Web Analytics Made Easy - Statcounter

افشار سلیمانی، سفیر اسبق کشورمان در جمهوری آذربایجان و کارشناس مسائل بین‌الملل، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره آبادسازی نفتکش حامل محموله نفتی ایران (گریس 1) با عقب‌نشینی انگلیس گفت: توقیف این نفتکش برخلاف قوانین بین‌المللی دریانوردی و کشتیرانی بود و لذا این یک پیروزی حقوقی و سیاسی برای ایران بود و انگلیسی‌ها مجبور شدند از این اقدام که با هدایت امریکا کرده بودند عقب‌نشینی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انگلیس با عقب‌نشینی در دام آمریکا نیفتاد

وی ادامه داد: البته شاید انتظار نمی‌رفت آقای بوریس جانسون که نزدیکی فکری زیادی با ترامپ دارد این کار را انجام دهد اما برای اینکه در شروع نخست‌وزیری دستخوش چالش نشود لذا در دام آمریکایی‌ها نیفتاد و دولت تازه‌کار خود را گرفتار یک بحران نکرد.

سلیمانی این آزادسازی را به طور ویژه یک شکست برای آقای ترامپ دانست و گفت: آمریکا هم نتوانست انگلیس را برای آزاد نکردن نفتکش قانع کند و هم موفق به اعمال فشار علیه جبل‌الطارق نشد و هم اینکه اقدامات بعدی آنها برای توقیف مجدد نفتکش پس از آزادسازی ناموفق بود. این مسئله نشان داد ایران در کنار اقدامات نظامی اگر در حوزه حقوق بین‌الملل با وجود همه اعمال فشارها و رفتارهای خلاف قاعده و زورگویی آمریکا، فعال وارد شود می‌تواند به نتایج خوبی برسد.

ائتلاف بین‌المللی دریایی چرا شکست خورد

سفیر اسبق ایران در جمهوری آذربایجان درباره شکست آمریکا درایجاد ائتلاف بین‌المللی برای تأمین امنیت خلیج فارس گفت: این قضیه با وجود آنکه هنوز به پایان نرسیده اما حرکتی شکست خورده است چون بسیاری از کشورها از آن حمایت نکردند و برخی کشورهای معدودی هم که حمایت کردند کار خاصی انجام ندادند. این یک حرکت غیر ضروری بود و عدم حمایت بسیاری از کشورها به خاطر ابعاد و تبعات غیر قابل پیش‌بینی آن در منطقه بود.

وی تأکید کرد: اتفاقات اخیر نشان داده که فشارهای سیاسی آمریکا نتوانسته تأثیر چندانی داشته باشد و می‌توان با اقدامات هوشمندانه و چند بعدی در حوزه نظامی، دیپلماسی و حقوق بین‌الملل این فشارها را خنثی کرد و همینطور که مشاهده شد علیرغم تحریم آقای ظریف از سوی آمریکا، وزیر امور خارجه کشورمان به قطر، کویت در منطقه و فنلاند و سوئد در اروپا سفر کرده است.

سلیمانی بیان کرد: در واقع با وجود تلاش آمریکا برای حاکم کردن قانون جنگل در جهان می‌توان با رفتار قاعده‌مند و استفاده از ظرفیت‌های حقوق بین‌الملل در کنار تقویت ابعاد دفاعی و نظامی موفقیت‌های زیادی به دست آورد.

آمریکا چرا وارد درگیری با ایران در خلیج فارس نشد  

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره رویکرد جدید امارات و عربستان نسبت به ایران اظهار کرد: آمریکایی‌ها پس از اسقاط پهپاد جاسوسی‌اش توسط ایران به این جمع‌بندی رسید که وارد تنش با ایران نشود و این شاید خلاف تصور عربستان و امارات بود. چون ورود آمریکا به درگیری با ایران در منطقه و خلیج فارس می‌توانست ضربات زیادی به متحدان منطقه‌ای‌اش وارد کند. هر درگیری در خلیج فارس ضرر زیادی برای آمریکایی‌ها و متحدانش خواهد داشت و این یک امر واضح است.

وی یادآور شد: آنها مشاهده کردند ایران توانمندی‌هایی دارد که می‌تواند به ضربات سختی را وارد کند و همچنین آغاز یک درگیری در خلیج فارس تبعات و نتایج نامعلومی خواهد داشت و ابعاد گسترده‌تر و فراگیرتری خواهد یافت و در عین حال هزینه‌‌های زیادی را به آنها تحمیل می‌کند و لذا آمریکا از ورود به درگیری با ایران در منطقه پرهیز کرد. همه این مسائل باعث شد که امارات و عربستان بفهمند این همه هزینه که در منطقه به پشتوانه آمریکا کردند نتیجه نداده و لذا به فکر تغییر رویکرد نسبت به ایران افتادند.

عربستان و امارات به دنبال تنش‌زدایی با ایران هستند

سلیمانی بیان کرد: اگر واقعا جنگی در منطقه رخ دهد در درجه اول امارات و بعد عربستان آسیب‌های زیادی خواهند دید. در واقع این دو کشور متوجه شدند اینکه همه تخم‌مرغ‌ها را در سبد آمریکا بگذارند چندان نتیجه‌بخش نیست. البته از طرف دیگر ما هم نباید خیلی دچار خوش‌بینی شده و تصور کنیم آنها به این جمع‌بندی رسیده‌اند که دوست و متحد ایران شوند.

سفیر اسبق ایران در جمهوری آذربایجان ابراز کرد: امارات و عربستان با اینکه از آمریکا ناامید شده‌اند اما نگرانی‌های امنیتی آنها باعث شده که با هدف تنش‌زدایی و ایجاد یک ثبات منطقه‌ای بخواهند از حجم اختلافات خود با ایران بکاهند. اما در عین حال نمی‌خواهند تنش‌زدایی با ایران را خیلی گسترده کنندو فقط به دنبال فروکش کردن بحران هستند. البته ایران هم گام‌هایی برداشته و پیشنهاد پیام عدم تعرض و اجلاس اخیر سه‌جانبه در ایران در خصوص حل بحران یمن از جمله این اقدامات ایران است تا بتوان درباره مسائل منطقه‌ای به مجموعه‌ای از پیمان‌ها و توافقات رسید.

سلیمانی در پایان اظهار کرد: این تحولات در صورت موفقیت باعث می‌شود آمریکا نتواند خیلی وارد مسائل منطقه شود و از این اتفاقات دور بماند و خود کشورهای منطقه این بحران‌ها را حل و فصل کنند و اگر این روند ادامه پیدا کند قطعا سطح تنش‌ها و اختلافات در منطقه کاهش یافته و بحران‌هایی مانند یمن نیز به سرانجام می‌رسد.

گفت‌وگو از مهدی مخبری

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: نفتکش گریس 1 انگلیس جبل الطارق افشار سلیمانی ترامپ حقوق بین الملل عربستان امارات تنش زدایی بحران یمن ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۸۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هم‌اینک دنیا فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل دارای حقوق‌ بین‌الملل به رسمیت می‌شناسد

حجت‌السلام حیدر عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، با اشاره به حمایت‌های مردمی سراسر دنیا از مردم مظلوم فلسطین اظهار داشت: زمانی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و امام خمینی(ره) روز جهانی قدس را نامگذاری کرد و همچنین مردم در 22 بهمن شعارهای مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل سر دادند که در 46 سال گذشته نیز این شعارها تکرار شد، در یک مقطع زمانی برخی مردم داخل کشور و حتی مردمی که دنبال مطامع خاصی نبودند گمان می‌کردند که گفتن این شعارها بی‌اثر است و اتفاقی برای آمریکا و اسرائیل رخ نمی‌دهد.

وی تصریح کرد: زمانی که امام خمینی(ره) روز جهانی قدس را برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین نامگذاری کرد، بتدریج حمایت‌ها به یک الگو تبدیل شد تا مردم اعتراض‌های خود را در دنیا اعلام کنند و با ندای اعتراض نیز دو اتفاق می‌افتد یکی اینکه انسان‌های آزاده، حتی در خود کشورهایی همچون آمریکا و انگلیس به یکدیگر اعلام می‌کنند که ما به دنبال آزادی و ارزش واقعی انسان‌ها هستیم.

امام جمعه شهر قوشچی بیان کرد: علاوه بر آن در طول این مدت، دست اسرائیل بر همگان رو شد و همگان متوجه شدند که اسرائیل چه جرثومه فسادی است و بنابراین این حمایت‌ها از فلسطین تنها از ناحیه جمهوری اسلامی و امام خمینی(ره) آغاز شد.

وی افزود: حتی در برهه‌ای از زمان در داخل کشور برخی عنوان کردند که با توجه به اینکه به این اندازه برای شعار مرگ بر اسرائیل هزینه می‌دهیم باید آن را تعطیل کرد و این تفکر به این اینجا رسید که هزینه تعطیلی مرگ بر اسرائیل گفتن، هزاران برابر مرگ بر اسرائیل گفتن است و امروز رژیم صهیونیستی تمامی قوانین بین‌المللی، بشری و اخلاقی را زیرپا گذاشته و کسی جرئت ندارد به او چیزی بگوید.

حجت الاسلام عباسی گفت: امروز فلسفه‌هایی که برخواسته از انگلیس، فرانسه، آمریکا و دانشگاهای پیشرفته جهان بوده که از لحاظ روانشناسی، فلسفی و مکاتیب انسانی برای انسان نسخه می‌نوشتند که چگونه باید درس خوانده و در مهدهای کودک انسان پرورش داد تا به انسانیت نزدیک شد و حتی به حقوق حیوانات تاکید می‌کردند، در مقابل کشتار ناجوانمردانه کودکان فلسطینی نه تنها محکوم نمی‌کنند بلکه حمایت مالی و سیاسی نیز می‌کنند.

وی اظهار داشت: این نشان می‌دهد که اگر به آن نقطه حساس و جوش برسد تمامی آنها گفته‌های خود را زیرپا گذاشته و انسانیت را به خاطر منافع خود در کشورهای فلسطین، عراق و افغانستان و سایر کشورهای دنیا ذبح می‌کنند.

امام جمعه شهر قوشچی تصریح کرد: هم اکنون غرب معتقد است که انسانیت و حکومت جهانی باید در دست آنها باشد تا انسان‌ها براساس خواسته آنها زندگی کنند و این را به معنی حقوق بشر و انسانیت می‌دانند، در حالی که ندای مرگ بر اسرائیل که در این 40 ساله توسط مردم ایران و برخی مردم مسلمان و یا آزاداندیش جهان در روز قدس و سایر ایام اتفاق افتاد، ذره ذره بر پیکره اسرائیل ضربه زد و امروز اسرائیل نفس‌های آخر را می‌کشد.

وی تأکید کرد: بی‌تردید این حرکت با خواست خدا ادامه می‌یابد و هیچ زمانی حرکت طوفان‌الاقصی جوانان غیور حماس خاموش نمی‌شود بلکه امروز اتفاقی افتاده که جامعه بین‌الملل به این نقطه رسیده‌اند که باید فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل و دارای حقوق بین‌المللی به رسمیت بشناسند.

حجت الاسلام عباسی گفت: تمامی این حرکات مدیون تفکرات حضرت امام خمینی(ره) و امام خامنه‌ای است که در این 46 ساله از این حرکت به شدت دفاع کردند و از سوی دیگر در آخرالزمان آزاداندیشان و آزادمردان در هر دین و مذهبی که باشند یکدیگر را یافته و با هم احساس همبستگی خواهند داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سایه مستدام جنگ بر اروپای مدعی دیپلماسی
  • تغییر محاسبات منطقه با قدرت بازدارندگی ایرانی
  • زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل
  • هم‌اینک دنیا فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل دارای حقوق‌ بین‌الملل به رسمیت می‌شناسد
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • رژیم صهیونیستی در عرصه نظامی به هیچیک از اهدافش نرسید
  • انقلاب اسلامی ایران در حال انتشار در جهان است
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • انفجار مهیب نفتکش حامل بنزین در آمریکا (فیلم)
  • لفاظی مقام سابق آمریکا در مورد اقدام تنبیهی اخیر ایران علیه اسرائیل