد اشتغال در رسته فعالیت‌های تولیدی (صنعت و خدمات) شامل: قالیبافی، خیاطی، مونتاژکار لوازم الکترونیکی، مبل‌سازی، عروسک‌سازی و... اشاره و بیان کرد: در رسته فعالیت فرهنگی و هنری نیز مشاغلی از قبیل تصویرگری، طراحی هنری، گرافیست، طراحی دکوراسیون داخلی، برنامه‌نویسی نرم‌افزاری و... اشتغال آفرینی داشته‌ایم.

معاون کارگروه اشتغال شهرستان کرمانشاه از آمار گزارش تسهیلات جز سه بند ب، تبصره ۱۸ قانون بودجه تا تاریخ اول اردیبهشت ۱۴۰۳ درزمینه‌ی اشتغال‌زایی خبر داد و گفت: تاکنون از مجموع چهار هزار و ۲۵۶ طرح ثبت‌نام‌شده در سامانه تعداد ۲ هزار و ۸۴۱ طرح بااعتبار چهار هزار و دو میلیارد ریال و اشتغال پیش‌بینی‌شده و سه هزار و ۱۵۸ نفر به بانک‌ها معرفی شدند که تاکنون از این تعداد ۸۲۸ طرح بااعتبار یک هزار و ۱۴۲ میلیارد ریال درزمینه‌ی اشتغال به ۸۵۰ نفر پرداخت‌شده است.

وی اضافه کرد کرد: از محل تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه در شهرستان کرمانشاه تاکنون تعداد ۳۸ طرح بااعتبار ۳۰۵ میلیارد ریال و اشتغال‌زایی پیش‌بینی‌شده ۹۵ نفر به بانک معرفی شد که از بین آن ۳۷ طرح بااعتبار ۲۵۵ میلیارد ریال و با اشتغال ۸۷ نفر این تسهیلات پرداخت‌شده است.

معاون توسعه و برنامه‌ریزی فرمانداری کرمانشاه ضمن تشکر از زحمات مدیران محترم ادارات عضو کارگروه اشتغال و بانک‌های عامل در تحقق ۱۰۴ درصدی تحقق اشتغال شهرستان کرمانشاه تأکید کرد تا زمان ابلاغ اعتبارات اشتغال سال جاری بانک‌ها نسبت به تکمیل پرونده و اخذ ضمانت‌های موردنیاز بانکی و پرداخت تسهیلات و تسریع درروند نوبت‌دهی و پرداخت اقدام کنند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • پرداخت بیش از ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل خانگی در مراغه
  • پرداخت ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل خانگی در مراغه
  • خدمت به محرومین و توانمندسازی آنان، اولویت مهم کمیته امداد 
  • (ویدیو) علت تأخیر در پرداخت الکترونیکی بیمه‌های تکمیلی
  • ثبت صادرات ۶ میلیارد دلاری در خوزستان
  • طرح «شنبه‌های احیا» برای واحدهای تولیدی در کردستان اجرا می‌شود
  • پرداخت ۲۲۳ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال‌زایی در کاشان
  • رنگین شدن سفره بیکاران در گروی افزایش بیمه بیکاری
  • ایجاد ۸۳۳ اشتغال خانگی با اعتبار ۹۴۰ هزار میلیون ریال
  • کاهش نرخ بیکاری در اردستان