Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی برنا؛ شاید ساده‌ترین تعریف طلاق عاطفی این باشد که شرکای زندگی در چارچوب قواعد رسمی ازدواج و زناشویی به ادامه زندگی با هم معمولا و نه الزاما زیر یک سقف ادامه می‌دهند اما رابطه عاطفی و احساسی و عشق و علاقه نسبت به یکدیگر را از دست داده‌اند و در بیشتر موارد بنا به انواع دلایل اجتماعی یا اقتصادی، ملاحظات فرهنگی، نگرانی نسبت به سرنوشت یا آسیب‌پذیری فرزندان یا ترس و واهمه‌ای که از شرایط تنهایی پس از طلاق و انزوا در سال‌های سالمندی دارند، امکان یا توان گسستن پیوند زناشویی‌شان به شکل رسمی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالی است که بر اساس آمار ها از هر دو ازدواج یک ازدواج در مرحله طلاق عاطفی است. یکی از مهم‌ترین دلایل این امر صحبت نکردن درباره این آسیب و عدم ریشه‌یابی آن است یا می‌توان مدعی بود راهکارها ارائه نمی‌شود و کم کم از درون، جامعه را می‌پوساند. طلاق عاطفی حالتی است که زوج‌ها در کنار هم زندگی می‌کنند، ولی ارتباط کلامی و عاطفی بین آنها کم رنگ است و یا وجود ندارد.

سالانه 170‌هزار طلاق در کشور ثبت می‌شود و دو تا سه برابر آن طلاق عاطفی رخ می‌دهد. درواقع زن و مرد پس از یک دوره طولانی دعوا و جر و بحث از این وضعیت گذشته و وارد مرحله بی تفاوتی می‌شوند. بی تفاوتی آخرین مرحله روابط احساسی بین زن و مرد است. که در این دوران بیشترین انحرافات اخلاقی و آسیب‌های اجتماعی، روحی و روانی برای هر کدام از آن ها پیش می‌آید.

افزایش طلاق عاطفی در میان خانواده‌ها در حالی افزایش پیدا کرده است که آمار دقیقی از آن در دست نیست، اما همانطور که گفته شد با توجه به شواهد و نظرات کارشناسان آمار آن دو تا سه برابر آمار طلاق‌های رسمی است.

مهمترین آسیب‌های اجتماعی این موضوع متوسل شدن افراد به عادات و سبک زندگی ناسالم یا درگیر شدن در روابط و مناسباتی است که خود زمینه ساز بروز آسیب‌های دیگری در جامعه است. اعتیاد به مواد مخدر یا الکل، حرکت به سمت دوستی‌هایی خارج از چارچوب‌، رفتارهای پرخطر یا مخاطره‌آمیز، اعمال خشونت معطوف به خود یا دیگری، از جمله این آسیب‌ها به شمار می‌آیند که برخی از افراد برای جبران رنجی که می‌کشند به آن پناه می‌برند.

تبدیل شدن زوجین از «ما» به « من»

در این رابطه با مجید ابهری آسیب شناس و رفتار شناس اجتماعی به گفت و گو نشستیم که در ادامه می خوانید:

مجید ابهری با بیان اینکه یکی از مهمترین دلیل هایی که زن و شوهر را به طلاق عاطفی می رساند تبدیل شدن آنان از «ما» به «من» است، گفت: در ازدواج نباید یکی در دیگری هضم یا حذف شود و قطعا استقلال «من افراد» باید حفظ شود، اما دو طرف می‌توانند با حفظ استقلال و «من» خود، «ما» شوند.

آمار بالای تحصیلکرده ها در طلاق عاطفی

وی ادامه داد: طلاق عاطفی در میان تحصیل کرده ها 3برابر خانواده های عادی است. این موضوع نشان می دهد که فراگیری هرچه بیشتر دانش کمکی به ضعف های موجود رفتاری و خانوادگی افراد در زندگیشان نمی شود.

وی با اشاره به اینکه 70 درصد طلاق های عاطفی به صورت فرازناشویی و فراخانوادگی ادامه می یابد عنوان کرد: این موضوع خطر جدی برای پاکی خانواده های ما و صداقت اجتماعی آنان دارد که تنها 30 درصد از طلاق های عاطفی در نهایت منجر به طلاق رسمی می شود.

ابهری تصریح کرد: بهترین راه حل برای زوجین، کمک گرفتن از یک مشاور خانواده در جهت بهبود مسائلشان است چرا که قبل از طلاق عاطفی ناراحتی ها و دلخوری هایی در میان زن و شوهر وجئود دارد که صحبت کردن در مورد آن ها می تواند تا حد زیادی مانع از بروز این اتفاق شود.

برچسب مطلقه مهمترین عامل طلاق عاطفی در کشور

این آسیب شناس بیشترین ضربه طلاق در کشور را مختص به زنان دانست و گفت: زنان بیشتر مشتاق طلاق عاطفی هستند تا طلاق رسمی، چرا که جامعه ما فرهنگ مواجه با زنانی که از همسرانشان جدا شده اند را ندارند و با برچسب مطلقه از آن ها سواستفاده می کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ازدواج زودرس و ناخواسته، ازدواج برای آزادی و رهایی از سخت گیری ها و محدودیت های خانواده، حرف مردم، تغییر دیدگاه ها و معیارهای افراد از مهمترین علل بروز طلاق عاطفی است که در این راستا به نظر می رسد نیازمند شناخت اصولی تر و درست زوجین در زمان پیش از ازدواج هستیم.

خبرنگار: ناهید سمیعی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: الکل خانواده روحی و روانی زن و شوهر طلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۲۶۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در استان کردستان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، بهادر اسدی سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان تصریح کرد: افزایش طلاق در جامعه آسیب‌های دیگری از جمله فقر، بیکاری، اعتیاد و گسستگی خانواده و آسیب‌های ناشی از فرزندان طلاق را به همراه دارد.

وی گفت: با افتتاح ۱۷ مرکز مشاوره خانواده دادگستری استان در سال گذشته و توسعه کمی و کیفی این مراکز در کنار دادگاه‌های خانواده و برگزاری هدفمند کارگاه‌های آموزشی برای خانواده‌های در معرض طلاق، شاهد کاهش ۲ درصدی طلاق در استان کردستان بوده‌ایم.

اسدی افزود: برنامه‌ریزی در جهت کاهشی کردن روند طلاق در استان با هماهنگی و همکاری سازمان‌های متولی و با نظارت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان از سال‌های گذشته آغاز شده است و تلاش برای کنترل هر چه بیشتر آمار طلاق ادامه دارد.

وی همچنین از بازرسی و نظارت مستمر بر عملکرد کلیه مراکز مشاوره پیش از طلاق در حوزه‌های قضایی این استان خبر داد و گفت: با ارجاع متقاضیان دعاوی خانواده به مراکز مشاوره برای دریافت خدمات مشاوره و مددکاری و تلاش در جهت افزایش حداکثری صلح و سازش در بین زوجین، این مراکز در جلوگیری از فروپاشی خانواده و تحکیم بنیان آن می‌توانند مهمترین نقش را داشته باشند.
اسدی از برگزاری دوره‌های آموزشی پیش از ازدواج برای زوجین در شُرف ازدواج با همکاری دستگاه‌های ذیربط خبر داد و تصریح کرد: ارائه آموزش‌های لازم در خصوص افزایش مهارت‌های ارتباطی تأثیر و نقش بسزایی در کاهش طلاق در سال گذشته داشته است.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد: با ادامه این رویکرد و همراهی و مشارکت بیش از پیش نهادهای متولی بتوانیم شاهد ادامه این روند کاهشی طلاق در سال‌های آینده باشیم .

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899045

دیگر خبرها

  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • دلایل بروز زانودرد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • دلایل بروز زانو درد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • ضرورت استفاده از الگو‌های موفق افزایش ازدواج و کاهش طلاق
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در استان کردستان
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در کردستان
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق کردستان در سال گذشته  
  • کاهش آمار طلاق در کردستان
  • سندروم «مسئله با پدر» در کمین دختران
  • سندروم «مسئله با پدر» در کمین دختران