Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@22:51:48 GMT

تمام ارقام بذر چغندر قند در داخل کشور تولید می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۲۹۸۷۷

تمام ارقام بذر چغندر قند در داخل کشور تولید می‌شود

به گزارش ایرنا، فرزین فروغی‌منش روز سه‌شنبه در مراسم روز مزرعه چغندرقند که در محل مزارع مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی میاندوآب برگزار شد، اظهار داشت: بذور تولیدی چغندر قند در داخل کشور مقاوم به بیماری‌های "نماتد" و "ریزومانیا" است.
وی افزود: در سال رونق تولید با حمایت کشاورزان، کشور از واردات بذرهای خارجی بی‌نیاز شده و نیاز صنعت قند کشور نیز تامین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه امسال علاوه بر تولید بذر چغندرقند به تولید بذر کلزا نیز اقدام می‌شود، گفت: کشاورزان جهت اطمینان خاطر در استفاده از بذور داخلی، یکبار آن را با مشابه خارجی مقایسه کنند.
فروغی‌منش بیان کرد: اکنون این توانمندی در کشور وجود دارد که محصولات تولیدی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان اگر از مشابه خارجی بهتر هم نباشد ولی می‌تواند با آن رقابت کند.
وی اضافه کرد: این درحالی است که قیمت محصول‌های خارجی چند برابر بیشتر از محصولات مشابه داخلی است.

مدیر جهادکشاورزی میاندوآب نیز در این مراسم گفت: در این همایش کشاورزان که هنر مدیریت ۸۰ ساله در کشت چغندرقند را دارند گرد هم آمده و با حضور محققان و کارشناسان مشکلات موجود در این حوزه را بررسی می‌کنند.
علی دیانتی افزود: محققان در مورد انواع ارقام بذر چغندرقند کار می‌کنند و کشت بذوری که با شرایط اقلیمی و خاکی منطقه ساگازی دارد را به کشاورزان توصیه می‌کنند.
وی با بیان اینکه سعی می‌شود بذوری کشت شود که پتانسیل تولید در این منطقه را داشته باشد بیان کرد: با توجه به اینکه چغندرقند یک محصول استراتژیک و اقتصادی بوده و از طرفی به علت محدودیت آبی و آب‌بَر بودن این محصول سعی شده است در راستای برنامه‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه حرکت کرد.

وی بیان کرد: سعی بر این است تا با روش‌های نوین آبیاری بتوان با مدیریت بهینه مصرف آب، افزایش راندمان و پایداری تولید این محصول تداوم یابد.
دیانتی افزود: در این همایش مزایای ارقام بذر چغندرقند بومی نسبت به ارقام خارجی مقایسه شد تا در آینده نیز کشور از واردات بذر چغندرقند بی‌نیاز شود.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب بیان کرد: در سال زراعی جاری به رغم شرایط آب و هوایی و اجرای برنامه‌های احیای دریاچه ارومیه، سه‌ هزار و ۸۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی این شهرستان برای کشت چغندرقند در نظر گرفته شده است.
وی گفت: آرایش کشت ۶۰ در ۴۰ برای اولین بار در میاندوآب ابداع شد که با استفاده از آن در مصرف آب صرفه جویی شود.
وی افزود: همچنین امسال در یکهزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع این شهرستان آبیاری به روش نواری یا "تی‌تیپ" اجرا شده که به کاهش بیش از ۵۰ درصدی مصرف آب منجر می‌شود.

در این مراسم ۱۵۰ نفر از کشاورزان شهرهای مختلف آذربایجان‌غربی، کارشناسان کارخانه‌های قند استان، مسوولان و کارشناسانی از موسسه تحقیقات چغندر قند کشور، موسسه اصلاح و تهیه بذر چغندر قند کشور، شرکت توسعه کشت گیاهان زراعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی آذربایجان‌غربی، مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان، فرماندار و مسوولان جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات و آموزش میاندوآب نیز حضور داشتند.
در این همایش کشاورزان پس از پایان  همایش، از برخی مزارع چغندرقند میاندوآب بازدید کردند.

در سال زراعی جاری ۲۸ هزار هکتار از اراضی آذربایجان غربی به زیر کشت چغندر قند رفته که بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار کمتر از سال پیش است؛ چغندرقند یکی از محصولات کشاورزی آب‌بر است که کشت آن در حوضه آبریز دریاچه ارومیه خسارات بالایی به منابع آبی وارد می‌کند.

آذربایجان غربی دارای رتبه اول تولید چغندرقند کشور به میزان سالانه ۱.۸ تا ۲ میلیون تن است.

۹۸۷۱/۶۱۸۵

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صرفه جویی کم آبی کشاورزی میاندوآب نهال و بذر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۲۹۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور

سید علی مرتضوی کارشناس انرژی در رابطه با خسارت سنگین خودروسازی انحصاری به صنعت انرژی کشور و تحمیل ناترازی انرژی بر کشور اظهار کرد: آمارهای ارائه شده از سوی ستاد نوسازی سازمان حمل و نقل کشور، تصویری تلخ از وضعیت خودروسازی ایران ترسیم می کند. با تردد بیش از 35 میلیون خودرو، توجه به اینکه 37 درصد از این خودروها در گروه فرسوده قرار می گیرند، نگران کننده است. این خودروهای فرسوده نه تنها به دلیل افزایش آلاینده ها برای محیط زیست مضر هستند، بلکه به میزان قابل توجهی در مصرف سوخت نیز کمک می کنند. ارقام سرسام آور مصرف روزانه 46 میلیون لیتر بنزین و 17.5 میلیون لیتر گازوئیل توسط خودروهای فرسوده نیاز مبرم به مداخله در صنعت خودروسازی کشور را نشان می دهد.

