Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@01:42:22 GMT

تاثیر مصرف روغن زیتون و فعالیت‌های هوازی بر زنان

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۳۳۴۰۲

تاثیر مصرف روغن زیتون و فعالیت‌های هوازی بر زنان

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد مصرف روغن زیتون به همراه انجام فعالیت‌های هوازی می‌تواند سطح HDLخون (کلسترول خوب) را در بدن زنان افزایش دهد.

به گزارش ایسنا، بیماری‌های قلبی – عروقی یکی از عوامل مرگ‌و میر در زنان و مردان است. زنان در سنین باروری کمتر در معرض خطرات قلبی – عروقی به ویژه بیماری‌های کرونر و سکته‌های قلبی هستند اما در سن یائسگی در معرض خطر قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان در پژوهشی با عنوان" تاثیر روغن زیتون با و بدون فعالیت فعالیت هوازی بر تعدادی از فاکتورهای پیشگویی‌کننده بیماری‌های قلبی – عروقی در زنان" به بررسی نقش روغن‌زیتون و فعالیت‌ هوازی بر بیماری‌های قلبی و عروقی زنان پرداخته‌اند.

در این پژوهش که زهرا تقی‌زاده، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد تربیت‌بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات، حجت‌الله نیک‌بخت، دانشیار گروه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات و نادر شاکری، استادیار گروه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات انجام داده‌اند، آمده است:« جامعه آماری تحقیق،  زنان ۳۰ تا ۵۰ ساله هستند. جمعا ۲۰ زن بعد از تکمیل پرسشنامه سلامت واجد شرایط تشخیص داده شدند. ۱۰ نفر اول، گروه شاهد هستند که شش هفته زندگی عادی و بدون تغییر خود را داشتند. سپس بعد از ۱۰ روز استراحت همین افراد با عنوان جدید گروه زیتون به مدت شش هفته روزانه ۱۲ گرم روغن زیتون بکر مصرف کردند.»

محققان می‌گویند:« ۱۰ نفر دوم با نام گروه فعالیت بدنی هوازی به مدت شش هفته روزانه ۱۵ دقیقه فعالیت هوازی بر روی تردمیل انجام دادند. همین گروه بعد از ۱۰ روز استراحت، با عنوان جدید گروه فعالیت بدنی هوازی – روغن زیتون به مدت شش هفته علاوه بر فعالیت بدنی روزانه که قبلا داشتند  ۱۲ گرم روغن‌زیتون بکر مصرف کردند.»

نیک‌بخت و همکارانش می‌گویند:« نتایج نشان داد مصرف روغن زیتون و فعالیت هوازی بر روی کاهش سطح کلسترول خون تاثیر معنی‌داری ندارد. به عبارتی نتایج بیانگر عدم وجود تفاوت معنی‌دار بین مقادیر کلسترول در هر چهار گروه، طی دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون بود. همچنین بین چهار گروه نیز تفاوت معنی‌داری وجود ندارد.»

محققان می‌گویند:« نتایج مطالعه حاضر بیانگر عدم وجود تفاوت معنی‌دار بین مقادیر تری گلیسرید در هر چهار گروه، طی دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون بود. همچنین بین چهار گروه نیز تفاوت معنی‌داری در سطح تری گلیسرید خون وجود ندارد. بر طبق تحقیق حاضر و بررسی تاثیر فعالیت بدنی هوازی، روغن‌ زیتون و هر دوی آن‌ها به طور همزمان روشن می‌شود که تفاوت معنی‌دار بین مقادیر HDL خون (کلسترول خوب) در هر چهار گروه، طی دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون وجود دارد. در مجموع می‌توان بیان کرد مصرف همزمان روغن زیتون و فعالیت هوازی روی افزایش HDL خون تاثیر معنی‌دار دارد. به عبارتی مصرف روغن زیتون به همراه فعالیت هوازی توانسته است به صورت معنی‌داری سطح HDL خون را افزایش دهد.»

پژوهشگران در این مقاله می‌گویند:« نتایج تحقیق، تفاوت معنی‌دار بین مقادیر LDL خون  (کلسترول بد) را در هر چهار گروه، طی دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون نشان داد.»

در این پژوهش آمده است:« در نهایت می‌توان گفت نتایج مطالعه پیش رو نشان داد که آنچه باید توصیه و تاکید شود مصرف روغن زیتون همراه با فعالیت بدنی هوازی است که می‌تواند تاثیر معنی‌داری را بر افزایش HDL خون نشان دهد؛ و از آن جا که HDL خواص حفاظتی و ضدالتهابی دارد می‌تواند تاثیرات مثبت خود را بر سلامت قلب و عروق برجای بگذارد. بنابراین می‌توان پیشنهاد کرد برای رسیدن به نتایج بهتر و مطلوب بر پروفایل چربی، مصرف روغن زیتون را در کنار ورزش‌های هوازی قرار دهیم و به یاد داشته باشیم از روغن زیتون نباید انتظاری معادل یک داروی اختصاصی، برای درمان اختلالات پروفایل چربی را داشت.»

این پژوهش در سومین شماره سیزدهمین سال مجله "علوم تغذیه و صنایع‌غذایی" منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روغن زيتون کلسترول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۳۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت

آفتاب‌‌نیوز :

ترخون دارای سابقه طولانی در استفاده به عنوان ادویه و در طب سنتی هندوستان برای درمان دیابت استفاده شده است.

قسمت مورد استفاده: برگ ترکیبات: ترکیبات موجود در این گیاه شامل کومارین ها، فلاونوئیدها، اسید‌های چرب، متیل اوژنول و استرگول هستند.

متابولیت‌های ثانویه فعال اسانس های، کومارین ها، فلاونوئید‌ها و اسید‌های فنول کربنیک هستند.

مطالعات آزمایشگاهی: مطالعات آزمایشگاهی، اثرات بالقوه ضد التهابی، محافظت کننده کبدی و کاهنده خون را نشان می‌دهد.

مطالعات بالینی: یک کارآزمایی بالینی عصاره ترخون ۱۰۰۰ میلی گرم دو بار در روز (۲۰۰۰ میلی گرم)؛ سطح گلوکز، انسولین، لیپوپروتئین، کراتینین، اسید اوریک و آنزیم ترانس آمیناز خون را کاهش داد.

میزان مصرف: نوع خشک آن تا ۲ قاشق غذا خوری و تازه آن در حد مصرف غذایی طریقه مصرف:به صورت سبزی تازه و خشک مصرف می‌شود که نوع تازه‌ی آن را در حد مصرف غذایی استفاده می‌کنند. ولی نوع خشک آن به صورت دم کرده و تا ۲ قاشق غذاخوری و ۳ بار در روز بلا مانع است.

علیرغم نگرانی در مورد اثرات سمی دو عنصر اصلی آن estragole و methyyleugenol هیچ سمیت حاد یا فعالیت‌های موتاژنیک در دوز‌های مربوط به مصرف انسان گزارش نشده است. عصاره آبی ترخون شامل مقدار بسیار کم estragole و methyyleugenol است و بنابراین خطر بسیار محدود دارد.

عوارض و تداخلات دارویی: به صورت خشک عوارض جانبی ندارد، ولی به صورت تازه در اسانس آن دو ترکیب سمی نام متیل اوژنول واسترگول وجود دارد که در صورت مصرف بیش از حد (اضافه از حد مواد غذایی) می‌تواند عوارض ایجاد کند.

مصرف در حاملگی و شیردهی: گزارشی از عوارض جانبی به صورت مواد غذایی گزارش نشده است. ولی به عنوان داروی گیاهی ایمنی آن هنوز تایید نشده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • داوطلبان کنکور مردادماه منتظر نتایج باشند
  • نوبت اول کنکور۱۴۰۳ به ایستگاه پایانی رسید / داوطلبان مرداد منتظر نتایج باشند
  • پایان نوبت نخست آزمون سراسری مازندران در صحت و امنیت
  • نوبت اول کنکور به ایستگاه پایانی رسید/ داوطلبان مردادماه منتظر نتایج باشند
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • (تصاویر) بازرسی بدنی شرکت کنندگان در کنکور، قبل از ورود به جلسه آزمون
  • نتایج اولیه نوبت اول کنکور سراسری ۱۴۰۳ نیمه مرداد اعلام می‌شود
  • تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان
  • ۸۰۰ هزار تن روغن و گندم از بنادر مازندران وارد شد
  • تاثیر ۲۰ درصدی روغن موتور در رشد قیمت کرایه حمل و نقل