Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@20:31:36 GMT

پایان ساماندهی پسماند در مازندران

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۳۰۴۹۰

پایان ساماندهی پسماند در مازندران

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران از پایان ساماندهی پسماند و زباله در شهرهای این استان خبر داد.

به گزارش ایسنا ، سیدمحمد محمدی تاکامی در نشست خبری که در محل سالن اجتماعات شماره یک استانداری برگزار شد، با بیان اینکه این استان با جمعیت سه میلیون و دویست هزار نفری به طور متوسط حدود یک کیلوگرم در روز، زباله تولید می شود، اظهار کرد: در کل مازندران یک روز حدود ۳ هزار و ۱۰۰ تن زباله تولید می شود و این مقدار زباله در ۲۸ مرکز دفن زباله در شهرهای استان دفن شده که مطلوب و مورد رضایت ما نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: زمان ورود مسافر به مازندران بیش از ۷۰ درصد که بین ۵ هزار و ۱۰۰ الی ۶ هزار و ۲۰۰ تن زباله تولید شده است که به ناچار زباله ها به نقاط بالا دست انتقال داده می شود.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران خاطرنشان کرد: شرایط خاص استان به گونه ای است که اگر بخواهیم زباله ها را بسوزانیم، سوزاندن بی رویه آن، باعث آلودگی طبیعت می شود بنابراین دفن زباله حساسیت های بالایی را دارد.

محمدی تاکامی با اشاره به اینکه از ۲۸ نقطه مازندران، ۹ نقطه برای مستقر کردن سایت های تبدیل زباله به کود، انرژی یا ریزدانه های محیط زیست در نظر گرفته شد، گفت: شهرهایی مانند بهشهر، ساری، قائمشهر، بابل، آمل، ایزدشهر، نوشهر، تنکابن و بابلسر محوری برای شهرهای مجاور می شوند.

وی افزود: بهشهر با دارا بودن کارخانه کمپوست می تواند خلیل شهر، بهشهر و رستم کلا را پوشش دهد و برای نکا و گلوگاه برنامه هایی داریم که زباله آن ها را به بهشهر انتقال دهیم.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران با بیان اینکه زباله هایی مثل تشک، چوب و مواردی که قابل تبدیل نیستند و ارزش حرارتی دارند به زباله سوز شهرهای مجاور انتقال می دهیم، تصریح کرد: در ساری، کارخانه زباله سوز ۴۵۰ تنی پیش بینی شده و در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان بودجه اختصاص داده شد و تمام عملیات اجرایی و خرید محصولات آن که از کشور خارجی وارد می شود با اعتبارات دولتی انجام شده است.

محمدی تاکامی در ادامه بیان کرد: بخشی از هزینه زیر ساخت ها از طرف شهرداری ساری صورت گرفت اما مجموع اعتبارات ساخت کارخانه های زباله سوز در نوشهر و ساری با هزینه دولتی بوده است.

وی با تاکید بر اینکه حدود ۸۵ درصد تجهیزات ساخت دستگاه زباله سوز در یکی از انبارهای شهرک صنعتی ساری مستقر است، افزود: این پروژه با اعتبار ۱۰۰   میلیارد تومان پیش بینی شد و شهرداری متعهد شده که پیگیری های لازم را انجام دهد تا پایان سال این پروژه به اتمام برسد و زباله ها را به بالادست انتقال ندهیم.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران در مورد کارخانه کمپوست قائمشهر گفت: این کارخانه زباله های قائمشهر، سیمرغ، جویبار، سوادکوه و سوادکوه شمالی را تحت پوشش قرار می دهد و در ده سال گذشته قرار براین بود که کارخانه کمپوستی احداث شود که متاسفانه روابط حقوقی کارفرما و پیمانکارباعث شد تا این پروژه به مدت ۱۰ سال متوقف شود.

محمدی تاکامی اظهار کرد: خوشبختانه اواخر سال گذشته این مشکل رفع و زمینی که در اختیار شهرداری گذاشته شد بنابراین با یک سرمایه گذار، در حال مذاکره است تا در یک زمان معین شده این پروژه به اتمام برسد.