وی گفت: پیامدهای این مصرف ناپایدار وخیم است. خسارات وارده به صنعت خودروسازی کشور صرفاً از استفاده از خودروهای فرسوده بالغ بر 9 میلیارد دلار است. این یک بار اقتصادی قابل توجه است که کشور نمی تواند از آن چشم پوشی کند. علاوه بر این، کیفیت پایین تولید خودرو در ایران با افزایش مصرف بنزین، بسیار فراتر از سطح مورد انتظار مرتبط است. با پیش بینی مصرف 60 میلیون لیتری در روز، واقعیت کنونی بیش از 130 میلیون لیتر در روز نشان دهنده مشکلی جدی است که نیاز به رسیدگی فوری دارد.

وی ادامه داد: همچنین کیفیت نامناسب تولید خودروهای داخلی پیامدهای گسترده ای فراتر از مصرف سوخت دارد. همچنین به مشکلات کمبود انرژی کمک کرده و واردات بنزین به میزان 4 میلیارد دلار در سال آینده را ضروری کرده است. این موضوع نه تنها بودجه کشور را تحت فشار قرار می دهد، بلکه سیاست ها و عملکردهای نادرست در صنعت خودروسازی داخلی را نیز برجسته می کند.

 کمبود بنزین در سال های آینده تهدیدی جدی برای اقتصاد 

وی گفت: بازار انحصاری در صنعت خودروی ایران نقش بسزایی در تشدید این مسائل داشته و فضای غیررقابتی ایجاد کرده است که باعث شده تا محصولات زیر مجموعه بر بازار مسلط شوند. پیامدهای این وضعیت فراتر از ضررهای اقتصادی است. کمبود انرژی و افزایش واردات بنزین، پیشرفت کشور را به خطر می اندازد و درآمد نفتی آن را تضعیف می کند. پتانسیل کمبود بنزین در سال های آینده تهدیدی جدی برای اقتصاد ایران و ثبات کلی آن است. نیاز به اصلاحات فوری در صنعت خودرو را نمی توان نادیده گرفت، زیرا عدم رسیدگی به این مسائل پیامدهای گسترده ای برای کل کشور خواهد داشت.

این کارشناس انرژی به لزوم تنوع بخشیدن به سبد سوختی اشاره کرد و گفت: برای رسیدگی موثر به این چالش ها، یک رویکرد چند وجهی مورد نیاز است. اولاً، باید تلاشی هماهنگ برای جایگزینی خودروهای فرسوده با مدل‌های استاندارد و کم‌مصرف‌تر صورت گیرد. این نه تنها مصرف سوخت را کاهش می دهد، بلکه باعث صرفه جویی قابل توجهی در روز می شود. علاوه بر این، باید با تمرکز بر سوخت های جایگزین مانند CNG یا گاز مایع (LPG) به عنوان جایگزین بنزین، می توان وابستگی به بنزین سنتی را کاهش داد و استفاده از منابع انرژی پاک تر و پایدارتر را ترویج کرد. انتقال به سمت خودروهای دوگانه سوز که از CNG یا LPG در کنار بنزین سنتی استفاده می کنند، می تواند به طور قابل توجهی مصرف سوخت کلی وسایل نقلیه را کاهش دهد و به ترکیب انرژی متعادل تر در بخش حمل و نقل کمک کند.

مصرف بنزین کشور به 130 میلیون لیتر در روز رسیده است

وی گفت: وضعیت صنعت خودروی ایران چالش مهمی است که نیاز به اقدام فوری دارد. مصرف ناپایدار سوخت در کنار کیفیت پایین تولید خودروهای داخلی، پیامدهای گسترده ای دارد که نمی توان آن را نادیده گرفت. کیفیت پایین تولید خودروهای ایران، سبب افزایش مصرف بنزین شده است به نحوی که باید مصرف کشور حدود ۶۰ میلیون لیتر در روز باشد ولی متاسفانه به دلیل کیفیت پایین خودروها به بیش از ۱۳۰ میلیون لیتر در روز رسیده است که این موضوع نیز خسارت بزرگی دیگری بر کشور زده است.

وی افزود: تعمیم مشکلات بی کیفیتی و بازار انحصاری در صنعت خودروی ایران، به ناترازی انرژی و در نتیجه واردات بنزین به میزان ۴ میلیارد دلار در سال آتی، سبب کسری بودجه دولت نیز شده است و مقصر اصلی این وضعیت صنعت انحصاری و غیررقابتی خودروسازی داخلی است که باید سریعا در این روند اصلاح شود وگرنه ناترازی بنزین در طی سال‌های آتی و تشدید واردات بنزین، کل درآمد نفتی کشور را نابود خواهد کرد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • ۹۵ درصد قطعات نیروگاهی کشور ساخت داخل است/ آمادگی برای فصل گرما
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان
  • آغاز برداشت چغندرقند از مزارع دزفول
  • کشت چغندرعلوفه‌ای در ۱۰۰ هکتار از مزارع استان قزوین بصورت پایلوت 
  • برداشت چغندر قند در دزفول
  • حدود ۶۰ هزار تن چغندرقند از مزارع خوزستان برداشت شد
  • برداشت حدود ۶۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان