Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@11:16:32 GMT

سناریوی جدید واشنگتن علیه «حشد شعبی»

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۳۴۹۰۲

سناریوی جدید واشنگتن علیه «حشد شعبی»

آمریکا و رژیم صهیونیستی درحالی سناریوی جدید و البته شومی را برای «حشد شعبی» در عراق تدارک دیده‌اند که پیشتر شکست مفتضحانه‌ای را در تقابل با این گروه مقاومتی متحمل شده اند.

به گزارش مشرق، انفجار در انبار و زاغه های مهمات حشد شعبی عراق اخیر به طرز مشکوکی افزایش پیدا کرده است و این سبب شده است که عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق دستور ویژه ای برای تحقیقات در این زمینه صادر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آخرین مورد این انفجارهای سریالی نیز روز گذشته در انبار مهمات حشد شعبی در نزدیکی پایگاه هوایی «بلد» در صلاح الدین رخ داده است.

از سوی دیگر، علیرغم اینکه چند هفته ای از حملات گسترده پهپادهای ناشناس به مواضع «حشد شعبی» در شهر «آمرلی» واقع در استان «صلاح الدین» عراق سپری می شود اما حرف و حدیث ها پیرامون این اقدام خصمانه و عامل اصلی آن همچنان ادامه دارد؛ به ویژه اینکه کمیته حقیقت‌یاب عراق نیز همچنان به تحقیقات خود در این خصوص ادامه می دهد.

بیشتر بخوانید: بیانیه «النجباء» در واکنش به تقابل آمریکا با «الحشد الشعبی»

ماجرا از آنجا آغاز شد که حدود یک ماه پیش، یک پایگاه متعلق به نیروهای «حشد شعبی» عراق در شهر «آمرلی» واقع در استان «صلاح الدین» هدف حمله هوایی قرار گرفت. رسانه‌های خبری اعلام کردند که بمباران پایگاه مذکور توسط یک پهپاد ناشناس انجام شده است. باوجود اینکه شماری از اعضای حشد شعبی در جریان این حملات شهید و تعدادی دیگر نیز زخمی شدند، اما هیچیک از طرف‌های منطقه‌ای و بین المللی تاکنون مسئولیت این حمله خصمانه و کینه توزانه علیه این گروه را بر عهده نگرفته‌اند.

پس از انجام این حملات توسط پهپاد ناشناس بود که «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق دستور تشکیل یک کمیته حقیقت یاب به منظور تحقیق پیرامون حمله هوایی به مقر حشد شعبی در صلاح الدین را صادر کرد. طبق دستور صادره از سوی نخست وزیر عراق قرار است درباره حادثه حمله پهپاد ناشناس به پادگان شهدای تیپ ۱۶ حشد شعبی تحقیقات صورت گیرد. رسانه‌های عراقی اعلام کردند که کمیته حقیقت‌یاب همچنان به تحقیقات خود در این خصوص تا رسیدن به نتیجه نهایی ادامه می دهد.

واقعیت آن است که حمله متجاوزانه و خصمانه به مواضع حشد شعبی در عراق ـ چه از سوی آمریکایی ها بوده باشد و چه از سوی صهیونیست ها ـ نشانگر آمادگی آن ها برای پیاده سازی سناریوی جدیدی در عراق است. در واقع، واشنگتن و تل آویو از این رهگذر در تلاش هستند تا به نوعی شکست های منطقه ای خود در جبهه های مختلف را جبران ساخته و به زعمشان از ایران به عنوان حامی گروه های مقاومت در نقاط مختلف به ویژه در عراق، انتقام جویی کنند.

این نکته نیز نباید فراموش شود که مقام های ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی به شدت از رشد و تقویت گروه‌های مقاومت در عراق از یک سوی و افزایش نفوذ ایران در این کشور از سوی دیگر احساس نگرانی می‌کنند. درست به همین دلیل است که با طراحی سناریوهای جدید، به زعم خود در مسیر کاهش نفوذ جمهوری اسلامی ایران در عراق گام برمی داند؛ رؤیایی که تاکنون محقق نشده و از این پس نیز در سایه توجه و اهتمام ویژه طرف های ایرانی و عراقی به تقویت روابط و مناسبات دوجانبه در عرصه های مختلف، محقق نخواهد شد.

آنچه که واضح به نظر می‌رسد این است که رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا نه تنها از رهگذر اقدامات خصمانه علیه گروه‌های مقاومت در عراق نمی‌توانند مانع قدرت یافتن بیشترِ این گروه‌ها شوند، بلکه در محدود کردن نفوذ جمهوری اسلامی ایران در این کشور نیز شکست خواهند خورد؛ کما اینکه تلاش‌های چندین ساله واشنگتن در این زمینه بی‌فایده بوده است.

این مسأله در اظهارنظرهای اخیر مقام های ایرانی و عراقی در خصوص لزوم تقویت روابط و مناسبات میان تهران و بغداد، بیش از پیش نمایان شده است. به عنوان نمونه، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اخیرا تأکید کرده است که عراق یکی از بزرگترین شرکای تجاری تهران محسوب می شود. از سوی دیگر، اظهارات «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق درخصوص روابط دوستانه بغداد و تهران در جریان دیدار با «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا طی حدود ۲ ماه پیش نیز در همین راستا قابل تعریف است.

نخست وزیر عراق در جریان دیدار مذکور صراحتا تأکید کرد که بغداد خواستار روابط دوستانه و تنگاتنگ با جمهوری اسلامی ایران است و نمی تواند در فشارهای خارجی علیه تهران با طرف های بیگانه همراهی کند؛ مواضعی که پیشتر نیز مقام های عراقی ازجمله «برهم صالح» رئیس جمهوری عراق روی آن تأکید کرده بودند. درهمین ارتباط، پیشتر نیز «برهم صالح» رئیس جمهوری عراق صراحتا تأکید کرده بود که روابط خوب و حسنه بغداد با تهران به نفع همه است و عراق به این روابط و مناسبات اهتمام ویژه ای دارد.

درست به دلیل همین تأکیدات دوجانبه از سوی مقام های ایرانی و عراقی است که قدرت‌های بیگانه طی مدت زمان گذشته همواره با تهدید مسئولان بغداد به عدم برقراری مراودات اقتصادی و تجاری با تهران، تمام تلاش خود را برای کاهش نفوذ ایران در عراق به کار گرفته‌اند؛ اقدامی که البته تاکنون موفقیت آمیز نبوده و نه تنها موجب فاصله گرفتن بغداد از تهران نشده، بلکه تحکیم روابط دوجانبه آن ها را نیز به دنبال داشته است.

درهر حال، تجربه سال‌های گذشته این واقعیت را به اثبات رسانده است که جمهوری اسلامی ایران و عراق دو متحد استراتژیک در منطقه برای یکدیگر محسوب می‌شوند و هیچ تلاش و توطئه ای نمی‌تواند به روابط و مناسبات میان آن دو ضربه وارد کند. ناگفته پیداست که سفرهای متقابل مقامات ایرانی و عراقی طی ماه های گذشته این مناسبات را بیش از پیش تقویت کرده است.

هرچند که آمریکایی ها و صهیونیست ها از رهگذر سناریویی جدید و البته شوم خود در عراق به ویژه علیه «حشد شعبی» به دنبال کاهش نفوذ جمهوری اسلامی ایران در این کشور هستند، اما همانطور که طی سال های گذشته هیچگونه موفقیتی را در این زمینه کسب نکردند، از این پس نیز موفق به تحقق دستاورد ملموسی نخواهد شد تا تیر آن‌ها برای خدشه وارد کردن به مناسبات تهران و بغداد بار دیگر به سنگ بخورد.

بودن شک و تردید، در این میان، «حشد شعبی» به عنوان بازوی مقاومت قدرتمند در عراق تحت تأثیر اقدامات خصمانه و عملیات های تجاوزکارانه بیگانگان ـ چه از سوی آمریکاییها و چه از سوی صهیونیست‌ها ـ قرار نخواهد گرفت و از این پس نیز با قدرت بیشتر به فعالیت های مقاومتی خود ادامه خواهد داد؛ چیزی که به هیچ وجه به مذاق آمریکایی ها و متحدان آن ها یعنی صهیونیستها خوش نمی آید.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: دادگاه نجفی بازار سکه و ارز اخبار خودرو نفتکش انگلیسی عراق ایالات متحده آمریکا حشد شعبی نجباء آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۴۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز؛ ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

بیشتر بخوانید: رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

کنعانی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

وی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

کنعانی افزود: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

وی ادامه داد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228562 برچسب‌ها تحریم ایران

دیگر خبرها

  • پرونده «آمیا»/ صحنه‌گردانان اتهام‌زنی علیه ایران چه کسانی هستند؟
  • پرچم فلسطین بر گردن اولین رئیس جمهور آمریکا! | عکس
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • عکس/چفیه فلسطینی بر گردن جرج واشنگتن!
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو
  • کاخ سفید: برنامه‌ای برای سفر اردوغان به آمریکا وجود ندارد
  • ایروانی: تحریم های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود
  • ایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود