Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارگردان مستند از بی‌اعتمادی صاحبان صنایع نسبت به مستندسازان انتقاد کرد. ۲۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۵ فرهنگی سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، لقمان خالدی از کارگردانان سینمای مستند،  با بیان اینکه همیشه یک بی‌اعتمادی میان صاحبان صنعت و سینمای مستند وجود داشته است؛ گفت: در فضای جامعه امروز ما یک بی اعتمادی وجود دارد که در مورد صاحبان صنایع و مستندسازان هم صدق می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بی‌اعتمادی از طرف متولیان صنعت زیاد دیده می‌شود، در حالیکه وقتی نسبت به مستندساز بی‌اعتماد باشند اتفاق مثبتی رقم نخواهد ‌خورد و مستندی ماندگار برایشان تولید نمی‌شود.

وی ادامه داد: اگر قرار باشد دوربینی وارد کارخانه‌ یا سازمانی شود، رئیس آن کارخانه یا سازمان معمولا سخت اجازه ورود می‌دهد. به هرحال آن کارخانه‌دار نگران امنیت شغلی‌اش است، نگران اینکه نکند مستندساز با نگاه غرض ورزانه، وارد محدوده کاری او شده باشد. از آنجا که صاحبان صنایع بیشتر علاقه‌مند به مدح‌گویی هستند، دوست دارند مستند از زاویه‌ای ساخته شود که تحسین‌شان می‌کند و نقاط منفی را بازگو نکند.

خالدی تصریح کرد: صاحبان صنایع اگر هم سراغ مستندسازی بروند، کسی را انتخاب می‌کنند که بتوانند مدیریتش کنند. برای همین مستندهای فرمالیته‌ای توسط روابط عمومی‌ها تولید می‌شود. روابط عمومی‌ها معمولا با کسی کار می‌کنند که روابط مالی بهتری با او داشته باشند به‌همین خاطر اغلب این مستندها آثار قابل ارائه‌ای نیست. درحالی که در دنیا، فیلم‌هایی که درباره صنایع ساخته شده از آثار معروف سینمای مستند است. برای مثال، مستند «شیشه» که درباره صنعت شیشه سازی است و در تاریخ سینمای مستند ماندگار شد. 

این مستندساز با اشاره به سختی‌های دریافت مجوز برای ورود به مکان‌های مختلف عنوان کرد: صاحبان صنایع می‌توانند با مستندها، دنیای کارخانه خود را از زاویه نگاه مستندساز ببینند. بنابراین اگر مستندی بدون غرض و کالبد شکافانه توسط یک مستندساز کاربلد و حرفه‌ای ساخته شود، می‌تواند زندگی آن سوژه را نجات دهد. برای مثال اگر کارخانه‌داری یکدفعه دچار مشکل ‌شد، اجازه دهد مستندساز وارد آن حیطه شود و با بررسی و کالبد شکافی او را نجات دهد. اما در واقعیت، این کارخانه‌دار دوست دارد همه از او تعریف کنند؛ در نتیحه بعد از مدتی کارخانه فلج می‌شود. 

وی افزود: از طرفی یک مستندساز باید به صاحب صنعت کمک کند تا درست و واضح مشکلاتش را ببیند نه اینکه دستورالعمل بدهد. در واقع مستندساز برای مدیر آن کارخانه مانند یک روانشناس است. وقتی به یک روانشناس مراجعه می‌کنیم نگران نیستیم و حتی اشتباهاتمان هم می‌گوییم؛ روانشناس هم بعد از شنیدن صحبت‌های ما راهکارهایی را پیشنهاد می‌دهد. به نظرم مستندسازی هم این ویژگی را دارد.

کارگردان مستند «فصل هرس» با بیان اینکه جشنواره می‌تواند فاصله میان مستندساز و فعالان صنعتی را کم کند عنوان کرد: هر جشنواره‌ای یک ویترین است، ویترینی که می‌تواند کارهای زیادی انجام دهد. به نظرم جشنواره صنعتی نباید فقط جشنواره مستندسازان صنعتی باشد، بلکه باید جشنواره صنعت گران باشد و آنها هم در این جشنواره حضور پیدا کنند. باید شرایطی ایجاد شود که صنعت گران علاقه‌مند به دیدن فیلم‌ها باشند و در سالن‌های نمایش، بیشتر از مستندسازان صنعتگر باشد. اگر این اتفاق نیفتد جشنواره کارکرد چندانی نداشته است و تنها مستندساز را برای تولید مستند صنعتی وسوسه می‌کند. در حالیکه وقتی صنعت گری وجود ندارد که سرمایه‌گذاری کند، اتفاقی برای مستندساز نخواهد افتاد.

خالدی در پایان با اشاره به تجربه حضورش در جشنواره فیلم صنعتی گفت: یادم هست در جشنواره‌های گذشته،  به دلیل اینکه در آن سال‌ها تعداد فیلم‌های کاملا صنعتی کم بود، ظاهرا جشنواره برای جبران این کمبود، سعی کرد فیلم‌های ‌بیشتری در جشنواره بپذیرد، حتی اگر آن فیلم از صنعتی بودن دور بود. به نظرم این کار می‌تواند به تعریف فیلم‌هایی صنعتی لطمه بزند. اگر قرار باشد جشنواره بروز بیشتری داشته باشد، باید صنعت‌گران را وارد این فضا کند تا در طول جشنواره حضور داشته باشند، اینکه مستندسازان بیایند فیلم‌های یکدیگر را ببینند فایده ندارد و خرج بی مورد است. مستندساز عطش دارد، باید عطش صنعت‌گر را بیشتر کنیم.

انتهای پیام/

R1539/P/S4,34/CT3 واژه های کاربردی مرتبط مستند

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مستند مستند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۰۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای اعتراض طلافروشان چیست؟

نادر بذرافشان رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران در گفت و گو با خبرنگار مهر، در مورد علت اعتراض طلافروشان اظهار کرد: سامانه جامع تجارت از قبل فعال بود اما در مورد عملکرد آن ابهاماتی برای صنف طلا وجود داشت که زمستان پارسال مقرر شد ثبت اطلاعات و سرمایه در سامانه جامع تجارت تا ۳ ماه به تعویق بیفتد تا اگر نیاز به اصلاح بود این اصلاحات صورت گیرد. در این زمینه جلسات متعددی با مسوولین ذی ربط برای حل مشکلات داشتیم اما دولت هیچ گونه اقدامی برای رفع مشکلات صنعت ما نکرد. بر همین اساس هم فعالان صنف طلا اعتراضاتی نسبت به این موضوع داشتند.

وی افزود: فعالان صنف و صنعت طلا نسبت به ثبت سرمایه، امنیت سامانه و صدور فاکتورها اعتراض دارند زیرا در آخرین جلسه ای که در وزارت کشور داشتیم قرار بود سامانه جامع تجارت و سامانه امور مودیان به صورت یکپارچه در یک سامانه فعالیت کنند و ثبت فاکتور انجام دهند اما در این ۳ ماه هیچ اتفاقی نیفتاد و مسوولین هم اعلام کردند که به طور کلی امکان تجمیع وجود ندارد.

بذرافشان تصریح کرد: این در حالیست که با وضع فعلی برای فعالان صنف و صنعت طلا سردرگمی به وجود آمده است؛ به عنوان نمونه ثبت فاکتورهای الکترونیکی در سامانه امور مودیان به صورت ریال و در سامانه جامع تجارت به صورت وزن است. همچنین در سامانه امور مودیان ثبتکارت ملی الزامی نیست اما در سامانه جامع تجارت ثبت کد ملی الزامی است.

وی ادامه داد: از سویی دیگر فعالان صنف طلا نگران هستند که در آینده بحث مالیات بر عایدی سرمایه مشمول آنها هم بشود.

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران تاکید کرد: فعالان این بخش نسبت به شفاف سازی مشکلی ندارند و همکاری های لازم را هم انجام می دهند اما تعدد این سامانه ها و ناهماهنگی نهادها در مورد رفع این مشکل موجب اعتراض فعالان صنف و صنعت طلا و جواهر شده است.

وی یادآور شد: جلساتی با حضور نمایندگان استانداری، بسیج اصناف، اتاق اصناف و وزارت صمت داشتیم اما اعلام کردند که قانون باید اجرا شود؛ اما لازم است مسوولین نسبت به اصلاح این رویه اقدام کنند زیرا امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است اما صنعت طلا که پارسال هم مشکلات زیادی داشت از ابتدای امسال دچار بحران شدیدی شده و ممکن است شرایط مالی تولیدکنندگان طلا بحرانی شود.

بذرافشان گفت: ۵۰۰ هزار نفر در صنعت طلا مشغول به کار هستند و ۷۰ هزار نفر فعال صنفی داریم. ما ۳ ماه پیش به فعالان امید دادیم که این ماجرا را پی گیری می کنیم و پی گیری ها را انجام دادیم ولی خروجی نداشت.

وی یادآور شد: بازار راکد است و خریداری نیست و با اجرای این دست از قوانین، اعتراض پیش می آید. فعالان صنف و صنعت طلا از دیروز واحدهای خود را تعطیل و نیمه تعطیل کردند.

کد خبر 6092347 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • نگاهی به صنعت کفش در مستند «پاپوش»
  • آیا صدام حسین واقعا «دیوانه خاورمیانه» بود؟
  • پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد
  • کارکرد انتقادی و راهبری فیلم های مستند کمرنگ شده است
  • آمارهای تکان‌دهنده مصطفی معین از بی‌اعتمادی جامعه ایران نسبت به همدیگر، رسانه و مسئولان (فیلم)
  • «ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه شد
  • راهیابی مستند «چنشتی ها» به جشنواره ملی اقوام ایرانی
  • علت اعتراض طلافروشان چیست؟
  • ماجرای اعتراض طلافروشان چیست؟
  • «دریای پارس» یادگاری برای ایران به بهانه روز خلیج فارس