Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، رضا اردکانیان، رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و افغانستان در مراسم یکصدمین سالگرد استقلال افغانستان با تبریک فرا رسیدن این روز به ملت و دولت این کشور، گفت: وزارت نیرو به عنوان مسئول کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور آماده هرگونه همکاری به منظور تحرک بخشی بیش از پیش به روابط دو کشور با هدف غایی توسعه فراگیر روابط و ایجاد رفاه همه جانبه برای مردم ایران و افغانستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی وجه مهم روابط ایران و افغانستان را بهره‌مندی از اشتراکات کهن و تاریخی فراوانی دانست و افزود: هیچ دو کشوری از این سطح اشتراکات برخوردار نیستند و این روابط منحصر به فرد به صورت موازی بر دو محور مستحکم ملت- ملت و دولت- دولت شکل گرفته که فرهنگ شاخصه مهم و حلقه وصل مردم این کهن دیار است.

وزیر نیرو تاکید کرد: دو ملت ایران و افغانستان دریافته‌اند که جدا از مسائل ایدئولوژیک، فرهنگ دو کشور در همه عرصه‌ها چنان مشترکاتی دارد که از همدیگر تفکیک‌پذیر نیست. وضعیت ژئوپولتیک منطقه و دشمنان واحدی که هر دو کشور دارند، یعنی تحجر، افراطی‌گری و خشونتی که هر دو کشور در صف مبارزه با آن هستند، همکاری‌ها و همسویی‌های دوام‌داری را در آیندۀ تاریخ نیز طلب می‌کند.

اردکانیان با تاکید بر اینکه همکاری‌های ایران و افغانستان در بالاترین سطوح دو کشور در حال انجام است، ادامه داد: پیوندهای تمدنی و تاریخی دو کشور چنان مستحکم است که هیچ نیروی بیرونی توان ایجاد گسست در آن را ندارد. اما ضروریست برای ارتقای کیفیت اشتراکات اقدام کنیم. زیرا فراوانی اشتراکات افزایش توقعات را هم به دنبال دارد.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و افغانستان با اشاره به اینکه افغانستان در صدر اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد، بیان کرد: ایران ثبات و امنیت افغانستان را ثبات و امنیت خود قلمداد کرده و برای ارتقای آن بی‌وقفه تلاش می‌کند. تا جاییکه حتی زمانی که امنیت و موجودیت خودش هم در خطر بوده حاضر به معامله بر سر موجودیت و امنیت افغانستان نبوده است.

وی تصریح کرد: مسئولان دو کشور با نگاه به آینده و توسعه بیش از پیش روابط در حال مهیا کردن زمینه و بستر امضای سند جامع همکاری‌ها هستند که مقدمات آن با تشکیل کمیته‌های پنج گانه و انجام مذاکرات مرتبط با آن در دو سال گذشته فراهم شده است.

وزیر نیرو اضافه کرد: جمهوری اسلامی افغانستان در حاضر با دو تحول و پدیده مهم آمادگی برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و گفت‌وگوهای صلح مواجه بوده که جمهوری اسلامی ایران حمایت و آمادگی خود را برای همکاری در راستای موفقیت هر دو تحول اعلام کرده است.

اردکانیان خاطرنشان کرد: شاید کمتر کشوری در منطقه به اندازه جمهوری اسلامی ایران پایبندی عملی خود را به امر انتخابات به عنوان نماد دموکراسی و مردم سالاری نشان داده باشد به شکلی که در تاریخ انقلاب اسلامی هیچ پدیده و اتفاقی اعم از جنگ و بحران‌های سیاسی اجتماعی نتوانست مانع از برگزاری انتخابات شود. بنابراین سیاست رسمی و اصولی جمهوری اسلامی ایران حمایت از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در موعد مقرر است. همانطور که از برگزاری انتخابات پارلمانی حمایت خود را اعلام کرده بود.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و افغانستان تاکید کرد: در خصوص مذاکرات صلح نیز سیاست جمهوری اسلامی ایران حمایت همه جانبه از هر روندی است که در پی کاهش تنش و ناامنی‌ها و ایجاد صلح و ثبات پایدار در افغانستان باشد. البته مشروط به این که این روندها با هدایت، مدیریت و مالکیت دولت افغانستان و در راستای منافع مردم افغانستان و همچنین تحت حمایت جامعه بین‌المللی به ویژه سازمان ملل متحد باشد، زیرا رابطه دولت با دولت مبنای روابط ما با افغانستان است.

وی افزود: در واقع رویکرد دولت محوری در روابط، سیاست رسمی و غیر قابل تغییر ما در قبال دولت و کشور افغانستان است. بنابراین در مباحث مهم مانند صلح و انتخابات دولت وحدت ملی را تنها مرجع رسمی و اصلی می‌دانیم. لذا آمادگی کامل داریم تا از حداکثر ظرفیت برای پیشبرد روند صلح استفاده کنیم.

وزیر نیرو ادامه داد: ما نسبت به این که خروجی تحولات اخیر با مدیریت خارجی‌ها و بدون حضور مستقیم و موثر نمایندگان صاحب صلاحیت دولت و ملت افغانستان تشدید فعالیت‌های تروریستی و افزایش افراطی‌گری باشد هشدار می‌دهیم و اعلام می‌کنیم این منطقه و مردم مظلوم افغانستان تحمل جریان‌سازی‌های جدید را ندارد.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و افغانستان گفت: ما قویا بر این اعتقاد و اراده‌ایم که دولت‌ها و مردم منطقه قادر به تامین امنیت خود بوده لذا نیازی به لشکر کشی‌ها و حضور مستمر نیروهای خارجی که تجربه ثابت کرده می‌تواند به تشدید تروریسم منجر شود، نخواهد بود.

اردکانیان با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 16 هزار دانشجوی افغانستان مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های ایران هستند، اظهار کرد: در حوزه تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی ایران برای رفع نیازمندی‌های آموزشی افغانستان در سطح آموزش عالی سالانه 500 بورس تحصیلی به دولت افغانستان اعطا کرده که از دو سال پیش اجرایی شده است.

وی خاطرنشان کرد: اهمیت سواد آموزی و ارتقای سطح دانش عمومی مردم افغانستان برای دولت و مسئولین جمهوری اسلامی ایران به اندازه‌ای است که در سال تحصیلی 98-97 حدود 365 هزار دانش آموز در مدارس ایران مشغول به تحصیل بوده و علاوه بر آن 130 هزار دانش آموز فاقد مدرک به دستور مستقیم مقام معظم رهبری از قافله تحصیل باز نمانده و موفق به ثبت نام در مدارس دولتی ایران شده‌اند.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه در حوزه تجارت و ترانزیت نیز روابط دو کشور در سطح مناسب و خوبی قرار دارد، گفت: دو کشور تصمیم دارند با پیدا کردن راه‌حل‌هایی نسبت به متعادل کردن تبادلات تجاری اقدام کرده و در حوزه ترانزیت نیز به خوبی از ظرفیت‌های بندر چابهار بهره‌برداری کنند.

اردکانیان با اشاره به اینکه این مسائل در سفر اخیرش به افغانستان و دیدار با مسئولان ارشد این کشور مورد تاکید قرار گرفته است، اضافه کرد: با توجه به اراده مقامات دو کشور به توسعه روابط با استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود دوجانبه و منطقه‌ای امیدواریم با برگزاری ششمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور در آینده نزدیک شاهد تحرک بیشتری در روابط دو کشور باشیم.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و افغانستان خاطرنشان کرد: دو کشور به شکل جدی در تلاشند تا با فعال کردن مکانیسم مهم کمیسیون مشترک اقتصادی نسبت به گسترش همه جانبه روابط در حوزه‌های مختلف از جمله همکاری‌های برقی، نفت و گاز، آموزش نیروی انسانی مورد نیاز و متناسب روند توسعه، توسعه پایدار حوضه‌های آبریز مشترک، سرمایه‌گذاری مشترک در زمینه بهره‌برداری از ظرفیت‌های طبیعی تولید انرژی مانند باد و خورشید با هدف رفع نیازمندی‌ها و صدور آن به دیگر کشورهای منطقه، تبدیل شدن به هاب انرژی منطقه و اتصال منطقه تولید(آسیای مرکزی) به منطقه مصرف(آسیای جنوبی) اقدام کنند.

وی اضافه کرد: در راستای حرکت در همین مسیر و تسریع در دست‌یابی به اهداف مورد اشاره، همین امروز و مصادف با روز استقلال کشور افغانستان یک هیات بلندپایه از جمهوری اسلامی ایران به ریاست معاون امور برق و انرژی وزارت نیروی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همکاری‌ها و پیگیری توافقات صورت گرفته به سر می‌برد و به توافقات خوبی در زمینه برق‌رسانی به ساکنین مناطق مرزی از جمله شهر زرنج، افزایش سطح همکاری‌های برقی، فروش بلندمدت برق با افزایش میزان صادرات، رفع نیازمندی‌های صنعت برق افغانستان، تعمیر و نگهداری نیروگاه‌ها و ترانسفرماتورهای شرکت برشنا، کاهش هدر رفت انرژی و... دست یافته‌اند.

اردکانیان در پایان چشم‌انداز مناسبات دو کشور در آینده را بسیار روشن ارزیابی کرد و افزود: امیدواریم روزی به جایی برسیم که در میان ما فقط یک خط مرزی ساده برای تشخیص حدود دو کشور برقرار باشد و نه بیشتر. نه در دل‌های ما مرزی وجود داشته باشد، نه بر زبان‌های ما و نه در مناسبات فرهنگی، سیاسی و اقتصادی ما.

کد خبر 4697023

منبع: مهر

کلیدواژه: رضا اردکانیان وزارت نیرو افغانستان برق برق رسانی صنعت برق صنعت برق ایران قیمت دلار بانک مرکزی ایران وزارت جهاد کشاورزی بازار سهام قیمت نفت تولید نفت بورس قیمت سکه بهار آزادی وزارت صنعت معدن و تجارت دلار جنگ تجاری وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی مالیات کالاهای اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۲۳۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار وزرای دفاع ایران و چین/ محکومیت جنایات اسرائیل در غزه

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: تنش‌های اخیر در منطقه و شرایط اسفناک غزه نتیجه اقدامات بی‌ثبات ساز آمریکا در منطقه و حمایت از رژیم کودک کش صهیونیستی است.

به گزارش مشرق، امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حاشیه بیست و یکمین اجلاس وزرای دفاع سازمان همکاری های شانگهای در آستانه قزاقستان با وزیر دفاع چین دیدار و گفت وگو کرد.

امیر سرتیپ آشتیانی در این دیدار ضمن تشکر از مواضع و دیدگاه‌های دولت چین در قبال تحولات منطقه به ویژه محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران گفت: تنش‌های اخیر در منطقه و شرایط اسفناک غزه نتیجه اقدامات بی‌ثبات ساز آمریکا در منطقه و حمایت از رژیم کودک کش صهیونیستی است.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با اشاره به سفر آیت الله رئیسی به کشور چین و امضای برنامه جامع مشارکت همکاری‌های دو طرف افزود: برای حل مسائل امنیتی منطقه‌ای و بین المللی، همکاری و همگرایی بیشتر طرفین ضرورت دارد.

وزیر دفاع چین هم در این دیدار با اشاره به تحولات منطقه غرب آسیا، حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق را محکوم کرد و افزود: این عمل ناقض حقوق بین‌الملل است و ما از حق مشروع ایران در پاسخ به این اقدام حمایت می‌کنیم.

وزیر دفاع چین ضمن دعوت از وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران جهت شرکت در کنفرانس امنیتی پکن بر تداوم همکاری ها تاکید کرد.

وزیر دفاع چین در این دیدار خواستار آتش بس در نوار غزه و ارسال کمک‌های بشر دوستانه به آن منطقه شد.

وزیر دفاع چین همچنین بر گسترش روابط دفاعی و نظامی با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.

دیگر خبرها

  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • وزرای دفاع ایران و چین دیدار کردند
  • دیدار وزرای دفاع ایران و چین/ محکومیت جنایات اسرائیل در غزه
  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو
  • چگونه مسئله پسماند در گیلان به یک بحران تبدیل شد؟/ دلیل توقف قطار افغانستان _ ترکیه
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • «کمیته تماس منطقه‌ای» درباره افغانستان؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است
  • ابتکار «کمیته تماس منطقه‌ای درباره افغانستان»؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است