Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@11:35:56 GMT

دستاوردهای نیروی دریایی راهبردی و بازدارنده است

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۳۵۹۲۹

دستاوردهای نیروی دریایی راهبردی و بازدارنده است

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع، «امیر دریادار حسین خانزادی» در آستانه ۳۱ مرداد «روز صنعت دفاعی» در بازدید از  سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع در شهر یزد اظهار داشت: مجموعه کارکنان صنایع دریایی وزارت دفاع مجموعه جوان، خوش فکر، خلاق و آینده‌داری هستند که قطعاً نقش خود را  در رشد و بالندگی کشور در صنعت دریایی به خوبی ایفا کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیر خانزادی با اشاره به مفهوم "امنیت به عنوان یک موضوع بسیار پیچیده و با اهمیت در همه کشورها گفت: وظیفه اصلی برقراری امنیت برای انجام مجموعه گسترده‌ای از فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی به عهده دولتهاست تا حدی که رهبر معظم انقلاب می فرمایند امنیت اگر نباشد تمامی دستاوردهای بشری دست‌نیافتنی است؛ بنابرای  اگر امنیت نباشد فعالیت‌های اقتصادی و توسعه های مرتبط با آن امکان پذیر نیست و زیرساخت‌های اجتماعی، مدنی و همه آن چیزی که یک کشور برای پیشرفت و ترقی و توسعه به آن نیازمند است دست نیافتنی می شود.

وی در ادامه با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی گفت: به برکت انقلاب اسلامی بیش از چهار دهه است که ملت ما طعم امنیت را در بالاترین سطح آن چشیدند و اگر نگاه به برخی از کشورهای همسایه و منطقه مانند سوریه، عراق، افغانستان و پاکستان داشته باشیم به خوبی می توانیم این مهم را دریابیم؛ کسانی که به این کشورها سفر کرده‌اند و یا مدتی در آنجا اقامت داشتند بعد از بازگشت به ایران ارزش امنیت کشورمان را به خوبی احساس می‌کند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه خاطرنشان کرد: خدا را شاکریم در کشوری زندگی می‌کنیم که امنیت در آن در سطح بسیار بالایی برقرار است و با وجود همه فشارها، تهدید ها و دشمنی های استکبار جهانی و ایادی آنها در منطقه کشور ما در امنیت بسیار خوبی قرار دارد.

خانزادی به ویژگی‌های منطقه غرب آسیا و اهمیت آن در سطح جهانی اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران برای دنیا از لحاظ موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیکی اهمیت بسیاری دارد.

وی ادامه داد: ایران از لحاظ دسترسی به آب‌های آزاد موقعیت ویژه‌ای را دارد و به همین دلیل منطقه غرب آسیا و ایران همواره مورد توجه استکبار جهانی بوده است و این در حالی است که از انقلاب دغدغه‌ای برای آن نداشتند زیرا تا پیش از انقلاب ایران همواره تحت تسلط استکبار جهانی بود اما با پیروزی انقلاب اسلامی همه چیز فرو می‌ریزد و آنها ایران را که یک جزیره ثبات برایشان بود از دست دادند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه با اشاره به توطئه‌های استکبار جهانی علیه ایران اسلامی گفت: استکبار جهانی از همان لحظات ابتدایی پیروزی انقلاب تلاش بسیاری کرد تا انقلاب را از مسیر اصلی خود دور کند و با ترور و تحمیل جنگ این هدف را دنبال می کردند اما به برکت رهبری مقتدر امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب نتوانستند در ایستادگی ملت ایران خلل ایجاد کنند و بنابراین اساس  موفق نشدند به اهدافشان برسد.

امیرخانزادی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در خصوص راهبردی بودن نیروی دریایی ارتش و اینکه باید نیروی دریایی در شان انقلاب اسلامی ساخته شود، اظهار داشت: ساخت یک نیروی دریایی در تراز انقلاب اسلامی ابعاد متعددی دارد، یکی از این ابعاد تولید تجهیزات است در این خصوص فرمانده معظم کل قوا همواره بر تولید تجهیزات در داخل کشور تاکید داشتند و دارند و بر همین اساس ساخت زیر دریایی های کلاس «غدیر» آغاز شد و سال گذشته زیردریایی کلاس متوسط «فاتح» با مجموعه‌ای از توانمندی ها در مجموعه صنایع دریایی کشور و به ویژه مجموعه صنایع دریایی وزارت دفاع با هدایت و مدیریت امیر دریادار رستگاری و نیروهای ارزشی و کارکنان جوان و آینده‌دار این سازمان رخ داد.

وی دستاوردهای استراتژیک و ویژه صنایع دریایی در سالهای اخیر را بسیار راهبردی و بازدارنده دانست و گفت: در بازدید امروز از این مجموعه شاهد پیشرفت های بسیاری بودیم که بیش از تصور ما بود و ما را با یک چهره جدید و توانایی‌های بالایی از مجموعه صنعت دریایی کشور آشنا کرد که این توانمندی ها  کشور را از بیگانگان در حوزه ساخت و تولید تجهیزات دریایی بی‌نیاز کرده است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطر نشان کرد: مجموعه تسلیحاتی که در مجموعه سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تولید می شود توانمندی  نیروی دریایی را دوچندان  کرده و همگان به این رشد و بالندگی اذعان دارند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران وزارت دفاع فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران صنایع دریایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۵۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماموریت در نیمکره جنوب زمین

در طول سال‌های گذشته، گسترش پدیده دزدان دریایی که منجر به ربایش بسیاری از کشتی‌های تجاری (از جمله چند کشتی ایرانی) شد، موجب شد کشورهای مختلف، نیروهای نظامی خود را برای مقابله با این پدیده به آب‌های بین‌المللی گسیل کنند و کشور ما نیز نقش پررنگی در این پاسداری از امنیت خطوط کشتیرانی (نه فقط در قبال کشتی‌های ایرانی) دارد.

به گزارش ایسنا، پایگاه بصیرت در یادداشتی به قلم مهدی بختیاری نوشت: همانطور که در اخبار آمد، نخستین ماموریت اقیانوسی و دوربرد نیروی دریایی سپاه در نیمکره جنوب زمین با ناو «شهید نادر مهدوی» در حال انجام است.

شناورهای سپاه پیش از این نیز چند ماموریت در آب های آزاد از جمله خلیج عدن انجام داده بودند که همین ناو شهید مهدوی نیز در برخی از آنها حضور داشته اما ماموریت اخیر از چند منظر قابل توجه است. فارغ از محل و نوع انجام ماموریت، سپاه شناوری را به نیمکره جنوب فرستاده که به لحاظ تجهیز به تسلیحات تهاجمی، با همه شناورهای ایرانی - چه در ارتش و چه سپاه- متفاوت است.

این شناور که اسفند ۱۴۰۱ به سازمان رزم ندسا ملحق شد، یکی از ۳ شناور اقیانوس‌پیما و دوربرد سپاه است که از میان آنها ۲ شناور (شهید مهدوی و شهید رودکی) تحویل شده و شناور دیگر (شهید باقری) نیز در آستانه تحویل قرار دارد. این شناورها در واقع شناورهایی هستند که با تغییر کاربرد و تسلیح به سامانه‌های رزمی، این امکان را به نیروی دریایی سپاه می‌دهند که ماموریت‌های مختلف خود در آب‌های دوردست و اقیانوسی را انجام دهد.

در این میان، برخی شناورها به لحاظ امکانات و تجهیزات با بقیه تفاوت‌هایی دارند. برای مثال، شناور شهید باقری قرار است یک شناور تخصصی «پهپادبر» باشد اما شناور مهدوی از لحاظ سامانه‌های موشکی‌ای که روی آن نصب شده، با بقیه متفاوت است.
شناور شهید مهدوی با تُناژ ۲۱۰۰ تُن، طول ۲۴۰ متر و عرض ۲۷ متر را باید نخستین شناور رزمی ایران دانست که به موشک‌های دوربرد بالستیک مجهز شده است.

بهمن سال گذشته برای نخستین بار، تصاویری از شلیک این موشک‌ها -که گفته می‌شود بُرد آنها ۱۷۰۰ کیلومتر است- منتشر شد که از داخل کانتینرهای تعبیه شده روی این شناور به سمت هدف شلیک شدند. علاوه بر این، شناور شهید مهدوی به موشک‌های کروز با بُردهای مختلف نیز تجهیز شده است؛ موشک‌های ۷۵۰ کیلومتری و البته ۲ هزار کیلومتری که پیش از این، فرمانده نیروی دریایی سپاه از آنها با عنوان «قدر ۴۷۴» نام برده بود.

در حوزه پدافند هوایی نیز در ابتدای رونمایی از این شناور، سامانه موشکی سوم خرداد (یکی از بهترین سامانه‌های موشکی پدافند هوایی سپاه) روی آن دیده شده بود.
 
نیروی دریایی سپاه پاسداران از اواخر دهه ۸۰ خورشیدی با تفکیک ماموریت از نیروی دریایی ارتش، مسؤول اصلی حراست از خلیج‌فارس و تنگه هرمز است اما در سال‌های اخیر، حضور در آب‌های دوردست و اقیانوسی نیز به ماموریت‌های این نیرو افزوده شده است و برای این منظور، طراحی، ساخت و به‌کارگیری تجهیزات جدید از جمله شناورهای سطحی و زیرسطحی در دستور کار قرار گرفته است.

مهم‌ترین اهداف این ماموریت‌ها در کنار ایجاد سیادت دریایی، حراست از خطوط مواصلاتی کشتیرانی کشورمان در آب های دوردست است.
بیش از ۷۰ درصد حجم تجارت جهان در دنیا از طریق دریا انجام می‌شود و کشور ما نیز با دارا بودن مرزهای طولانی دریایی، به عنوان یک کشور دریایی، برای حفظ امنیت شناورهای تجاری و نفتکش‌های خود نیاز به تقویت نیروهای دریایی ارتش و سپاه دارد.

نیروی دریایی ارتش بیش از یک دهه است که ناوگروه‌های خود را به صورت مداوم و بدون وقفه با همین هدف به آب‌های دوردست و خطرناکی نظیر خلیج عدن، تنگه باب‌المندب و دریای سرخ اعزام می‌کند.

در طول سال‌های گذشته، گسترش پدیده دزدان دریایی که منجر به ربایش بسیاری از کشتی‌های تجاری (از جمله چند کشتی ایرانی) شد، موجب شد کشورهای مختلف، نیروهای نظامی خود را برای مقابله با این پدیده به آب‌های بین‌المللی گسیل کنند و کشور ما نیز نقش پررنگی در این پاسداری از امنیت خطوط کشتیرانی (نه فقط در قبال کشتی‌های ایرانی) دارد.

علاوه بر این، در طول سال‌های گذشته، بارها کشتی‌های تجاری و نفتکش‌های ایرانی توسط نیروی دریایی برخی کشورها از جمله آمریکا و انگلیس مورد تجاوز و ربایش قرار گرفتند که البته همه آنها با پاسخ‌ متقابل ایران مواجه شده است.
حراست از این کشتی‌ها در برابر دزدان دریایی کلاسیک و مدرن نیازمند تقویت و افزایش ماموریت‌های دریایی ارتش و سپاه بود که به نظر می‌رسد در دستور کار جدی نیروهای مسلح قرار دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • استقرار ده ها هزار نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین
  • ماموریت در نیمکره جنوب زمین
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • سرلشکر سلامی: رفع محرومیت تنها با نیروی انسانی مخلص امکان‌پذیر است
  • ۳۰ تفنگدار دریایی آمریکا زخمی شدند | ماهیت این حادثه فاش نشده است
  • افتتاح هفتمین نمایشگاه دستاوردهای دانشجویان فنی و حرفه‌ای
  • ناو سپاه از مدار صفر درجه عبور کرد
  • ناو «شهید مهدوی» وارد نیمکره جنوبی زمین شد
  • ناو موشکی سپاه؛ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد
  • همه آن چیزی که باید از ناو شهید مهدوی نیروی دریایی سپاه پاسداران بدانیم+ عکس