Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، صنعت بیمه در ایران سال‌ها است بار اصلی خود را بر روی یک پاشنه گذاشته است و آن صدور بیمه‌نامه‌های شخص ثالث است؛ موضوعی که شاید صنعت بیمه بیشتر با آن شناخته می‌شود؛ اگرچه طی سال‌های اخیر، تنوع بیشتری به خدمات بیمه‌ای داده شده است. در واقع، با ورود صدور بیمه‌نامه‌های عمر و زندگی از سوی شرکت‌های بیمه، سبد محصولات ارایه شده اندکی متنوع‌تر شده است؛ اما هنوز هم بار اصلی پرتفوی شرکت‌های بیمه، بر روی همان بیمه شخص ثالث می‌چرخد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان مروری هم بر آمارها و سوانحی که هر ساله صنعت بیمه کشور را در بخش خرد خود، درگیر کرده و سهم عمده‌ای از منابع مالی آن را می‌بلعد، به خوبی نشان می‌دهد که بیمه شخص ثالث به دلیل دربرگیری و گستردگی خود، بخش بسیار عمده‌ای از سهم گردش کار سالانه شرکت‌های بیمه را به خود اختصاص می‌دهد؛ به این معنا که سالانه، ماهانه و یا حتی روزانه جان ۳۷۰ هزار نفر از مردم بر اثر حوادث رانندگی در معرض خطر قرار می‌گیرد که به گواه آمارها، حدود ۱۷ هزار نفر هم، در همین مسیر جان خود را از دست می‌دهند؛ به علاوه اینکه شماری از این تعداد، مصدوم شده وعده‌ای نیز قطع نخاعی و تعدادی آواره هم به این جمع اضافه می‌شوند. البته مدتها است که انتشار این اخبار به دلیل فراوانی، برای بسیاری از مردم عادی شده و البته هیچگاه هم به صورت ریشه‌ای به آن پرداخته نمی‌شود.

تمام اینها در شرایطی است که در گزارش‌های عملکردی که میان دستگاههای مختلف دست‌اندرکار در صنعت بیمه از پلیس گرفته تا شرکتهای بیمه، منتشر می‌شود، به خوبی نشان داده می‌شود که تعداد جانباختگان در حوادث رانندگی، طی دو سال اخیر نه تنها کاهش نداشته، بلکه در مسیر افزایشی نیز گام برداشته شده است. بیست و سوم مردادماه بود که رئیس پلیس راهور ناجا در گزارشی از عملکرد خود در حوزه تصادفات رانندگی، اگرچه از برخی اقداماتی صحبت به میان آورد که در راستای کاهش سوانح و حوادث رانندگی صورت گرفته، اما اذعان کرد که باز هم در این حوزه گام هایی هرچند کوچک در راستای کاهش آمار تلفات جاده‌ای برداشته شده که به گفته سردار هادیانفر، علیرغم همه تلاش‌ها و حمایت‌های مادی و معنوی، متاسفانه تعداد جانباختگان حوادث رانندگی در دو سال اخیر، نه تنها کاهشی نداشته است؛ بلکه این تعداد، روندی افزایشی را تجربه می کند. روندی که تقریبا نزدیک به فاجعه است؛ به گونه‌ای که در هر دوساعت یک نفر، در جریان حوادث رانندگی جان  خود را از دست می دهند.

جدای از پرداختن چرایی وجود چنین آماری که در جای خود باید به آن به عنوان یک رکورد نگاه کرد، شاید نقطه عطف مطالب گفته شده از طرف رئیس پلیس راهور که برای اهالی صنعت بیمه جالب و شاید دردناک باشد این جمله است که بیمه مرکزی چگونه حاضر است دیه این همه کشته و مجروح و خسارت خودرو را بدهد ولی حاضر نیست یک بیستم آنرا برای کاهش کشته اختصاص دهد؛ جمله ای که علاوه بر داشتن بارمعنایی حقوقی و علمی، می تواند در صورت پیگیری اهالی صنعت بیمه منجر به تغییر در برخی مواد و تبصره های برخی از اسناد و قوانین بالادستی مانند قانون بودجه نیز بشود.

در این میان کارشناسان صنعت بیمه می‌گویند که به صورت منطقی، بیمه مرکزی به عنوان نهادحاکمیتی، ناظر و سیاستگذار بیمه‌های بازرگانی در کشور، مستقیما وظیفه پرداخت دیه کشته شدگان و مجروحان ناشی از حوادث را ندارد؛ بلکه این موضوع توسط شرکت‌های بیمه‌ای صورت می‌گیرد و بیمه مرکزی فقط موظف به نظارت بر اجرای این بند است، بنابراین گفتن این حرف از زبان افرادی که قاعدتا باید از فرآیندهای پرداخت خسارت به آسیب دیدگان آگاهی داشته باشد، شاید منطقی نباشد؛ ضمن اینکه مطابق با قوانین بودجه سنواتی از سال ۱۳۸۶ تا پایان ۱۳۹۱ شرکت های بیمه مکلف بوده‌اند معادل ۱۰ درصد حق بیمه شخص ثالث را بابت اقدامات نیروی انتظامی در جهت کاهش حوادث رانندگی به خزانه واریز نمایند که البته از سال ۱۳۹۲ به بعد به جای ۱۰ درصد مذکور، مبلغ ثابتی برای این منظور در نظر گرفته شده است؛ به نحوی که طبق تبصره ۱۰قانون بودجه سال ۱۳۹۶،  این رقم معادل ۲۵۰۰ میلیارد ریال تعیین گردیده است.

یک مقام مسئول در صنعت بیمه می‌گوید: بر اساس بند الف تبصره ۱۰ قانون بودجه ۹۸، شرکت‌های بیمه مکلف اند مبلغ سه هزار میلیاردریال از اصل حق بیمه شخص ثالث دریافتی را به درآمد عمومی  ردیف ۱۶۰۱۱۱ جدول شماره(۵) قانون بودجه نزد خزانه داری واریز کنند که این مبالغ، در اختیار نیروی انتظامی، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و سازمان اورژانس کشور قرارمی گیرد تا در ردیف های مربوط به این دستگاهها در جدول شماره(۷) این قانون در امور منجر به کاهش تصادفات ومرگ و میر هزینه شودو سازمانهای مذکور موظفند هرسه ماه یکبار گزارش نحوه هزینه کرد خودرا به بیمه مرکزی گزارش دهند.

وی افزود: بر این اساس و مطابق با اطلاعات متقن،  صنعت بیمه کشور طی هفت سال گذشته  مبلغ ۱۴،۲۷۲ میلیارد ریال به خزانه­‌داری کل کشور برای اختصاص به نیروی انتظامی واریز کرده و مطابق قانون این نیرو مکلف بوده است این مبالغ را در امور منجر به کاهش تصادفات و مرگ و میر ناشی از آنها هزینه نماید که البته از نحوه هزینه کرد این مبالغ، نه تنها تقریبا گزارشی به بیمه مرکزی منعکس نمی شود؛ بلکه بعضا برنامه ها و پیشنهادات تبلیغاتی – فرهنگی  ارائه شده به نیروی انتظامی برای توسعه فرهنگ ترافیک و کاهش متوفیان ناشی از تصادفات،  به بیمه مرکزی و شرکت های بیمه ای حواله می شود.

این کارشناس صنعت بیمه ادامه داد: به باور بسیاری عدم ارائه گزارش از نحوه هزینه کرد مبالغ پیش گفت، دو دلیل بیشتر ندارد؛ یا اینکه این مبالغ صرف هزینه های دیگری به غیر از محل های قانونی تصویب شده که بهتر است از آن به هزینه های پشتیبانی واضافه کاری‌ها یاد شود، شده و یا اینکه نهاد های مذکور آنقدر قدرت دارند که خود را بی نیاز از ارائه گزارشها می دانند؛ ضمن اینکه مشخص نیست منابع حاصل از درآمدهایی چون جریمه و عوارض های مشابه در چه جاهایی هزینه می شود.

وی اظهار داشت: بر اساس آمارهای موجود، ظرف چند سال اخیر، از محل منابع مالی در اختیار بیمه مرکزی (ماده ۲۷ قانون اصلاح قانون بیمه شخص ثالث مصوب سال ۱۳۸۷) کمک­های مستقیم و قانونی مانند خرید تعداد ۵۰ دستگاه خودرو سمند ، خرید ۷۰ واحد پارک ترافیک سیار با تجهیزات کامل، پرداخت مبلغ ۵۰ میلیارد ریال برای تقویت ناوگان خودرویی پلیس راهور از جمله خرید تعداد ۳۰ دستگاه خودرو سوزوکی ویتارا و ۵۵ دستگاه خودرو سمند در سال ۱۳۹۴، پرداخت مبلغ ۵۰ میلیارد ریال برای خرید دوربین‌های لیزرگان کنترل سرعت وسایل نقلیه و نیز خرید تعداد ۱۷۵ دستگاه دوربین در سال ۱۳۹۴، پرداخت مبلغ ۴۶ میلیارد ریال برای خرید خودرو در سال ۱۳۹۸ نیز برای تحقق هدف کاهش متوفیان ناشی از حوادث رانندگی به نیروی انتظامی اختصاص پیدا کرده است.

این مقام مسئول در صنعت بیمه ادامه داد: تمامی ۳۲ شرکت دارای مجوز بیمه های بازرگانی در طول سال برنامه های متعدد ومختلفی رادر راستای وظایف تبلیغاتی و اطلاع رسانی خود اجرامی کنند که هر کدام از این تبلیغات به نوبه خود می تواند تاثیر خود را بر کاهش تلفات و مصدومیت های ناشی از حوادث رانندگی داشته باشد، جای تعجب اینجاست که چگونه رییس پلیس راهور در جمع خبرنگاران اذعان می کند که بیمه مرکزی و صنعت بیمه کشور، حاضر است دیه متوسط ۲۲۰میلیون تومانی، ۶هزار و ۵۳۴ نفر را بدهد؛ ولی حاضر نیستند یک دهم یا یک بیستم که این فاصله یک دهم تا یک بیستم نیز خود عددی می شود، این پول را در اختیار دستگاههای اجرایی مثل پلیس و اورژانس قراربدهندکه کاهش کشته اتفاق بیفتد، در پاسخ به این گزاره می توان گفت که هیچ تضمینی وجودندارد که اگر مبالغ دیگری به جز مبالغ ناشی از اجرای قانون به نهادهایی چون نیروی انتظامی اختصاص یابد، تعداد متوفیان ناشی از حوادث رانندگی کم شودو سرنوشتی مشابه مبالغ قانونی پیدا نکند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بیمه صنعت بیمه بیمه ثالث حق بیمه ارگان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۲۸۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با نحوه محاسبه هزینه بیمه شخص ثالث

الزام داشتن بیمه شخص ثالث برای رانندگی با انواع وسایل نقلیه از قوانین مطلوبی است که آرامش زیادی به‌همراه می‌آورد. فرقی نمی‌کند که در جریان حادثه رانندگی خاطی هستید یا کسی که دچار آسیب می‌شود، درهرحال، وجود بیمه شخص ثالث راهی برای مدیریت هزینه خسارت‌ها به‌نحوی است که همه سود ببرند. با وجود این بیمه اجباری، رانندگی حاشیه امنی پیدا می‌کند و در پناه پوشش خدماتش، وقوع حوادث مختلف قابل کنترل می‌شوند. در ادامه درباره محاسبه هزینه خرید این بیمه بیشتر می‌گوییم.

عوامل اثرگذار در تعیین هزینه بیمه شخص ثالث

سالانه، سازمان بیمه مرکزی تعرفه‌ای مشخص را برای خرید بیمه شخص ثالث اعلام می‌کند. تعیین این تعرفه هم در گروی نرخی است که قوه قضاییه برای دیه در نظر می‌گیرد. نرخ دیه وابسته به عواملی مانند تورم و شاخص‌هایی است که از سوی بانک مرکزی اعلام می‌شود. قیمتی که با در نظرگرفتن این عوامل برای خدمات بیمه شخص ثالث تعیین می‌شود، قیمت پایه دریافت خدمات آن از شرکت‌های ارائه‌دهنده بیمه یا همان بیمه‌گران است.

به‌جز نرخ پایه بیمه شخص ثالث، عوامل متنوع دیگری هم هستند که روی تعیین هزینه بیمه شخص ثالث وسایل نقلیه اثر می‌گذارند. از جمله این عوامل باید به موارد زیر اشاره کنیم:

مدل خودرو؛ سال ساخت؛ کاربری وسیله؛ اعتبار بیمه‌نامه؛ جرایم انجام‌شده؛ پوشش‌های بیمه؛ تخفیف‌های در دسترس.

مدل خودرو

بنا به اینکه چه خودرویی سوار می‌شوید و وسایل نقلیه‌تان چیست، هزینه بیمه شخص ثالث آن هم تغییراتی می‌کند. برای مثال، یکی از عوامل اثرگذار در این زمینه، تعداد سیلندرهای هر مدل از خودرو است. هرچقدر که وسیله نقلیه‌تان تعداد سیلندر بیشتری داشته باشد، هزینه بیمه شخص ثالثش هم بیشتر می‌شود. برای مثال، باید دقت کنید که هزینه بیمه شخص ثالث پژو ۲۰۶ با یک وانت باری یکسان نیست.

سال ساخت

یکی از عواملی که روی تعیین قیمت بیمه شخص ثالث نقش دارد، سال تولید آن است. اگر خودرویی بیشتر از ۱۵ سال عمر کرده باشد، هزینه بیمه آن هم افزایش پیدا می‌کند. بعد از ۱۵ سال، به‌ازای هر سال اضافه، ۲درصد به مبلغ بیمه‌تان اضافه می‌شود. بیشینه این مقدار هم ۲۰درصد است. بنابراین، حواستان باشد که لزوما نرخ و تعرفه بیمه شخص ثالث برای تمام خودروها یکسان نیست و پیش از خرید، حتما استعلامی از هزینه لازم برای خرید بیمه خودروی موردنظرتان تهیه کنید تا با آگاهی اقدام به خرید کنید.

کاربری وسیله

نرخ بیمه شخص ثالث برای تمام خودروها یکسان نیست و کاربرد آن‌ها هم در تعیین قیمت بیمه‌شان اثرگذار است. برای نمونه، خودروهای شخصی بیمه شخص ثالث ارزان‌تری نسبت به خودروهایی دارند که در نقش تاکسی‌های معمولی یا اینترنتی مشغول به فعالیت هستند. حمل بار با خودرو و کارکردهای این‌چنینی دیگر هم باعث می‌شوند که هزینه بیمه شخص ثالث برای هر وسیله متفاوت از دیگری باشد.

اعتبار بیمه‌نامه

بنا به اینکه مدت‌زمان عقد قرارداد بیمه چقدر است، هزینه بیمه شخص ثالث هم تغییر می‌کند. اعتبار بیمه‌نامه‌ها می‌تواند کوتاه‌مدت یا یک‌ساله باشد. بعضی از شرکت‌های بیمه امکان تهیه و خرید روزشمار بیمه شخص ثالث را هم فراهم می‌کنند. دقت کنید که بیمه‌های شخص ثالث کوتاه‌مدت ریسک بیشتری برای بیمه‌گران یا همان شرکت‌های ارائه خدمات بیمه دارند و به همین دلیل، نرخشان پایین‌ نیست.

جرایم انجام‌شده

یادتان باشد که به‌ازای هر روز بدون بیمه شخص ثالث، مبلغی جریمه برایتان ثبت می‌شود. این جریمه براساس نرخ و تعرفه سالانه بیمه تعیین می‌شود و هر سال متفاوت از سال دیگر است. اگر خودرو را بیمه نکنید، جریمه روزانه برایتان لحاظ می‌شود و مبلغ سنگینی شکل می‌گیرد. بنا به اینکه چقدر جریمه پرداخت‌نشده دارید، هزینه خرید و تمدید بیمه برایتان متفاوت خواهد بود.

پوشش‌های بیمه

براساس اینکه خدمات بیمه شخص ثالث چه مواردی از حوادث را تحت پوشش قرار می‌دهد، مبلغ خرید آن هم متفاوت خواهد بود. با انتخاب پوشش‌های بیشتر، هزینه خرید بالاتر می‌رود. سقف تعهدات شرکت‌های بیمه در این زمینه مهم است. در هر سال، این سقف و مبلغ کف ارائه خدمات بیمه متفاوت است. در سال ۱۴۰۲، بیشترین مبلغی که می‌توانید از بیمه شخص ثالث دریافت کنید، معادل با ۴۰۰ میلیون تومان است. حداقل میزان پوشش هم در حدود ۲۰ میلیون اعلام می‌شود.

تخفیف‌های در دسترس

شرکت‌های بیمه باید برای دریافت مبلغ پایه بیمه از قانون سازمان بیمه مرکزی پیروی کنند. بعد از اینکه نرخ اصلی مشخص شد، امکان ارائه تخفیفات مختلف از سوی شرکت‌ها وجود دارد. آن‌ها می‌توانند خرید با تخفیف‌های گوناگون را برای مشتریانشان ممکن کنند. تخفیف مهمی که در این زمینه ارائه می‌شود هم تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث است. به‌ازای هر سال که بدون تصادف بگذرد، تخفیف‌هایی برای وسیله نقلیه در نظر گرفته می‌شود. بهره‌مندی از این تخفیف‌ها راهی برای خرید ارزان‌تر بیمه شخص ثالث است.

خرید آسان برای مدیریت هزینه و آگاهی دقیق از قیمت‌ها

برای خرید بیمه شخص ثالث باید از میان شرکت‌های مختلف فعال در این حوزه، دست به انتخاب بزنید. پیداکردن مناسب‌ترین گزینه کار ساده‌ای به‌نظر نمی‌رسد و برای مقایسه شرایط و تعرفه‌های هریک باید روند تحقیقاتی دشواری را پشت‌سر بگذارید. خبر خوب آن است که با وجود سامانه‌ای مانند بیمه بازار جای نگرانی بابت انتخاب وجود ندارد. با مراجعه به این بستر آنلاین می‌توانید انواع بیمه را بی‌دردسر و راحت بخرید. در بیمه بازار، امکان واردکردن اطلاعات مربوط به وسیله نقلیه و مشاهده فهرستی کامل از بیمه‌گران برای دریافت خدمات بیمه شخص ثالث از آن‌ها وجود دارد. با مراجعه به این سامانه، فهرست شرکت‌های مختلف و شرایطشان را مشاهده و آن‌ها را با هم مقایسه کنید. در نهایت هم در فرایندی اینترنتی و ساده، اقدام به خرید بهترین بیمه شخص ثالث کنید.

برآوردی از قیمت بیمه شخص ثالث و استعلام قیمت‌ها در بیمه بازار

برای محاسبه آنلاین بیمه شخص ثالث، کافی است که از بیمه بازار کمک بگیرید. با ورود اطلاعات مربوط به وسیله نقلیه، فهرستی متناسب با مشخصات آن در اختیارتان قرار می‌گیرد. با مرور فهرست که شامل اطلاعاتی درباره قیمت و شرایط خدمات بیمه شرکت‌های مختلف است، امکان تصمیم‌گیری ساده‌تر می‌شود. با انتخاب گزینه مناسب و ورود اطلاعات و مدارک لازم هم تمام روند به‌طور اینترنتی پیش می‌رود. در عرض چند دقیقه می‌توانید صاحب بیمه‌نامه شخص ثالث خودروی خود شوید. هزینه‌ها هم به‌طور اینترنتی و با اتصال به درگاه‌های امن پرداخت از شما دریافت خواهند شد. با روش‌های تازه، امور مختلف از جمله خرید بیمه را خوشایند، ساده و دل‌چسب کنید.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

دیگر خبرها

  • کارت سوخت رانندگان باطل می شود!
  • سهمیه سوخت این خودروها قطع می شود
  • سهمیه سوخت این خودرو‌ها قطع می شود
  • ابطال ۲۳ هزار کارت سوخت تاکسی فاقد بیمه شخص ثالث
  • تشویق ۲۱۱ سوادآموز استان سمنان
  • خبرخوش برای سهامداران عدالت/تا این تاریخ سود را پرداخت می‌کنیم
  • آشنایی با نحوه محاسبه هزینه بیمه شخص ثالث
  • واریز ۷۱۲ میلیارد تومان به حساب دهیاری‌های استان
  • افرادی که سهام عدالت دریافت نکرده‌اند بخوانند
  • افرادی که سهام عدالت دریافت نکرده اند این مطلب را بخوانند