وی در خصوص ساختار کارگروه مدیریت پسماند مازندران خاطرنشان کرد: طرح هایی که در خصوص صنایع تبدیلی مطرح می شود در کار گروه مطرح می شود و در نهایت باید مورد تائید وزارت کشور قرار گیرد.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران با بیان اینکه اولین کارخانه کمپوست در کشور در بابل با ظرفیت ۱۰۰ تن احداث شده است، تصریح کرد: بعد از ده سال کارکردن دستگاه فرسوده شد که در یکسال و نیم گذشته با همت شهرداری بابل، شورای شهر و فرمانداری این شهر وارد کار شد.

 محمدی تاکامی با اشاره به اینکه دو پروژه کمپوست ۲۵۰ تنی و تصفیه شیرآبه ها در بابل تعریف شده است، افزود: پروژه کمپوست ۲۵۰ تنی فاز اول آن راه اندازی و فاز دوم که مربوط به تخمیر می باشد، در حال بررسی است که بخشی از تخمیر آن باید در فضای باز انجام شود و نیاز به تکنولوژی خاصی دارد و پروژه دوم تصفیه شیرآبه های بابل بوده که با ظرفیت ۴۰ مترمکعب در روز در دانشگاه صنعتی نوشیروانی به ثبت رسیده و خروجی آن مورد تائید محیط زیست است.

وی یادآور شد: پروژه تصفیه شیرآبه می تواند به ۸۰ متر مکعب در روز ارتقا داده شود و جوانی فارغ التحصیل پلیمر در ساری با تثبیت شیمایی شیرآبه را به کود و فوم تبدیل می کند که خیلی مفید است و به صورت آزمایشی و با استقبال زیادی همراه بود.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران گفت: مشکلات زباله در شهر آمل در عمارت شاهزید تلنبار می شود که در مجاورت رود خانه هراز می باشد و مربوط به بیش از ۵۰ سال است با حجم کار سنگین که یک نقطه از این شهر را انتخاب کردیم تا دفن زباله به روش سلولی و بهداشتی انجام شود.

محمدی تاکامی افزود: طرح بعدی بیوگاز است که اگر در آمل انجام شود جز اولین شهری است که در ایران انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه طرحی که در بابلسر انجام می شود می تواند زباله ها را با یک تکنولوژی در صنعت کف پوش های بتنی به کار برد، گفت: قرارداد این طرح در دی ماه سال گذشته بسته شد و پیمانکار در حال ساخت قطعات آن است.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران با اشاره به اینکه ظرفیت ۲۵۰ تنی کمپوست در شهر نور پیش بینی شده و طرح سرمایه گذار مورد تایید قرار گرفت، افزود: پروژه زباله سوز در نوشهرعلاوه بر اینکه شهرهای نوشهر و چالوس را مورد پشتیبانی قرار می دهد و ظرفیت آن ۲۰۰ تن در روزاست، با این حال زباله سوز نوشهر پیشرفت ۹۴ درصدی داشته و پیش بینی ما این است که تا پائیز افتتاح شود.

محمدی تاکامی با تاکید بر اینکه زباله سوزهایی که در ساری و نوشهر قرار دارد توان تولید برق را دارد، تصریح کرد: وزارت کشور ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه اختصاص داده که ۸۰ میلیارد تومان را دریافت کردیم و ۲۰ میلیارد تومان مصوب شده که در سه ماه آینده به شهرداری ها تزریق می شود.

وی با اشاره به اینکه پروژه کمپوست تنکابن با یک شرکت دانش بنیان در حال کارکردن است، خاطرنشان کرد: ۱۵ میلیارد تومان اعتبار در دو مرحله برای ساخت این طرح پرداخت شد که در تنکابن، نور و نوشهر بخشی از اعتبارات از سوی دفتر مقام معظم رهبری بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ساماندهی پسماند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۰۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعامل مدیریت شهری ساوه برای دفع بهداشتی زباله‌ها ضروری است

صالح کربلایی حسنی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از سایت مدیریت پسماند شهرداری ساوه اظهار کرد: کارگروه محیط زیست شهرستان به مناسبت هفته زمین پاک، به منظور بررسی مصوبه‌های این کارگروه در خصوص پسماند از این سایت بازدید کرد.

وی اضافه کرد: خاکپوشانی و پردازش از مهمترین مصوبه‌های کارگروه‌های استانی و شهرستانی است که هم اکنون در حال انجام و دفن زباله‌ها نیز به صورت بهداشتی در حال انجام است.

کربلایی حسنی با بیان اینکه این اقدامات گام مهمی در تحقق مصوبات است، یادآور شد: دفع محیط زیستی زباله‌ها مهمترین افق اعضای کارگروه محیط زیست شهرستان ساوه برای کاهش آلایندگی و عواقب محیط زیستی است که انتظار می‌رود مجموعه مدیریت شهری شامل شهرداری و شورای اسلامی شهر حمایت‌های خود را از مدیریت پسماند برای تحقق این هدف بیش از گذشته انجام دهند.

وی خاطر نشان کرد: احداث لندفیل (گودال دفن زباله‌های غیر بازیافتی) این طرح هم‌اکنون در دست مشاور برای اتمام طراحی و مراحل مطالعاتی است و انتظار می‌رود اعتبارات مورد نیاز آن از سوی مجموعه مدیریت شهرستان تخصیص و تامین شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ساوه همچنین بر مشارکت مردم در تفکیک زباله از مبدا اشاره کرد و افزود: همزمان با از سرگیری فعالیت سایت پردازش، سایت پسماند شهرداری ساوه و تفکیک زباله از مبدا نیز شروع شده تا میزان دفن زباله‌های شهر به حداقل برسد.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساوه هم در این ارتباط گفت: سایت پردازش این شهرداری ۱۰ سال پیش با ظرفیت تفکیک ۲۵۰ تُن زباله در روز به بهره‌برداری رسیده، اما به علت نداشتن توجیه اقتصادی فعالیت آن پس از مدتی متوقف شد.

یاسر یعقوب زاده با بیان اینکه زباله دزدی توسط زباله گردها و مافیای آن مهمترین دلیل نداشتن توجیه اقتصدای برای فعالیت سایت پردازش محسوب می‌شود، افزود: این سایت در ۱۰ سال گذشته برای چند بار به پیمانکار واگذار شد، اما مجدد فعالیت‌های آن متوقف ماند.

وی اضافه کرد: در نهایت پارسال با اخذ مجوز از شهرداری و شورای سلامی شهر تفکیک زباله از مبدا تا سایت پردازش را به صورت یک مجموعه با تَرک تشریفات به یک سرمایه‌گذار به مدت سه ماه به صورت آزمایشی واگذار کردیم که فعالیت آن از ابتدای فروردین‌ماه امسال آغاز شده است.

یعقوب زاده میانگین زباله تفکیکی در سایت‌های پردازش کشور را حدود پنج درصد اعلام کرد و گفت: به علت فعالیت زباله گردها در ساوه این میانگین به کمتر از ۲ درصد رسیده که مانعی برای فعالیت شرکت پیمانکار تبدیل شده و انتظار می‌رود مردم برای پیشبرد هرچه بهتر کار در طرح تفکیک زباله از مبدا با این مجموعه همکاری داشته باشند.

وی همچنین در خصوص ساخت لندفیل در سایت پسماند نیز اظهار کرد: مطالعات این طرح هم‌اکنون در دست اقدام است که انتظار داریم پس از تایید و تامین اعتبار عملیات اجرایی آن نیز حدود ۲۵ ماه زمان لازم داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • ساماندهی لندفیل سراوان ۸۴ درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی
  • نخستین نشست کارگروه مدیریت پسماند استان همدان در سال جدید
  • تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابودی محیط زیست
  • تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابوی محیط زیست
  • مشارکت مردم بندرانزلی در سامانه هوشمند تفکیک زباله از مبدا
  • پروژه های عمرانی گیلان سرعت می گیرد/ زباله سوز رشت نیازمند اعتبار ۲۰۰۰ میلیاردی
  • تولید روزانه ۷۰۰ تن زباله در محدوده شهر همدان
  • تعامل مدیریت شهری ساوه برای دفع بهداشتی زباله‌ها ضروری است
  • پاکسازی مناطق شمالی کرج از زباله ها